Şimdi Ara

2.Abdülhamit döneminde Osmanlı Devleti toprak kaybetmedi mi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
4
Favori
78.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyazsoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazsoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazsoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    10 yildir ordudaki fetoculerin atilmasina serh koyarak itiraz eden adam kim.

    Fetoculerin devletten uzaklastirilmasini engelleyen belgelerde tayyip in imzasi var !!!

    29 ekimde pkkli katiller kurtarilirken
    Cumhurbaskani Gul
    Basbakan Erdogan di

    Bu utancla yasiyorsunuz siz.

    Şaka misin 28subatta bile fetoculer ordundan atılmadı. ne yani 10yilda mi bunlar general oldu))) hatta 17 aralıktan sonra Tayip Atalim dediği halde genelkurmay başkanları direndi.

    feoculerle çalıştı ama kimle çalışacaktı zaten orduda polisiyede bütün muhafazakar kurumlar tirpanlanmis tek bunlar kalmıştı kendisine kapatma davası amcama ulusalcılar mi calisacakti))

    hiç balyoz ergenekon falan olmadı zaten değil mi ? klasik akpli işine ne gelirse...

    Oldu da ondan önce çetin doğanın darbe seminer konuşması akpye kapatma davaları cumhuriyet mitingleri de oldu))) balyoz cemaatin eegenokon ile yuturdugu çoğunlukla sahte delilerin oldu dava ama ergenekon bal gibi vardı hepimiz susurlukla veli küçükler catlilarla büyüdük

    Çetin Doğan'ın darbe konuşması falan yoktur. Söz konusu Plan Semineri, rutin seminerlerden biridir ve içerisinde suç unsuru bulunmamaktadır. Zaten bizzat Doğan'ın emriyle kayda alınan bu seminer üzerinden atılan iftiralardan bütün şerefli ordu mensupları aklanmıştır.

    AKP'ye kapatma davaları, Cumhuriyet Mitingleri vs. son derece haklı sebeplere dayanıyorlardı. Ne gibi bir sakıncaları var anlayamadım.

    Ergenekon, Balyoz diye birşey yoktu. Bunlar tamamen AKP ile Cemaat'in kucak kucağa otururarak kurduğu kumpaslardı. Çoğunlukla değil tamamiyle sahte delillere dayalıydılar (suç unsuru içeren bölümler).

    Sizin kimle büyüdüğünüzü bilemem, beni de ilgilendirmez. Fakat söz konusu davaların Susurluk'la falan yakından uzaktan alakası da yoktur.

    Şaka mi dediklerin )) sallama bilgilerle go on)). Sadece hapisten çıktı çünkü cemaatin suçlu suçsuz herkesi aynı torbaya doldurması ve delillerle oynaması yüzunden.. O toplantıya katılmayan kişileri de (suçsuz dediğin kısım onlar) toplantıya dahil ettiği anlaşıldı.

    Balyoz bak yok diyorum bu balyoz cemaatin eegenokon davasının sırtına binip orduyu ele geçirme oyunu. Hatta bilmezsin diyeyim donanmayı mahveden Izmir casuSluk davası vardır çok sayıda amirali Içeri aldılar o dava da aynı balyoz gibi tamamen uydurma.. Ama boş ver sen hepsini uydurma bil ne çıkacak)))



    Akpye kapama davasında ve cumhuriyet mitinglerinde ne var diyen 'sol'cularla bizim bir adım öteye gidemeyiz hatta sizler 'gezi' darbesinde de solcuların ağaç yüzünden çıkardığını cemaatin sizi piyon olarak kullanmadiginizi iddia edeceğiniz için hiç girmiyorum.

