Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
82
Favori
122.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benım bu konularda tek endişem karşımıza çıkan reklam sitelerinden bir sakatlık çıkar mı ? Site çıkıyor abuk abuk.Mesela virüs bulaştı ,yükleyin tarzında ama sayfanın çıkması bile bir sakatlık yaratır mı sayfa çıkıyor hemen kapatıyorum.
  • @eyoruk

    Karşımızda isteğimiz dışı beliren reklam sitelerinden de bir sakatlık çıkmaz diyemeyiz. Cep telefonundan bahsediyorsak, onda da güçlü bir antivirüs kullanmamız gerekir.

    *

    Yeri gelmişken, DH'in "Güvenlik Programları" bölümünde ne zaman bir antivirüs konusu açılsa mutlaka birileri gelip "Bilinçli kullanıcıya antivirüs gerekmez" gibi tehlikeli yönlendirmelerde bulunmaktadırlar.

    Yazmaktan klavyemizde tüy bitti: "Geçerken çarpan virüsler" diye bir tarif vardır. Kullanıcı, bu virüslerin bulunduğu sitenin linkine tıklar tıklamaz bulaşmaktadır, tabi güçlü bir antivirüs programımız bulunmuyorsa. Üstelik sitenin tanıyıp bildiğimiz bir site olması bile fark etmeyebilir çünkü site sahibinden habersiz sunucusuna "Geçerken çarpan virüs" yerleştirilmiş olabilir.

    Cep telefonu gibi mobil cihazlar ve Mac dahil bilgisayarlar için güçlü bir antivirüs şart!
    Ayrıca unutmayalım ki ücretli koruma programları ücretsiz de dağıtılan sürümlerinden daha kapsamlı koruma sağlarlar.
    Tabi, güçlü bir antivirüs derken "Bana göre en iyisi" şeklinde kişisel subjektif yorumlardan bahsetmiyoruz.

    Bizim gibi normal internet kullanıcılarının başvuracağı kaynaklar bağımsız ve güncel olan "Antivirüs Test Siteleri" olmalıdır.
    Günümüzde en çok bilinen iki test sitesi şunlardır :

    https://www.av-test.org/en/ (Bulunduğu yer, Almanya/Magdeburg)
    https://www.av-comparatives.org/ (Bulunduğu yer, Avusturya/Insburg Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Departmanı)

    Bu iki sitede de Windows, Android, ve Mac cihazlar için yapılan testler bulunmaktadır.
    Dilleri ingilizce olmakla beraber test sonuçları grafik halinde verildiği için anlamak sorun olmayacaktır. Ya da google çeviri de kullanılabilir.
    Bu iki sitedeki sonuçlar incelenerek güçlü bir antivirüs seçilerek kampanya dönemlerinde çok uygun fiyatlara satın alınabilir:

    Trend Micro Maksimum Security: Av-Test incelemesinden tam puan alan Japon yapımı bu antivirüs Hepsiburada'da 3 kullanıcı 2 yıl 19 TL.
    Android ve Ios koruması da var, almayanı dövüyorlar.

    Kaspersky Total Security: Avustralya'dan satın alıp sadece kurulum aşamasını Avustralya lokasyonunu barındıran deneme sürümü olan bir VPN ile etkinleştirmek ve sonrasında ülkemizde sorunsuzca kullanmak için "3 kullanıcı 2 yıl" versiyonuna 14 Au.Doları = 39 TL. sına sahip olmak mümkün. (PC, Mac, Android). Forumda konusu var.
    Bu versiyonu bir bilgisayarımda şu an sorunsuzca kullanıyorum.

    Bitdefender Total Security: Şu an pahalı ama, zaman zaman "5 kullanıcı 1 yıl" için 25 USD olarak kampanya yapıyor.




