Şimdi Ara

17' Apple Powerbook G4 1.67Ghz ---> 900TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    Fotoğraflar için tıklayınız :
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-bilgisayar-17-apple-powerbook-g4-1-67ghz-kutusunda-cantasiyla-34958216/detay

    PowerPC 1.67Ghz Islemci
    1.5 Gb DDR 333Mhz Ram
    ATI Radeon 9700 128Mb DDR
    100 Gb 5400 Rpm Disk
    8x Slot-Loading Superdrive (DVD/CD Writer)
    Airport Extreme (802.11b\g)
    Bluetooth 2.0 + EDR
    1x Firewire 800 Mbit\S
    1x Firewire 400 Mbit\S
    2x USB 2.0 480 Mbit\S
    1x PCMCIA Slot
    Dual Link DVI ve S-Video Çıkışları
    Ortam ışığına duyarlı klavye ve ekran aydınlatması
    Sudden Motion Sensörlü Harddisk koruması

    Ürünün yanında :

    Apple Şarj Adaptorü
    Case Logic Sleeve Canta 17"
    Western Digital 2.5" lik 80GB Taşınabilir Disk
    Sandisk Ultra PCMCIA Compact Flash Adaptor
    HighSpeed PCMCIA USB2.0 Card (Çift USB Girişi)
    OSX Tiger İşletim Sistemi ve Türkçeleştirme DVD'si
    ve orijinal Powerbook çevirici ekran adaptörleri verilecektir.
    İstenirse orijinal kutusu da durmaktadır, beraberinde verilebilir.

    1 inç inceliğe ve 17 inç geniş ekrana sahip G4 1.67ghz işlemciye sahip Powerbook serisinin en gelişmiş işlemcili modelidir. Ürün OSX Tiger işletim sistemi ile gelmektedir ben içerisine orijinal OSX Leopard kurdum sorunsuz ve son derece performanslı bir şekilde çalışmaktadır. Üzerinde taşıdığı Dual Link Dvi girişi sayesinde 30"e kadar yani 2560x1600 yüksek çözünürlüğe kadar hiçbir adaptor kullanmadan bağlayabilip çift monıtor seklinde de sorunsuzca kullanabilirsiniz.

    Ürünün fotoğraflarda gözüken kutusu bile durmaktadır ve yine fotoğraflarda gözüktüğü gibi son derece temiz kullanılmıştır. Wi-fi, bluetooth vs her türlü özelliği sorunsuz çalışır durumdadır. Uzun süredir kullanılmadığı için satılıktır.

    Not 1 : Bataryası yarım saat kadar gitmektedir. Orijinal bataryadır, herhangi bir oynama yapılmamıştır.
    Not 2 : Ürünün optik sürücüsü sorunsuz okumakta ve yazmaktadır, sadece cd ya da dvdyi çıkarırken elle hafifçe müdahale etmek gerekmektedir ön kısmındaki toz engelleyici süngerin eskimesinden dolayı.
    Not 3 : Ürünün ici herhangi bir sebepten dolayı asla açılmamıştır, tamir görmemiştir. Lütfen ikinci el piyasasındaki defalarca içi açılıp sökülmüş ve ister istemez kenarları zedelenmiş vidaları eksik ürünlerle karıştırmayın.

    1.Levent ya da Mecidiyeköy'den ürünü görerek deneyerek teslim alabilirsiniz, alıcı arkadaşın gördüğünde içine sinerek ve beğenerek alacağına eminim, orijinal kutusu olması dolayısıyla kargoyla da her yere gönderebilirim. Herhangi bir sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz.

    Fiyat sadece Powerbook olarak 900 TL , tüm aksesuvarlarıyla beraber 950 TL

    Fotoğraflar için tıklayınız :
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-bilgisayar-17-apple-powerbook-g4-1-67ghz-kutusunda-cantasiyla-34958216/detay


    Sistem Notu : Bu ilan ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mec -- 27 Aralık 2010; 13:39:47 >







  • Fiyat?
  • Hayırlı satışlar Cem.
    Tanımayan arkadaşlar için belirteyim.

    Cem, forumdaki nadir insanlardan biridir. Sattığı her ürünü hiç soru sormadan alabilirim.

