Şimdi Ara

***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar *** (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.846
Cevap
55
Favori
138.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurs@tz

    Futbolu isimler oynar gibi gözükse de aslında futbolu ayaklar oynar, kaliteli trilyonluk takımların ucuz mahalle takımından hallice takımlara madara oldukları, hatta sadece futbolda değil pek çok sporda gayet de karşılaşılabilen olaylardandır:)

    Yani eksifi şunu bunu başbabakanın dediği gibi fazla da şeyapmamak lazım gezen tilki yatan aslandan daha makbulmuş,

    Cebimdeki sx150 is dolaptaki 70 d den daha kraldır herzaman, pentaxa geçmeyi düşündüyseniz ve ön araştırma yapıyorsanız bun başka bir yerde başlıkta kapsamlı konuşuruz ayrıca

    O lafı ben de annemden duydum yıllarca. Hiç aklıma gelmezdi ki bu konuda bu kadar güzel bir anlam özeti içersin şu atasözü. Valla Türkler P'leri sevmezler hocam pek !.. Pentax ve Panasonic çok benzeşiyorlar da ondan böyle dedim. Türkiye pazarında bu 2 markanın bulunabilirliği-fiyatları vs. bir acayip. Servis olayları hakkında ise zerre bir bilgiye rast gelmedim Hadi m43 sistem kullanmamdan dolayı Panasonic ile haşır-neşir olanlardan yine birşeyler duyuyorum da Pentax gizli bir tarikat gibi Pek ayrı konularda "Yeni makina alacağım bütçem 2.500 TL. Pentax şu, Canon bu, Nikon o ve Sony bu modelleri arasında kaldım. Hangisi ve neden ?" diye başlık da görmüyoruz. Ben hiç rastlamadım yada alzaymırımı seveyim.

    Dolayısı ile Pentax ister istemez bir böyle sislerin ötesinde bir güzel ülkeymiş gibi.




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Size tavsiyem aklınızda nikon varsa ki vardır nikon 7200 denen aleti ne yapın edin zorlayın alın kullanın ve arkanıza bakmayın.

    Pentaxı çekici kılan nedir derseniz size burada sayfalarca destan yazılır, pek çok mantıklı gerekçesi vardır, pentaxtürkiye forumuna takılırsanız bi kaç gün içinde her şeyi anlayacak kadar bilgi sahibi olursunuz.

    *Ben en çok 70-80 lerden kalma ve kalite keskinlik vs. olarak zeis lenslerin karşı konumundaki bu 24-28-50-135 mm k-m-a modlu manuel lensleri 100-300 liraya çok ucuz fiyata temin edebilmeyi, ve bu lenslerin kalitesinde tatmin edebilen hala doğru düzgün lens bulamamayı,

    bunları 2017 model gövdeye bile adaptörsüz direk takabilmeyi diyaframın halkasını gövdeden kontrol edebilmeyi,

    yani düşünsenize, dedenizden kalan pentax makinedeki lensi söküp 2017 model full frame K1 e veya cropun kralı kp gövdeye direk takıp kolayca pozlama yapabilmek, pozlama ön izleyebilmek


    yeşil tuşla tek tıkla pozlama ölçüm tavsiyesi alabilmeyi, bunu yanında m42 adaptörlerle kullandıklarımız dahil toplamda 5000 (Beşbin)den fazla lens uyumluluğunu.

    Yetmedi gövdeden is ile 300 mm. lenslerle bile elde stabil çekimler yapabilmeyi,

    büyük pentaprizma vizörlerini,

    kaliteden malzemeden çalmayan anlayışlarını, hiçbir zaman ucuz plastikten dandik canikon gövdeleri gibi bir gövde üretme ihtimali olmamasını

    en kötü kit lensinin bile malum markanın kit lenslerinden birkaç adım önde olmasını

    beğeniyorum

    Ayrıca servis yetersizliği eskide kaldığı gibi,eski pentaxçılar focus screen değişimi vizör temizliği,sensör temizliği gibi pek çok işi de kendileri yapacak kadar cihazlarını tanırlar bilirler :)