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    hocam norton da gayet güzel ,cep telefonu için bir karar veremedim (çünkü hemen her uygulamayı riskli görüyor) ama bilgisayarda iyi işler başarıyor
    benim bilgisayarım dahil kullandığımız diğer bilgisayarlar bu zamana kadar virüs yemedi (10 cihaza kadar olanı kullanıyorum)
    gerçi fiyatı bayağı fazla ama büyük riskler düşünülünce değdiğine inanıyorum

    dediğiniz gibi antivirüsün gereksizliğini bırakın ,mümkün olduğunca en iyi koruma yapanları seçmeye çalışmalı
    gerçi windowsun kendi antivirüsü var ama koruması pek yeterli değil

    diğer bir konu ise antivirüs olduğu halde arada bir devre dışı bırakanları görüyoruz yada antivirüs uyarı yaptığı halde inatlaşanları dahi görüyoruz
    yani bizim insanımız gerçekten çok tuhaf :)
  • Haklısınız hocam, Norton'da başarılı ve test sitelerinden tam puan almayı başarıyor.
    Avustralya sitesinde Norton daha pahalı olduğu için onu belirtmemiştim.

    Android için Testlerde % 100 koruma sağlamayı başaran ücretsiz sophos Mobile Security ile HB'da 12 liraya satılan Trend Micro Security önerebilirim.
    Önceki mesajımda belirttiğim gibi 3 ayrı cihazda kullanılabilen Trend micro diğer iki kullanım hakkına ihtiyaç yoksa eşe dosta hediye edilebilir.
    Bitdefender de %100 koruma sağlamakla beraber 30 liralık tek kullanıcı fiyatıyla nisbeten pahalı.

    Windows Defender ise son testlerde başarı oranını yükseltmekle beraber henüz %100 oranını yakalayamadı.
    Acaba %100'ü yakalasalar diğer antivirüs firmaları tekelcilikten dava açarlar korkusu var diyeceğim de windows'un kendisisnin her ay açık kapattığı aklıma geliyor.

    Antivirüsü uyarı verdiği halde inatlaşanlar, crackli oyun ve program indirmeye kalkıp içindeki virüsten dolayı blok yiyenler olsa gerek.

    Abuk subuk sitelere girmediğim halde bazen haftada 1-2 kere "Geçerken çarpan virüs" uyarısı alıyorum. Koruma olmasaydı bu virüsleri afiyetle yiyor olacaktım.

    Bilgisayar kullanıcılarının güvenliğe önem vermediklerinden dolayı Türkiye olarak "Zombi bigisayar sayısı konusunda dünya birincisi" olduğumuzun grafik bilgisini önceki sayfalarda paylaşmıştım.
    Bu da geçen hafta gelen haber: "Bir teknoloji danışmanlık şirketinin yaptığı çalışmaya göre dünyada kötü niyetli yazılımların en çok ve çabuk erişebildiği ülkeler listesinde ne yazık ki 3. sıradayız." Türkiye'deki bilgisayarların %41'inde virüs var.
    Çin - %49
    Tayvan - %47.34
    Türkiye - %40.99
    Rusya - %38.95
    Meksika - %36.89
    Peru - %36.23
    Brezilya - %34.68

    Güvenliğe önem vermeyen kitlemiz sayesinde milyarlık Çin'i de sollayarak bu listede de birinciliğe yerleşiriz böyle giderse.

    *

    Kişisel olarak, Norton ile koruma açısından değil de geçtiğimiz aylarda başka konularda sorun yaşadım ve yaşıyorum:

    1- Seyahat için aldığım ve pek kullanmadığım küçük dizüstündeki Bitdefenderin süresi dolunca ve yenisi de pahalı olunca o anda 3 aylık kampanyası olan Norton'u yükledim.
    İki ay sonra forumdaki Avustralya'dan Kaspersky alımı konusunda satış yapan bir arkadaştan 1 kullanıcı / 2 yıl olan versiyonunu satın aldım.
    Norton'u ise kendi sitesinden indirdiğim kaldırma aracı ile kaldırıp yerine Kaspersky kurdum.

    Bir kaç gün sonra güncelleme için bilgisayarı açınca o da ne, "Bilgisayarınız korunmuyor, hemen Norton satın alın" diye kocaman bir uyarı çıktı. Kapatıyorum, birazdan tekrar açılıyor yani resmen Adware zararlısı davranışı gösteriyordu!
    En sonunda Ccleaner'in eski versiyonu ile tarama yapınca bundan kurtulabildim, kayıt defteri ve temp dosyasına saklanmış meğerse!