    Neyse cemaat masalları dinleyip her gün Fuat avni ile yatıp kalkan bir topluga bir şey anlatmak imkansız)))

    Şaka değil, sapına kadar gerçek. Sanırım tarihsel meselelerden olduğu gibi bu meselelerden de bihabersiniz. Ben bunları defalarca Silivri ve Yargıtay'da bulunmuş, bazı savunmaları dinleyebilmiş biri olarak çok rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ki zaten hükümetiniz de bunu itiraf etmiş bulunuyor. Davalardaki bütün sanıklar da sizin dediğiniz sebepten değil üstlerine atılan bütün iftiralardan aklanarak beraat ettiler. Söz konusu Plan Semineri'nin belgelerine çevrimiçi olarak ulaşmak mümkün. Bilirkişi raporları ve gerekçeli kararlar da ortada. "Cemaat yapmış, bizim haberimiz yok" gibi komik çabalara girmek de fazlasıyla gereksiz.

    Tamamı uydurma olan; Ergenekon Davası'nı da, Balyoz Davası'nı da, Askeri Casusluk Davası'nı da, OdaTV Davası'nı da size ders verebilecek kadar iyi biliyorum. Dolayısıyla hükümet-cemaat ağzıyla bu davalar hakkında saçmalayarak zamanınızı beyhude harcamamanızı tavsiye ederim.

    Gezi gibi kimsenin planı olmayan, şerefli bir hareketi sizin gibilerin anlamasını zaten beklemiyorum. Orası sizi aşıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazsoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazsoy

    Toprak değil savaş kaybetmemiştir.. Abdülhamit siaysi dehadır çökmüş Osmanlıyı ayakta tuttu 36 yil.. Kendisi devrilince 10 yılda savaş üstüne savaş kaybedildi birinci dünya savaşıyla yıkıldı zaten

    Kaybetmedi demek
    93 harbi zaten abdülhamit döneminde olmadı. Rus ordusu istanbul yeşilköye kadar gelmedi.Yıl 1877-78
    Savaş kaybetmedi toprak kaybetti ne demek? Savaşacak cesareti bile yoktu toprağı bıraktı demek.
    36 yılda ülkeler yeniden diriliyor.O 36 yıl sonunda ne ordu ne maliye bıraktı ki osmanlı balkan savaşlarında küçücük devletlere bile yenildi.
    1876 yılında tahta geçtiği zamandaki osmanlı topraklarına bir de 1909'da yerini mehmed reşada bıraktığı osmanlı topraklarına bak öyle konuşalım.

    Bilip bilmeden tarih adına sallamak bu olsa gerek. 93 harbi 1.meshuriyet ilanı sonrası oldu ve zaten Birinci Meşrutiyet, II. Abdülhamid'in 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'ndaki yenilgiyi bahane ederek Meclis-i Mebusan'ı kapatmasıyla 1878'de son bulmuştur. Kısacası 93 harbinde ülkeyi senin gibi tipler yönetiyordu..

    Inönü 2.dunya savasında katılmayınca ooooo 2abdulhamit denge politikalarıyla ortalığı idare etmesi korkaklık)). Zaten dediğim gibi ülke Abdülhamiti darbe ile devirdiktikten yıkılıyor..