    Canon size gerçek gördüğünüze en yakını vaad eder, pentaxx ve nikon ise aynı bahsettiğiniz hayal dünyası gibi gördüğünüze en yakın değil de görmek istediğiniz dünyayı resmederler, Dünyayı olduğundan daha güzel gösterirler, ayrıca Pentaxların en pahalı modellerinde bile arada çok aptalca sabit nesnelerde bile netleme hatası alabilirsiniz pentaxda bu adettendir,başka da eksiğini bulamazsınız fazlasını bulursunuz :) canonun nikonun netlemeler çok daha doğrudur, m43 lerde jpeg kalitesi aps-c yi geçtim ff leri bile yer yer tokatlayabilir, genelde asla ezilmezler.


    Edit: Valla 1600 sayfayı geçmiş forumdaki pentax ana topiği, öyle dediğiniz gibi Türkiyede bilinmeyen az yaygın tercih edilmeyen bir mraka nasıl olur da forumda tüm markaların toplamından fazla sayfa yer işgal eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 14 Kasım 2017; 22:25:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurs@tz
    ...

    Teşekkürler özet bilgiler için.
    1600 sayfa tamam da, işte ben de gördüğümü dedim. Hayatımda 4-5 senedir buradayım diyim hani uyanmış bir vatandaş olarak kendimi... Dediğim gibi bir başlık açan görmedim. Kapalı devre yayın yapıyor gibi işte Pentax'çılar kendi başlıklarında. Girip de 1600 sayfalık konuyu :) kim araştırır ! Pehh ne bilgi depolanmış ama haa bir yandan da düşününce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Kasım 2017; 22:29:4 >
  • Olympus E-M10 Mark II + OLYMPUS M.12-50mm F3.5-6.3 kit lens
    ƒ/6.3 , 50.0 mm , 1/250 , iso 100

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    jetpack by Bi Ünlü, on Flickr




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Manzara fotoğrafçısıysanız kesinlikle Nikon 5xxx ve üstü diyorum, başka da bir şey demiyorum, net alan derinliği olarak hepsinden iyi, yani kısık diyaframlarda hem yakının en uzağın keskin olma halini en iyi nikonlar yapıyor,

    birde m43 ler bulanıklığı daha az yapabilmekte fakat aslında bu dezavantaj gibi görünen durum hem manzara hem de sokak fotoğrafçılığı için bir avantaj oluyor, net derin alan mesafeleri çok çok iyi oluyor, kimse manzara çekerken öndeki gölün veya arkadaki dağın flu olmasını istemez, veya sokak fotoğrafçılığında sokağın yarısından sonrasının bulanıklaşması tercih edilmez, ayrıca 3/4 oran ağaç direk vb. uzunlamasına cisimleri çekerken de çok daha uygun bir orandır, 2/3 apsc formatı tren vagonu gibi uzun olduğundan dik fotoğraflarda hiç tat vermez.

    pentaxa vereceğiniz paraya aynı klasmanda bir nikon 7200+ 17-50 tamron 2.8 alırsınız

    Flickrda gördüğüm en keskin manzaralar hep nikonlarla ve m43 + prime lenslerle çekilmiş olanlar, araya canon 70d, 80d gibi canavarları da dxo mark sonuçlarına bakıp da küçümsemeyin, kesinlikle uzaktan yakından alakası yok zehir gibi aletler.