    2- İş bankası web sitesinde artık Norton korumasına geçmiş ve Bitdefender kullandığım diğer bilgisayarımda iş Bankasının ilk işi Bitdefenderin korumalı tarayıcısını engellemek oldu, artık kullandırtmıyor! Norton'dan şüpheleniyorum.

    Anlıyacağınız Norton'dan kişisel olarak dertliyim hocam

    *

    Gerçi bir konuda siz "Ruslara ayakkabı numaramı bile vermem" diye yazmıştınız ama ben antivirüs olarak Kaspersky'i de beğenirim, çünkü son yıllarda Test sitelerinde Bitdefender ile birlikte istikrarlı olarak 1.ciliği paylaşıyorlar. Bu durumu gören diğer firmalar da çabalamaya başlayarak başarı derecelerini yükseltmeye başladılar.

    Ayrıca ekran yüzleri olan patron Eugene Kaspersky diğer firmaların aksine kendini kamuoyunda gösteren, TV kameralarına bürolarını gezdirip çalışanlarıyla espri yapan, onlara aralarında taktıkları lakapları gülerek anlatan sempatik birisi. Hele Nat.Geo.de anlattığı bir hatırası var ki efsane:

    "Bir akşam robdöşambr'ımı giyip elime bir kadeh viski alarak Nat.Geo.de gösterilecek Hack hakkındaki belgeseli seyretmek üzere koltuğuma geçtim. Viskimi yudumlayarak seyrederken (Ekranda o anda Yahoo Mail'in nasıl hack'lendiği gösteriliyordu) bir anda dehşet içinde ayağa kalktım ve istem dışı olarak TV'na doğru, siz ne yapıyorsunuz, insanlara koruma eğitimi vermek yerine Hack nasıl yapılırı gösteriyorsunuz diye bağırdım" demişti.

    *

    Bir de, yazın forumda görünmediniz hocam sanırım denize, yaylaya veya köye gittiniz herhalde.


    Not: Yazı uzayınca, rahat okunabilmesi için araya yıldızlar koydum.




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    iyi işlerde sonuncu ,kötü işlerde başlara oynama başarımız devam ediyor demek :)
    işbank için gerçekten uyarı veriyor ,galiba Almanya'ya bilgi gönderiyor diye ,lakin ünlü firma sitelerine baktığımda çoğu norton ile korunduğu görülüyor

    Ruslar için fikrim değişmedi ,adamlar fazla maddiyatçı gerektiğinde anasını boyayıp babasına satar denilen cinsten yani :)
    ayrıca bir sorun olduğunda şahsen bunlara güvenmiyorum

    diğerlerinin de bizlere karşı düşüncelerinin pek iyi olduğunu zannetmiyorum ama hiç değilse Ab. ve Abd. gibi ülkelerde hukuk daha iyi işliyor

    evet yazları 2-3 ay tatile kaçıyorum ,sıcak havalarda soğuk ,soğuk havalarda sıcak yerlerde yaşamayı yeğliyorum ,göçmen kuşlar gibi :)
  • İşbank'tan sonra YKB da Norton'a geçmiş, yeni fark ettim. Bakalım onlar da engelleyecek mi.
    Norton çok eski bir üründür. Bilgisayar tamircilerinin elindeki ilk test yazılımı NDD (Norton Disk Doktor) idi, efsaneydi o zamanlar.
    Günümüzde Norton Security, genel merkezi Kaliforniya'da bulunan ve Amerikan firması olan Symantec'e aittir.

    Üç yıldan fazladır kullandığım WP telefonun pili zayıfladı, yakında Android'e geçmeyi düşünüyorum. Koruma olarak aşağıdakilerden birini seçeceğim.
    Android cihazlar için 3328 adet zararlı ile yapılmış olan testlerde %100 başarı gösteren Antivirüsler şunlar:

    ÜCRETSİZ: Antiy AVL (Çin yapımı, dili ing.), Sophos (Bilinen eski bir marka, İngiliz yapımı, dili İng.)
    ÜCRETLİ: Bitdefender (Romanya, Türkçe), G-Data (Alman, Dili İng.), Mc Afee (Amerikan, Türkçe), Tencent (Çin, Dili İng.), Trend Micro (Japon, Türkçe)