    Neyi bilmiyormuşuz? Ya sen kimi kandırıyorsun?
    1878 kıbrısın ingiltereye verilmesi, 1882 mısırın gidişi, tunus 1881, 1881 osmanlı maliyesinin iflası ve duyunu umumiye kuruluşu. Padişahlık yaptığı dönemler belli kaybedilen topraklar belli kimi neye inandıracaksın sen? Diğer giden yerleri yazmıyorum bile.
    İkinci meşrutiyet zamanı ortada. O zaman bile toprak kaybetti. 36 sene boyunca adam gibi ordu kursa tahttan düştüğünde bile devletin elinde adam gibi ordu kalır italyayla savaşacak gücü olurdu. 2 sene içinde ordu çürüyüp gidecek değil ya. Ne ordu var ne para pul. Küçük balkan devletlerine yenilmezdi.
    Bu kadar toprak kaybeden başka padişah yok. Tek başarısı yunanlıları yenmek onda da önünde engel kalmadığı halde avrupalılar dur dediği için atinaya orduyu göndermeyip duran biri.
    Bir de utanmadan Abdülmecide laf söylemişin. Senin Abdülhamidin sarayda kahve höpürdetip islamcılık siyasetinden başka ne yapmış bir de her yeri kaybetmiş. Abdülhamidini yüceltmek için kendi sülalesindeki adamlara laf atacak kadar alçalmışın kafaya bak.
    Bir de 93 harbinde yoktu diyorsun. 1. meşrutiyet 23 aralık 1876 savaşın başlangıcı 24 nisan 1877. Madem bu kadar müthişti madem zekası bismarkın övgüsünü kazandı yapsaydı bir müthiş plan kurtarsaydı toprakları. Herşeyiniz kolpa vallaha. Bu kendine hayrı olmayan adamı yalandan yere parlatmaktan başka birşey bildiğiniz yok.

    Adam gibi ordu kurdu ama sen ordunun sevkıyatını doğru yapmazsan batılı Ittihatçılara orduyu verirsen ne olacak

    Neyse tarih dersi şart artık Kıbrısın gidisi dedikleri Rusyayı denegelemek, sıcak denizlere inmesin diye Kıbrısa sadece ingiktere üst verilmesi olayı ülke dağılınca Ingiltere Kıbrısa el koydu çok sonra

    Tunusu kaybi diye sunulunan abdulahamid öncesi 1830da Cezayirin Fransanin yapılan anlaşma hükümlerince Fransanın Cezayirin güvenliği için birleşmiş miketletlere başvurusudur resmi bir durum yok


    Mısır zaten bizim değildi Yahuu mısır valisi Osmanlıyı yenmiş bir paşadır bunu orta okulda ezberletilir


    Aç Oku biraz tarih kitabı çevir)))

    Adam bismarka kendini kabul ettirmiş zekasıyla sana kabul ettiremedi gitti... ne çekti ve Abdülhamid senden)))

    Yahu ülke borç krizinde Avrupadan devamlı borç alıyor adam uyanıklık yapıp ülke battı borcu indirin diye anlaşıp borcu yarı yarıya indirtiyor, okullar, demir yolları, Rusyayı ingiltereyle dengelemek, Fransızlara ayarlar vs ama biz senle başa çıkamadı ya))


    Ülke batmış 5koldan süper gückerle çevrilir hepsini idare ediyor ordusuda var bu orduyu yanlış kulanan utansin.. Atatürk kimin Ordusunun askeri kim yetiştirmiş acaba kaç kez yazdım hala ordu yetistirse diyin))) elma bu)) okulları niye kurdu ordu yetişsin diye. Mesela bunu senin tarih kıtaların yazmaz Atatürk abdulmahid sonrası trasla gider mithat pasanın berbat ordu sevkıyatı sonucu savaşı kaybeder döner kendi yönetimde kurtuluş savaşını kazanır... Sana Abdülhamid daha ne yapsın bilemedim ki)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazsoy -- 17 Eylül 2016; 7:35:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bulunmuşun ama uymuş gibisin orada.. Plan seminerin ses kayıtları ve Hilmi ozkok böyle plan yapın diye emir vermiyor hiç bir yazılı emir yok.. Bu semineri çetin doğan babasının hayrına mi yapti.. Balyoz kaç kez dedim her şeyi uydurma sen balyoza verilen beraat o M. Baransun bunda içeri girdi sahte deliklerden dolayı ama eegenekon davası devam ediyor ergenekonda da bazı subayları haksız yere aldılar o ayrı mesele ama eegenekon davasında büyük çaplı beraat yok.. Sen nasıl neyi takip ettim bilmiyorum)))


    Madem hükumetin kararlarını delil gosteeiyon bak bakalım eegenekondan tutuklu birine bu darbe sonrası görev vermiş mi bütün görevler Izmir casuzkuk ve balyozdan içeri girmiş paşalara


    Eegenekon diye bir şey var ne kadar inkar etseniz de cetin doğanlar yalçın küçükler kerim sizler catililar faili mecullari hep biz yaşadık ulu solcular keyfine bakıp yattılar. Ha cemaat eegenekonu da sulandirdi.

