Şimdi Ara

19K OLDUM. İYİ KALPLİ İNSANLARDAN YARDIM BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • troller uzak dursun. ben diş hekimi ve elektrik elektronik müh. arasında gidip gelen bi kardeşinizim. ygs-1 23k ygs-2 19k oldum malesef. beklediğimden 2 soru fazla geldi. neyse çok bir şey farketmezdi zaten. sorun bendedir büyük ihtimalle yanlış hatırlamışımdır.

merak ettiğim konu şu dostlar. bu sıralamalar daha iyi yerlere çekilebilir mi? lys altyapım var fakat zamanım yok galiba. türev integral trigonometri neredeyse sıfır. ama diğer konularım iyi. fkb özellikle kimya ve biyolojime de güveniyorum. şu kalan 3 ayda bir şeyler yapabilir miyim? sizden sadece moral bekliyorum dostlarım lütfen beni rahatlatacak şeyler söyleyin. polyannacılık da oynamayalım gerçekçi olun lütfen. ne tür bi yol izlemeliyim günde ne kadar çalışmalıyım? gerçekten zor mu yoksa olası bi durum mudur? ankarada diş istiyorum ve 12k-15k arası bir şey yapmam gerek bunun için en kötü. yardım edenlere şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanyildirim21 -- 26 Mart 2016; 0:25:34 >
  • mühendislik yazma
    SİLİNSİN
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • No woman no cry kullanıcısına yanıt
    Yök Atlas
    yerleşenlerin cinsiyetine bile bakabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanyildirim21 -- 26 Mart 2016; 0:38:47 >
  • _____________________________
  • Yorumlarıda okumanızı tavsiye ederim, alanına ilgili bir mühendis 5bin liraya rahatlıkla iş bulabilir. Sağlık tutuyorsa bende mühendislik seçmezdim tabiki. Ama memurlar.nette konuyu açan arkadaşa dikkat ederseniz 1-2binlirayla işe başlamayı beğenmemiş. Bazı üniversiteler(ODTÜ,Boğaziçi) dışındaki üniversitelerden yeni mezun olmuş bi mühendise "gel sana 3 4 bin veriyim işe başla" demez. Yabancı dilinizi geliştirirseniz büyük üniversitelerle olan farkıda kapatabilirsiniz. Bu sırada 7bin dolara katarda mühendis olarak çalışanıda var.

Bazı mühendis 2 bin alır,bazı doktor 5 bin alır. Bazı mühendis 10 bin alır,bazı doktor 15bin alır. Kısacası herkes ederi kadar,hakettiği kadar para kazanır. Saygılar

Orijinalden alıntı: CeyranMuhendisi_

Yorumlarıda okumanızı tavsiye ederim, alanına ilgili bir mühendis 5bin liraya rahatlıkla iş bulabilir. Sağlık tutuyorsa bende mühendislik seçmezdim tabiki. Ama memurlar.nette konuyu açan arkadaşa dikkat ederseniz 1-2binlirayla işe başlamayı beğenmemiş. Bazı üniversiteler(ODTÜ,Boğaziçi) dışındaki üniversitelerden yeni mezun olmuş bi mühendise "gel sana 3 4 bin veriyim işe başla" demez. Yabancı dilinizi geliştirirseniz büyük üniversitelerle olan farkıda kapatabilirsiniz. Bu sırada 7bin dolara katarda mühendis olarak çalışanıda var.

Bazı mühendis 2 bin alır,bazı doktor 5 bin alır. Bazı mühendis 10 bin alır,bazı doktor 15bin alır. Kısacası herkes ederi kadar,hakettiği kadar para kazanır. Saygılar

ODTÜ, Boğaziçi hariç değil hocam emin olabilrsin.. Eğer büyük bi torpilin yoksa, yurt dışında sağlam eğitimin yoksa nereden mezun olursan ol başlangıçta 2bin lira kimse vermez.. Çok küçük istisnalar vardır, çok şanslı mezunlar vardır; ama buna dayanarak plan yapmak yanlış..

Örnek olarak, zamanında ilk 1k da bi abim, KOÇ endüstri yazdı, okulda birçok ekibin başkanlığını yaptı, şirketlerin müdürleriyle etkinlikler için birebir iletişim halindeydi.. Gel gör ki mezun oldu geçtiğimiz sene, aldığı maaş 2+ bin lira civarındaydı.. Ki bu adam okulda yapabileceği her şeyi yapmış birisi sen düşün piyasası ne kadar zayıf.. (dipnot: daha yüksek veren bi şirkette vardı fakat kendini geliştirmek ve yükselmek istediği için daha isimli bi şirketi seçti sanırım, yalan olmasın..)

Yani mühendis olacağım ben, anadolunun bağrından geliyorum yurt dışına çıkamam, torpilim yok, kendi çabamla ilerleyeceğim diyorsan eğer mühendisliğinin ilk 3-4-5 yılında sabırlı olacaksın.. 2bin lirayla yetinip çok çalışacaksın.. Sonrası için sınırın yok, alırsın istediğin maaşı inşallah..

Son olarak, konuyu açan arkadaşım, öncelikle acilen Tıp mı mühendislik mi karar ver.. Mühendisliği bırakıp pişman olanlar olduğu gibi Tıp ı 2. 3. senesinde bırakan da çok.. Eminim ki onlarda şu aralar senin durumundaydılar..

• osurgan kullanıcısına yanıt
    Bende dediklerine benzer şeyler yazdım. İnşallah 3 5 binle işe başlamak istiyorlar. Nerde öyle

Orijinalden alıntı: CeyranMuhendisi_

Bende dediklerine benzer şeyler yazdım. İnşallah 3 5 binle işe başlamak istiyorlar. Nerde öyle

Sana tepki olarak yazmadıydım dostum, sadece Boğaziçi, odtü kısmını değiştirmek istedim..

valla yapcak bişey yok, başlıcaksın paşa paşa 1500le 2000le.. Severek yaptığın sürece iyi paralar bunlar başlangıç için. Tabii türkiye şartlarında iyi..

• quote:

Orijinalden alıntı: OguzUA42

3 ay kalmış Matematiğin 3 baba konusunu bilmiyosun 1 kişi daha gitti ohh

Guldurdun kardes :))) bahse girerim beni gecemeyeceksin.

• Geçen yıl ygs 19k idi lysde 14k ile erzincan tıp kazandım. İntegral hiç yapamamıştım sanırım. Zaten lys mat genelde zor oluyor ve ortalama olarak 32-35 yeterli oluyor. Farkını fende özellikle biyolojide koyabilirsin. Hedefin dişse 19k şu anda gayet iyi okul puanın da eklendiğinde biraz daha yükselecektir muhtemelen ,bence diş garanti kendini çok sıkmadan,germeden çalışmaya devam Bu arada söylemeden geçmek istemiyorum adımdaki dent. diş hekimliği bırakmışlığımdan geliyor, o yüzden iyice emin olmadan en azından birkaç diş hekimi yada öğrenciyle görüşmeden karar verme.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.