    Ruslar ve Rusya: Emekli olunca gençlikteki Motosiklet tutkum yeniden depreşti. Önce 250'lik bir motor alarak kendime Yallah İran'a dedim :)
    Bu motor uzun yolda yetersiz kalınca 500'lük motor alıp 2013 yılında Putin de vizeyi kaldırınca bu sefer de Gürcistan üzerinden Yallah Rusya ve Ukrayna/Kırım'a dedim.
    2014 ve 2015 yazlarında yine Rusya'da Moskova ve St.Petersburg' kadar gidip Hotel'de 1 hafta kaldım. Orta Rusya'da da gaz açmama rağmen hayalim olan Baykal gölü ziyaretini yapamadım çünkü hiç Rusca bilmediğimden yol trafik tabelalarını bile okuyamaz durumdaydım.

    Üç yaz boyunca Rusya'da uzun, güzel günler geçirdim ve ne zaman sıkışsam yardımıma koşan, beni misafir eden iyi insanlarla karşılaştım. Sıkışsam dediğim de gecenin bir yarısı yol tabelalarını çözemeyip yolumu şaşırmaktan ya da otel bulamamaktan ibaretti. Bu gibi durumlarda Tarzanca dili faydalı oldu. :)

    Bahsettiğiniz türden kötü niyetli insanlar da yok mudur elbette vardır, her ülkede vardır. Ben genelde şehirler arası ana yollardan gidip bu yollar üzerindeki motellerde kalıp şehir içlerine fazla, içkili yerlere ise hiç bulaşmadığımdan sorun yaşamadım.

    Niye Avrupa'ya gitmedin sorusunu ise, kaç gün verecekleri baştan belli olmayan vize meşakkatine girmemek diye cevaplarım.




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    ben bir çok antivirüs denedim ,ücretsiz olanlarda sıkıntılar çok oluyor ama çoğunu da beğenmedim
    kimisi bilgisayarı çok zorlar ,kimisinin kendini koruduğu bile şüpheli ,kimisi çok teferruatlı ve dil desteği olmadığından sıkıntı çıkarttığını gördüm
    o nedenle ücretsiz olanlara fazla güvenmiyorum ,hele ki herkesin (özellikle bilgisayarcıların) bayıldığı Esete hiç mi hiç güvenmiyorum

    bu konuda fanatikliği de pek doğru bulmuyorum ,Nortonu denedim ve memnun kaldım (bilirsiniz ben bir şeyde en ufak sıkıntı görsem hiç gözünün yaşına bakmam eleştiririm) ,tek eleştirdiğim konu fiyatının anormal yüksek olması

    hocam ben bir milletin tamamı için söylemiyorum ,bizde de yolda kaldığınızda insanlar çok yardımcı olurlar ama kötüsüne denk gelirsen işin sakat :)
    en fazla illegal konularda genelde Rusları görüyorum (sanal alemde)

    test yapan yerlere de kuşkuyla yaklaşıyorum ,biraz maddiyat karşılığı bazılarını üst sıralarda gösterebilirler
    zaten kimi testlere bakıyoruz bir firma birinci gösteriliyor ,bir başkasında başka bir firma




  • QR kod olayı anladığım kadarıyla anlık bir şey mi? Yani facebooktan o linke tıklamak ve o anda o işlemi mi yapmak lazım?

    Benim de başıma geldi bu olay ve banka ret etti dilekçemi. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ama hala işlem devam ediyor.

    Ben para çekme işleminin yapıldığı sırada Yurtdışındaydım.

    Facebook üzerinden de herhangi bir uygulamaya geçiş falan da yapmadım. Zaten uygulama bende yüklü ve yurtdışındayken uzun süre giriş yapmadım.

    2. dilekçemde bu durumları belirttim. SMS gelmediğini, Yurtdışında olduğumu, vs. Ancak yine olumsuz dönüş oldu.

    Facebook dışında farklı bir yöntem olabilir mi acaba?

