Şimdi Ara

2 Adet Periyodik Tablo sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  2 Adet Periyodik Tablo sorum

     2 Adet Periyodik Tablo sorum







  • Up
  • Hocam ilk soruda X elementinin iyonlaşma enerjilerini vermiş. Burada sıçramanın olduğu yer X'in grubunu bize verirdi. Dolayısıyla 1. İE'den 2.İE'ye geçerken 7 kat arttığı için demekki X 1A grubu elementiymiş. Dolayısıyla çap grup arttıkça azaldığı için 1. öncül doğru olur. 2. öncül doğru olamaz çünkü 2. periyot 1A grubu olması için proton sayısının 3 olması gerekiyor fakat biz iyonlaşma enerjisi tablosundan proton sayısının en az 5 olduğu biliyoruz. 2. öncül bu yüzden yanlış. 3. öncülde yanlış çünkü 1A grubundan yalnız hidrojen bileşiklerinde +1 veya -1 değerlik alabilir. Diğerlerinden hiçbiri alamaz. Dolayısıyla cevap yalnız 1 oluyor.



    2. soruda ise bize X Y Z elementlerinin Flor elementi ile bileşiklerini ve bu bileşiklerin iyonik karakterleri arasında ilişkiyi vermiş. İyonik karakterleri arasında ilişki bize verildiğinde elektronegatiflikleri arasındaki farkı göz önüne almamız gerekiyor. X,Y ve Z aynı grupta ise ve Y nin en fazla X'in ise en az olduğuna göre sıralama

    X
    Z
    Y şeklinde olmalıdır ki iyonik karakterleri bize verildiği gibi olsun. X Z Y yi sıraladığımıza göre şimdi Erime Noktalarını kıyaslayabiliriz. Erime noktası çap ile ters orantılıydı. Dolayısıyla EN arasındaki ilişki X>Z>Y olmalıdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.