Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
82
Favori
122.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgilendirme için teşekkürler, mesajını okuduktan sonra kartımın limitini düşük tutmaya karar verdim
  • Paylaşım için teşekkür ederim. İki tane kredi kartım var, bu sabah bankayı arayıp ikisini de şifresiz işleme kapattım ne olur ne olmaz diye.
  • 3D secure şifresi olmadan nasıl çekilebiliyor. bunun yöntemimi var arkadaş. biz kendi kartımızla online alışveriş yaparken 3D secure şifresi olmadan alışveriş

    yapamıyoruz. başkası nasıl yapabiliyor.
  • az önce iş bankasını aradım kartımın sadece 3d işlemlere açık olmasını şifresiz işlemlere kapatılmasını istedim. Böyle bir uygulama yok kapatırsak güvenlik sertifikası olan yerlerden de alış veriş yapamazsınız komple internet alış verişine kapanır diyor.

    Birde malum kartlarımızı marketlerde şifre girerek kullanıyoruz geçen cihaz hata verdi yandan(slip kısmı mı oluyor) çektiler şifresiz işlem yaptı .
  • aynı olay 6 ay önce benim de başıma gelmiş.. Allah tan merhaba dan oteye gitmeyen bir yakınım oldugu için huylanmıştım.
  • Merhaba,

    Kartlarımızı internet ve mail order alışverişlerine kapattığımız takdirde sanal kart ile internetten alışveriş yapabiliyor muyuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dieselsingle

    benim de 31 ocak 2014 günü iki farklı kredi kartımdan alışveriş yapılmaya çalışıldı.
    biri başarılı oldu diğeri 3d şifresi istedi.
    2 farklı kredi kartı bilgimi ele geçirmek için ya cebimden çıkarıp bilgilerini alması lazım ya da 2 kartımı birden kullandığım bir site üzerinden bilgilerimi çalması lazımdı.
    bir tek kitap alırken ismini vermek istemediğim bir sitede kullanmıştım bu 2 kartı. ismini vermek istemiyorum çünkü ekşisözlük üzerinden tehdit ettiler yeniden uğraşmak istemiyorum. %100 onlar yapmıştır da demiyorum ancak eldeki veriler bunlar

    neyse, ben bankayı aramak yerine alışveriş yaptığı sitelerden işlem provizyona geçmeden iptal ettirdim.. bu şekilde daha kolay oldu. gittim polise ifade verdim, hayatımda gördüğüm en angut polislerden biri vardı, hangi şubeden alışveriş yapılmış gözüküyor diye sorup durdu. internetten alışveriş yapılmış dedim 2 saat kafası basmadı. kim nasıl alışveriş yaptı öğrenemedim. savcılık da paramı geri aldığım için takipsizlik vermişti.

    özet: alışveriş yapılan yeri arayın iptal ettirin.

    aynen hocam.bu konularda sakın bankanın bekle demesine aldanmayın.alışveriş yapılan yeri arayıp iptal ettirin.paraf la dolandırmaya çalıştılar benide .sms geldi z...go sitesinden yaptığınız 860 tl lik alışverişiniz deyince uyandım.müşteri hizmetlerini aradım faks çekin dedi.hangi çağda yaşıyoruz faks mı kaldı dedim prosedür böyle dedi.harıl harıl faks çekilen yeri aradım bulamadım.bir liseye girdim müdüre hanıma durumu anlattım sağolsun yardımcı oldu faksı çektik.sonra aklıma geldi alışveriş yapılan yeri aradım kart numarasını istedi kapattıkları için verdim.2 saat sonra aradım iptal ettiklerini parayı hesabıma gönderdiklerini söylediler.




  • Çok geçmiş olsun konu sahibi arkadaşım. Forumda 2 sayfadaki tüm mesajları tek tek okuduğum ender konulardan biri oldu. Okurken resmen tüylerim diken diken oldu. Oturup hemen gelen tüm ekstrelerimi inceledim tek tek. Yıllardır hem fiziki hem de online kart kullanan bir kişi olarak, her ne kadar dikkatli olsam da daha da dikkatli olmam gerektiğini hatırlattığınız için de teşekkür ederim. Malesef artık ülkemizde her konuda "tırnağın varsa başını kaşırsın" felsefi çalışıyor, hem ana görevi ve sorumluluğu olanlar hem de olayda payı olanlar anlayamadığımız bir şekilde kayıtsız ve ilgisiz kalıyor. Ancak işte bu olaydaki Pos firması gibi empati, vijdan ve ticari ahlak sahibi birileri çıkacak da yardımcı olacak. Hadi sizin bizim gibi insanlar az çok derdini anlatıyor, dermanını kendisi öyle veya böyle bir şekilde buluyor, peki ya bu kadar bilgisi tecrübesi cesareti olmayanlar (mesela yaşlılar, cahiller, eşim ailem ne der diye korkup sineye çeken kadınlar, çocuklar) ne yapacak? Bilinç seviyemiz ve hak peşine düşme cesaretimiz düşük olduğu için bu kadar arttı bu dolandırıcılar. İsmet İnönü ne güzel demiş zamanında, "Bir ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalıdır".