    Aynı ürünü Cem ve başka biri kişi satıyor olsa, Cem biraz daha pahalıya satsa bile gidip Cem den almayı tercih ederim.
    Bilirim ki Cem'in sattığı herhangi bir üründe en ufak bir kusur varsa da Cem baştan söylemiştir ve başka hiç bir sorunu da yoktur.
    Bilirim ki Cem, ürün sattıktan sonra da her zaman arayabileceğim, ürün hakkında aklıma takılanları sorabileceğim, her zaman yardımcı olacak bir arkadaştır aynı zamanda. Yoksa, ben ürünü sattım gerisine karışmam demez asla.

    Velhasıl daha uzatabilirm de, ama forum ahalisi abuk subuk yorumlar yapabilir diye kısa kesiyorum...

    tüm forumdaşlara hayırlı alışverişler dilerim.
  • Dostum selamlar, utandırdın beni sabah sabah yaf
    Uzun zamandır alışverişimiz olmadı bakayım senin dükkana bir :) alışveriş yapmasak göremiyoruz yüzünü

    Teşekkür ederim nazik mesajın için
  • pm
  • Sorular cevaplanmıştır..
  • ah biraz para durumum musait olsada böyle sayılan sevilen bir arkadas ile alış veriş yapabilsem..dostum bılmenı ısterım kı tum ımkanlarımı zorluyorum senın su cıhaza para toplayabılmek ıcın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EHABERDAR

    ah biraz para durumum musait olsada böyle sayılan sevilen bir arkadas ile alış veriş yapabilsem..dostum bılmenı ısterım kı tum ımkanlarımı zorluyorum senın su cıhaza para toplayabılmek ıcın..



    Pm attım dostum Teşekkürler bu arada..
  • Mesajım bulunsun, akşam eve gittiğimde detaylıca inceleyeceğim.
    Hayırlı satışlar.
  • PM Attım.
  • Süper cihaz, süper fiyat, süper satıcı.
  • Teşekkürler dostum

    Senin Macbook Air'de gözüm var bu arada bilmiş ol
  • Onda benimde gözüm kalmıştı bir tane aldım :) Gerçekten süper alet olmuş. O kadar mac kullandım beni ençok etkileyenlerden biri. Yoğun mac kullanan biri olarak birkaç eksisi var ama ekran kartı konusunda bu sefer güzel çözüm üretmişler.

    Almayı düşünürsen bendekini uygun fiyattan verebilirim, kendime 128 gb modeli getirteceğim (işimden dolayı arada sırada da olsa paralel kullanmak durumundayım 64 gb ile 2. partition zor)

    Kısaca

    Eksiler;
    Alttan aydınlatma yok (nedense)
    Firewire 800 yok (açıkçası tek usb + tek firewire'ı tercih ederim)
    Standard ssd yerine toshiba socket ssd kullanmaları

    Artılar;
    Gerçekten ultra portable (Nihayet 12'' powerbooktan sonra performanslı taşınabilir çözüm üretmişler)
    Toshiba socket 256 gb ssd piyasaya sürmeyi duyurmuş
    Tam boy klavye ve mouse pad
    Pil süresi
    Yüksek performanslı ekran kartı

    Düşündüklerim
    Bunu macbook pro şarj aleti ile şarj etsem ne olur (45W ultra küçük şarj aleti ile geliyor, macbook pro 85W)
    içini açsam ne olur :P (yok yok kendime hakim olacağım herzamanki gibi)

    Bu arada i5 işlemcili macbook pro ile oynadığım SCII'yi buna da kurdum neredeyse aynı performansla oynanıyor.




  • Çok güzel özetlemişsin esasen cons & pros olarak dostum

    Aydınlatma sistemi kasanın iyice inceltilmiş olmasından dolayı çıkarılmış ama bu demek değildir ki bi sonraki nesilde olmayacak, inşallah olur
    Firewire 800 olmasa bile bir FW 400 portu güzel olurdu , gerek target disk modunda kullabilmek gerekse aynı cihaza ikincil bir OSX kurabilmek açısından.