    Not: Ben mobilden uygulamaya girerken SMS gelmiyor. Uygulamada sadece şifre giriyorum. Bu işlemi yapmak için ilk uygulamayı yüklediğinizde ilk girişte SMS ile şifre geliyor. Daha sonra size seçenek sunuyor. Bunlardan biri beni hatırla, diğeri ise iris yada göz tarama. Acaba bunda bir açık mı var? Çok garip bir durum :(




  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun,

    Sizin durum anlattığınıza göre biraz daha farklı yani sms şifresi gelmiyor: Beni hatırla veya iris taraması ile giriş.

    Akla ilk gelen telefonunuzda bir zararlı uygulama olması. Malum, indirilen kimi programlar alakasız şekilde izinler istiyor ve çoğu zaman incelemeden onay verilebiliyor.
    Telefonunuzda bir Antivirüs uygulaması var mı?
    Yok ise ve Android kullanıyorsanız testlerde % 100 koruma sağlamayı başaran ücretsiz sophos Mobile Security indirip taramayı dener misiniz?

    Bir de "Yurt dışındayken uzun süre giriş yapmadım" demişsiniz. Bu olay başınıza, uygulamaya giriş yapmadığınız süre içinde mi geldi? Eğer böyleyse lehinize bir delil olacaktır.

    Yok eğer uygulamaya giriş yaptığınız veya giriş yapıp çıktıktan sonra bir süre sonra olay gerçekleştiyse telefonda zararlı bir yazılım var diye düşünmek mümkündür.
    Ayrıca, giriş yaptığınızda Türk mobil hattan mı, yabancı mobil hattan mı ya da kamuya açık Otel, Cafe vs. bir wi-fi hattından mı bağlandığınız?
    Bunları da hesaba katmak gerekiyor.




  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Yapikredi qr kod dan bende dolandirilmistim.



    Ben parayi gecen ayin sonunda kurtardim.1-2 sayfa arkada konu ile ilgili mesajlarim aciklamalarim mevcut.



    Bende sizin gibi konu sonrasi dilekce ve suc duyurusunda bulunmustum fakat olumsuz donus olmustu.sonrasinda banka birligini(internet sayfalarindan) ve hakem heyetine (e devlet ustunden) basvurdum.hakrm heyeti basvurum once evrak bekleniyor modunda kalmisti.bankaya verdigim dilekceyi ve suc duyurusu formuslnu daha sonrasinda ekledim ve 2 hafta sonrasinda bir gun hesaba baktim ve 1500tl geri yatmisti.bundan 2 gun sonrada hesabimin bagli oldugu sube aradi ve suc duyurusunda bulundugum evraki istedi.bende verdim ve konu simdilik kapandi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sabit Fikir

    Dediğiniz uygulamayı indirdim. Tarama sonucunda sorun çıkmadı.
    Yurtdışında (Fransa)mobil hattımı kullandım. Dolaşım yaptım. Bunun dışında kuzenimin evinde kaldığım için onun wifi ağını kullandım.

    @cgty89

    - Ben önce bankaya dilekçe verdim, cevap olumsuz geldi.
    - Savcılığa başvurdum. Savcılık hala devam ediyor.
    - 2. bir dilekçe yazdım bankaya ama yine olumsuz cevap verdiler.
    - Şikayetvar.com sitesinde yazdım ama kopyala yapıştır bir cevap var onu vermişler.
    - Yapıkredi Şikayet hattına sürekli şikayet işlemi yapıyorum 2 gündür.
    - Dün e devlet üzerinden hakem heyetine başvuru yaptım. Ama sanırım bizzat gidip ıslak imza atmak lazım yoksa dosya işleme alınmıyor. Doğru mu?

    Siz ayrıca bankaya mı suç duyurusu yaptınız? Çünkü ilk suç duyurusu kimliği meçhul şahıslara olunca bankayı ilgilendirmiyor. Siz demişsiniz ki beni aradılar. O yüzden soruyorum. Eğer bankaya suç duyurusu yaptıysanız ne yazdınız? Bende yazayım.

    3000 TL normalde çekmeye çalıştığımda limite takılıyor nasıl çekti bu dolandırıcılar bu kadar parayı? Rezillik vallahi.
    Resmen paramızla rezil olduk :(




  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Benim olay şöyle gelişti:

    Temmuz ayı sonunda ctesi günü bankanın resmi sayfası önerili dolandırıcıların linkine tıklayarak açılan sayfada bilgilerimi girdim.sonrasında akıllı sms şifresi geldi ama şifrede para çekimi vs için birşey yazmıyordu normal sisteme giriş için gelen sms di.onuda sayfaya girdikten sonra sayfa ilerlemedi.bende uyku sersemi heralde donmuştur diyerekten telefondan tarayıcıyı kapattım.

