Şimdi Ara

1e1:Haber 'Kafein etkili teknoloji programı' video şov (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
41.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sinema filmi bile bukadar sarmıyor.çok yaşa dh .
  • Abi Silkroad Online sizin dediğiniz sorunları yaşamamak imkansız kesinlikle karşınıza biri çıkıyor ve başlıyor küfür etmeye...küfür bekli edilir nedenli edilir hani belli bir nedeni olur ama nedensiz küfürler kötü ve cahilce geliyior...
  • Biraz oyun ağırlıklı olmuş ama yine tek nefeslik izlemen bir video olmuş. Emeğinize sağlık.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EDYGL -- 14 Nisan 2012; 2:09:31 >
  • Cuma akşamların vazgeçilmezi. Gerçi son 2 haftadır Cumartesi sabahlarının vazgeçilmezi oldu. Mobil sürüme video hazırlanır hazırlanmaz izlemeye başlayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    HD yayın isteyenlerin sayısnı bakınca insanı tamamen memnun etmenin imkansız olduğu anlaşılıyor. Hız sorunu dile getirenlerden bazıları HD istiyoruz diye yorumlar atıyor.


    Yoruma bak. Sanki gözünüzün üstünde kaş var demişiz. Haftalardır HD var, doğal olarak basit bir soru sorduk. Memnuniyele ne alaka?

    Arkadaşım, bu aralar AKK uygulamada sorun var. Hız kafasına göre takılıyor. O yüzden şu an HD istenenebilir. Ayrıca hız sorunundan bahsedince HD izleyemeyecek miyiz? Zaten burada uzun süreceğini bilerek tercih ediyoruz. Demiyoruz ki yahu bu 1mbit ama bu yavaş yüklüyor. 1mbit'le yavaş yükleyeceğini zaten biliyoruz. Tepkimiz matematiksel sınırlara falan laf atmak değil ki. Tepkimiz bize buna mecbur bırakanlara.
  • crysis 3 mü..
  • Güzel bir bölüm olmuş, teşekkürler arkadaşlar.

    Benim değinmek istediğim konu online oyunlardaki küfürleşmeler olacak. Özellikle bundan yaklaşık 8 sene önce Call of Duty'i ciddi yoğunlukta online oynamaya başladığım zamanları hatırlıyorum. O zamanlar ülkemizdeki internet kullanım oranları çok yüksek değildi. Yine de hatırı sayılır miktarda Türk oyuncuları serverlarda buluşur, oyun oynardık. Hatta o zamanlarda Türk serverları yoktu, bizler de mecburen aramızda para toplar, Almanya'dan, Fransa'dan, Yunanistan'dan vs. server kiralar, yaklaşık 150 ping ile güle eğlene oyun oynardık. Küfür dersek, çok çok az seviyedeydi ve bu küfürlerin çoğu da hakaret amaçlı kullanılmazdı. Call of Duty 2'de de gayet güzel bir ortamımız vardı. Gerek online, gerek kafe vs. turnuvaları düzenlenir, arkadaşlıklar pekişirdi. Küfür oranı da halen az seviyelerdeydi.

    Ama Call of Duty: Modern Warfare'in çıktığı ve popülerleştiği dönemler, ülkemizde ADSL kullanımının çok çok üst seviyelere ulaştığı zamanlara denk geldi. Ve benim için ne yazık ki kabusun başlangıcı oldu. Hile tavan yaptı, hakaretler ve küfürler havada uçuştu resmen. Gün oldu, aylarca oynadığım oyunu uzun süre oynamama kararı aldım, sırf bu düzeysiz ortamlar yüzünden. Aradan haftalar, aylar geçti; "belki düzelmiştir" diye kendimi kandırıp özlediğim oyuna dönünce aslında bu küfür ve saygısızlığın hızla yükseldiğine şahit oldum. Hatta katıldığım 2-3 kafe turnuvasında oyuncuların "sen geçenlerde server'da bana küfür etmiştin, gel şimdi yüzüme söyle aynılarını" türünden tartışmalarına, o küfür edenlerin de süt dökmüş kediye döndüğü ortamlara bolca şahit oldum. Ama işte soğuyor insan, elini ayağını durmadan çekmek zorunda kalıyor.

