Şimdi Ara

1tb'lık harddisk 31 mb olarak gözüküyor nedeni nedir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
14.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün 1tb western digital 7200 rpm caviar black harddisk aldım az önce eve geldim bilgisayara taktım ve xp yüklemeye çalıştım...

nereye kurulacağı bölümüne geldiğimde bölümlenmemiş alan olarak 31mb gösteriyor ve tabiki yüklemiyor..

böle görmesini sebebi nedir nasıl düzeltebilirim bunu??

anarkartımda bu ;

gigabyte GA M57 SLI

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-m57sli-s4_20.html

İran'lı bir şair derki ; Aşka açma kanatlarını yanar. Mevlana'da derki ; Aşka açılmayan kanat neye yarar''...''Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici'' ? NFK"Konuşursam beni sadece ingilizce bilenler anlayacak ama sessiz bir filmi herkes anlayabilir ve dünya Amerika dan ibaret değildir". Charlie Chaplin
  • ımkan varsa oncekı hdd den wındowsu acıp bı bak.veya baska pc ye takıp dene.bılgısayarım da 1tb olarak gorunuyomu.belkı bıos ayarlarında tanıtmamıs olabılırmısın hdd yı.
  • diğer hd 320gb bios'a girip baktığımda onu 320gb olarak görüyor.. fakat yeni hd'yi taktığımda bios'tan baktığımda 32 mb olarak gözüyor çok enteresan ya anlamadım gitti valla...
    İran'lı bir şair derki ; Aşka açma kanatlarını yanar. Mevlana'da derki ; Aşka açılmayan kanat neye yarar''...''Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici'' ? NFK"Konuşursam beni sadece ingilizce bilenler anlayacak ama sessiz bir filmi herkes anlayabilir ve dünya Amerika dan ibaret değildir". Charlie Chaplin
  • ylönen, arkadaşım eğer hdd sorunlu değilse ki denemeden blinmez. Yeni Hdd nizi başka bir bilgisayarda deneyin.

sormak istediğim başka bir şey war sıfır hdd'yi bilgisayara ilk taktığımızda ve ilk xp'yi kurarken hdd'yi tanıtmak gerekiyormu yada buna benzer bir işlem varmı ben direk takıp yüklemeye çalıştım bunla alakalı olabilirmi??
  • onla alakalı cunku hdd yı takıyosun.bıostan tanıtıyosun.pc yı acıyosun.yenı donanım algılandı.surucu yuklendı dıyo.yenıden baslatın dıyo.yenıden baslatıyosun.bak bakalım kac gb.sonra xp yı kuruyosun.(eger sıstemı buna kurcaksan bırıncıl dısk olarak bunu secmen gereklı yoksa xp yı kursan bıle wındowsu normal baslatman zor olur.mesele sıstem baslatma sırasından kaynaklanıyo. mesela cd den baslat hdd den baslat usb den baslat felan olay bu)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cakiciselo38

onla alakalı cunku hdd yı takıyosun.bıostan tanıtıyosun.pc yı acıyosun.yenı donanım algılandı.surucu yuklendı dıyo.yenıden baslatın dıyo.yenıden baslatıyosun.bak bakalım kac gb.sonra xp yı kuruyosun.(eger sıstemı buna kurcaksan bırıncıl dısk olarak bunu secmen gereklı yoksa xp yı kursan bıle wındowsu normal baslatman zor olur.mesele sıstem baslatma sırasından kaynaklanıyo. mesela cd den baslat hdd den baslat usb den baslat felan olay bu)

cevabın için teşekkür ederim ama sana bikaç sorum daha olucak anlamadığım ufak detaylar var

öncelikle diyorsunki taktığında biosu aç ve tanıt.. bu tanıtma işlemini biostan nasıl yapıcam bunun hakkında bir bilgin varmı??

