Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
82
Favori
122.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun hocam. 10 dakikadır ekstremi kontrol ediyorum gözümden kaçan birşey var mı diye
  • walden kullanıcısına yanıt
    Olayın peşini bırakmayın, her ne kadar anladığım kadarıyla şifreyi vermiş olsanız da süreç sonunda paranızı geri kurtaracağınız düşünüyorum.
    Çünkü bu EPRO VOUCHER üzerinden dolandırıcılık son dönemde çok artmış görünüyor.

    YKB'nın peşini bırakmayın.
  • Bu arada, tüm iyinetleriyle geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 25 Ocak 2016; 23:44:30 >
  • Asıl kartı internet alışverişine kapatıp aynı karta bağlı sanal kartı internet alışverişlerinde kullanabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle rica edeyim ki 1 -2 satırlık sorunuz için tüm konuyu alıntılamanıza gerek yok, "cevap ver"şıkkını kullanınız lütfen.

    Sorunuzun cevabına gelirsek, o sitenin adının önemi yok çünkü dolandırıcı olan o site değil.
    Aksine, o sitenin stoğunda olmayan malı sipariş verip borçlanarak getirtip kargoya gönderdiğini ve akabinde tüm bu işlemleri iptal ettiğini öğrendim.
    Ayrıca, firmanın o kişinin sipariş telefonunu aradığını ama ulaşmadıklarını söylediklerinde "Elbette ulaşamazsınız, çünkü dolandırıcı" dedim.

    Bu gün itibariyle 3-d secure şifresi gerekmeden alışveriş yapabileceğiniz milyonlarca site var, hatta buna büyük siteleri bile ekleyebiliriz. Sebepleri ise, 3-d secure şifresi ile satışlarının düşmesi!


    @shadowtr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 28 Ocak 2016; 0:03:35 >
  • Hata.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 26 Ocak 2016; 0:56:03 >
  • Maalelef öyle olmuyor.
  • burada fark ettiğinizde arkadaş gibi gerekli her yere başvurun

    yani sadece bankaya başvurdum diyerek beklemeyin.

    Örnek aracı kurum varsa payu,iyzico,paypal vb onlarada basvurun
    bankaya basvurun
    alışveriş yapılan siteye başvurun ürünü göndermeyin deyin
    visa,mastercard bunlarda yardımcı olmak zorunda onlarada başvurun

    sonuçta bankalar bunların alt yapılarını kullanıyorlar.

    geçmiş olsun bu sebepden dolayı kredi kartlarımın limiti en fazla 1000 TL olur.

    bir işim varsa limiti 2,5 çıkartırım işimi hallederim sonra geri çek kardeşim derim 1000 TL

    bir kere 2500 TL gitmesi çok fazla yorar.
  • hovam bu gibi durumlarda banka sadece oyalıyor , oyalıyor ve unutturuyor en sonda yapıcak bişey yok diyip paradan vazgeçiyorsunuz .
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim.Bu tip durumlarla karşılaşanlar için yol gösterici olacaktır.
  • benim de 31 ocak 2014 günü iki farklı kredi kartımdan alışveriş yapılmaya çalışıldı.
    biri başarılı oldu diğeri 3d şifresi istedi.
    2 farklı kredi kartı bilgimi ele geçirmek için ya cebimden çıkarıp bilgilerini alması lazım ya da 2 kartımı birden kullandığım bir site üzerinden bilgilerimi çalması lazımdı.
    bir tek kitap alırken ismini vermek istemediğim bir sitede kullanmıştım bu 2 kartı. ismini vermek istemiyorum çünkü ekşisözlük üzerinden tehdit ettiler yeniden uğraşmak istemiyorum. %100 onlar yapmıştır da demiyorum ancak eldeki veriler bunlar

    neyse, ben bankayı aramak yerine alışveriş yaptığı sitelerden işlem provizyona geçmeden iptal ettirdim.. bu şekilde daha kolay oldu. gittim polise ifade verdim, hayatımda gördüğüm en angut polislerden biri vardı, hangi şubeden alışveriş yapılmış gözüküyor diye sorup durdu. internetten alışveriş yapılmış dedim 2 saat kafası basmadı. kim nasıl alışveriş yaptı öğrenemedim. savcılık da paramı geri aldığım için takipsizlik vermişti.

    özet: alışveriş yapılan yeri arayın iptal ettirin.




  • dieselsingle D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle her şehirde var mı bilmiyorum ama günümüzde bir çok şehirde artık Emniyet Müdürlükleri içerisinde "Siber suçlarla mücadele" birimleri oluşturuldu. Bunlar, konularında bilgili kişilerden oluşuyor.

    Ancak bu birimin öncelikli görevi dolandırıldığınız parayı kurtarmaktan önce dolandırıcıları suç üstü yapıp yakalamak, çünkü mevzuat böyle: Önce savcılığa gideceksiniz, ifade vermek için gün alacaksınız sonra günü geldiğinde verdiğiniz ifade posta yolu ile Siber Suçlar Bürosuna iletilecek ve ondan sonra gerçek araştırma başlayacak.

    Bu arada atı alan Üsküdar'ı geçmiş olacak: Mesela bugün medyada okudum, yıllardır devam eden "Geçen sene ilk bir yılı ücretsiz sigorta yaptırmışsınız, şimdi ya uzatın ya da icraya vereceğiz" dolandırıcılığı hakkında 40 kişi yakalanmış, 10.000 kişiden yaklaşık 10 milyon TL tokatlamışlar.

    Bu mağdurların bir tanesinin bile parasını geri kurtarma ihtimali var mı? Yok görünüyor.

