Şimdi Ara

1'İNCİ MOT.P.TUG.K.LIĞI - ADAPAZARI SAKARYA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
154.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imkansız kardeşim ben karargah destek grup komutanlıgına dustum edok izmit suan sakarya kışlasındayım bana orayı nasıl bulacagım ve nasıl bşir yer oldugu hakkında bilgi verebilirmisin orarın adersi ni ve adını da söyleyebilirsen gelince yardımlaşabiliriz ben emrah görmüş trabzon
  • Asker yolu bekleyen birisi olarak ve bu forumu gün ve gün takip eden birisi olarak 14.ikmal komutanlığı mithatpaşa kışlası adapazarı hakkında bildikleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim
  • sakarya kışlasındayım arkadaşlarımda var 14. ikmale gidecek bence dert edinmeye gerek yok burdakiler sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyolrar yemekler sakarya kışlasında oraya gidiyor lezzeti iyi degl ama malze me et i ve meyvesi bol veriyorlar
  • yemin toreniniz ne zaman, 8 ocak mı?
  • Hortlatayım konuyu. Yemin töreni bugündü. Ben Elmasağa askeri itfaiye ye düştüm. Bilen arkadaşlar varsa bildiklerini yazarsa sevinirim. Nette hiçbişey bulamadım.
  • Way Bee Tertiplerim Bende sakarya kışlasındaydım bugün yemin törenimiz oldu Demek forumdanarkadaşlarlaberaber askerlik yapmışız törenden önce nerdeydiniz neyse bende edoka düştüm hayırlısı bakalım
  • 331. KD olarak kağıtta yazan yer burasıydı fakat teslim olduktan sonra kandıra kışlasına sevk ediliyorsunuz bir çoğunuz. 4 hafta acemilik sonra dağıtım oluyor. çark ,kandıra, seymen, taşkısığı. Ben kandırada yapıyorum halada devam ediyor kendi adıma ben şanslı olduğumu hissediyorum 3. Bataryada olmakla. ama 2 . bataryaya düşmeyin gerikalan yerler idare eder.
  • arkadaslar 333. kısa dönem olarak burası çıktı..şimdi tam olarak nereye teslim olacağız..kandıra konusu kafamı karıştırdı..??
  • T.C. Kimlik Nu. 24425280366
    Aday Nu. 31528
    Adı ve Soyadı MAHMUT GÜLERYÜZ
    Baba Adı MUSTAFA
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı TANK
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı M60 T TNK.TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI
    ETİMESGUT ANKARA

    varmı ankara etimesgut???tankcı astegmen????
  • bende 333.dönem adapazarı... inş dedeler yardımcı olurlar bize anlaşılan bizi çokta kolay bi askerlik beklemiyor.

    ikmal nedir ne iş yapar açıklayın lütfen. içim hiç rahat değil
  • öncelikle herkese hayırlı olsun, sonuçlar herkesin istediği gibi olmuştur umarm.

    bana 1'İNCİ MOT. P. TUG. K.LIĞI ADAPAZARI SAKARYA çıktı.
    piyade olarak 6ay yapcam.

    şmdiye kadar okuduklarm pek iç açıcı değil, psikopatı, sorunlusu hep burda diolar.
    bunların doğrulupu var mı?

    bir de benim sınıfım piyade, bazı arkadaşlara ikmal fln çıkmış.
    hadi piyadeyi üç aşağı beş yukarı anladık da, bu ikmal neyin nesidir ki? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staphy -- 10 Nisan 2010; 6:47:21 >
  • Arkadaşlar ben 331.dönem olarak şuan çektiğiniz sıkıntıyı aralık ayında yaşamış bir arkadaşınızım.süreci anlatmak istiyorum. Öncelikle çok şanslı olduğunuzu belirtmeliyim, bu tugayın içinde nereye düşerseniz düşün bir kısa dönem er olarak rahat edeceksiniz. Hep el üstünde tutulacaksınız. Teslim olmanız gereken yer Adapazarı merkezde çark caddesinin başında Sakarya Atatürk stadına bitişik çarkkışla.Kime sorsanız gösterir.Sizleri burada biz karşılayacağız. sizler bizim biletlerimizsiniz.:) burada toplanan arkadaşların 1/3ü Sakarya kışlasına geri kalanı kandıra kışlasına 28gün acemi askerliğini yapmaya gidecek. Ben kandıra kışlasına gidenlerdendim. İlk alışma sürecinden sonra çok eğlenceli zaman geçirdim orda. İnternette kandıra kışlası ile ilgili yazan olumsuz şeylere çokta kulak asmayın, o kadar kalabalık olacaksınız ki orda hiçbir sorun çıkmayacak emin olun. Tüm gün uygun adım yürüyeceksiniz.:) acemiliğiniz bitmesine 10gün kala bölük komutanınız dağıtımları açıklayacak. Dağıtımların hepsi Sakarya garnizonu içindeki kışlalara olacak. Bu kışlalar:

