arkadaşlar yeni aldığım 1 tb hard diskim fat32 dosya sistemiyle geldi işletim sistemim vista acaba ntfs ye formatlasam daha mı iyi olur? performansında bir değişiklik olur mu? önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar...
Performans ile alakalı bir durum yok . Eğer hdd yi dvd ye veya tv ye takıp film izlemek istiyorsan fat32 yapacaksın. fat32 demek bir kopyada 4gb den fazla veri yükleyemezsin. NTFS ise bir kopyada 4gb den fazla veri yükleyebilirsin alete.
Eğer normal sadece pc de kullanacaksan NTFS daha iyi
tek seferde 4gb kopyalama derken neyi kastediyorsun sabah 100gb dizi arşiimi kopyaladım bi sorun çıkmadı yani tek dosya 4gb olursa mı?
evet tek dosya 4 gb'tan büyük olursa,örneğin mkv formatlı filmler gibi.böyle olursa kopyalayamazsın.
cevabın için teşekkürler ntfs format atacağım. iyi forumlar...
format atmana gerek yok;
Başlat düğmesini tıklatın, Tüm Programlar'ı, Donatılar'ı tıklatın, Komut İstemi'ni sağ tıklatın ve ardından Yönetici olarak çalıştır'ı tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
Komut İstemi penceresine convert sürücü_harfi: /fs:ntfs yazın ve ardından ENTER'a basın; burada sürücü_harfi dönüştürmek istediğiniz sürücünün harfidir. Örneğin convert E: /fs:ntfs E sürücüsünü NTFS biçimine dönüştürecektir.
Dönüştürmek istediğiniz birimin adını yazın ve ardından ENTER'a basın. Kullanılabilir birimleri görüntülemek için, Başlat düğmesini ve ardından Bilgisayar'ı tıklayın. Birimler, Sabit Disk Sürücüleri'nin altında listelenenir.
Dönüştürme sırasında bozulma veya veri kaybı ihtimali en az seviyede olsa da, başlamadan önce bölüm üzerindeki tüm verileri yedeklemelisiniz.
(Windows Yardım) ben denedim verilere bişey olmuyor.
cevabın için teşekkürler ama ntfs format attım bile ama bunu da biyere not ettim güzel yöntem bunu yapan programlar var ama sanırım bu daha sağlıklı iyi forumlar...
peki 1 tb diski 4 bölüme ayırdık diyelim bir bölüm 500gb lık diğerleri de 120 100 filan diye gidiyor. bir bölümü ntfs diğer bir bölümü de fat 32 yapmak mümkün mü
@ dutkurusu
evet mümkün
teşekkürler abdullah
quote:
Orijinalden alıntı: zoptrik
cevabın için teşekkürler ntfs format atacağım. iyi forumlar...
ntfs format nasıl oluyor?... (hdd'ye)
diske sağ tıkla - biçimlendir - ntfs çıkıyor bu o diskin ntfs mi olduğunu gösterir...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme