Şimdi Ara

2 araç kasko hasarsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski aracımı sattım ama bi tane açık ön cam değişim dosyası var. Servis parça bekliyor. Onu kapatmadan kaskoyu iptal etmiyormuş Axa. Ben de yeni araç aldım kasko yaptırmak istiyorum ama hasarsızlık aktaramıyorum. yeni araca hasarsızlık olmadan kasko yapsam eski araçtaki dosya ve kasko kapatılınca ondaki hasarsızlığı aktarıp geri indirim alabilir miyim? Veya yeni araçtaki kaskoyu iptal edip sıfırdan yaptırmaya çalışırsam 1. araçtaki hasarsızlık kullanılabilir mi?

Deneyimi olan insanların yorumunu bekliyorum.

• Hasarsızlık indirimi, sigorta şirketlerinin poliçe süresi boyunca hasar bildirimi yapılmayan sigortalılara uyguladığı bir avantajdır ve genellikle poliçe yenilemelerinde aktarılabilir; ancak bu indirim, poliçenin aktif ve hasarsız olarak tamamlanmasıyla kazanılır. Axa Sigorta’nın mevcut uygulamasına göre, eski araç üzerindeki açık dosya nedeniyle poliçenin henüz kapanmaması hasarsızlık indiriminin yeni poliçeye aktarılmasını engellemektedir. Bu durumda, yeni araç için şimdilik hasarsızlık indirimi olmadan kasko yaptırmanız gerekecektir. Daha sonra eski aracın dosyası kapanıp kasko iptal edildiğinde, Axa’nın insiyatifine ve güncel poliçe koşullarına bağlı olarak, yeni poliçenizi iptal edip hasarsızlık indirimiyle yeniden düzenlenmesini talep edebilirsiniz; ancak bu talebin kabulü şirket politikalarına göre değişebileceğinden, yazılı olarak Axa’dan teyit almanız önerilir.

• Merhaba hocam geçmiş olsun.

Öncelikle aracınızın kasko değer liste fiyatı neyse %1'i bandına hasarsızlık basamağınız olmadan kasko genellikle yapılabilmektedir.
    İkinci olarak kaskoyu yaptıktan sonra bazı şirketler hasarsızlık basamağı aktarımını kabul edebilmektedir.
    Üçüncü olarak kabul etmemeleri halinde, hasarsızlık basamağı poliçe iptali ile yeni poliçede kullanılabilmektedir, çoğu şirket tarafından 3-6 ay arasında basamaklar kabul görmektedir.
    Yukarıda saydığımız üç durum içinde acenteniz size destek olmalıdır, örneğin özel fiyat alarak geçici kaskonuzu çok daha iyi fiyata sunabilir, daha sonra iptal veya basamak aktarımı ile bu fiyatı daha da aşağıya çekebilir. Acenteniz yardımcı olamıyorsa, destek olmaktan mutluluk duyarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 28 Nisan 2025; 19:57:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasko İkame Araç Farkı
    13 yıl önce açıldı
    Kasko ve kasko iptali
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.