  • artık bankaların 3D ile şifre isteme veya mobil imza şartı koşması gerekiyor. kredi kartını bakkala berbere bile veriyoruz artık. kartın üzerindeki numaraları bilen birisi bizim adımıza alışveriş yapabiliyor. 3D şifre isteme her sitede yok. çok büyük açık var. dolandırıcılar da normal olarak bunu kullanıyor.

    şahsen internet bankacılığına mobil imza ile giriyorum. para transferlerinde de mobil imza istiyor. ancak 3D güvenlik sistemi olmayan sitelerden alışverişe hala bir çözüm bulamadım.
  • 3 ay önce benimde başıma geldi
    gece saat 2-3 arası 3D ödeme şifresi geldi ben önce şaşırdım arkasından hemen ...... sitesinden 382.65 USD tutarında harcama yaptınız şeklinde mesaja geldi.
    harcama yapılan site bu :https://www.bongous.com/
    hemen müşteri hizmetlerini aradım itiraz kaydı oluşturdu kartı kapattım. harcama iptal olurmu şimdi diye sorduğumda hiç olumlu yanıt vermiyor yapılan harcama incelenecek vs. vs. bişeyler söylüyor. MH. bana itiraz formunu fakslamam gerektiğini dahi söylemedi görüşmeden 2 gün sonra banka mesaj gönderdi itiraz formunu fakslamam için.
    MH. den olumlu yanıt alamayınca harcama yapılan siteye durumu açıklayan bir mail gönderdim yapılan harcamanın iptal edilmesi için.(site yabancı olmasına rağmen ben türkçe gönderdim) ertesi gün hemen site bana dönüş yaptı harcama yapılan kredi kartın son 4 hanesini istedi. bende gönderdim. yaklaşık 1 haftada para kartıma iade oldu.
    siteyle iletişime geçmeseydim para belkide iade olmayacaktı veya uzun zaman bekleyecektim




  • Kral1905 K kullanıcısına yanıt
    İşbankasında olmuyormuş bu dediğiniz, asıl kart kapanırsa sanal kartta kapanır internet alışverişine diyorlar
  • yaklaşık 10 yıldır internetten alış veriş yapıyorum şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım.bugün konuya gözüm takıldı yazılanları okuyunca hemen kartımı internet alış verişlerine kapattım.bundan sonra sanal karta ağırlık verecez artık.
  • geçmiş olsun hocam
  • geçmiş olsun.
  • Banka kalitesi sanırım. Kredi kartı bilgilerim çalınmış ve iş bankası bana sormadan hemen kartı kapatıp mağdur olmaktan kurtardı beni. Şehir dışındaydım nakit lazımdı hemen 5 dakika açalım çekin kapatalım tekifini yapıp yine mağdur etmediler. Geçmiş olsun hocam sizede ama ben kimin bilgilerimi çaldığını nasıl öğrenirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlamadıysam 3d şifresini önce sizden istedi vermeyince geciken lagtan dolayı şifreyi kendi girdi

    Akıllı telefona gelen mesajları çalan casus yazılımlar duymuştum bununla ilgili olabilir


    Telefona yüklediğiniz uygulamalar alakasız bi şekilde camera mesaj gibi bi sürü izin istiyor

    3d bilgileri çalınmadıysa iş daha vahim

    Kredi kartı bilgilerini bilen yada tahmin eden herkesin dolandırılma olasılığı var

    Sırf bu yüzden kredi kartı kullanmıyorum alışveriş yapıcağım zaman atm kartına yükleyip sanal kart ile alışveriş yapıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yetersiz_Bakiye

    Yanlış anlamadıysam 3d şifresini önce sizden istedi vermeyince geciken lagtan dolayı şifreyi kendi girdi

    Akıllı telefona gelen mesajları çalan casus yazılımlar duymuştum bununla ilgili olabilir


    Telefona yüklediğiniz uygulamalar alakasız bi şekilde camera mesaj gibi bi sürü izin istiyor

    3d bilgileri çalınmadıysa iş daha vahim

    Kredi kartı bilgilerini bilen yada tahmin eden herkesin dolandırılma olasılığı var

    Sırf bu yüzden kredi kartı kullanmıyorum alışveriş yapıcağım zaman atm kartına yükleyip sanal kart ile alışveriş yapıyorum

    yanlış anlamış gibisin, şifre istenen tutatla çekim yapılan tutar farklı, kartın bilgileri ilindeyse 3d gerekmeyen yelrerden çok rahat alışveriş yapılıyor.

    bu konuda dolandırıcı hem 3d hem de 3d siz işlemler yapmış diye anladım ben.




  • AxiZebaniA kullanıcısına yanıt
    Hocam daha once kullandiginiz atm ye kart kopyalamak icin apart takilmistir ve kart bilgileriniz kopyalanmistir ve siz sorun yasamamissiniz fakat o atmden o gun islem yapan birilerinin hesabi bosaltilmis olabilir banka kopyalama olayini dogrulayinca o gun o atm den islem yapan tum musterilerin banka/kredi kartini guvenlik gerekcesiyle iptal etmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    Valla hocam olabilir müşteri hizmetleri de kesin bilgi veremediklerini olayın savcılıkta olduğunu söylemişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AxiZebaniA kullanıcısına yanıt
    Hocam zamaniniz varsa konunun ilk sayfasinda basimdan gecen atm olayi vardi okursaniz sevinirim belki kucukte olsa bilinclenme anlaminda faydamiz olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.