    Sizden alıntı yaparak:

    - Öncelikle Bankanızı arayın, onlar size müşteri potansiyeli olarak çok sevecen davransalar da karşılarına mağdur olarak çıktığınız an önemsizsiniz. Siz yine de kayıt oluşturun, ilerdeki ihtilaflara destek olarak.

    - Sonra hemen ilgili firmalara ulaşın, yardımcı olacaklardır. Mesela 3-d şifresinde başarılı olamayan dolandırıcı bir OÇ'nun yapacağı ilk iş o bilgilerinizle şifresiz işlem yapıp mal sipariş etmek olacaktır. Eğer siz o Banka MH hizmetlerinin "30-60-90-180 gün bekleyeceksiniz palavrasına kanıp beklerseniz, KK'nızın ödeme günü gelecektir. Daha sonra o parayı hasbel kader geri alsanız bile ödemek için neler çektiğiniz o asgari ücretli MH kölesinin umurunda olmayacaktır.

    - Evet, yukarıdaki paragrafı yazdım çünkü fi tarihinde başka bir sorun yaratıp benimle çekişen Citibank MH elemanına söylediğim gibi: "Kraldan çok Kral gibi davranma, sen de maaşlı bir elemansın, problemi çözmeye odaklan çünkü bu problem benim değil sizin yarattığınız bir problem". Sonuçta o banka ülkemizi terketti ve o elemanların hepsi işinden oldu.

    - Bankaların yardımcı olacakları tek konu yakın geçmişte yaşanan PCDepo gibi medyada yer almış konularda olacaktır.

    - Siz neyse ki sonuçta paranızı geri almışsınız, tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.




  • Öncelikle geçmiş olsun dolandırıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bankalardan sigorta iadelerini geri alacağız, yada yine banalardan çektiğiniz kredinin dosya masrafını geri alacağız diye insanların kredi kartı bilgilerini isteyerek dolandırıcılığına şahit oldum hatta en son abartıp kartın son 6 hanesi ile işlem yaptıklarınıda gördüm. Fakat sizin gibi kart bilgisi paylaşmadan çekim yapılan dolandırılıcığı ilk kez duyuyorum. Paranızı kurtarmanıza sevındım.
  • Keşke ben de o kadar şanslı olup para mı geri alabilseydim.İngiltere deki site cevap bile vermiyor(http://eproreseller.com ). Muhtemelen onlar da bu işlerle uğraşıyorlar. Visa ya kadar mail attım ama bankayla muhatap olmaktan başka çare bırakmıyorlar.Bankanın da cok umrundaymış gibi.Ekstre zamanı da geldigi için ödemek zorunda bırakıyorlar şuan.Kartımı dolandırıldıktan sonra aynı saatte kapattırmama (23 ocak )ragmen farklı bi numaradan arayıp tekrar kullanmaya calistilar kartımı (26 ocak). işin enteresanı telefonuma yine şifre geldi kapalı karttan ve banka bununla ilgili işlem yok diyor.
     18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç




  • Buna benzer bir olayı 2 ay önce falan yaşamıştım, çok şükür kısa sürede çözülmüştü. Yabancı menşeli bir site üzerinden alışveriş yapıyordum, ürünleri sepete attım, ödeme sayfasına geçtim, bilgilerimi girdim. Ardından cep telefonuma 3D şifre geldi, şifreyi girdim. Yaklaşık 10 saniye bekledikten sonra site "beklenmedik bir hata oluştu!" şeklinde bir hata verdi. Siparişlerim sayfasına girdiğimde yapmış olduğum alışverişin onaylanmadığını gördüm. İnternet bankacılığından kredi kartı hareketlerine baktım, ödeme alınmış!

    Şansıma ödeme İyzico üzerinden alınmıştı. Hemen İyzico ile mail trafiğini başlattım, sağ olsunlar yardımcı olmuşlardı bayağı. Olaydan 1 hafta sonra ücreti iade etmişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F3BCAC9BE -- 29 Ocak 2016; 5:15:12 >
  • Bende yapıkredi ye harcama itirazı yaptım 1 haftada çöxümlendi param iade edildi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu anlattığının konudaki olayla uzaktan yakından alakası yok nasıl benzer bişey oluyor ?
  • Benimde kart bilgilerim dolandırıcıların eline geçmişti. İşlem yapmadan kartı kapattırdım. Benim tahminim "booking" üzerinden rez. yaptırdığım bir otel çalışanı sızdırıyor bu bilgileri. Başka bir şey aklıma gelmedi.

    Sizce nasıl kart bilgilerimizi ellerine geçiriyorlar?
  • Geçen günlerde Bir yakınımın Garanti kredi kartından Paypal aracılığı ile çekim yapılmış. Kullanan kişinin ne paypal hesabı var neden paypaldan bilgisi :)
    Telefonuna mesaj gelmiş ödemeniz alınmıştır diye hemen bankayı aradı bir aylık veri trafiği sonunda parasını garanti bankasından kurtarabildi.

    Asıl kartlarını Mailorder ve İnternet kullanımına kapatın sanal kart kullanın.
  • geçen yıl yurtdışı alış veriş sitesinden sanal kartımla alışveriş yapılırken, sağ olsun Akbank anında telefonla aradı, nasıl anladılar anlamadım, kartı kapattılar. 15 tl zararım oldu sadece. dilekçe ile uğraşmadım.

    bu arada yapıkredi müteri hiz. beş para etmez.kredikartı ister misiniz diye arandığımda istemiyorum diye cvp verince ;direk telefonu yüzüme kapatmışlardı. :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 29 Ocak 2016; 9:59:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.