    10 dk sonrasında bankanın istanbul kodlu numarasından aranıldım.(risk merkez imiş bankanın)şüpheli işlem olduğunu söylediler.tabi ben numaraya güvenemediğimden onlarla görüşmem sonlanınca direk olarak banka müşteri hizmetlerini aradım.onlarda aynı şeyi söylediler.QR kd ile 1500tl lik para çekilmiş hesabımdan.2100tl gibi bir bakiye vardı.sanırım 1500tl bu işlemde üst limit ve dolandırıcılar 1500 katlarını çekiyor hesaptan.

    Hesaplara güvenlik amaçlı bloke ve kart yenileme işlemi yaptıktan sonra ptesi günü hesabımın olduğu şubeye gidip dilekçe verdim.Bankadaki görevli 2 gün sonra müşteri hizmetlerinde durumu takip etmemı söyledi.bende 3. gün telefonla aradım ve dilekçemin sizin gibi red olduğunu öğrendim.gerekçeside 'müşteri sistemde kayıtlı olan telefonuna gelen sms şifre ile giriş yaptığından bankamız sorumlu değildir.' oldu.

    Takip eden hafta savcılıktan suç duyurusunda bulundum.dediğiniz gibi zaten bu noktada bankaya suç duyurusunda bulunulamıyormuş.çalanlar hakkında bulunabiliyorsun.bankaya istersen dava açabiliyormuşsun gerekli önlemleri almadı vs diye.

    Suç duyurusundan bulunup bir örneğini aldıktan sonra internetten bankalar birliğinin sisteminde e şikayette bulundum.bunun sonucuda yaklaşık 10 gün sonra mail olarak geldi.gelen mailde 'bireysel hakem heyetine' başvuru yapabileceğim yazıyordu.bende e devlet üstünden bu başvuruyu yaptım.başvuru için illa şahsi başvuru yapmanıza gerek yok, e devletten yaptığınızda yeterli oluyor.

    buradan yaptığım ilk başvuru evrak yetersizliğinden onayda bekliyordu.2. bir başvuru yaptım ve bu sefer başvuru kısmında evrak ekleme kısmından bankaya verdiğim dilekçe ve suç duyurusu formunu ve bankadan aldığım paranın çekildiği tarihteki hesap hareketlerini pc den taratıp ekledim.sonrasında karakoldan bu şikayet nedeniyle arandım fakat polis memmuruna suç duyurusunda bulunduğumu söyleyince karakola gelip ifade vermeme gerek olmadığını söyledi.

    2. şikayeten 10-15 gün kadar sonra geçen ayın sonlarında hesabıma nereden geldiği belirtilmemiş 1500tl geldi.2 gün sonrasında da dilekçe verdiğim şube,suç duyurusu evrakını istedi ve gelip bir evrak imzalamam gerektiğini söyledi.(evrak zararımın banka tarafından tanzim edildiği ile alakalıydı)

    süreç tamamen bu şekilde ilerledi.sizde aynı yolu izleyebilirsiniz.umarım paranızı kurtarabilirsiniz.

    QR kod olayında en büyük açık,para transferi için herhangi bir bildiri gelmemesi.zaten dolandırıcılarda bu açığı keşfetmiş.tam bir çete kurmuşlar.mesela ben istanbulda değilim ama benim paranın çekildiği atm istanbulda.




  • Anladım teşekkürler. Sizin adımların aynısını atmışım.
    Hakem heyetine dün başvuru yaptım. Bakalım artık biraz bekleme zamanı.

    Ben normalde ATM den 2000 TL üzeri çekmeye çalışınca fark istiyor banka. Bunlar nasıl becermiş 3000 TL çekmeyi enteresan.