    Bugüne bakıyorum, en sık online oynadığım oyun Battlefield 3. Oyunun chat sistemi Call of Duty'nin chatbox'ı kadar etkin olmadığı için insanlar abartı küfürleşmiyor ama yine de sık sık bu küfürleri görüyoruz. Şimdilik oyundan soğutacak seviyede değil ama ne kadar sabrederim bilemem.

    Aynı durum Youtube, Facebook vs. gibi platformlar için de geçerli. Hatta Donanım Haber forumları için bile aynı şeyleri söylemek mümkün. Bunu anlamanın en kolay yolu, gidin Konu Dışı'ndan 2005-2006 yıllarına ait rasgele 5 konu açın. Aynı şekilde bugüne ait 5 konu açın ve konuşmaları karşılaştırın. Eskiden en saçma konuda dahi insanların tahammülleri yüksekken, saygısızlık ve hakaret minimumdayken; artık küfür etmek, hakaret etmek, saygı ve seviyeyi yerlere indirmek bir rant aracıymış gibi gözüküyor.

    Tamam, diğer ülkeler de aynı şeylerlerden muzdarip ama özellikle bizim ülkemizde, toplumumuzda neden bu derece tavan yaptı bilemiyorum fakat insan üzülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 14 Nisan 2012; 2:32:52 >




  • Herşey çok iyi yalnız videolarda donma sorunu yaşıyorum, bu sorunu düzeltirsek çok daha iyi olur.
  • Arkadaşlar anketlere nasıl ulaşabilirim ???
  • Kötü Haberi en sona saklamışsınız :( commodore 64 ilk göz ağrımdı kasetlerden kafa ayarsız 5,25" çift yönlü (ön arka) disketlere geçtiğimiz günler ve amiga 500 ile oyunlara ses gelmesi! ve o yıllarda müzikleriyle ödül alan hatırladığım ilk oyunlardan bir tanesi Eye Of The Beholder... Fifa ve pes in babaları c64 te microprose soccer sonrasında amiga 500 de kick off ve Sensible soccer ve bu sektörün bugünlere gelmesindeki en büyük temel taşları...

    Forever shift lock run stop shift lock
  • ea hak ettiğini bulmuş phe phe :D
  • Mesut Hocamın yorumları bambaşka
    "Şu da bir gerçek; açıkçası ben bu kadar fazla çalıştıktan sonra eve gittiğimde, rahat rahat koltuğuma oturup, sessiz bir ortamda dinlene dinlene oyun oynamayı tercih ederim.Kalkıp da hopyalıp, zıplayıp, koşup, yumruk atıp, ter dökmek istemem"

    "Biliyorsunuz, Vita çıktığından Türkiye'de 2000 adet sattı dedik, çok fazla sattı filan.75.000'ler, 9.000'ler...Nerelerdeler ya"

    Çok kaliteli bir bölüm olmuş yine, tebrik ediyorum.Gelecek bölümü dört gözle bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 14 Nisan 2012; 3:02:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: La_Fonten

    Kötü Haberi en sona saklamışsınız :( commodore 64 ilk göz ağrımdı kasetlerden kafa ayarsız 5,25" çift yönlü (ön arka) disketlere geçtiğimiz günler ve amiga 500 ile oyunlara ses gelmesi! ve o yıllarda müzikleriyle ödül alan hatırladığım ilk oyunlardan bir tanesi Eye Of The Beholder... Fifa ve pes in babaları c64 te microprose soccer sonrasında amiga 500 de kick off ve Sensible soccer ve bu sektörün bugünlere gelmesindeki en büyük temel taşları...

    Forever shift lock run stop shift lock

    Yıllarca Commodore64 ve Amiga500 kullandım; böyle bir haberi duymak cidden üzücü. Günümüz oyunlarının tamamına yakınının temeli bu cihazlarda atıldı. Say deseniz buraya sayfalarca efsane C64 ve Amiga500 oyunu listeleyebilirim. O güzel günler için Jack Tramiel'e ne kadar teşekkür etsek azdır. Huzur içinde yatsın.




  • Programı izlerken ilk kez bu bölümde sıkıldığımı belirtmek istiyorum. Buna rağmen emeğinize, ağzınıza sağlık diyorum.

    Online oyunlarda küfürleşme olayı bir yana, internet kafelerde çıkan olayların cinayete kadar gittiğine dayir haberler okumuştum. Bu tip durumları çok yadırgıyorum ve boş buluyorum. Fakat bunun önüne geçilebileceğine inanmıyorum..