yeni donanım algılandı yazısı nerde çıkıcak orayı anlamadım yüklü xp yokki ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben asus anakart kullandıgım ıcın ona gore ornek verıyorum ama genelde bıos menusu asagı yukarı aynı olur.1tb wd hhd yı pc ye tak.oncekı takılı olan hdd den (eskısı)pc yı ac.bıos a gır.maın denen yerden ıde master denen kısımlar var.orda pc usutunde takılı olan hdd ve dvd romların kod halındekı ısımlerı yazar.1tb wd nın de wdc wd10001aals-00l3b2 gıbıcesınden bı ısmı vardır.ıde masterlardan bırınde bu secenek secılı olsun.boot menusune gır.hard dısc drıves da da bu seceneklerden 2.yı bu adla sec.bıos save et ve cık.wındowsu baslat pc acılınca ekranda sag alt kosede yenı donanım algılandı yuklenıyor felan yazar.yukleme tamamlandı yenıden baslatın der genelde.sen de yenıden baslat.wındows tekrar acıldıgında bak bakalım kac gb gorunuyo.eger bı problem yoksa 1tb gorunmus olması lazım.eger gorunduyse xp yı buna kur.kurulum bıtınce bıos a gır.ordan boot menu ordan boot devıce prıorıty da ılk secenek 1tb wd olarak 2.sı cd-dvd wrıter olarak sec.sonra hard dısc drıves da da ılkı 1tb wd olarak sec.bıos u save et ve cık.bu kadar pc acılırken bundan sonra hep 1tb wd dekı yuklu olan sıstem uzerınden acılıcak.dıger turlu ustune yenı hdd takılan pc de sıstemı bu hdd ye kurmayı ve calıstırmayı ben de hıc duymadım ve denemedım.yardımcı olduysam sevındım.bı sorun olursa bıldıgımce cevablayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuksert38 -- 9 Temmuz 2009; 20:48:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cakiciselo38

ben asus anakart kullandıgım ıcın ona gore ornek verıyorum ama genelde bıos menusu asagı yukarı aynı olur.1tb wd hhd yı pc ye tak.oncekı takılı olan hdd den (eskısı)pc yı ac.bıos a gır.maın denen yerden ıde master denen kısımlar var.orda pc usutunde takılı olan hdd ve dvd romların kod halındekı ısımlerı yazar.1tb wd nın de wdc wd10001aals-00l3b2 gıbıcesınden bı ısmı vardır.ıde masterlardan bırınde bu secenek secılı olsun.boot menusune gır.hard dısc drıves da da bu seceneklerden 2.yı bu adla sec.bıos save et ve cık.wındowsu baslat pc acılınca ekranda sag alt kosede yenı donanım algılandı yuklenıyor felan yazar.yukleme tamamlandı yenıden baslatın der genelde.sen de yenıden baslat.wındows tekrar acıldıgında bak bakalım kac gb gorunuyo.eger bı problem yoksa 1tb gorunmus olması lazım.eger gorunduyse xp yı buna kur.kurulum bıtınce bıos a gır.ordan boot menu ordan boot devıce prıorıty da ılk secenek 1tb wd olarak 2.sı cd-dvd wrıter olarak sec.sonra hard dısc drıves da da ılkı 1tb wd olarak sec.bıos u save et ve cık.bu kadar pc acılırken bundan sonra hep 1tb wd dekı yuklu olan sıstem uzerınden acılıcak.dıger turlu ustune yenı hdd takılan pc de sıstemı bu hdd ye kurmayı ve calıstırmayı ben de hıc duymadım ve denemedım.yardımcı olduysam sevındım.bı sorun olursa bıldıgımce cevablayayım.

dostum teşekkür ederim ama şuanda malesef dediğini yapamıycam çünkü anlattığın kadarıyla makinada 2 hdd'de takılı olması gerekiyor. Bende kasada sadece bir hdd için kablo var.. sata kablosu fazladan var ama yanına giren kırmızı kablodan bitane var yani sadece 1 hdd takabiliyorum şuanda...

yarın o kablodan alıym öle denerim

• bende 500 gb WD aldığımda sadece biostan görüyordu... pc yi açtığım da hdd kayboluyordu... xp cd side görmüyordu bi türlü... sorun cd de sata driver olduğu halde cd yi görmemesiymiş... internetten indirdiğim bi cd ile hallettim sorunu hdd yi gördü hemen..
    wd nin kendi programı ile formatlamayı deneyebilirsiniz.
    sata dvd lerde ben de xp yi kuramadım doğrudan hdd deki windows açılıyor. pata dvd lerde problem yok.
  • bugün hdd'yi başka bir makinada denedim ve sonuç aynı çıktı gene 32 mb gözüktü exa'ya geri götürdüm ordada denediler ve arızalı olduğu ortaya çıktı..

yenisiyle değiştirdiler şuanda makinama taktım ve direk 1tb olarak gördü

sorunum hallolmuş oldu cevap yazan herkeze teşekkürleri bir borç bilirim
  • Aynıs sorunu bende yaşadım Samsun 1 tb aldım 31 mb gördü. Sizin bu yazınızı okuduktan sonra aldığım yere götürdüm arzalı dediler. Aynısını aldım yine 31 mb gördü. Bu sefer paramı geri aldım. 1 tb wdmi alsam bende sizin gibi, nasıl memnunmusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckxor -- 27 Eylül 2009; 10:09:51 >