    Bakın eos 70d jpeg bunlar, kim bunlara kötü diyebilir,veya öbür marka olsa daha süper olurdu denilebilir mi, işini gayet güzel on numara yapmış, dxo mark avucunu yalasın fazlacada itibar etmeyin?:
    https://www.flickr.com/photos/149800295@N08/37674976786/in/datetaken/
    https://www.flickr.com/photos/149800295@N08/38153670076/in/datetaken/
    https://www.flickr.com/photos/149800295@N08/24357084778/in/datetaken/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 14 Kasım 2017; 23:9:54 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler onore oldum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ürüne zaten "kötü" demek zor. Kötülük eğer içinizden gelmiyor ise yani çok zor. Benim demeye çalıştığım hep "O para ona çok olduğundan onu alacağıma bunu alırım" şeklinde bir kıyaslama. Zaten bana cidden fark edilir bir katkı sağlayacağını bilsem bugüne kadar çoktan değiştirirdim kullandığım sistemi. DxO'nın önüme koyduğu rakamlar ile yetinmedim zaten tek başına. O sadece sensörü ölçüyor. O ise bir makinanın sensörden ibaret olmadığını AF hızı çok yavaş olan Olympus PEN E-PL1'den çok güzel öğrenmiştim. Makinayı koy sabit bir şeyi çek zamanının d-slr'larından iyi fotoğraf çekiyor, kullandım biliyorum... Fakat sokağa çıktın mı ne sen nede çektiğin anların %90'ı sabit değil. O zaman sensörün başarısının bir gövdenin diğer önemli unsurlarının da başarısı ile ancak kullanıcıya net biçimde yansıyabileceğini görmüştüm. PL3, PL6, P5, OM-D E-M10 gibi modellerde de bu dediğimi anlık yaşayarak ve bir nevi içime işleyerek öğrendim-gördüm. Şu durumda beni yanıltacak bir ürün almam ancak ekipman kısmında bilemediğim birşeyler var ise olabilir. DxO'nun dediğini de onaylamayan hiçbir inceleme sitesi görmedim ben ! Ancak işte hiçbir inceleme sitesi sadece sensörü test edip ölçmüyor. Bizim insanımız da "DxO'nun 65 puan verdiği makina Dpreview'de 80'i almış" deyip neye baktığının bile farkında olmadan koyduğu kanıt ile dediği zıt trajikomik bir hale geliyor. Ben bana kanıt ve kaynak sunanı her zaman izlemeyi laftan başka bir şey sunmayana yeğlerim. Forumda kullanıcının vereceği ve alacağım bilgi ekipmanın bu açıdan değil de farklı konularda detayları olabilir. Mesela DxO'da gövdenin yazılımsal yetenekleri yazmaz. Bugün bir kullanıcısından öğreniyorum ki bir makinada stop motion video çekimi için çok güzel bir yetenek varmış. Bu modda sonraki karenin çekimine geçtiğinde makina ekranda bir önceki kare şeffaf biçimde görünüyormuş. Böylece "stop motion videonuz için hareketin nereye ne kadar olması gerekeceğini görerek ayarlayabiliyormuşsunuz !.. Ben forum kullanıcısından böyle detaları alırım ama gidip de daha fotoğrafa baktığı monitörünün bile belki TN panelli sRGB renk uzayının %72'sini gösterip de %28'ini göremediği fotolara bakarak bana "Ben bunu kullanıyorum gözlerini yum bunu al, bak beni dinle" diyene gülemiyorum bile.

    İşte bu fotoları tam boy açıp bakınca,https://c1.staticflickr.com/5/4453/37674976786_97838655b2_o.jpghttps://c1.staticflickr.com/5/4564/38153670076_796eb6e82b_o.jpg
    Bu 17-50'yi de hayatta almam !.. F2.8'inden bana ne. Ben bunda öyle normal kit lenslerden çok ileri bir optik hal göremedim hiç. F2.8 diye bir avantajı vardır diye düşünüyorum, onun için de bu saate ona o parayı vermem. Gövdede 5x IS olan sistemde zaten f3.5 kit lens böyle f2.8 lensten enstantane/iso avantajı olarak daha fazlasını veriyor size. 1 tek lense o parayı vereceğime gövdeye veririm ve her lenste bu avantajı elde etmiş olurum. Bunlar Panasonic, Sony, Olympus ve sanırım 1 tek Pentax modeli 5x IS'li.
    Ben de yıllardır m43'lerinkine baktığımdan bana şunu aldıracak nedenler içinde bir avantaj göremiyorum. Çok baktım, Nikon D5300'den beri mesela o alınır mı, bunun fiyat dengi Pentax'ından tut da Sony'sine... Benim gördüğüm en sağlam ve temiz çıktı veren sensör Nikon ve Sony'nin bu a6300 sonrası, D5300/7000 ve sonrası.