    Hükumetin bu işte parmağı olmadığını sizin Cemaatin oyununa gelip 17 aralık darbesi sonrası mal bulmuş mağrip gibi sarıldığımız Erdoğan ile adalet bakanın konuşmalarında saklı.. Erdoğan içeri girmiş bir subayı çıkartmaya çalışıyor bakanna sunun işini halledin 'Yaşa'yetiştirin diyor tapede.. Ve ne oluyor biliyor musunuz Hanni ortak ya.. Erdoğan dandik bir subayı çıkartmıyor içerden )) not içerdeki subay yerine gelen kişi Adanada mit tirlarını durduruyor sonra yine ulusolcular ona da dört elle sarılıyor öyle kampanyaya ortak oluyorsunuz ki hükumet isid ile bağının olmadığını ispat için Incirlik üstünü açıyor Amerika


    Bu oyunlara tufalara gelmişsiniz hala bu kadar kanıta ve verdiğim örneğe rağmen oyuna gelmediğini iddia etmek de büyük zaaanat)))

    Cemaat sizi maşa olarak öyle bir oynadiki say say bitmiyor kardeşim))) hala oynuyor farkında değilsiniz.. Bu kafayla giderseniz ülke çok darbe görür.. Hatta bağdat caddesinde darbecileri alkışlayanlariniz varken sizle uğraşmak çok zor Allah Tayibe güç kuvvet versin))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Saçma mantığını anlatyim diye ironi yaptın onu da anlamamışsin bir de kafadan bahsediyorsun))

    Kısaca dediğim cumhuriyet mitingi kapatma davaları vs... Hepsi amerikanın oyununa gelen solcuların marifeti bunkarla akpyi cemaatin kucağına itti..


    Hala kapatma davası haklı diyon ya)) kapatma davasını kanıtları nereden bulundu: YARSAV.. PEKİ YARSAV 15 TEMMUZ SONRASI NE OLDU?? CEMAATÇİ OLDUĞU İÇİN KAPANDI. Haala anlamadım diyorsan diyecek birseyim yok)))

    Bunu anlamamak ve görememek büyük marifet.. Amerika 40yil sabırla plan kurar bizim solcular gözlerinin önündeki oyunu anlatırsın anlamaz))) sonra biz niye iktidara gelemiyoruz gelince de ecevit gibi ülkeyi batirsiniz niye ülke batirdiginizi anladininiz mi çünkü zeka sorunu)))

    Not: akpli değilim topu topu bir kez muhtıra verildiğinde oy attim(bak bir de muhtıra saçmalığı vardı)))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyazsoy

    Saçma mantığını anlatyim diye ironi yaptın onu da anlamamışsin bir de kafadan bahsediyorsun))

    Kısaca dediğim cumhuriyet mitingi kapatma davaları vs... Hepsi amerikanın oyununa gelen solcuların marifeti bunkarla akpyi cemaatin kucağına itti..


    Hala kapatma davası haklı diyon ya)) kapatma davasını kanıtları nereden bulundu: YARSAV.. PEKİ YARSAV 15 TEMMUZ SONRASI NE OLDU?? CEMAATÇİ OLDUĞU İÇİN KAPANDI. Haala anlamadım diyorsan diyecek birseyim yok)))

    Bunu anlamamak ve görememek büyük marifet.. Amerika 40yil sabırla plan kurar bizim solcular gözlerinin önündeki oyunu anlatırsın anlamaz))) sonra biz niye iktidara gelemiyoruz gelince de ecevit gibi ülkeyi batirsiniz niye ülke batirdiginizi anladininiz mi çünkü zeka sorunu)))

