Şimdi Ara

1966 TL Nokia 8 Snapdragon 835/64GB ROM/4GB RAM/13MP ZEISS DUAL ARKA/13MP ÖN/5.3'(1440x2560) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
3
Favori
13.339
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lepton355

    Yani belki fotoğraf çok çekinen insanlar için başka telefonlar vardır ama gcam ile bence çok başarılı. Portre modu da gayet iyi.

    Alıntıları Göster
    Sizin kullandığınız aşağıdaki listeden hangisi? Hangi gcam portu?

    https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cohannan

    Sizin kullandığınız aşağıdaki listeden hangisi? Hangi gcam portu?

    https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

    Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.2.apk

    Nokia 8 anakonudaki linkyen indirmiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    Telefonu alırken, Mi A2 modeline ben de bakmıştım. 1 ay kadar önce bu telefon 2600-2700 gibi gereksiz fahiş fiyatlara satılıyordu, o yüzden ekleme gereği duymamıştım.

    Şimdi kontrol ettim yeni fiyatı ile alınmayacak bir telefon değil ancak önce bir bakalım isterseniz:


    1. Öncelikle Ghost Screen ile başlayalım. Ghost Screen, Burn-in yada ekran yanığı ile aynı şey değildir. Ekranda belli bir süre sabit kalan görüntülerin (televizyonlardaki kanal logosu gibi düşünün), görüntü değişse de kısmi olarak arka planda kendini belli etmesi gibi düşünebilirsiniz.

    Dolayısı ile akışkan görüntülerde oyun, vidyo gibi sorun yaratmaz. İkinci olarak da sorunun ciddiyetine bağlı olarak değişen bir sürede görüntü değişir. Yani ekran yanığındaki gibi kalıcı değildir.

    Daha önce kullandığım telefonumda ghost screen sorunu vardı ve ben bunun sorun olduğunu bile forumlardan öğrendim. Ekranın en üzerindeki batarya ve wireless göstergeleri, youtube gibi uygulamalara girince 30 sn 1 dk gibi bir süre daha yarı saydam bir şekilde iz bırakıp sonra geçiyordu. Ben hiç dert etmemiştim.

    2. Dediğim gibi mi a2 2000 TL ve altına alınmayacak bir telefon değil. Ama resme yanlı bakıyorsunuz. Mi A2 de kendi içinde pek çok sorun taşıyor.
    https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/86939-111223-126059/nokia-8_xiaomi-mi-a2_xiaomi-mi-a2-64gb/

    a. Batarya performansı: 6 inch ekran koymuşsun güzel kardeşim de ona uygun bir batarya da koysaydın keşke. İçinde 3010 mAH batarya var. Genelde 5-5.3 arası modellere konan cinsten. Bu da kullanıma oldukça yansıyor. Daha önce bataryası zayıf bir telefon kullananlar bilirler. Benim temel eleme sebebim (o zamanki fiyatından sonra) bu olmuştu. En azından 3400-3500 olmalıydı. Kullanamadıktan sonra telefonun anlamı yok dediğiniz gibi. Günün en azından üçte birini göremez aktif kullanımda. Deal breaker 1.

    b. Hafıza kartı desteği: YOK. Ki siz 32 GB modelini önermişsiniz bir de. Şu anki işletim sistemlerinin bile ne kadar yer tuttuğunu düşününce, sizce arttırılamayacak 32 GB ile ne kadar gideceksiniz? En azından 64 GB lık modeli düşünsün alacak olanlar. Deal breaker 2.

    c. 3.5 mm jack: YOK. Üstelik içinden Airpod da çıkmıyor :) En azından dönüştürücü koymuşlar. Ama ben özellikle mid-range telefonlarda kulaklık desteğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi müzik dinlemiyor, tesadüfen kaliteli bir bluetooth kulaklığa sahip yada her seferinde dönüştürücü takmaktan erinmiyor olabilirsiniz. Deal breaker 3.

    d. İşlemci Farkı: Evet sonuçta uzay mekiği değil ama Nokia 8'in performansı SD660'lu mi A2'ye nazaran %150. Yani %50 daha hızlı. Bu konuda size katılıyorum oyun oynamayacaklar için SD660 da gayet yeterli bir işlemci.

    e. İhracatçı Garantisi: Nokia 8'in Samsung gibi yaygın olmasa ve aksaklıkları da olsa bir distribütör anlaşmalı garantisi var. Xiaomi'nin fiyat olarak cazip olan tüm ürünleri ithalatçı garantili modeller (Mi Store Türkiye fiyatlarına bir bakın isterseniz)