    Seymen: Koğuşlar 8 kişilik. Çok rahat.
    Taşkısığı: Tam bir askerlik yaparsınız.Disiplinlidir. Çok büyüktür.
    Sakarya Kışlası: Garnizonun deposudur. Lojistik, bakım hep buradadır.
    Çarkkışla(Tugay): Sürekli rütbelilerlesinizdir. Çok küçüktür. Boş zamanlarınızda halı saha maçı yaparsınız. Hafta sonları gazinoda sürekli film izlersiniz.
    Elmasağ:Full yatış diyorlar. Yapacak hiçbir şey bulunamıyormuş.
    Kandıra:Acemilik kadar rahat olamazsınız, bölüğüne göre işlerin değişebileceği ama alıştıktan sonra işlerin yoluna girdiği kışla.

    İlk dağıtımdan sonra seçmeler için bir komutan gelecek ve isteyenler mülakata girecek. Mülakatta mesleğiniz ve bu meslekteki deneyiminiz sorulacak. Ona göre yeni görevlendirmeler gelecek. Örneğin öğretmenler çarkkışladaki aile destek birimine, truzimciler çarkışla ordu evine görevlendirilecek ve askerliklerini burada yapacaklar.

    Daha sonra nerede yapıyorsanız yapın askerlik bir rutine binecek. Zaman daha hızlı geçecek.
    Şimdiden hayırlı olsun.




  • adım bilal istanbuldan gelicem.
    pazartesi öğlen 2-3 gibi çark kışlasında olmayı planlıyorum.
    şimdiden herkeze allah kolaylık versin.
    bilalakin1985 (et)hotmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignasevic -- 10 Nisan 2010; 17:38:16 >
  • Arkadaşlar bende 331. kısa dönem olarak askerlik yapıyorum.

    Şu anda taşkısığı kışlasında topçu karargah bölüğündeyim ve internet kafe ile ilgileniyorum, anlayacağınız baya rahatım :) Özellikle Taşkısığı kışlası için söylüyorum, hizmet takımı, topçu karargah ve ÇNRA bataryası çok rahattır. Onun dışında bu kışlanın en berbatı 1. bataryadır, 4. batarya yine orta şekerdir, piyade ler ise pek rahat değildir burda ama zaten piyade de kısa dönem 3-5 kişi daha fazla yok.


    Arkadaşında dediği gibi Sakarya daki Çark kışlasına teslim olacaksınız orası tugay merkezi, bol bol komutan vardır, orda bizi sakarya ve kandıra diye ayırdılar. Ama şöyle bir söylenti de var sizi direk benim bulunduğum taşkısığı kışlasına gönderecekte olabilirler. Çünkü buradaki piyadeler Hakkari' ye gitti ve binaları tamamen boş. Neyse acemilik pek farketmez zaten.

    Psikopat olayına gelince, hemen her yerde uzun dönemler arasında adam demyeceğiniz tipler var, dövmeli vs. çok görürsünüz ama siz birlikte takılırsanız kimse size bişey demez, acemiliğin tadını çıkarın çünkü usta birliğine ilk geldiğinizde çok bocalayacaksınız, hiç acemilikteki gibi bir samimiyet ortamı yok çünkü herkes farklı farklı kimisi eski asker gidecek kimisi yeni gelmiş, mıntıkası, nöbeti vs. canınızı biraz sıkacak ama o günler çabuk geçiyor bir süre sonra çavuş oluyorsunuz çavuş olunca işler daha da kolay.

