Şimdi Ara

186 lira gelen Elektrik Faturası ve Ailemin Yorumu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
3
Favori
38.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
179 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben hiç bakmıyorum ne kadar gelmiş gitmiş sizde öyle yapın kafanız rahat etsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yazdığın yorumu ailenede söylesene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Eskiden bir kaç yıl önce 80 lira geldiğinde kıyamet koparırdık. Anüs genişledi. Acıtmıyor artık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık 2017-Kasım 2018 arasında elektriğin birim fiyatına %44 zam geldi. Aynı dönemde Enerji Fonu+TRT Payı+Elektrik ve Havagazı Vergisi üçlüsüne %89 zam geldi. Bunların tümüne bir de %18 KDV ekleyin.

    Tüzel kişilik değilseniz ömrünüz boyunca karşılaşabileceğiniz en karmaşık fatura elektrik faturasıdır. 'Bu nasıl hesaplanıyor?' diye Excel'in başına geçip hesap yapmaya kalksanız, 30 kolonluk rakamlar silsilesiyle karşılaşırsınız. Tüm bunlara rağmen her ay değişen Enerji Fonu+TRT Payı+Elektrik ve Havagazı Vergisi'nin hangi formüle göre hesaplandığını da asla bulamazsınız.

    Evine yüksek fatura gelen kişinin, tek çarpanlı ev tipinden, üç çarpanlı işyeri modeline geçmesi durumunda, faturasında %20-30 düşüş sağlayabileceğini görebilmesi için bile, en azından 2-3 aylık faturalarını incelemesi gerekiyor.

    İnsanları aldatarak soymanın en iyi yolu 'elektrik faturası' gibi faturalar hazırlamaktır.

    186 lira gelen Elektrik Faturası ve Ailemin Yorumu

    186 lira gelen Elektrik Faturası ve Ailemin Yorumu




  • Bakan da okullar olmasa ne güzel bakanlık yapardım demişti.

    Aynı kafa.

    Ka-Fa 1500

    Artık umudu kestim ben, çalanların, kul hakkı yiyenlerin Müslümanlığını sorgulamayanlar, içki içip tonla insana yardım edene küfrederler. İnsanlara saygı duymazlar. Hele gurbetçiler, Almanya'da ne kadar zorlanıyoruz, kira 2931239048209 euro. Gel o zaman burada yaşa. Vicdanlı insanın bu ülkede akıl sağlığını koruması çok zor.
  • Hadi neysede anlamadığım konu şu benim.Yalandan bazı amrketlere ceza kestiler,ama elektrik işine devlet el atmadı. Çünkü karı kazancı var.

    Okuma bedeli ve dağıtım bedeli sabit olmalı. Faturaya göre dağıtım bedeli,okuma bedeli geliyor çok saçma birşey.

    Deveyi diken insanı .... yaranırmış bu sözüm konu sahibine değil.Hani elektrik faturasında devleti savunanlara. Yapılan zamlara bir baksınlar 16 senedir. açıp bir araştırsınlar sadece.Senin verginle yapılan birşeyi sana getiriyorlar birde bundan yalandan yere fazladan para alıyorlar. Elektrik kullanım vergisi var birde :) Zaten kdv ödüyorsun birde bundan vergi alıyor :))

    O kadar çok saçma vergi varki bu ülkede mesela asgari ücretliden zenginlik vergisi gibi :)
  • Bu ay 85 lira geldi. PC, TV, Buzdolabı çalışıyor sadece. Uydu cihazını falan saymıyorum o tarz şeyler fazla tüketim yapmıyor diye. Işıklarıda pek açmam. Gündüz dışarıdayım, geceleri loş ışıkta sinema veya oyun keyfi yapıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustKiddinGG

    Faturayı baban ödüyor ağlayan sen. Önce büyü sonra konuşursun ergen kardeşim.
    Unutma ki sen babanın yaptığı bi hata sonucu dünyaya geldin. O yuzden babanın yaptıkları seni ilgilendirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasik ak parti sempatizanı yorumu. benim ailemde aynı kafada.
    ne dersem, ne anlatsam da sandıkta ki oyları değişmiyor. diyorum arada Fox TV izle, sürekli yandaş medya izlemekten şuurunuz kapatılmış, ama nafile. bazı konularda bana haklısın diyorlar ama sonucu değiştiremedikten sonra haklı olsam ne fayda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Ailene 3 ay arka arkaya gelen zamları anlat.
    Napacak adamlar baksana memleketin haline diyorlar.
    2 gün sonra zamlı bir fatura daha geliyor, bu sefer devlete sövüyorlar. Daha sonra 1. maddeye tekrar dönüyorlar, sürekli bir kısır döngü halindeyiz. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.isson76

    klasik ak parti sempatizanı yorumu. benim ailemde aynı kafada.
    ne dersem, ne anlatsam da sandıkta ki oyları değişmiyor. diyorum arada Fox TV izle, sürekli yandaş medya izlemekten şuurunuz kapatılmış, ama nafile. bazı konularda bana haklısın diyorlar ama sonucu değiştiremedikten sonra haklı olsam ne fayda.
    Ben arada açıyorum fox'u. 30 saniyeden sonra direk babam küfür ediyor, annem değiştir şunu ben sinir oluyorum bu adama diyor değiştiriyorlar kanalı :)
  • Beyler yorumlari soyle bi okudum da aklima takildi. Acaba bizim hattan kacak elektrik falan mi cekiyorlar? 220 tl nedir? Yarisi dagitim bedeli ve vergiler altinda gelmis zaten. Dogalgaz 15 gun en dusukte calistirdik o da 200 geldi. Sizin yazdiginiz fiyatlar cok normal gozukuyor.:D

    Bir de seyi merak ediyorum ben bu yuvarlama bedeli altinda 40 kurus olsa bile düz 1 tl ye yuvarliyorlar. Aylik kac milyonlar kaldiriliyor bu yuvarlama bedeli sayesinde. Bu bedeller geri odeniyor mu hic dikkat ettiniz mi? Mesela 1 ay 50 kurus fazla kesti diyelim obur ay 50 kurusu geri veriyorlar mi? En az 40myon kisiye yapsalar su olayi aylik 35 milyon elektrik dagitmadan belese kazanmis oluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daikataNa~ kullanıcısına yanıt
    klasik, bu modeller hep aynı demek ki. Fox habere vatan ve din düşmanı muamelesi yapıyorlar. ne olacak, takip ettikleri şahıs ne derse onlarda öyle yapıyorlar. tek doğru onun söyledikleri. bu zamana kadar böyle ayrımcı bir lider gelmemiştir.
  • Memlekette hirsizlik rant namussuzluk kol geziyi demiyim, devekusu kanallarini seyretmeyin demiyim, herseye 2 kat zam geldi demiyim, asgari ucret dusuk yetmiyi demiyim, tuvalet kagidina 2 kat zam geldi demiyim, meclistekiler belese yemek yiyiler demiyim, yollar delik desik demiyim, faturalarda 2 kat geliyi hirsizlarinkinide oduyinuz demiyim, sogana zam geldi demiyim, enflasyon eksi cikartmislar demiyim demiyim..ben diyimki ulkede hersey gayet iyi gulluk gulistanlik yakinda secim var...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübenin ne demek olduğunu tecrübe etmeden öğrenemeyeceksen bile şöyle diyeyim. O kızdığın ebeveynlerin var ya, biz o dönemde (tecrübemize katkı olan o dönemlerde) bildiğin oda aydınlatmasında kullanılan lambaları watt'ı düşük olandan alıyorduk, o odayla işimiz bittiyse kapıyı kapamak gibi lambayı kapatıyorduk. Kombi yoktu, doğal gaz yoktu ama olsaydı en çok kombinin çektiği elektrikten rahatsız olacaktık.
    Siz sanırım az bir ekonominiz bozulsa diyelim ki rutin bir eğlenceden mahrum kalıp daha kısıtlı kullanmak zorunda kalsanız ülkenizi başklarına satmaya hazırsınız. Öyle değil mi?.
  • ailelerin çocuklarıyla teknoloji konusundaki hesaplaşmaları bitmeez ama telefon adsl ama elektrik muhakkak laf sokarlar muhteşem türk aile yapısı...
  • Elektrik faturasından tasarruf için bilgisayarın kapalı kalması yönünde olduğumdan şu sıralar birşeyler indirmek için örneğin oyun, bir sistem kurmam gerektiğini düşünüyorum. Tablete yönelebilirim en az güç tüketen cihaz. Bu konuda kullanmakta olduğu sistem bir sonuca varmış arkadaş var ise yardımcı olursa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.