    Ve evet durum sistemsel bir açık ve bu açık sadece fake siteden kaynaklı değil. Benim durum farklı çünkü. İşlem yapıldığı sırada ben Yurtdışında taksideydim :(

    Sabah Banka aradı ve işlemin Adana Seyhanda yapıldığını söylediler. Ben İstanbulda oturuyorum. O an da Yurtdışındaydım. Yani banka bir garip tepki veriyor.

    Normalde mobil uygulamanın telefon imei adresiyle eşleşmesi lazım. Yada MAC adresiyle. Mesela Garanti bankasında öyleydi. Ama demek yapıkredi bankasında sistem açıkları fazla.

    Açıkçası birçok yorumda dava açılsa dahi paraların geri alınması mümkün değil diye yorumlar okumuştum.Hani şifrenin 3. şahıslara geçmesi banka sorumluluğunda değil maddesinden. Ama size ödeme yapılmış olması beni umutlandırdı.

    Bakalım Hakem heyetinden ne çıkacak.

    Yardımınız için teşekkür ederim.
    Takipteyim :)




  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Acikcasi benimde umudum yoktu ama yinede butun yollari denemeden durmayim dedim.sonucta bu acik yuzunden yuzlerce kisi dolandirildi.

    Evet sifrenin 3. Sahisa gecmesi bankanin problemi degil ama sen sisteme girisi icin sms sifreyi girerken aslinda bu sifrenin para transferi icin oldugu bilgisini banka vermiyor.asil acik bu nokta.


    Sizin durumda her turlu iade olmasi gerekli bence.anladigim kadariyla sms sifrede gelmemis size?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 18 Ekim 2017; 20:56:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin paranızı geri almamanız için bir sebep görünmüyor.

    Eğer ki işlemin yapıldığı an, yanlış yorumlamıyorsam siz yurt dışında bir takside iken banka uygulamasına girmemiş iseniz yerinizde olsam parayı geri aldıktan sonra bankaya manevi tazminat davası açar ve kazanırım.

    Bence madem ki THH'ne başvurdunuz, telefonunuzun dolandırıcılık tarihindeki hafızasının bilirkişi tarafından incelenmesini de talep ediniz.
    Bu rapor, size bankaya dava açıp kazanma imkanı sağlayacaktır, işte o zaman 10 avukatla gelseler bile.

    Sms kodu ile yapılan işlemlerde bankaların iade talebini reddettiğini ve dava açılmasının sonuç getirmeyeceği yorumlarından biri de bana ait.
    Ancak sizin durum çok farklı, çünkü ortada bir sms şifre yok.

    @cgty89 nikli arkadaşın sms şifresi girilmesine rağmen parasını kurtarması elbette sevindirici bir gelişme ama bu şikayetleri üzerine mi oldu yoksa bankanın yeni çıkardığı QR kod uygulamasının prestijini bu tür şikayetler ile batırmamak için mi bu yola gittiği konusu belli değil.

    Ayrıca, dijital dünyada % 100 güvenlik olmadığını yine Pazartesi günü Garanti Bankası sanal kartı ile Gearbest.com'dan 3 ad. aldığı elektronik ürünü 2 adede düşürmek için gearbest'e müracaat edip 3 gün sonra para geri yattı mı diye hesabına baktığında 0 bakiyeli Garanti Bankası sanal kartı üzerinden 3 adet daha aynı ürünler için provizyona ödeme düştüğünü görüp bankasına itiraz ettiğini ve bankanın bu durumu hemen düzeltmesi ile tekrar ve tekrar görmüş olduk.

    Gelişmelerden bizleri de haberdar edin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 19 Ekim 2017; 18:23:23 >




  • sürekli yeni sistem çıkartıyorlar ve bunu ilk bulduk diye reklam yapıp övünüyorlar ama yaptıkları sistemlerde bir sürü açık bıraktıklarına bakmıyorlar
    hele ki artık akıllı telefon işlemlerine hiç güvenmez oldum
    her geçen gün işinizi kolaylaştırdık deyip ,aslında dolandırıcıların işlerini kolaylaştırıyorlar

    en gıcık kaptığım konu ise mh. dolandırıcılara kapı açacak tarz sözler ve sorular sorması oluyor (çoğu kez acaba karşımda dolandırıcı mı var diye şüphe ediyorum) ,banka sizden hiçbir zaman şifre istemez diyorlar ama mutlaka tuşlatıyorlar (telefon görüşmesi sırasında) ,tuşlamazsan başlıyor tuşlamadınız demeye ,enpara da tuşlamadım mh. diyor neden tuşlamadınız bir sorun mu var ?