    Mi A2'ye fazla vurdum :) Ölmesin. Tabiki üstün olduğu noktalar var.

    a. Ekran gövde oranı: %78. Nokia 8'de ise güç bela %70. Gerçi dediğim gibi iphone 8 de dahil olmak üzere geçen sene çıkan çoğu modelde böyle. Ayrıca fiziksel tuşları ekranın içine kaydırmaları ve parmak izi sensörünü arkaya koymak zorunda kalıyorlar. Yine de %78 > %70.

    b. Ekran boyutu: 5.99' > 5.3' . Tabiki bu bir takım problemlerle beraber geliyor. Ekran formatını 16x9 kullanamıyorsunuz (vidyo içerikde üst alt boş kalacak diye okuyun), fiziksel tuş koyamıyorsunuz ve parmak izi sensörünü arkaya almak durumunda kalıyorsunuz (ergonomi diye okuyun).

    c. Kamera: Nokia 8 in kamera yazılımı bir güncelleme geçirdi, ayrıca gcam yüklenebiliyor. Yine de A2'nin kamerası stok olarak daha iyi (en azından diyafram değeri düşük ışıkta daha iyi sonuç verebilir anlamına geliyor). Keşke Gcam li versiyonu da DxOmark puanlasa da son sonucu öğrensek.

    Mi A2'nin 64 gb lık versiyonu 1900, Nokia 8 e de (64 GB) 2000 TL deseniz aralarında sadece 100 TL fark kalıyor. Şunu da unutmamak lazım Nokia 8 1 sene eski de olsa amiral gemisi olarak tasarlandı. Elbetteki orta düzeyde telefonlara nazaran dayanım ve diğer noktalarda avantajları olacaktır.

    Yurtdışı satış fiyatlarında Nokia'nın 350 dolar civarından satıldığını görüyoruz (Amazon) bu da 1900 TL yapıyor. Mi A2 64 gb'ın satış fiyatı ise 250 dolar yani 1400 TL gibi.
    (https://www.androidheadlines.com/2018/10/geekbuying-deals-october-2018.html)

    Ve Xiaomi sağolsun Türkiye'de 500 TL daha pahalıya (ve ithalatçı garantilisi bu fiyat) satılıyor. Yine de kesinlikle alınmayacak bir model değil. Nelerden feragat ettiğimize eminseniz alabilirsiniz.
    Elinize sağlık hocam, baya açıklayıcı bir yazı olmuş.



    Günümüz şartlarında insanlar tasarima daha cok onem veriyorlar, cunku telefonu temel ozellikleri ile kullanmak istiyorlar. Haklilar da kendileri acisindan. Evet ekran/kasa orani iyi değil. Ama umrumda mı? 3 aydir kullandigim nokia 8 ile hic umrumda degil.

    Her telefonun kronik sorunu oluyo, küçük yada büyük. Dediğiniz gibi cogu zaman forumlarda farkediyoruz, aa evet bende de var, diye.

    Garanti konusunda da hep derler, elektronik isi şans, diye. Allah ne olursa olsun garantinin eline düşürmesin, ithalatci garantili urun almaya niyetliydim aslinda. Garantisi yok, diye dusunecektim onu da ama.

    Segment farkina hic girmiyorum.



    Sözün özü, 4.5 yillik nexus 5 kullanicisi olarak sonrasinda kullandigim bu telefonu kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • özellikleri ile fiyatı 1800 küsür iken 1.5 ay önce f/p telefonuyum al beni diye bağırıyordu . hatta teşhir 2.el 1500 dü. sonra elimdeki 4 yıllık g2 ye baktım, Nokia 8 in alt/üst barlarına baktım. tasarımda daha da geriye gidip 1800 tl vermek istemiyorum deyip o defteri kapadım. özellikleri, eski tasarımı umursamayanlar için gayet yeterli. anne baba telefonu olarak ideal bence. ancak fırsatçılık yapıp bununda fiyatını şişirdiler. bu kurla kesin 1800 altı olmalıydı. 11.11 de 1650 ye alım fırsatı verebilir $ fırlamazsa.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • codred kullanıcısına yanıt
    Sd 835 anne, babaya çok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek soru : Iphone 6s plus 128 gb den bu nokiaya geçílír mi ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    İsimler değişir ama hepsinin ana parçaları aynı yerlerden çıkma hiçbiri kaliteli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil telefon ihtiyacımdan dolayı ben de sipariş geçtim. bu arada 10 tl daha indirim gelmiş 10-10 düşüyor bilginize
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Ios-android handikapi disinda, bence net geçilir hocam.

