Şimdi Ara

1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
5.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Olayı grafikleyince manzara korkunç tabiiki.


    Ancak daha yeni başlıyoruz. Bunu üretim fazlalığı olan dönemde dikkat enflasyon gelecek ama nereden nasıl olduğunu nokta atışı söylemek zor belki savaş belki musibetler diyen biri olarak globalde henüz enflasyon filan görmedik. Ben başka bölümlerde fed bizle dalga geçiyor enflasyon geçici filan değil dedikten 2 3 hafta sonra powel raporda geçici ifadesinin kaldıralacağını ondan 1 hafta öncede özgür demirtaş fedin bizle alay ettiği yazdı.


    Yeni başlıyoruz çünkü abd çin geriliminde trumpın milliyetçi antiglobal söylemleri çinin ekonomisini baskılamak için onları üretim sahalarından uzaklaştırma adımıydı politikaları. Bunun sonucun global üretim çinden kayacaktır ama müthiş bir pahalalık gelecektir demiştim. O sırada bunu söylediğimde millet acayip dalga geçiyordu hatta sosyal medyada gizli rumuzlu x y z kişimisin diyenler bile oldu. Ulan oğlum ne işim olur orada arada günde 10 dakika takılmadığım çöplük mekanlar onlar. Her neyse..


    Yeni başlıyoruz çünkü majör ülkelerde ki borç krizi işsizlik enflasyon sadece üretim kaymasıyla olur demiştim. Ama nasıl olcağını tabiki bilemezdim. Nasip covşdeymiş meğer 1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri 


    Yeni başlıyoruz çünkü henüz abd gibi ülkede %15 lere varan enflasyon oluşmadı. Bu kadar üretim majör ülkelere kayarsa ve bu kadar para basılırsa ne çalıştıracak adam bulunur ne de paranın değeri korunur. Bu yüzden petrol ve altında über rakamları görecez.


    Kısaca vallahi billahi henüz kriz filan görmedi kimse. Eğer bir gün şu an dalga geçtiğimiz Venezuela, Arjantin, iran gibi ülkeler hatta komünizmi bırakırsa kuzey kore gibi ülkeler bizi geçerse şu mesajı birisinin alıntılamasını beklerim. Çünkü karanlığın en yoğun olduğu zaman aslında aydınlığa en yakın zamandır. Yukarıda saydığım bitik ülkelerin çoğutam olarak bunu yaşıyor hatta kuzey kore çok çok daha yakın güney kore gibi bir değişikliğe bakar onların işi. Bizde ise onuncu kez tekrar olacak ama daha karanlığa yeni girdik. Daha ne keyifli zamanlar bekliyor bizi bir bilseniz. Tüm söylediklerim amazonlar için geçerli yanlış anlaşılmasın1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri 

    Ytd


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    Bence TL de teknik halen çalışıyor... Henüz raydan çıkılmış değil. Lakin artık buralar zurnanın zırt dediği son noktalar. Kurların artık düşmese bile birkaç sene yatay seyre bağlaması lazım... Yoksa işin tadı ciddi ciddi kaçacak.



    Mesela EuroTl kanal içerisindeki eliott dalga sayımını suan icin tamamlamış görünüyor;

    1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri



    Eurotl nin buralarda takılıp kalması da kesinlikle tesadüf değil mesela. Yakin cekimden günlük grafikte baktığımızda kurun kanalin tavan çizgisinde takılıp kaldığı görülmektedir.

    1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri







    Bu da SterlinTl Grafiği, o da aynı sekilde kanal içi hareketini tamamlamış gözükmekte;

    1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri




    O da yine aynı şekilde yakin cekimden bakildiginda formasyonunu tamamlayıp kanal çizgisine takılmış durumda;

    1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri



    YTD.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 8 Aralık 2021; 19:47:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben sero B kullanıcısına yanıt
    Baştan sona okudum, güzel yaklaşımlar var. Konuyu özetleyen ifade ise şu; "karanlığın en yoğun olduğu zaman, aslında aydınlığa en yakın zamandır." Bu ifade bugün yaşadığımız ve belki yarınlarda da yaşayacağımız şeylerin genel bir özetidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt
    Yav müdür eline sağlık güzel tahliller lakin akşam akşam adamın içini kararttın vahalli. Ökuz oturdu böğrüme

