Şimdi Ara

170m2 Spor Salonu için Soğutma Çözümü arıyorum. Salon tipi klima vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba. 170m2 civarında bir spor salonumuz var. Lokasyon Bodrum olduğu için yazları sıcak oluyor malum. Özellikle haziran temmuz ağustos ayı klima olmadan sıkıntı olacak gibi. Biraz araştırdım en mantıklı çözüm salon tipi klimalar gibi görünüyor.

    48000 btu bir salon tipi klima işimi görür diye düşünüyorum çünkü içerinin serin olması yeterli, buz gibi olmaması lazım.

    Salonda aynı zamanda havalandırma da mevcut, dışardan içeri temiz hava veriyor ve içerden dışarı hava çekiyor. Buna ek bir klima ile olayı çözmek istiyorum

    Şimdi salon tipi klima olarak ne önerirsiniz? İnverter olup olmaması önemli mi? Bu konuda nedir ne değildir hiç bilgim yok, yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 23 Mayıs 2018; 1:56:28 >



  • Güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak bu salon tipleri çok yakıyormuş, bu nedenle duvar tipi invertere kaydı aklımız biraz daha. Yalnız bu klimalar dış ünite ile dışardan temiz havayı mı alıp soğutup içer veriyor yoksa içerdeki havayı mı döndürüyor? Yani salona oksijen de sağlar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Umarım geç olmamıştır. Klimalar dışarıdan içeriye hava almazlar. Bazı taze hava sistemli kanal tipi klimalar hariç. Klimanın çok yakması duvar-salon tipin oluşundan ziyade on-off veya inverter oluşuyla ve kapasitesiyle alakalıdır. Duvar tiplerinde max 30.000 btu klima mevcuttur. Ancak 170m2'de duvar tipi ile verim almanız imkansız. Çünkü hava debisi de önemli. Duvar tipi ile salon tipi klimaların hava debileri(hava sürkülasyon güçleri) arasında ciddi fark vardır. Ayrıca 48.000 lik yerine 170m2 için 60.000 lik bir salon tipi klima daha mantıklı olacaktır. Spor salonu fitness tarzı sporlar için değil de,beden eğitimi gibi sporlarda kullanılıyorsa salon tipi klima haşat olacaktır . Şaka bir yana bütçeniz yetiyorsa yüksek tavanlı olduğu için tavsiyem kanal tipi klima kullanmanızdır. Ancak klima çalışırken havalandırma sistemi kapalı olmalıdır. Yoksa soğuk hava dışarı atılacaktır. İnverter klimalar daha tasarruflu olacaktır ancak,yoğun bir kullanım olmayacaksa on-off/düz klima da tercih edilebilir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Umarım geç olmamıştır. Klimalar dışarıdan içeriye hava almazlar. Bazı taze hava sistemli kanal tipi klimalar hariç. Klimanın çok yakması duvar-salon tipin oluşundan ziyade on-off veya inverter oluşuyla ve kapasitesiyle alakalıdır. Duvar tiplerinde max 30.000 btu klima mevcuttur. Ancak 170m2'de duvar tipi ile verim almanız imkansız. Çünkü hava debisi de önemli. Duvar tipi ile salon tipi klimaların hava debileri(hava sürkülasyon güçleri) arasında ciddi fark vardır. Ayrıca 48.000 lik yerine 170m2 için 60.000 lik bir salon tipi klima daha mantıklı olacaktır. Spor salonu fitness tarzı sporlar için değil de,beden eğitimi gibi sporlarda kullanılıyorsa salon tipi klima haşat olacaktır . Şaka bir yana bütçeniz yetiyorsa yüksek tavanlı olduğu için tavsiyem kanal tipi klima kullanmanızdır. Ancak klima çalışırken havalandırma sistemi kapalı olmalıdır. Yoksa soğuk hava dışarı atılacaktır. İnverter klimalar daha tasarruflu olacaktır ancak,yoğun bir kullanım olmayacaksa on-off/düz klima da tercih edilebilir.

    Saygılarımla...
    Cevap için teşekkürler. Kimseden ses seda çıkmayınca kendi araştırmalarımdan sonra 2.el 52.000 btu bir salon tipi aldım kurdum salona :) 10-15 dakikada serinletiyor içeriyi, sorunu çözdü yani. Allahtan duvar tipi 24 lük falan alacaktım almamışım pek bir randımanlı olmazmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCe

    Cevap için teşekkürler. Kimseden ses seda çıkmayınca kendi araştırmalarımdan sonra 2.el 52.000 btu bir salon tipi aldım kurdum salona :) 10-15 dakikada serinletiyor içeriyi, sorunu çözdü yani. Allahtan duvar tipi 24 lük falan alacaktım almamışım pek bir randımanlı olmazmış.

    Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun hocam :) Duvar tipi hiç işe yaramazdı,salon tipi isabet olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.