    Not: akpli değilim topu topu bir kez muhtıra verildiğinde oy attim(bak bir de muhtıra saçmalığı vardı)))))

    ilk önce ironi nedir onu öğren saçma sapan konuşup ironi yaptım diyecek kadar kafayı makarnayla bozmuş birisiyle tartışıyorum
    kapatma davasından önce hiç cemaatle alakası yoktu akpnin değil mi ? cumhuriyet mitingi abd oyunuymuş kafaya gel...
    sen ne kanıtından bahsediyorsun yargıyı bozmak ve laik karşıtı hareketleri yüzünden dava oldu ayrıca demek ki o yüzden kapanmadı
    bu sana son cevabım trolle daha fazla uğraşamıcam




  • Bana büyük iyilik yaptin)) verdiğim hiç bir örneğe cevap vermiyor bildiğini tekrar edip duruyorsun ne anlatsak boş))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybedilmiştir.
  • Mareşal Rommel M kullanıcısına yanıt
    İyi salladin vesallam. Abdülhamid zamanında toprak kaybedilmedi. Abdülhamid'e itiraf edilen topraklar 15 yıl içinde ittihat ve terakki döneminde ile lozanda verilmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mareşal Rommel M kullanıcısına yanıt
    La oğlum biraz tarih okuyun ezberlemeyin lozanda resmi tarihin 5 maddesini değil diğer maddelerini okuyun.



    Abdülhamid'in Kıbrıs'ı vermiş güya



    Lozan 20.madde Kıbrıs'taki İngiliz hâkimiyeti kabul edilerek Kıbrıs İngilizlere bırakıldı



    Mesela Abdülhamid'in verdiğini iddia ettiğiniz Mısır ile lozandaki madde



    Lozan 17. Madde



    Türkiye’nin Mısır ve Sudan üzerindeki bütün hak ve dayanaklarından feragatinin hükmü 5 Kasım 1914 tarihinden geçerlidir.”



    Lozan 22 madde ile Libya da gidiyor



    Sitenin başındaki Berlin anlaşmasının Abdülhamid ile alakası yok bati hayranı emperyalis uşakları itihat ve terakki padişahı devirip Abdülhamidi başa getirip Birinci meşrutiyeti ilan ediyorlar ve Osmanlıyı Rusya savaşına sokuyor zaten Abdülhamid devri bu salaklar ordusunu kapıya koyup 1. Meşrutiyeti kaldırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Ilk once yanlis yaklismissin.Lozan bir baris antlasmasi bizim icin 1. dunya savasini bitiren antlasma.Yani onumuze Osmanliyla ilgili meseleler geliyor.



    Kibrisi cok onceden Ingilizlere us olarak biraktik.Lozanda ise ada uzerindeki hak talebimizden vazgectik.Yoksa vergilerin bize gittigi yoktu ya da adada askeri veya iktisadi bir Osmanli varligi.



    Misir ve Sudan meselesi de keza aynidir.1. Dunya Savasindan once de o topraklar bizde degildi.Biz o topraklar uzerindeki hak iddaamizi biraktik.Birakmasak dahi o topraklari Ingilizler ve muttefiklerinden alacak gucumuz yoktu.



    Libyayi balkan savaslarindan once Abdulhamit doneminde gidiyor zaten bunu konusmaya bile gerek yok Usi Antlasmasina gidip bakabilirsin.Orada da 12 adayi Italyaya askeri us olarak birakiyoruz.



    Abdulhamit donanmayi halicte curuten,kendi zaaflari olan bir padisahti.Siyasi islamcilar tarafindan sevilmesinin tek nedeni darbeyle indirilmis olmasi ve Islamci kimligi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Kafan bi milyon ciğerim, kenardan yavaş adımlarla yürümeye devam et.