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***

    Kaynak :https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5500/9
    Her kim inkar edecek ise buradan orijinal RAW'ları indirip aynı işlemden geçirip sonuçları görsün önce. Bence bu neyin kanıtı ? İşte seçmece bir model ile çekilmiş en iyi 8-10 fotoya bakarak değil de en iyi fotoğrafçıya versek bu aletleri, çekse ve zorlasa RAW işlerken de neler olurun kanıtı. Neden zorlanma peki ? E bizler-çoğumuz daha iyisini yapabilmek ve bunun için de kendimizi geliştirmek+öğrenmek peşinde oluyoruz değil mi ? Öyle ise bugün şu testteki sonucu göremeyecek düzeydeyiz diye bu test sonucunu inkar etmemiz doğru mu ? Yarın 8-10 ay 1-2 sene sonra bu testteki durumu bizzat yaşayacak duruma gelemeyeceğimiz ne malum ? Bilim işte böyle güzel bir şeydir. Her insan, her nesil doğduğunda yeryüzünde her şey sıfırmış, insanlık bilgi birikimi yokmuş gibi sıfırdan başlamaz bilim sayesinde her yeni dünyaya gelen. Herkes bilim yolunu takip edenlerin kendilerinden önce bunu yapanlar gibi onların bıraktığı son noktadan bilgi bayrağını alıp ileri taşımaya çalışır. O ise bizim bugün fotoğrafçılık konusunda 1 gövde + kit lens alarak insanlara "O site mi bu site mi boşver onları sen beni dinle" diyen forum üyeleri ne acayiptir ki vatandaşa daha güvenilir geliyor !!! Vatandaşın birisi "18-55'i sattım 18-135 aldım manyak bir şeymiş bu, iyi ki yapmışım, sen de yap" bile demişti. Birar araştırdım, ilk makinası. Bu tecrübeyi yaşadığı süreç 1 seneden az bir zaman dilimi.

    Zaten bunca yıldan sonra artık nokta atışı ne lens alacağımı da çok net biliyorum. Öyle gidip de 55-200 müydü ne işte o tür bir lensi herhangi bir sistemde "bir de kendim deneyeyim" düşüncesi ile alıp vakit ve nakit harcamam mesela. İşte bu nedene de hedefimi 2020'ye erteledim. Tahminim ancak o zaman elimdekinden ciddi olarak farka değecek bir şey üretebilecekler gibi görüyorum. Tabi ben bekledikçe de TL'nin değeri eriyor ! Tabi ilginçtir bu sebeple de durduk yere 2.elde bile fiyatlar artmış Kör tuttuğunu mu derlerdi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Kasım 2017; 2:49:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Teşekkürler onore oldum.

    Rica ederim ve ayrıca ben teşekkür ederim bize güzel şeyler gösterdiğiniz için...
  • NXmini nin 9-27 si sayılır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

    NXmini nin 9-27 si sayılır mı?

    Tabi ki, bence sayılır... Netice de o lens de o sistemin kit lensi. Prime değil Pro değil, bildiğimiz kit lens. Ne gerekçe ile itiraz edeceğiz ki saymamak için ?
  • İyi o zaman:) Bugün hava bulutluydu, manzara çekerim belki diye 9-27 yi yanıma almıştım. Manzaralı bir yerlere gidemeyince sonuç .......
    NXmini 9-27
     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Cat 39 by ARroWCoLT, on Flickr




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARroWCoLT
    ...

    Güzel !..
    Kedi suç üstü yakalanmış gibi "Satıcı değilim sığınmacıyım" demiştir az sonra... Yağmurun gelinişini anlamış araç altında saklanacak herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Kasım 2017; 0:42:35 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Biraz öyle oldu, zaten sonra arkadaki minibüsün altına kaçtı :)
  • Olympus OM-D E-M10 + Olympus 14-42 II R kit lens ile

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Evim evim güzel evim... Söyle bana var mı senden güzeli ? -Var kraliçem !.. Git o evi yık !.. by Nik ara bul : Gua, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Kasım 2017; 19:23:38 >




  • Olympus E-M10 Mark II + OLYMPUS M.12-50mm. kit lens ile

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Yolcu by Bi Ünlü, on Flickr

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Pencere by Bi Ünlü, on Flickr