    Işletim sistemi de aliskanlik zaten androide de alisirsiniz hemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shiga S kullanıcısına yanıt
    2.el bakayim o zaman ama 5.5 ekranada iyi alismistim. Umarimbu kucuk gelmez. Ios iyide cok kisitliyor resim galerisini aciyorum kimden gelmis ne zaman gelmis ozelliklerini gostermiyor. Arama kaydedici programi yok. Rehbere kaydetmesi sorunlu ugras dur iste.

    Ekran suresi 8-8.30 saat aliyorum iphone da nokiada kac aliyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 22 Ekim 2018; 15:31:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi saniye ya



    aletin kamerası çok mu iyi bana mı öyle geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia 8 ile Xiaomi A2 arasında gidip geliyorum çok kararsızım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibyksari -- 22 Ekim 2018; 16:58:6 >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    ibyksari kullanıcısına yanıt
    Sebep ne hocam daha bir üst apple cihazı öneririm iphone 8 veya 7/8 plus gibi apple her zaman en iyisi bu cihaz ilerde satsan parada etmez bence o çizgiyi bozmayın
    @ibyksari nokia 8 al mia2 batarya süresi daha az kamera dışında nokia 8 daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CBD9CC12F -- 22 Ekim 2018; 17:45:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Sanal tuş olmadığı icin 5.3 inc sizi uzmez bence hocam.

    Batarya olarak ben ortalama 6-6.5 saat ekran suresi alıyorum, ama forumdaki nokia8 anakonusunda 7 saat ekran suresi alanlar olmus. Incelemissinizdir zaten de yine de suraya birakiyim;

    https://forum.donanimhaber.com/nokia-8-ana-konu-5-3-qhd-ips-dual-13mp-carl-zeiss-sd835-64-gb-4-gb-ram-oreo--128434245
    İlk mesajda baya detayli bahsedilmis telefon hakkinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiga -- 22 Ekim 2018; 18:31:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shiga

    Sanal tuş olmadığı icin 5.3 inc sizi uzmez bence hocam.

    Batarya olarak ben ortalama 6-6.5 saat ekran suresi alıyorum, ama forumdaki nokia8 anakonusunda 7 saat ekran suresi alanlar olmus. Incelemissinizdir zaten de yine de suraya birakiyim;

    https://forum.donanimhaber.com/nokia-8-ana-konu-5-3-qhd-ips-dual-13mp-carl-zeiss-sd835-64-gb-4-gb-ram-oreo--128434245
    İlk mesajda baya detayli bahsedilmis telefon hakkinda.
    Ben 2 saat pubg oynayarak 5.5 saat aldığım oldu. Ama genelde oyun oynamadan internet full açık 6 saati deviriyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepton355 -- 22 Ekim 2018; 20:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Nokia 8 in pozitif taraflarını daha önce yazmıştım. Ancak ana konuda ufak bir gelişme oldu. Alan ve alacak olan arkadaşlar kutu iki tarafından bantlı mı geliyor. Yanlarında bant izi, yapiskani var mı kontrol etsin.



    Açarken vidyo ya çeksin. Üzerinde çizik varmi inceleyin. Refurbished mi satıyorlar içime bir kurt düştü, kendi kontrolünü zü yapmadan almayın.



    Fiyatında rakipsizligi konusunda değişen bir şey yok ama bu hususa dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Tek soru : Iphone 6s plus 128 gb den bu nokiaya geçílír mi ???
    7 den bile geçlir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Ben amazondam almıstım üstünde jiletin vardı sadece güvenlik etiketi vardı oda arızalı cıktı ekranı gittigidiyor aldım ürünün nokia etiketi sokulmus izi vardı fakat üstünde jiletin vardı sıfır gibi duyuyor du fakat kutu actım sok ürün bildigin kullanılmıs alttta soyulmalar ekranda jiletin bile yoktu iade ettim suan v30 plus aldım artık sogudım nokia dan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warnux52 W kullanıcısına yanıt
    v30+ ın mevcut fiyatı da çok uygun. 2500 TL bandı için iyi bir F/P telefonu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    v30+ ın mevcut fiyatı da çok uygun. 2500 TL bandı için iyi bir F/P telefonu.
    ön kamerası çok kötüymüş hocam onun. Ben de düşündüm ama selfie çağında o ön kamerayla olmaz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.