Orijinalden alıntı: ylönen

bugün hdd'yi başka bir makinada denedim ve sonuç aynı çıktı gene 32 mb gözüktü exa'ya geri götürdüm ordada denediler ve arızalı olduğu ortaya çıktı..

yenisiyle değiştirdiler şuanda makinama taktım ve direk 1tb olarak gördü

sorunum hallolmuş oldu cevap yazan herkeze teşekkürleri bir borç bilirim

Bu 32 mb'lik HDD'ler yeni çıktı herhal. Moda oldu yawhu,bizde mi alsak napsak şaka bir yana yeni ile değiştirip düzgün çalışmasına çok sevindim iyi günlerde kullanman dileklerimle.

• ylönen, hade hayırlıs diyelim arkadaşım, İyi günlerde kulan.
  • 32mb önbelleği olan harddisk olabilir mi seninki? Windows cd'sinden başlatabiliyorsan diski biçimlendirmekle kullanılabilir yaparsın, eğer olmuyorsa başka çalışan bir bilgisayara takıp yapman gerek bu dediğimi.
  • Sorunu yakın zamanda yaşayım 2 seagate 1 tb 7200 32 mb ve 1 adet te aynı özellikte samsung harddisk 32 mb gözüktü bimeks arızalıdır diye değiştirdi harddiskleri fakat durum düzelmedi.. Tüm problem gigabyte anakartta benimki 965p-s3 kimi gb anakartlarda 1 tb desteklememe sorunu oluyomuş resmi sitesinde bios güncellemerinde 1 tb harddsik için bios fix leri var modelinize göre edinebilirsiniz böle bir durumda , benim model için sitede bir fix yok ancak genede harddiskleri o hale getirdi sonra yabancı siteleri kurcalamam la bir adet program buldum bu durumu düzelten hem harddiski düzeltiyor hem içinde bişi varsa silmiyor büyük bir kurtarıcı fakat benim 500 gb verim ilk bozulan hdd ile ithalatçı yollarına düşmüş bulunmakta geç kalmış bulunmaktayım işin gıcık kısmı ilk takışta çalışıyor hdd sizde içine bişiler atıyorsunuz sonra hop gidiyor işte o anda devreye atola teknoloji gurubundan bir adet program geliyor hdd takılı iken açıyorsunuz pc yi sonra programı , programda hdd leri listeliyor ordan 32 mb gözüken veya 7 küsür gb da görünebiliyor kusurlu hdd seçiyorsunuz bişiler çıkıyor yes diyorsunuz sonra yeni ekranda sadece bir buton var zaten restore capacity diye ona basıyorsunuz gene yes dediğinizde kısa süre bir işlem yapıyor ve durumu kalıcı olarak düzeltiyor.. sorunu yaşayan ve yaşayacak arkadaşların bu yazıya ulaşabilip benim gibi mağdur olmamaları dileklerimle..

programın link i ;
    http://hdd-tools.com/products/cr/download/crsetup.exe

Üreticinin sitesi ;
    http://blog.atola.com/restoring-factory-hard-drive-capacity/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KorhaN_ -- 23 Ocak 2010; 17:50:51 >

• Arkadaşım Sana çok teşekkür ediyorum :) Sanırsam sorun gigabyte anakartlarda oluyor bendede Gigabyte 945P-DS3 anakart var ve 1tb diski 32mb olarak xp kurulumunda gördü sonra diğer hardiskim 80 gb lıkta sistem kurulu idi 80 lik diskte windows u açtım ve donanımı tanıdı ona rağmen disk yönetiminden 32 mb gördü.Arkadaşın dediği programı denedim ve dediği yolu izledim şu an diski xp altın 931,51 GB olarak görüyor :) Tekrar tekrar teşekkür ederim.Ve şunu diyemeden geöemeyeceğim gerçekten seagate disklerde problemler çoğalmaya başladı ve benim yıllardır güvendiğim bi dsik firması idi artık maxtor da olmadığı için sanırsam westerndigital e geçeceğiz...
  • aynısı gecenlerde başıma geldi hatta garantiye gondermeden konu açtım ama kimse cevap vermemiş.Neyse verdik artık garantiye 400 gb hdd 2 hafta normal çalıştı en son xp loading ekranından sonra resetlemeye başladı tekrar kurayım dedim oda ne 115 gb olarak görüyor diski.win 7 altında biçimlendirdim diski gene aynı anakartta maalesef gigabyte belki benim diskte kurtulurdu ne var ne yok hepsi gitti. bakalım servisten yenisimi gelecek yoksa sağlam deyip gerimi gonderecekler
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.