    Block!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 6 Mart 2017; 13:54:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darklord1905 kullanıcısına yanıt
    Yukarda Lozana laf attığım yok Lozani bu maddelerle eleştirmek ahmaklık olur misaki millî sınırlarını koruyamayan maddeler dururken mısır Libya üzerinden Lozani eleştirmem



    Yukarıdaki mesajım ilk mesajdaki topraklarin kaybedilmesi abdülhamit'in değil onu batınin desteğiyle deviren 2. Meşrutiyet i ilan eden CHP'nindevami olacak itihat ve terakki cemiyeti tarafindan iç edildiği.



    Ayrıca lozana girdiyse bu maddeler İngilizler keyfine buna maddeleri koymadı kullanım hakkını versekte demek ki topraklar resmiyete Osmanlıya aitmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mareşal Rommel M kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşa dedim bu maddeler Lozani ve Cumhuriyeti eleştiriyorum dediğim bu toprakları Abdülhamid kaybetmediginin ispatı sadece..



    Ayrıca Abdülhamid olsaydı da kaybedilirdi tezi çok teslimiyetçi anlayış . Abdulhamid gittikten 10 yıl sonra Avrupa bizi tamamen işgal etti ama Abdülhamid tahta 40yili aşkın kaldı. Abdülhamid olsa birinci dünya savaşına girmez Almanlara kapıyı gösterir zaten adamın politikası buydu denge politikası güderek Osmanlıyı ayakta tuttu hazır salak birbirini vuruyor yesinler birbirini derdi. Sonra gücü zayıflayan Rusya'nın çekildiği savaşta İngilizler toparlanıp bize gelirse yenebikirdik . Mesela İngilizler 1 dünya savaşında Osmanlıya Kutul Amare'de yenildi Cumhuriyetinin ilk dönemlerinde bu zafer kutlanıyordu sonra ne olduysa ??? Bu kutlama ortadan kayboldu



    İttihat terakki, jon Türkler açık ara batı piyonuydu aynı FETö gibi. İki guruptaki insanlara sorsan Türkiye'yi kurtacagiz derler ama sonuçlar ortada . Batı bunları Turkieyeyi zayıflatmak için destekledi hala da destekliyor. Batı salak mı Türkiye'yi refaha çıkaracak kişileri desteklesin )))





    Tarih tekerrürden ibarettir ama ders çıkarmayana . FETÖ ile bu damar tarumar edildi batı bir 50 yıl daha uğraşıp icimizden salaklari bizi yıkmak için yine kulanacak . Türk'ün turkten başka düşmanı yok pirim))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Kandirilmak taaa o zamandan aliskanlik olarak gecmis size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Kutul Amera zaferini kutlamadan cikaran Adnan Menderes hukumetidir.Amaci natoya sirinliktir.



    Abdulhamit donemi topraklar hakimiyetimizden cikiyor.Misir gidiyor ama halki halifeye bagli kaliyor maddesi var.Peki 1. Dunya savasinda halife cihat ilan edince araplar cagriya cevap vermiyor.



    Balkanlari Abdulhamit doneminde kaybediyoruz.Sunu dusun balkanlardan Turkler geldi ama Arap cografyasindan Turkiyeye gelen Turk nufusu var mi? Zaten bizi istemeyen bir halka ve sinirimiz olmayan kaybettigimiz topraklara hak iddaamiz dursa ne olur durmasa ne olur.



    Ittihak ve Terakkinin kimsenin piyonu oldugunu dusunmuyorum.Orduda genclestirme cabalari Alman modernizasyonunu getirdiler.93 harbinde Rus silahlari ve topculari Prusyalilar tarafindan verildi.Sonucta Osmanli savasa girmemesi diye bir durum olamazdi.Girmemesiyle ilgili alternatif bir tarih olusturmak ve bunun uzerinden yorum yapmak sacmaliktir.



