Şimdi Ara

18650 pil nasıl şarj edilmeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
14.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet bu iş için yapılan bir cihaz. Ama sağlamlığına birşey dememekle birlikte işinizi görür. Sahibindene bakın burada da o kadar ucuz olmasa da uygun birşeyler çıkar yada en azından beklemezsiniz. Bir de RC araç satanlarda olur bu tip ürünler aklınızda olsun özellikle modül (devre şeklinde).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Evet bu iş için yapılan bir cihaz. Ama sağlamlığına birşey dememekle birlikte işinizi görür. Sahibindene bakın burada da o kadar ucuz olmasa da uygun birşeyler çıkar yada en azından beklemezsiniz. Bir de RC araç satanlarda olur bu tip ürünler aklınızda olsun özellikle modül (devre şeklinde).

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Ben bir şarj aleti aldım ama pilin arkasında çizikler oluyor bu sıkıntı olur mu ?
  • Eksi kutup bağlantı yüzeyinde mi oluyor. Birşey olmaz. Aşınıp delinecek kadar ömrü olmaz pilin zaten.
  • Tahmini ne kadar süre dayanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    quote:

    Orijinalden alıntı: JeffreyGoines

    arkadaşlar 18650 arkadaşın bulabileceği en kaliteli pil istediğin şekilde şarj edebilirsin

    Panasonic in NCR18650 si olarak cikmasina ragmen aynen AA, AAA, CR2016 gibi bir pil standardi oldu. yani bir markayi/modeli ifade etmez hale geldi. bu nedenle kalite konusunda cikarim yapilamaz.

    sorunuza gelince, USB uzerinden dusuk akim ile sarj edilecegi icin muhtemelen sorun olmaz. ancak bu e-sigara nin sarj kontrol devresinin uygun bir devre oldugu varsayimina dayanir. sarj konusunda endiseniz var ise ya e-sigarayi yanmaz bir zemin icinde iken sarj edin (mesela tas saksi) veya li-ion pilleri sarj etmek icin uretilmis kaliteli bir sarj cihazi ve Panasonic, Sanyo, LG markalarindan birisinin 18650 pillerinden birisini alin kafaniz rahat olsun. kaliteli bir sarj cihazi ile alacaginiz bir adet panasonic 18650 100 tl civari olacaktir. Ayrica;

    Eger elinizde olu bir laptop bataryasi var ise bu bataryadan sokeceginiz 18650 hucrelerden 2-3 tanesinin saglam olma ihtimali var. harici bir sarj cihazi ile bu pilleri canlandirma ve omru az olsa bile kullanma imkaniniz olur.

    Alıntıları Göster
    Laptop bataryası çok güzel bir bilgi olmuş ama ne kadar sağlıklı ve güvenli olur biraz tartışılır. Ama yazdım bir kenara teşekkürler bilgi için




  • povr_anj kullanıcısına yanıt
    En kaliteli piller orijinal laptop bataryalarından çıkar. Çıkan piller LG/panasonic/Samsung/Sony hepsi orijinal kalite

    Bazı laptop bataryalarında, şarj devreleri arızalanır, kullanılamaz. Batarya içerisindeki 18650 ler sağlamdır. Bazı bataryalarda da 1-2 pil arızalanır geri kalanlar sağlamdır.

    Sağlamlık testi için cihaz veya devreler gereklidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 19 Nisan 2018; 22:57:26 >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Benim için çok faydalı ve güzel bir bilgi oldu gerçekten. Özellikle En kaliteli piller kısmı da güven verici. Çok teşekkür ediyorum




    @zengier
    @muhsin kamer




  • e sigarada pil kullanırken dikkat edilmesi gereken konu, pilin ne kadar yüksek akım vermeye uygun olduğudur, yani hızlı boşalabilme yeteneğine sahip olması lazım, pillerin bilgi pdflerine bakın derim, discharge diye geçer, bu değerin devamlı ve anlık olarak bilgisi pdf sinde yazar mesela devamlı 10a den az olmaması gerekir,iyi marka olması yetmez discharge bilgisinin yüksek olması lazım, mesela sony vtc5 vtc6, samsung 25r, lg he2 he4 vs.. gibi piller kullanılması uygundur, KESİNLİKLE LAPTOP bataryasından çıkan piller en iyi marka da olsa üretim maksadı olarak yüksek amper çekmeye uygun değildir. mesela samsung 22f veya 26f çıkar içinden bunlar sürekli max 4amper verebilir, e sigara 10amper çekmeye çalışınca pil aşırı ısınır ve şişmeye başlar. e sigarada yüksek amper çekmeye müsait olmayan pil kullanmayınız.eğer çıkma pil kullanılacaksa lion akülü vidalama vs bataryalarında yüksek amper verebilen piller vardır.yukarda yazdığım piller hızlı şarj edilebilir. pdfsinde çoğunun standard şarj akımı 1.25 ve 1.5 amper civarındadır. hızlı şarj akımı ise 4a civarındadır. bi imax b6 ile hızlı şarj edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 26 Nisan 2018; 16:33:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.