Şimdi Ara

175/65 R14 82T Lastik Havaları Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
14.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Geçen hafta babamın kullandığı araca 175/65 R14 Nokian Weatherproof 4 mevsim lastik taktırdım ama lastik havaları konusunda kararsız kaldım, 2006 model Citroen Berlingo Combi 1.6 HDi 90HP motor olan aracın kapı içine baktım ve orjinal fabrika değeri 175/65 R14 lastikler için ön lastikler 2.7 Bar, arka lastikler için de 3.3 Bar olarak yazıyor, bu değerler 175/65 R14 lastikler için çok değilmi?

    175/65 R14 82T Lastik Havaları Hakkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 26 Ocak 2017; 9:18:28 >







  • volkan bey, burada soru sorduğunuz hiçbir arkadaş o arabayı üreten teknik insanlardan daha iyi bilemez.
    aracının ticari van tipi olduğu anlaşılıyor en doğru bilgi araç üzerinde ki resmini koyduğun şemada dır. önler 2.7 arkalar 3.3 bardır fazla değildir. araç için en doğru bilgiler kullanma kitabındadır. başka yerlerde aramayınız.
  • Üreticiler lastik basınçlarını belirlerken, kullanılacak lastiğin YÜK İNDEKSİ ile aracın boş/dolu ağırlığına göre bir ortalama alırlar (bazen yüklü halde lastik basınçları ayrıca verilir)



    Ama 3.3 bar ciddi bir basınç, ilk kez duydum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer ikilemi g. punto da yaşıyorum önler 35 arkalar 33 psi. 185 taban 15 jant için. bütün lastikciler ağız birliği etmiş gibi 32 basıyor öne ve arkaya.
  • Asla lastikçilerin sözünü dinlemeyin ezbere konuşmaya bayılırlar çünkü. Kapıda yazan doğru değerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı lastıge 33 basıyorum
  • 32 basıyorum aynı ebata..
  • C88/90T özelliğindeki lastiğe bu kadar basmanız gerekiyor. Şuanki lastiğiniz bu değil sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doğayı koru

    volkan bey, burada soru sorduğunuz hiçbir arkadaş o arabayı üreten teknik insanlardan daha iyi bilemez.
    aracının ticari van tipi olduğu anlaşılıyor en doğru bilgi araç üzerinde ki resmini koyduğun şemada dır. önler 2.7 arkalar 3.3 bardır fazla değildir. araç için en doğru bilgiler kullanma kitabındadır. başka yerlerde aramayınız.


    Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için, yalnız hala ikna olmuş değilim :) araç uzun yola çıkacak memlekete gidecek ve orda kullanılacak bende burda bütün bakımını servisimizde yapıp göndereceğim ama bu havalar hala bana yüksek gibi geliyor anlamadım ben bu işi, Citroen yazdığı lastik havaları ve Nokian'ın verdiği cevap aynı ama lastikciye sorsan abi çok fazla bu havalar der anlamadım gitti, konuyla ilgili olarak Nokian'a mail attım aynı fotoğrafı ve araç bilgilerini de onlara verdim ve bana bu şekilde cevap verdiler 175/65 R14 82T Nokian WeatherProof


    Merhaba,

    2006 Model Citroen Berlingo Combi 1.6 HDI 90HP M/T aracın fabrika çıkışlı lastikleri de 175/65 R14 90T Michelin Agilis idi ve aracın fabrika değerlerinde ön lastikler için 2.7 Bar (39 PSI) arka lastikler içinse 3.3 Bar (48 PSI) olarak yazıyor,

    Bir hafta önce 175/65 R14 82T Nokian WeatherProof lastiklerinizden aldım ama lastik havaları konusunda kaç olacağı ile ilgili net bir bilgi sitenizden de bulamadım, aracın fabrika değerleri bu lastikler için çok yüksek geldi bana,

    Konuyla ilgili olarak ideal lastik havaları hakkında sizden yardım isteyeceğim, lastik havalarını kaç yapmam lazım?

    Saygılarımla.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Merhaba Volkan Bey,

    Merhaba,
    Aracınızın kullanım kılavuzunda tavsiye edilen lastik basıncı değerlerine bağlı kalınmalıdır. Lastik basıncı periyodik olarak ve lastikler soğukken uygun ölçüm cihazıyla her üç haftada bir kontrol edilmelidir.
    Teşekkür Ederiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 26 Ocak 2017; 9:13:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Müdür.

    C88/90T özelliğindeki lastiğe bu kadar basmanız gerekiyor. Şuanki lastiğiniz bu değil sanırım.

    Hocam eski lastiklerin yük endeksi 90T idi ama 175/65 R14 Nokian WeatherProof 4 mevsim lastiklerin yük endeksi 82T, bazı sitelerde baktığımda da kapılarda yazan değerler çıkıyor lastikcilerin dediği 32 33 havalar çıkmıyor.
  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    yük endekslerini bilmiyorum ama oto üreticisi ve lastik firması gerekeni yazmış doğru hava basıncı yazılanlardır. bu konuda en son sözü dinlenecek kişiler lastik ustası geçinenlerdir. hiç bir teknik bilgiye sahip olmadan engin bilgileriyle lastik basıncı belirlerler. bu akılla da doğruyu öğrenemezsin doğruyu yanlış yerlerde arıyorsun. doğru üreticinin verdiği teknik bilgilerdir. orj. olan 90T neden aynısını almadınız. tekrara ediyorum lütfen üreticinin verdiği bilgilere uyun yoksa zararlı çıkarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.