    Abdulhamit denge politikasi uyguladi ama balkanlari misiri tutamadi.Ingilizlere verdigi imtiyazlar ve topraklar malum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu trolle boş yere tartışıyorsunuz önüne istediğiniz kanıtı koyun yine alakasız bir şekilde lozana gelecek trollükte master yapmış
  • darklord1905 kullanıcısına yanıt
    Hangi yanlış algını duzelteyimki Balkanlar'dan gelenler oranın yerli halkı değil Türkiyeden oraya orayı müslümanlastirilmasi için giden halktı.



    Yahuu Osmanlı'nın açtığı cepheler ortada Arap halk gelmedi demek ne demek ))) onu bırak hiç de mı Çanakkale'ye gitmesin ya ordaki şehitlikleri gezzsen sana söylenen yalanların farkına varirdin.



    Kutul Amare'yi biliyon da orada kim savaşmis bilmiyon orayı Osmanlı Türklerle mı savunmuş)))



    Kısacası resmi tarihlle beynin yıkanmış beni aşar bütün yanlislaei temizlemek)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Canakkalede arap ve kürt yoktur.Varsa bile yakin bolgeleri goc etmis halktir.Yani kisaca seferberlik ilan edildiginde silah altina girmis kürtler olsa bile onlar canakkale cephesinde savasmasi cok zor.Filistin-Suriye cephesinde olsa olabilirler.



    Cihat cagrisina Araplar cevap vermedi,Yemenden,Basra ve Suveysten nasil attilar bizi git ogren.Sadece Turkler demedim ben sana.Ne zaman kutlanmadigini soyledim isine nasilda gelmemis belli.



    Birde zaten balkanlardan Turkler geldi dedim zaten.Sonucta orayi terketmek durumunda kaldilar.Gelemeyenleri mubadeleyle aldik.Senin Abdulhamitin Ingilizlerin zoru ve Rus saldirilariyla terketmek zorunda kaldigi topraklar hani.



    Siyasal Islam sizi kor etmis,Kadir Misiroglu dinleyin siz maras dondurmacisindan ogrenilen tarih boyle oluyor demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mareşal Rommel

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazsoy

    Diğer arkadaşa dedim bu maddeler Lozani ve Cumhuriyeti eleştiriyorum dediğim bu toprakları Abdülhamid kaybetmediginin ispatı sadece..



    Ayrıca Abdülhamid olsaydı da kaybedilirdi tezi çok teslimiyetçi anlayış . Abdulhamid gittikten 10 yıl sonra Avrupa bizi tamamen işgal etti ama Abdülhamid tahta 40yili aşkın kaldı. Abdülhamid olsa birinci dünya savaşına girmez Almanlara kapıyı gösterir zaten adamın politikası buydu denge politikası güderek Osmanlıyı ayakta tuttu hazır salak birbirini vuruyor yesinler birbirini derdi. Sonra gücü zayıflayan Rusya'nın çekildiği savaşta İngilizler toparlanıp bize gelirse yenebikirdik . Mesela İngilizler 1 dünya savaşında Osmanlıya Kutul Amare'de yenildi Cumhuriyetinin ilk dönemlerinde bu zafer kutlanıyordu sonra ne olduysa ??? Bu kutlama ortadan kayboldu



    İttihat terakki, jon Türkler açık ara batı piyonuydu aynı FETö gibi. İki guruptaki insanlara sorsan Türkiye'yi kurtacagiz derler ama sonuçlar ortada . Batı bunları Turkieyeyi zayıflatmak için destekledi hala da destekliyor. Batı salak mı Türkiye'yi refaha çıkaracak kişileri desteklesin )))





    Tarih tekerrürden ibarettir ama ders çıkarmayana . FETÖ ile bu damar tarumar edildi batı bir 50 yıl daha uğraşıp icimizden salaklari bizi yıkmak için yine kulanacak . Türk'ün turkten başka düşmanı yok pirim))))