    Şunu bilin arkadaşlar kısa dönem askerlikte canınız bazen sıkılacak ama şu var ki askerliğe alışamadan askerliğiniz bitiyor bakın bizim 35 günümüz kaldı daha yeni yeni askerliğe alıştık diyebilirim.


    Arkadaş yazmış bende yazayım buradaki kışlaları ve türlerini.


    Öncelikle üzgünüm ama sakarya ve civar kışlalarda yemekler tam anlamıyla berbattır, yemekler sakarya kışlasında yapılır ve diğer kışlalara araçlarla götürülür. Sıcak yemek pek yiyemezsiniz, güzel çorma ayda 3-4 kere yersiniz. anlayacağınız yemek seçenler için üzgünüm.

    Seymen: Koğuşlar 8 kişilik, Çok rahat, 24 saat sıcak su var, binalar yeni. Denize nazırdır, dalga sesleri geceli mükemmel olur yanlız en önemlisi Tank taburudur, eğer tankçı değilseniz oraya gitme ihtimaliniz sıfır gibi bişeydir, piyade isenizde çok düşük.

    Taşkısığı: "Tam bir askerlik yaparsınız.Disiplinlidir." bu tam olarak böyle değil, ben buradayım piyade buradayken daha disiplinliydi ama şimdi rahat, sizde bizim gibi şanslısınız denetleme görmeyeceksiniz bu rahat askerlik için çok önemli. Eğer topçu iseniz %50 buraya %50 kandıraya düşersiniz, tabi seçmelerde birkaç kişi tugaya gidebilir yada başka yerlere. Bu kışlada rahatlık hangi bölükte bataryada olduğunuza göre değişir, bataryalar rahat değildir, özellikle 1. batarya komutanından dolayı berbattır. Burda karargah, hizmet tk, veya ÇNRA bataryasına düşerseniz rahatsınız, özellikle karargahta olmanın çok artıları var, bir çok işletme karargahta, nizamiye vs. bizde, taşkısığında internet kafe var bazı yerlerde yok, buda çok önemli bişey takdir edersiniz. Burası sakarya merkeze 5km dir.Çarşılar genelde 2 haftada 1 dir be sakarya merkeze dolmuşlar kalkar 15dk da götürür. Burda topçu iseniz hafta sonları evci iznine çıkmayı unutun, çok tefarruat istiyorlar bizim dönemden şimdiye kadar 2 kişi 1 er defa çıkabildi. Ama piyade iseniz çok rahat evci iznine çıkarsınız. Kışla çok büyük, ormanlık usta birliğinde hafta sonları vs. ormanda gezersiniz, piknik bile yaparsınız çaktırmadan ;) yaz döneminde gelmenin artıları bunlar.

    Sakarya Kışlası: Garnizonun deposudur. Lojistik, bakım hep buradadır. internet kafesi vardır, yine sakarya ya çok yakındır, çarşılar sakarya merkeze gider. Yemekler burada yapılır, sıcak yemek yersiniz bu önemli bişey ;)

    Çarkkışla(Tugay): Sürekli rütbelilerlesinizdir. Çok küçüktür. Boş zamanlarınızda halı saha maçı yaparsınız. Hafta sonları gazinoda sürekli film izlersiniz, internet kafesi vardır ama sadece 4 bilgisayar var :)

    Elmasağ:Full yatış diyorlar. Yapacak hiçbir şey bulunamıyormuş, küçüktür, arkadaşım orda, çok nöbet tutarsınız internet kafe yoktur, küçüktür, ufak bi kantini vardır, yine sakarya ya yakındır, çarşılara sakaryaya gelirsiniz. Genelde istikamcılar vs. oraya gidebilir, itfaiye falan var orda.

    Kandıra:Acemilik kadar rahat olamazsınız, bölüğüne göre işlerin değişebileceği ama alıştıktan sonra işlerin yoluna girdiği kışla, yine topçu iseniz %50 burdasınız, piyadeninde çoğu burda kalır, sakarya kışlasına gidenlerde olur. Kandıra küçük bir ilçe, çarşılara ilçeye gidersiniz, izmit e 30km arada izmit e kaçanlarda oluyormuş. internet kafesi biz ordayken vardı ama kapanmış diyorlar belki tekrar açarlar. Evci iznine rahatça çıkarsınız burası gibi değil. Hafta sonu çarşıları yin 2 haftada bir sanırım.


