Şimdi Ara

2 bin Tesla otomobil batarya problemi yüzünden geri çağrılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tesla, genellikle şirketin Autopilot sürücü yardımı yazılımının güvenli olmadığı konusunda yıllar boyunca çok fazla eleştiri ile karşılaştı. Reuters tarafından yayınlanan yeni bir rapor ise şirketin ilgilenmek üzere çok daha fazla güvenlik şikayetiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Intel, yapay zeka ile felçli hastaların tekrar yürüyebilmesini sağlayabilir



    Tesla kolay yolu seçti



    ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın yaklaşık 2 bin Model S ve X araçlarında batarya arızası olduğunu belirten şikayetleri incelemeye aldı. Gelen dilekçelerde Tesla'nın bataryları değiştirmek veya tamir etmek yerine, söz konusu otomobillerdeki batarya yönetimini etkileyen bir Mayıs OTA yazılım güncellemesi yapmayı tercih ettiği iddia ediliyor. Bu güncellemenin bataryalardaki aşırı ısınma ve yangın ihtimalini azalttığı belirtilse de, otomobillerin performansını düşürdüğü belirtilmiş durumda.





    Basitçe söylemek gerekirse Tesla'nın temel sorunu çözmek yerine kolaya kaçmasının, müşterilerin otomobillerinde performans ve şarj hızında düşüş sorunlarını beraberinde getirdiği ifade ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Tesla otomobillerde çıkan yangınlar da göz önüne alınırsa, bu iddiaların son derece önem taşıdığını söylemek mümkün. Tesla'nın ise konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmadığını da belirtmeden geçmeyelim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.