    Crysis 2 ve duyurulacak olan Crysis 3'e gelirsek, CryTek'in gözünü konsol piyasasına dikmesi sonucu PC oyuncularını üzdüğü bir gerçek ama Crysis 2'nin ve Cryengine 3'ün gereğinden fazla eleştirildiği kanaatindeyim. Bence Crytek'in yaptığı en büyük hata DirectX 11 Ultra Upgrade olayını oyunu piyasaya sürmeden halletmemesi oldu ve tabi oyunun grafik ayarlarında deteya izin vermemesinide unutmamak gerekir. Crysis 2'yi oynamaya beta ile başladım ve multiplayerı oynanır bulduğum için satın aldım fakat asıl hayal kırıklığını multiplayerda yaşadım oyunu alalı neredeyse 1 yıl oldu fakat halen rütbe olarak 50 sınırına ulaşamadım nedeni çabuk sıkılmam ve çözülemeyen hile olayı olmuştu, umarım Crysis 3 için çalışırken PC oyuncularının bu isyanına kulak kabartmış olurlar.




  • Yeni Xbox'ın bu hafta ki dedikodularına yorumum...

    İlk xbox çıktığında normal bir bilgisayar işlemcisi ile gelmişti döneminin hızlı işlemcileri arasında idi pentium III 733 Mhz nvidia nin Ti 4200 gpusunun temel alındığı o dönemin bilgisayarlarına kafa tutan bi cihazdı ve 2001 yılı gibi xbox oyun konsolu olarak yaşamına başladı ama kısa sürdü yaşam süresi...

    yıl 2005 e geldiğinde Xbox 360 duyuruldu tamamiyle değişti yapısı IBM yapımı 3 çekirdekli PowerPC ile cpu tarafı değişti Gpu tarafıda ATi'nin Xenos ismini verdiği R520 tabanlı X1800 gpusunu temel alan bir cihaz olarak duyruldu 2010 a kadar çeşitli revizyonlar geçirdi nmrik küçülmelerden geçti ve son halini Xbox 360 S olarak 2010 da aldı.

    2010 da cpu ve gpu tarafı tek bi zar altında birleştirilip XCGPU ismi ve 45 nm üretim teknolojisi ile güncellendi tabi bu güncelleme IBM ve AMD bünyesinde yapıldı çünkü cpu tarafında IBM gpu tarafında AMD vardı ve AMD nin hisselerinin büyük kısmını Globalfoundaries şirketinin iştiraki olan ATIC firmasında en son Xbox 360 S in chipleri üretilmeye başlandı daha az ısınma daha az güç tüketimi ve yüksek satış rakamlarınıda beraberinde getirdi.

    bu kadar derine neden indim bu sene biliyoruz ki AMD nin CEO koltuğuna IBM de yöneticilik yapmış olan birisi oturdu ve 8 şubatta yayımlanan bir haber vardı AMD: IBM ile işbirliği danışmanlık seviyesinde demişti bu habere ve iki şirket arasındaki Xbox 360 ile yakınlaşan ilişkiye bakarsak ve üretim tekniklerinde AMD ye danışmanlık yapan bir IBM var ise Danışmanlık noktasındaki ücreti belki bu 16 çekirdekli yeni nesil PowerPC işlemciler olabilir diye düşünüyorum ama GPU tarafı her şekilde HD 7000 temelli bir yapı sergileyecektir.

    öte yandan diğer bir nokta 2006 da Apple bile IBM in PowerPC işlemcilerini bile bıraktıysa intel'e döndüyse sonuçta tercih edilmeyen özelleşmiş bir işlemcinin kullanılması ne kadar mantıklı olur oda tartışılır ve 8 şubattaki haberde şu cümlede dikkat çekiyor