    Son olarak kısa dönemler eskiden direk çavuş geliyorlardı, dışarda çapraz nöbet yada erken kalkıp mıntıka yapma olayı vs. yoktu, ama artık onbaşı olarak geldikleri için bunları yapıyorsunuz son 2 ayınızda rahat edersiniz.

    Soruları olan varsa anlatalım?




  • ben piyadeyim en öndeyim:)
    ev izni olayı istanbul için oluyorm u yoksa sadece il içi mi?
    msn var mı bide
  • evci izni normalde şehir içidir ama kaçak olarak giden gidiyor sorun olmaz yani.
  • ayteck dedem öncelikle yardımların için çok sağo :)
    kışlalar içinde hangi bankamatikler var acaba?

    bi de benm bölüm gıda mühendisliği.
    bana ne gibi bi güzellik yaparlar acaba?
    biraz detay bir soru oldu ama hazır bumuşken bir sorıym dedm :)
  • Herkese selam arkadaşlar bende bahsedilen yerde 327. kd olarak görev yaptım. Bi kaç konuda sizi uyarmak isterdim o yüzden bu foruma dönüş yaptım.1) öncelikle uzun dönem askerlerle muhattap olmayın sigara para isterler vermeyin asla ne olursa olsun. arkanızı döndükten sonra ne kadar enayi olduğunuzu söylerler,Sırrınızı solemeyin ispiyonlar lar (örn cep telefonu) benden solemesi...2)EN ÖNEMLİSİ: ordu evinden seçmelere gelecekler tıpkı beni kandırdıkları gibi sizi kandırmalarına izin vermeyin güler yüzlü bi yarbay veya albay gelir saymaya başlar deniz kenarında bi kampa gideceksiniz. hafta sonları denize gireceksiniz çarşınız iki defa falan gibi şeyler sallar,kandıradaki kışlanın halini gören biz kısa dönemlerde burada kalmayayımda ne olursa olsun her yere giderim gibi bi mantığa kapılmasınlar,çünkü kandıra daki tabur bile oradan 5 kat daha güzeldir.kefken (yaz Kampı)dedikleri yerde mesai saati yoktur sabah 6 da kalkar gece 11 e kadar çalışırsınız bide asker olmadığı için 2 saat nöbet tutarsınız , bunların üstüne bide sizi asla beğenmezler hep hakarete uğrarsınız. canınız bi çay isterse içemezsiniz çünkü kantin günde 15 20 dk açılır tost yiyemezsiniz yoktur tv izleyemezsiniz komutanlar kapıyı kilitler. sıcak suyla banyo yapmayı ozlersiniz çünkü kazan her zaman bozuktur, yapılsa bile 2 gün içinde yine bozulur, Tugay komutanı sözde denetlemeye gelir, ama gelmeden 2 gün once geleceğinin haberini verir en komiğide budur zatentüm eksikler giderilir. (eksikliklerde şöle giderilir. tugay komutanı ne derse evet komutanım iyi komutanım herşey güzel komutanım diyeceksiniz tamam mıııı) ........1000 tane daha yazarım ama neyse bu kadar yeterlidir herhalde.*******

    **********Bunları yaşamak istemiyorsanız Çark kışlasından giriş yaptığınız zaman bi form verecekler doldurun diye o forma garsonluk yaptım , ensturman çalabilirim , yemek yapmaktan anlarım , mutfakta çalıştım gibi şeyler yazmayın, ..........


    Vatana hizmet etmek için askere gidiyorsak, bence vatana hizmet etmeliyiz.......Vatandan başkasına değil..
    Nasıl düşünürseniz düşünün. Kişisel görüşümdür, sizin görüşlerinize de saygım vardır...
    Herkese hayırlı teskereler...




  • bir şeyi merak ediyorum.
    kısa dönem düşen birisi ustalıga burda kalma olasılıgı nedir?
  • zaten orda kalıyorsun sakarya sınırları içinde bende 333. dönemim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.