    Blokluyorum kusura bakma. Tarihten bihabersin. Almanya ve Avusturyanın işini bitirip namlularını sadece Osmanlıya doğrultacak olan bir İngiltere-Fransa-İtalya-Rusya ittifakıyla Osmanlının baş edebileceğini hatta yenebileceğini düşünecek kadar cahilsiniz. Bide Osmanlının kendi içindeki Ermeni, Arap ve balkan halklarının başkaldırılarını falan hiç hesaba katmadım. Abdülhamidi seven bir insanım. Fakat kaybettiği toprakları inkar etmenizin manasını çözemiyorum. Rusyada devrimin oluşmasını hızlandıran en büyük etkenlerden biride Osmanlının boğazları kapatıp itilaf devletlerinin Rusyaya silah ve malzeme yardımı yapmasını engellemesidir. İtilaf devletleri bu yüzden boğazlara saldırıp birsürü savaş gemilerini feda ettiler. O gemiler geçse Rusyada devrim olmayabilirdi sizinde düşündüğünüz "rusya çekildikten sonra ingilizlerle baş edebilirdik" saçmalık zaten baştan gerçekleşmezdi. Şunu birtürlü anlamıyorsunuz. Batılı güçler Osmanlıyı paylaşma planını çoktan yapmışlardı. Osmanlının parasını peşin olarak ödediği 2 savaş gemisini bile teslim etmedi ingilizler. Önce kendi içlerinde savaşıp Avusturya ve özellikle Almanyanın işini bitirip sonrada Osmanlıya savaş ilan edeceklerdi. Almanyanın yanında yer alan İtalyayı nasıl kendi yanlarına çektiler biliyor musunuz? Osmanlı devleti topraklarından toprak vaat ettiler. Osmanlı yönetimi gerizekalı değil heralde bütün bu gelişmeleri görüyorlardı. İtilaf devletlerinin yanında savaşa girmek istediler ama itilaf devletleri Osmanlının savaş sonrası toprak bütünlüğünü garanti etmedi. Savaş sonrası bu konuyu konuşalım dediler yani topraklarımızda gözleri vardı. Son dakikaya kadar her iki taraflada görüşmeler devam etti ve en son Almanyanın yanında savaşa girdiler. Sadece kutul amare değil Çanakkalede de kazandık. Ama bir bütün olarak kaybettiğimiz için ve osmanlı mütarekeyi imzaladığı için yenilmiş olduk. Lozanı eleştirdiğin kadar Sevri eleştiriyor musun? Bilmiyorsanız konuşmayın. Sizin gibiler yüzünden insanlarda bi Osmanlı nefreti oluşuyor. Fetöyü bu hale getiren sizin zihniyetiniz bide hala sizin gibi düşünmeyen herkese fetöcü diyebiliyorsunuz. Blok abicim blok.

    Keşke bu kadar uzun yapacağına direk bloklasaydin



    Lozanda boğazların hâkimiyeti yabancılara bırakıldı . Osmanlı bogazlari bütün ülkelere kapatma hakkı var. Osmanlı boğazlarında neden savaş gemisi kabul etsin salak mı . Rusya herhalukarda çökecek. Diğer uyduruk devletlerin tarihte yeri mı var yahu fransa bir İngiltere onlarda Almanlarla ugrasip sonra Osmanlıya mı saldıracak . Rusya savaştan çekilince hemen İngilizleri ve Fransızları sattı skyes picot anlaşmasını ortaya döktü. Rusya İngiltere Fransa üzerimize saldirsa bizim yanımızda olacaktı. Osmanlı o arada elin 🍐mu toplamayacak ))) Abdülhamid modern eğitime çoktan geçmiş Atatürk gibi subaylar yetiştirmişti .. yani boş yapmaya gerek yok. Abdülhamid'e yapılan darbe Türklere atılmış büyük kazıltti son dönemdeki en tecrübeli en iyi yöneticisi allassagi edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.