    bize oldu mu bin soru soruyorlar ama dolandırıcılar hiç sıkıntı çekmeden her şeylerini hallediyor

    diğer konu ise artık bütün firmalar kartınızı bize kayıt ederseniz şu kadar para diyorlar ,neymiş efendim ödeme kolaylığı olurmuş
    sana ne kardeşim bizim ödeme zorluğumuzdan ,4-5 bilgi girmeye üşenen adam var mı gerçekten ?
    ondan sonra bakıyoruz birisi arıyor ,efendim hesabınızdan yüklüce kullanım yapılmış diyor ,işin ilginci ad soyad ,kart numarası vs. hepsini biliyor




  • mustafa1_20 M kullanıcısına yanıt
    ben daha geçen hafta başvurdum thh ye bekliyorum. başvurumun sonucu hakkında daha gelişme yok sadece yapıkredinin savunmasını bekliyorlarmış.internet sayfasının devam eden başvurular kısmında öyle yazıyor. eksik bir şey yapmaktan korkuyorum. başvururken savcılığa başvurduğum ifade tutanağını ve bankaya verdiğim dilekçe yi ek olarak koydum başka bir açıklama yazacak yer göremedim. diğer arkadaşların başvurusu üzerine verilen thh kararlarını emsal gösterebilsek içim rahat olurdu.
  • 17 sinden beri başvuru ile ilgili bir gelişme yok. Savunma istendi aşaması görünmüyor. Acaba bir eksik mi var?

    Eklere bana gelen ret yazısını,
    Yurtdışı çıkış ve giriş pasaport fotokopisini
    ve THY biletini falan koydum. Hatta 2. itiraz dilekçesini de eklemiştim.

    Biraz daha mı beklesem yoksa bizzat gitsem mi bilemedim. Fikirleriniz nedir acaba?

  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Daha 1 hafta olmus.bence bekleyin biraz daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Müracaat ettiğiniz THH'nin bulunduğu yere göre işlemler yoğunsa sizin evraka sıra gelmemiş olabilir. THH'ne telefon açıp evrakınızın durumunu sorabilirsiniz.
    Ya da zamanınız varsa bizzat gidebilirsiniz.

    Ancak, bankanız kendi insiyatifi ile geri ödeme yapmadıkca THH'den kısa süre içinde bir netice beklemeyin. Günümüzde bu sürenin 2 ila 6 ay arasında olduğu görülüyor.

    @cgty89 nikli arkadaşın parasını THH sürecini beklemeden banka kendisi ödemiş. Banka, düşündüğüm gibi yeni çıkartıp iddialı reklamlar yaptığı uygulamasının prestijini düşünerek bu yola gitmiş. Umarım sizin konuda da banka aynı çözüm yoluna gidip zararınızı tazmin etsin.
    Yoksa paranızı eninde sonunda THH kararıyla geri alırsınız da bu olayın getirdiği maddi kaybın yanı sıra manevi sıkıntı da önemli.

    Bu arada, "Normalde mobil uygulamanın telefon imei adresiyle eşleşmesi lazım. Ya da MAC adresiyle. Mesela Garanti bankasında öyleydi." cümlenize kesinlikle katılıyorum.
    Son dönemde bu olayların hep YKB'da görülmesinin sebebi budur.

    Bu durumda bankanızın mobil uygulamasını korumak için ek bir tedbir olarak faturalı cep telefonuna, "mgbs apn" ayarı yapılarak (Turkcell kart takılı olmak kaydıyla) yurt dışında da kullanılabilen sabit IP almak düşünülebilir. (Turkcell: 9 TL / Ay.)
    Link:https://www.turkcell.com.tr/kurumsal/kurumsal-cozumler/statik-ip
    mgbs apn ayarı için:https://www.turkcell.com.tr/kurumsal/kurumsal-cozumler/statik-ip/sikca-sorulan-sorular

    Gelişmelerden haberdar etmeye devam edin lütfen.




  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.