    ''IBM, konuyla ilgili açıklamalara bakılırsa yeni üretim teknolojilerindeki sıkıntılarda GlobalFoundries'e yardımcı olacak gibi görünüyor. AMD'nin yeni yönetimi şirketi farklılaştırmayı ve özellikle Fusion mimarisini açık endüstri platformu haline getirip LEGO modeliyle farklı firmaların öne çıkan teknolojilerinin entegre edilebileceği bir yapı sunmayı planlıyor''

    sonuç olarak eğer söylentide belirtilen 16 çekirdekli bir yapı olursa IBM in AMD den istediği Danışmanlık ücreti diye yorumlanabilir diğer bir ihtimalde IBM ve AMD üretimi ortak ve özelleşmiş PowerPC işlemcilerin izlerini taşıyan bir Fusion APU şeklinde de çıkabilir ve üstte yazıda geçen Açık endüstri platformunun ilk örneği olabilir çünkü AMD ne diyordu ''The future is fusion''

    NOT: sonuçta bende bir kulum yanlışımız veya bilgi eksikliğimiz olabilir eğer yanlışım var ise bilen arkadaşlar yanlışımı dile getirirlerse forumdaki arkadaşlara en somut bilgileri verip yorumlamalarına yardımcı oluruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 14 Nisan 2012; 3:37:32 >




  • Mesut Çevik gibi bir insanın yorumuna(-2 )verenler neyin peşindeler.Adam gecenin bir vakti program yapıyor bizim için güzel başlıklar atıyor .yapılana baksen.gerçekte forumun kalitesi düşüyor.beğenmeyen izlemesin.emeğe saygı.o eksiyi kendinize verin.yerinizde olsam foruma girmezdim.
  • Programı izlemeyi bitirdim. Açıkcası saat 3:30 falan olmuş olan uykum kaçtı diyebilirim. Ama şöyle bir şey var ki Mesut abiyi çok andım o kratosun kardeşi ölüyor falan deyince benim surat düştü iyice çünkü psp de gow ghost of the sparta oynuyordum kratosun kardeşini yeni kurtarmıştım oyunu saveleyip kapatmıştım. Şimdi o adam ölecek mi yaktın beni başkan

    Bu haftaki programa dönersek gerçekten teknolojide özellikle de oyun , mobil cihazlar , konsollar , internet vs.. çok büyük paralar dönüyor ve doğru yatırımı yapan veya özgün bir fikre sahip olup bu fikrini pratiğe döken parayı kazanıyor. Birden ufak bir yazılımla milyonlar milyarlar kazanırken diğer taraftan koskoca köklü bir şirket yerlerde sürünebiliyor. Sanırım buda doğru işleri doğru zamanda yapmaya bakıyor.

    Tarayıcılar kısmına bakarsak Microsoft anladı tabi Chrome'un Firefox'un kendinden pay çaldığını bir şeyler yapmaya çalışıyor ama değişim kaçınılmaz malesef....

    Küfür konusuna gelirsek burası bir gerçek ki Türkiye de aşırı derecede küfür var öyle böyle değil adam keyfinden pm atıp sövebiliyor siz bahsetmişsiniz ya küçük çocuklar taciz ediliyor onlar istismara uğruyor diye bende diyorum ki tamam kabul ama öyle bir velet topluluğuda varki onlar bize taciz ediyor resmen küfürü bir şey sanıp ana avrat kapatıyor hemen... MW3 Bad company de cod2 de cod 4 te bu tür oyunlarda ben küfürlerin daha çok kişilere değilde hay senin gibi merminin hedefin yani bu tür şeylere havaya civaya söverken mmorpg oyunlarda bu malesef çok farklı hani fpslerde de varda mmorpg tarzı online oyunlarda çok aşırı derecede küfür ediliyor. Ayrıca metin2 yi örnek vermişsiniz bende ondan çıkıyım yola şimdi diğer yanda da şuan bilmiyorum ama eskiden çok popüler bir oyun Knight i karşılaştırmak istiyorum. Metin2 benim oynadığım dönemlerde(Türkiye de ki ilk zamanları) tabi çok az bir kesimden küfür duyardınız belkide hiç diyebilecek kadar azdı özellikle seviyesi yüksek oyuncular gerçekten asla küfür edemezlerdi zaten oyunun en büyük artısı buydu diğer yandan Knight'a baktığımızda küfürler havada uçuşuyordu.. Şimdi diyeceksiniz ne alakası var. Şuna getirmeye çalışıyorum olayı Metinde küfür edilmemesinin sebebi şuydu çok sağlam bir şikayet sistemi hatta oyundaki adminlerin gmlerin bulunduğu bir sohbet sitesi vardı öncelikle bir kere Game Masterler işte oyunda hilelere bakan kişilere ulaşmak kolaydı tabi şikayetlerimizi dile getirmekte Türkçe dilini kullanmanın büyük katkısı olduğunud a unutmayalım. Edilen şikayetler kesinlikle cevapsız bırakılmıyordu bu yüzden bir ara para hilesi çıktı çoğu hesaplar silindi tabi silinmeyenler olmuştur orası ayrı bir mevzu ama sonuçta işlerini yapmaya çalışıyorlardı.. Yani bir online oyunda kendi şikayet sistemlerini geliştirirlerse insanlar ticket sistemine ne kadar kolay ulaşırsa kimse küfür dahi edemez. Çünkü en fazla üyeliğim tehlikeye girecek aman deyip korkarlar. Ben bunu gördüm, bunu söylerim

