Şimdi Ara

17 ilde Okullara kar tatili !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yurt genelinde etkili olan kar yağışı sebebi ile bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

    Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Samsun, Çorum, Ordu ve Giresun'da eğitime verilen bir günlük ara uzatıldı.



    SAMSUN
    Türkiye genelinde olduğu gibi Orta ve Doğu Karadeniz'de de etkisini gösteren kar yağışının olumsuz etkileri devam ediyor.
    Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışının etkili olduğu, Asarcık ve Havza ilçeleri ile Kavak ilçesine bağlı Emirli, Karayusuflu, Mahmutbeyli, Akbelen, Gödekdemir köylerindeki okullarda yarın, Ladik ilçesindeki okullarda ise, yarın ve Çarşamba günü eğitime ara verildiği bildirildi.

    ORDU

    Ordu Valisi Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 14 ilçede okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildiğini söyledi.
    Kentin özellikle yüksek kesimlerinde kar yağışının etkisini sürdürdüğünü ifade eden Vali Düzgün ''Kapanan 301 köy yolunun tekrar ulaşıma açılaması için İl Özel İdaresi ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Zor durumda bulunan 10 köyümüzün yolu ise ekiplerimiz tarafından açıldı. Ancak diğer köy yollarımızı tekrar ulaşıma açmak için kar yağışının durmasını bekliyoruz. Sahil kesimini ayrı tutarsak genel anlamda şuan için 40 santim kar kalınlığı oluştuğunu söyleyebiliriz'' diye konuştu.
    Vali Düzgün, kar yağışı nedeniyle 19 ilçeden 14'ünde okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildiğini belirtti ve ''Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Aybastı, Kumru, Çamaş, Çaybaşı, Ulubey, Çatalpınar, Kabataş ve İkizce ilçelerimizde okullarda eğitime bugün ve yarın, Akkuş, İkizce ve Korgan ilçelerinde ise bugün, yarın ve çarşamba günü eğitime ara verildi'' dedi.

    ÇORUM

    Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı bazı okullarda eğitime verilen 1 günlük ara 2 güne çıkarıldı. Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, il merkezi dışındaki bütün okulların yarın da tatil olduğu aktarıldı.

    GİRESUN

    Giresun'da da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yörede dün özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı dolayısıyla Bulancak, Dereli ve Tirebolu ilçelerindeki köy okulları ve taşımalı sistemde eğitim veren okullarda, Çanakçı, Doğankent, Güce ve Yağlıdere ilçelerinin tamamındaki okullarda yarın, Şebinkarahisar ilçesinde ise yarın ve çarşamba günü eğitime ara verildi. Yetkililer, kar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı ve karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

    ADANA

    Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın için okullarda eğitime bir gün ara verildi.
    Tufanbeyli ilçesinde bugün sabah saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye, yüksek yerlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.
    Kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 29 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede yarın eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

    SİVAS

    Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 2 gün ara verildi.

    Sivas Valisi Ali Kolat, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirterek, bu nedenle şehir genelinde 2 gün süreyle eğitime ara verildiğini bildirdi.

    Vali Kolat, kapanan yolların ulaşıma açılması için de ekiplerin çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

    UŞAK

    Uşak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, Banaz, Sivaslı ve Karahallı'da taşımalı eğitim yapan ilk ve ortaöğretim okullar bir gün tatil edildi.

    Uşak'ta dün gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı devam ediyor. İl Hıfzısıhha Kurulu yoğun kar yağışı nedeniyle Merkez ilçe ile Banaz, Sivaslı ve Karahallı'da taşımalı sistemle eğitim yapan ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu Kurul tarafından alınan karar Valilik Basın ve Halk İlişkiler Müdürlüğü'nce akşam saatlerinde yapılan açıklama ile duyuruldu. Ulubey ve Eşme'de okulların tatil edilip edilmeyeceği kararının ise kaymakamlar tarafından hava durumuna göre sabah erken saatlerde verileceği öğrenildi.

    ZONGULDAK

    Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde eğitime 1 gün ara verildi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları ve orta öğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesine karar verildiğini bildirdi.

    AKSARAY

    Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildi.

    Kar yağışının devam ettiği kentte kar kalınlığının 25 santimetreyi geçtiği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

    KONYA

    Konya'da yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

    Konya kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

    TOKAT

    Tokat'ta, kar yağışı dolayısıyla kent genelinde eğitime iki gün ara verildi.

    Tokat Valisi Şerif Yılmaz, kentte dün akşamdan bu yana kar yağışının etkili olduğunu belirterek, ''Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kar yağışının gün boyu devam edeceğini bildirdi. Biz de bugün ve yarın ilk ve ortaöğretim okullarını tatil ettik. Kamu görevlisi engelli vatandaşlarımız da 2 gün idari izinli olacaklar'' diye konuştu.

    Bu arada kar yağışı kentte ulaşımı da aksatıyor. Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Tokat-Sivas karayolunda büyük araçların geçişine izin verilmiyor.

    NEVŞEHİR

    Kar yağışı Nevşehir'de etkisini iyice hissettirmeye başladı. Bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

    Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarında yol açma çalışmaları devam ederken, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

    ERZURUM

    Erzurum'da etkisini artıran kar ve tipi nedeniyle Karayazı ilçesinde ilköğretim okulları 1 gün süreyle tatil edilirken, Erzurum-Bingöl ve Erzurum-Ağrı karayolu ulaşıma kapandı.