    Bence bu kadar da karamsar olmak ta iyi değil. Elbet terse döneceği günler de gelecektir bu tablonun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Altın yatırımcısının değerce büyük bölümünün, ki bu kimi yerde 250'ye 1 gibi bir oran olarak geçiyor, pratik sebeplerle tercih ettiği kağıt altına yatırılan paranın faizi, fiziki piyasadaki altının fiyatını bastırmak için bedava fon sağlar durumda.


    Bu döngü bir noktada nasıl kırılır bilmiyorum ama kırılırsa altın fiyatı bitcoinin bu seneki hareketinden büyük bir hareket görür bence. Kırılmazsa hep sürünmeye mahkum kalır ki uzunca bir süre belki de sonsuza kadar öyle olacak gibi gözüküyor maalesef.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    o döngünün de kırılması mümkün değil bugünkü düzende. bu yüzden bence de altın her zamanki gibi zararsız, hükümsüz bir çizgide oynatılmaya mahkum. en azından benim inancım bu yönde diyeyim. yazılan cezalar, ödenip geçilenler, romanlık olmuş fakat "sanayi yoğun" emtialardan çekinmekte fayda var. çin' in ciddi bir "yavaşlaması" harici olumsuz bir ihtimal görünmüyor bilmem siz ne düşünürsünüz. bu yüzünden değerli madenlerden çok, işlevsel madenlere bakıyorum. krom, bakır, lityum, grafit, nikel vs. ne varsa artık sanayi kullanımı yoğunlaşan. enflasyon diyorken; "hammaddelerden" de daha haberler bitmedi diye düşünüyorum.


    şunu da eklememde fayda; "enflasyon 2-3 seneye de geçmez, gelişmiş ülkeler şöyle böyle olur" ya da fed ve ecb' nin hala "gevşemeyi" devam ettirdiği ve varlıkların çılgın gibi değer kazandığı bir otamda ""aa niye enflasyon var, bak artıyor, yok yok bu kalıcı, belli" de diyemiyorum. kaldı ki zaten 17-18 aydan sonrası için global piyasalar için makro tahminler yürütmek = fal açmak demek. benim tek bildiğim bizim teknenin su aldığı, tekne su almasın diye motoru da söküp attığımız gibi bir durum. artık rüzgar nereden eserse. o da adam gibi eserse.





  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    haklsınız, her zaman teknik bir düzleme oturtmak mümkün ancak bence o zurnanın akordu mu dersiniz, kantarın topu mu.. artık kaçtı. 10-10.50' den sonrası ibretlik, harakiri resmen. ölçüp biçtikçe sinir bozulur, size de naciz tavsiye ederim hatta 1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri . ben malesef yönü hala aynı görüyorum, ufak tefek düzeltmeler, tepkiler haricinde. bu "politika" değişmeden, değişecek birşey göremiyorum. üzülerek.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Altın ve bitcoin 2 farklı enstrüman aslında ancak başka bir konuda bahsettiğim üzere bitcoin abd nin 12 yıllık oluşmayan enflasyonu sebebiyle dijital altın oldu. Daha doğrusu bu abd ve fed kaynaklı bir proje. Uzun yıllar fedin bastığı paralar enflasyona sebep olacak diye bekledik. Ancak işin özü para basarken negatif faiz verirken altını patlatmamaları lazımdı. Çünkü ons bir devrin değiştiğini gösteren tek yatırım aracıdır. Ben uzun yıllar acaba bunu nasıl başaracaklar derken bu bitcoin saçmalığının füze olması derken jeton düştü ama tabi senin benim gibi ami zor anlar. Meğer abd çine karşı açtığı ticaret savaşında bitcoin müthiş bir araçmış. Ons sürünüyor efendim... İyide global lale devrinde ons tabi sürünür. Ama geri gelişi çok canlar yakar.