  • Olympus E-M10 Mark II + OLYMPUS M.12-50mm. kit lens + Raynox DCR-250 ile

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    PB210035 by kamil küçük, on Flickr

    Düzeltme + Raynox DCR-250 kullanılmış

    Nikon D5100 + 18-55 ( Fakirler karanfil bırakmış işte, ben de Füll Fireyme geçecem sürünsün kit lensle bunlar böyle !.. Yalnız dolorez 4 TL olmuş ! )
     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Vík by Romain Vernoux, on Flickr

    Nikon D5100 + 18-55
     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Kirkjufell by Romain Vernoux, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Kasım 2017; 23:38:38 >




  •  ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Mandalina yaprağı by bora erdil, on Flickr

    Tek nokta odak yaptığım içindir sanırım belli bir kısmı net oluyor. Dün canım sıkıldı gene mandalina mevsimi olduğu için mandalina üstünde çalıştım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boraaaaa

    ...Mandalina yaprağı by bora erdil, on Flickr

    Tek nokta odak yaptığım içindir sanırım belli bir kısmı net oluyor. Dün canım sıkıldı gene mandalina mevsimi olduğu için mandalina üstünde çalıştım :)

    Güzel fotoğraf... Sebep dediğiniz tek nokta AF'den değil, bakış açısından. Buradaki olay hani hep görmüşsünüzdür "Portre fotoğrafı çekecem arkaplan ölsün istiyorum 2 tabanca aldım 1 de arkadaşa pompalı, ben foto çekerken onlar arkaplandakiler ölsün diye ateş ediyor-ediyor ama arkaplan ölmüyor ! N'aapmam lazım ?" şeklinde yüzlerce soru İşte buradaki olay o, alan derinliği etkisi objeye çok yaklaşınca da artar. Hele bir de objeye makinayı tutuş açınız bir perpektif şeklinde ise bu sizin örnekteki gibi olur.

    Bunun önüne çoklu AF noktası çekmekle falan geçilmez. Çözüm objeye lensi tam karşıdan-dik açı ile bakacak şekilde göstermektir. Evde deneyin hemen, gazeteyi yada dergiyi masaya yatırın ve 1-2 adım geriden nerede ise 20 cm. falan yüksekten fotolayın tek AF noktası ile orta kısımda bir bölgeyi netleyerek fotolayın. Sonra bir diğer çekimde de objeye tepeden-kuş bakışı-dimdik 90 derece olarak makinyı tutarak aynı ayarlarda çekin olayın ne olduğunu neden olduğunu anlarsınız sanırım bu 2 kareden. Monitör de çok iyi fotolanır ! Aç şöyle beyaz temalı bir site, burası olur. 16:9 ekranda mesela sağ veya sol dışından bak makina ile monitöre ve makinaya yakın bir kısmından tüm monitörü kadraja alacak bir açıda tutarak fotola. Odaklanan bölge net ve odaklanan bölgenin dışına doğru size yakını-sizden uzağı bulanıklığı artacak şekilde fotolanır. Bir de geç karşısına monitörün tam cephesinden makinanı dik tutarak fotola.


    Nikon D3300 + Nikon AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II
    ƒ/5.6 , 18.0 mm , 1/50 saniye , iso 800'de !..
     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    mooshroom by Dario Drvodelic, on Flickr


    Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6
    ƒ/3.5 , 18.3 mm , 0.8 saniye , iso 200
     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    Reto hora azul: Mapfre towers in the blue hour by David Parent, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Kasım 2017; 15:30:9 >




  • Olympus OM-D E-M10 Mark II + OLYMPUS M.12-50mm. kit lens ile

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    The cat by Merve Çiğdem, on Flickr




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Olympus OM-D E-M10 Mark II + OLYMPUS M.12-50mm. kit lens ile

     ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***
    The cat by Merve Çiğdem, on Flickr

    Fotoğraf güzel ama bu fotoğraf için ISO 500 fazla geldi bana. Arkadaşın Flickr'da rastgele 3-4 fotoğrafına baktım hepsi ISO500'de çekilmiş. Olympus OM-D E-M10 Mark 2 de titreşim engelleyici olması dolayısıyla daha hızlı enstantene kullanıp ISO değerini düşürebilirdi.




  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.