    Oyunlara gelirsek ben Crysis 3 ile başlamak istiyorum. Oyun ne kadar erken gelirse benim için o kadar iyi merakla bekliyorum fakat şu da bir gerçek ki 1 den sonra 2 yi beklediğim kadar değil tek dayanağım senaryo olması yönünde zaten oyundaki hikayeye adapte olduğunuzda ve gerçekten bağlandığınızda grafik 1. sıradayken senaryo onun yerini alabiliyor.

    MW3 dediğiniz gibi gerçekten single da çok başarılı bir oyun o atmosfer ilerleyiş efektler ama nedense bunu bir türlü multiplayere dökemiyorlar diğer taraftan BF3 e bakıyoruz oda işin garip tarafı tam tersi single zayıf multiplayer çok güzel anlamak mümkün değil keşke MW3 Single + BF3 Multi tadı verecek bir oyun olsa da oynasak diyesi geliyor insanın

    El konsolu piyasasına bakmışken bunuda söylemeden edemedim ipad tamam güzel ama bu kadarda özellikle oyun konusunda gözlerini bu kadar karartmasınlar. Kullanıcılar salak değil ya abi biri neredeyse tamamen oyun odaklı bir vita konsolu var ki incelemeyide izledik çeşitli kaynaklardanda gördük nasip olursa bende almayı düşünüyorum. Bambaşka bir havası var zaten birazda tuşlarla oynamayı dokunmatiğin sadece bazı yerlerde kolaylık vereceğini ayrı bir hava katacağını düşündüğüm için + grafiklerin oynanabilirliğin ipade nazaran tavan yaptığı bir konsolla kendini bir tutması tamamen aptallıktır. Tabi gelecek gösterecek ben şuan için konuşuyorum. Gelecek neyi gösterecekse onu hep beraber göreceğiz.

    Kramponlar konusuna gelirsek tamam her şey çok güzel veriler hocaya ipad ile aktarılacak vs... Buraya kadar tamam ama insan bir yerde soruyor hani bu futbol bile olsa teknoloji nereye gidiyor diye tamamen her şeye her alana girmeye başlıyor. Teknoloji insanın hayatını kolaylaştırmalı evet ama her şeye burnunu sokmasa iyi olur sanırım. Futbolda gerçekten güzel düşünülmüş bir sistem analiz yapabilme imkanı sağlıyor ama bırakın futbol böyle kalsın bence şuan ki hali çok güzel bazı şeylere dediğim gibi burnunu sokmasın teknoloji... Bir arada çizgilere sensör koyma gibi bir düşünceler falan vardı tam doğru tahmin yapmak için çizgiyi geçtimi geçmedimi gibi tartışamaları azaltmak için.. Futbolun doğası bu zaten fazla kastırmamak lazım..

    Bayağı yardırmışım boşuna demedim uykum kaçtı diye Son olarak ağzınıza sağlık iyi bir söyleşi oldu iyi geceler

    Not : Nokia 600 Avro yu dürsün büksün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaraxxus -- 14 Nisan 2012; 4:17:37 >




  • çok güzel video olmuş tebrikler...
  • moh heyecanlandırıyor 2010sürümüde harikaydı 5-6 kez oynadım bitirdim dün yine kurdum hala oynuyorum
  • MALESEF GİRDİĞİM HER OYUNDA KÜFÜR , TACİZ , HAKARET İÇERİKLİ SÖZLERLE ÇOK SIK KARŞILAŞIYORUM BU DURUMDANDA HİÇ MEMNUN DEGİLİM.....:(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.