Şimdi Ara

1700TL 2.El Parçalarla Topladığım Sisteme Eleştirileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    maksimum 1700tlye çıkabileceğim ikinci el parçalardan oluşan bir bilgisayar toplamak istiyorum ancak bu konuda yeterli bir bilgim yok, sizlerin fikirlerini almak benim için çok önemli.
    sahibinden.com sitesi üzerinden birkaç parçayı bir araya getirerek şöyle bir sistem çıktı ortaya.
    Eleştirilerinizi, önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci - Fx 6300 (320tl)
    Kasa+PSU (EVEREST EPS-1660A 460W) 150tl
    Anakart - MSI H110m (200tl)
    Ekran Kartı - r9 270x(375tl) GTX 660(340tl)
    Ram - DDr4 2x4 8gb 2400mhz (200tl)
    Monitör - izoly 2256 75hz 5ms 21'5 (Sıfır fiyatı: 523tl)
    SSD - Mevcut
    ORTALAMA TOPLAM:
    1743TL

• Eklemeyi unutmuşum klavye ve fare mevcut. Bu sistemde ne gibi değişiklikler yapabilirim? Parçaların birbirine uyumu konusunda sorun yaşar mıyım? Daha iyi bir güç kaynağı tercih etmeli miyim? Eğer gerekirse en uygun fiyata güç kaynağı ve kasayı hangi özelliklere dikkat ederek almalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Everest kasasına bu bütçede laf atmam ama psuyu kullanmaya çekinirim. En azından psuyu güvenli bir marka alın. Sistemin kalbi psudur.

Ekran kartı piyasası biraz saçma değişik. r9 270x'i alırdım ben.

Monitörü bilmiyorum ama fiyatı güzelmiş.

Kasa büyüdükçe içerisindeki hava dolaşımı düzenleniyor ve ısıyı daha kolay dışarıya atmayı kolaylaştırıyor. Her büyük kasa bunu sağlamasa da matx kasalara göre atx kasaların ana avantajı bu. Sıvı soğutma kitleri vs vs geçersek. Matx herhangi bir kasa kullanılabilir bana göre.

Psu konusunda +80 verimlilik her zaman öneriliyor. O sertifikayı alan psular da ucuz değil. Her +80 alan da güvenilir değil tahmin edersin ki... Psu fiyatlarına ayaküstü bir göz gezdirdim cidden adamlar tek taraflı yukarıya çekmişler. O yüzden everest-frisby gibi markalardan uzak durarak bakmaya devam etmeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 23 Mart 2020; 12:26:33 >

• Öncelikle vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim.
    Forumlarda gezerken birkaç işlemci önerisine denk geldim. Biraz araştırma sonucunda ikinci el ilanlarında böyle bir şey buldum:
    İşlemci + Anakart: ASUS P7H55M PRO + X3440 (450tl)
    Overclock yapılarak işlemcinin rahatça ekran kartını besleyebileceğini bir yerde okudum ancak denemek ve görmek gerek.
    Sizce bu ikili için 450tl fiyat uygun mu?

Bu arada kasa ve güç kaynağı için tavsiyeleriniz üzerine araştırmaya devam ediyorum, umarım makul bir şey çıkar karşıma.
  • Böyle bir sistem toplarsanız bir veya iki sene içerisinde tekrardan sistem yükseltme işleri için uğraşacaksınız. Listedeki parçalar zaten eski, bir kaç seneye iyice eskiyecek değeri daha da düşecek.
    Bence giriş seviyesi bir Ryzen sistem kurun. Benim de bütçem siz kadardı, APU sistem kurdum ileride yükseltmeler yaparım diye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.