    Yani anlayacağınız üzere bitcoin görevini çoktan tamamladı. Fedin bastığı paralar verdiği faiz filan abd nin algısını yerle bir etmeden enflasyona dönüştü ama dikkat edin ons hala sürünüyor. Enflasyon rekorlar kırıyor ons bey ortalıkta yok. Peki hep böyle mi olacak? Tabiiki hayır. Ons bey çıkarıp masaya vurduğunda hepsinin koskoca algı olduğunu vaybee diyerek anlayacaksınız. Ve o zaman bu coinlerin ne halt olduğunu anlayacaksınız. Hayır bunlar algı değil yeenim derseniz trump gibi şaklabanın başkan olmasını bile anlayamamışınız demektir. Neyse haksız çıkarım inşallah.. Ytd


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Elbette üstat. Tabiiki her inişin bir çıkışı var. Millet çıkış ne zaman olur onun derdine düşmüş haklı olarak. Benim öngörüm ve hesaplamalarım asgari ücret 150 dolara gelince işler değişecek. Ama nasrettin hocanın dediği gibi testi kırıldıktan sonra.... Neyse sağlık sıhhatle1993 Yılı Sıfır Otomobil Fiyatlarının Bugünkü Eşdeğeri 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    Zaten buralar artik son kale. Bu seviyelerden de dönmezse sanirim artik ben de birakirim tl bacaklarda grafik çalışmayı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    ben sadece bitcoindeki oransal artışa isabet etmek için bitcoin örneği vermiştim yoksa birşeyin alternatifi olacaksa laleye altından daha yakın bana göre...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 9 Aralık 2021; 14:34:9 >
  • Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt

    platin hem kültürel olarak değerli metal, hem endüstriyel metal, hem çok nadir, hem de hidrojen kaynaklı ekstra hikayesi var ama yine de tarihi zirvesinin %40'ında sürünüyor.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    evet platinum' da haklısınız. yalnız bildiğim kadarıyla yarı yarıya, endüstriyel kullanımı olduğu kadar yatırım ve lüks -takı vs- talebi de olan bir nadir metal. bu sayede mi istisnalardan birisidir, bilemiyorum. finansal piyasalarda yatırım amaçlı altın ve gümüşten sonra türevleri çok olan üçüncü maden sanırım; aynı dinamikler mümkün olabilir. hidrojen kaynaklı hikayesi de içten yanmalılardan kaynaklı talebin düşmesine -bu beklentiye- bağlı birbirini dengeliyor olabilir. ek olarak hidrojen yakıt hücresi / elektrik-batarya dengesinde ibre bireysellerde ikincisine döndü gibi tabi zaman gösterecek.

    ya da daha farklı düşünürsek, genel olarak asya yoğun çıkarılan nadir madenlere bakmak lazım belki de. abd-çin gerilimi bitmedikçe çin'in elindeki en büyük kozlardan birisi. tabi çin bir şekilde "yavaşlarsa" hikaye değişebilir.

  • bilim ile inatlaşan perişan olur. bunu her 20 yılda bir hatırlamak zorunda kalmasak keşke.

  • paylaşım için tşk'ler. 93 yılında odtü'de öğrenciydim. o zamanlarda ted mezunu zengin bebeleri odtü'ye arabaları ile gelirken biz yayaydık. hatta birisi 130 hp'lik Civic Si ile okula geliyordu. fiyatı 300 milyon TL imiş.

  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    bugünün 450 bin lirası gibi bir para. bugün o paraya civic si'ın yarısı nitelikte araba alınamıyor.

  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle... Şuan yapılan şey bir varil benzinin içine kibriti atıp belki bu sefer patlamaz be... demek gibi bisey

    Ya da 11. Kattan atlayip belki bu sefer yercekimi kanunu çalışmaz, belli mi olur demek gibi de olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    çocukta Civic Si varken, rahmetli babamda 76 model Reno 12 vardı. Araba sürmeyi o araba ile öğrenmiştim.

  • babam 92 temmuzda 67 milyon liraya yani 10.000 dolara şahin almış.

    şimdi o paraya citroen ami alamıyor.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.