    Kar ve şiddetli tipi nedeniyle Erzurum'da hayat adeta durma noktasına geldi. Tipinin etkili olduğu Erzurum-Bingöl Karayolu Çat Kirişli mevkisinden itibaren ulaşıma kapandı. Erzurum-Ağrı karayolu da Horasan-Eleşkirt arasında tipinin oluşturduğu sürgün nedeniyle ulaşıma kapandı.

    Karayazı ilçesinde de eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

    Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 200'e yakın köy yolu yeniden ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri tipinin dinmesinin ardından yol açma çalışmalarına koyulacakları belirtildi.

    Öte yandan, kent merkezinde gece saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda çatı uçtu, elektrik hatları zarar gördü. TEDAŞ ekipleri canlarını tehlikeye atarak hasar gören enerji nakil hatlarını tamir etmek için işe koyuldular.

    MUŞ

    Muş'un Varto ilçesinde kar yağışı nedeniyle 100 köy ve 50 mezra yolu ulaşıma kapanırken, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi.

    Varto ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının fırtınaya dönüşmesi ulaşımda aksamalara sebep oldu. İlçenin köy ve mezralarla bağlantısı kesilirken, Kaymakamlık kararı ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi.

    İlçe Özel İdaresi'nden edinilen bilgiye göre, Varto'ya bağlı tüm köy ve mezra yolları da kapandı. Kar yağışı ve fırtınan dinmesiyle birlikte 100 köy ve 50 mezra yolunun açılacağı öğrenildi. Yağışın halen devam ettiği ilçede kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye, ovada ise 40 santimetreye ulaştı.

    SİVAS

    Sivas'ta yaşanan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 2 gün ara verilirken, 963 köye ulaşım sağlanamıyor.

    Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sivas'ta iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime çarşamba gününe kadar ara verildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, kar tatilinden kamuda çalışan gazi, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların da yararlanabileceği kaydedildi.

    Kentte aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 963 köy yoluna ise ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Erzincan il sınırında da ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. 13 köye telefonla irtibat sağlanamazken, 108 köye de elektriğin verilemediği bildirildi. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde belediye ekipleri kar temizleme çalışmaları yaparken, kapanan köy yollarını açmak için de Karayolları ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

    YOZGAT

    Yozgat'ta yoğun kar yağışı sebebiyle 200 köy yolu ulaşıma kapanırken, Akdağmadeni, Çandır, Çayıralan ilçelerinde tüm okullar Boğazlıyan'da ise köy okulları bir gün süre ile tatil edildi. Diğer ilçelerde ise yolların kapalı olmasından dolayı öğretmenlerin köylere ulaşamadığı öğrenildi.

    Öte yandan okulların Yozgat merkezde de tatil edilmemesine veliler tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Sokaklar karla kaplı, servisler sokaklara giremiyor. Köylerden taşımalı sistemle gelen öğrenciler okula gelmediği için sınıfın yarısı okulda yok. Öğretmen ders işleyemiyor, buna rağmen okullar tatil edilmedi." diye tepkilerini dile getirdi.

    AĞRI

    Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı köy ve beldelerde, kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Tipi nedeniyle ilçeye bağlı 45 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

    Kar yağışı ve tipi Doğu Anadolu'da etkili oluyor. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı 45 köy yolunun ulaşıma kapandığı, ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile köy ve beldelerde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği açıklandı.


    Kaynak:http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/01/16/egitime-kar-engeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendpc -- 16 Ocak 2012; 20:54:43 >







  • antalyayada kar yağmıyorki bari yağmur yağsada tatil olsa
  • Kocaeli'de yok mu yahu..
  • Ankara nerde bugün 20 kere düşme tehlikesi geçirdim , of melik gökçek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

    Kocaeli'de yok mu yahu..

    hocam durumlar nasıl ss var mı?
  • Istanbulda olucak mi?
  • Antalya soyuk tamam
  • La kar olsa nolur dersler bitmiş zaten bakın dalganıza cuma günü alın karneyi yatın evde

    not: ilkokul ve lise tayfa için geçerli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cherry Sunburst -- 16 Ocak 2012; 20:51:31 >
  • istanbul yok mu orda ? bir daha kontrol edeyim belki istanbulda vardır
  • CTRL+F [İstanbul]... Sonuç =
  • quote:

    Orijinalden alıntı: draguh

    quote:

    Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

    Kocaeli'de yok mu yahu..

    hocam durumlar nasıl ss var mı?

    ss yok ta , yerler falan tuttu şu an yağıyor hala.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

    quote:

    Orijinalden alıntı: draguh

    quote:

    Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

    Kocaeli'de yok mu yahu..

    hocam durumlar nasıl ss var mı?

    ss yok ta , yerler falan tuttu şu an yağıyor hala.

    teşekkürler hocam gebzede okuyorum da şu anda tuzladayım kar falan yok şu anda yerlerde falan az var inşallah çoğalır.




  • Çanakkale'de yağıyo ama tutmuyo.
  • kırşehirde mi yok ?
  • işde bu antalyanın en nefret ettiğim yanı bu hiç tatil edildiğini görmedim toplasan 1 yada 2 defa yağmurda yağmıyoki
  • Cakala bak sivasi iki kere yazmis
  • aydın
  • Ben göremedim o 25 cm yi ama yarınıda tatil etmeleri iyi oldu, kardan sonraki gün çoğu yer buz oluyor ve hava çok soğuk oluyor.
  • bursa gg tamam
  • Sanki egitimi bahçede yapıyorlarmış gibi tatil ediliyor güya trafik rahatlayacak! Hey allah'im ! Zihinler bilgi yerine counterla codla doluyor sonrada liseliler boyle sumsuk iste
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.