    128gb'lık SSD diskli 13"Air modelini yaklaşık bir sene kullandım, ekran kartı gerçekten önceki nesillere göre çok başarılıydı. Bu nesilde işlemci hızının düşürülüp 4gb ram desteğinin gelmesini de mantıklı buluyorum batarya süresi ve genel sistem performansı açısından.

    Ama yine de disk boyutu minimum 64 değil 128 olmalıydı, çift işletim sistemi düşünecek olursanız 64 gerçekten çok yetersiz. Tabii adamlar fiyatı 999 dolara çektiler 64gb'li versiyonlarımda, ses edemiyoruz pek dolayısıyla

    Düşündüklerin kısmını ise okumak istemedim umarım benim cihaz satılır da kaparım onu senden sen düşündüklerini gerçekleştirmeden




  • Cem bey merhaba, sohbetinize tanık oldum ilanınızı takip ediyordum biliyorsunuz.

    999 Dolar dediğiniz hangi model acaba, link paylaşma şansınız var mı ?
  • http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_air?mco=MTM3NjY1OTU

    Linkte inceleyebilirseniz Amerika satış fiyatının 999 USD olduğunu görebilirsiniz.

    Alttan aydınlatma sistemin içinde değil klavyenin içerisinde (bir tane mac'imin üzerine çay dökmüştüm bir kısmı aydınlatmasız kalmıştı :) klavyeyi değiştiriken gördüm ;) Yani sisteme entegre etmelerinde bir sıkıntı yok aslında gıcıklığına yaptıklarından süpheleniyorum (12'' powerbook serisinde de yoktu biliyorsun :)) fakat 13'' modellerde olmaması da şaşırtıcı

    İşlemci performansı hiçde sanıldığı kadar düşük değil o konuda uyarayım 1,6'ya kanmamak lazım. SSD zaten farkı yeterince kapatıyor. Açılış süresi ve uygulama çalıştırma hızı olarak bendeki 15'' 2,4 i5'ten pek bir farkı yok. Hatta bendeki 15'' 2,4GHZ C2D macbook pro'dan hızlı (ssd farkından dolayı)

    2gb ram konusunda herhangi bir sıkıntı yok ama 4gb daha mantıklı olurdu şahsen 1,6 GHZ için vereceğim paraya yerine 4gb olanı alırım ;)

    FW'leri ben hiç target disk amaçlı kullanmadım açıkçası ama sıkı Mac kullanıcılarını FW donanımlara yönlendirdikten sonra tersine simyacılık yapıp FW'leri sadece pro makinelere koymalarını kınıyorum.

    Şunu açık ve net bir dille söyleyebilirim alırken ben hiç bu kadar yüksek performans beklemiyordum. O yüzden dikkat ederseniz senelerdir kıyamadan satamadığım, kullanmasamda kenarda durması her zaman benim için bir hazine olan 12'' powerbook'umu satışa çıkarttım.

    Nedense ben elimde 4 adet intel işlemcili Mac olmasına rağmen hala o Power serisinin gücüne hayranım. Güncellerini çıkartsalar intellerle pek uğraşacağımı sanmıyorum. Örneğin şu an sattığın makineye içim gidiyor :) Açıkçası performans olarak piyasadaki tüm taşınabilir Mac'lerden daha performanslı sattığın cihaz




  • @asi_ :

    Arkadaş linki vermiş, TR'da her ne kadar 2000TL'nin üzerindeyse de fiyatı ABD fiyatı o tarz bi cihaz için gayet uygundur. (Hele de 3 sene evvel ilk çıkan normal diskli ve de zayıf ekran kartlı modelinin 3000 Dolar'lardan satıldığını düşünecek olursak daha evvel..)


    @Strada_di_sogno :

    Kesinlikle katılıyorum içimdeki G4 sevdam halen devam ediyor Neredeyse hiç Windows kullanmadığım için intel işlemcilerin benim için fazla bi anlamı yok. Eski powerbook serilerinin kasalarını ise ayrı başarılı buluyorum. Satmakta olduğun G4 12" cihazın aynısı zamanında 3 sene boyunca başka hiçbir cihaza gözüm bile kaymadan kullanmış olduğum tek modeldir. Halen de gözüme ayrı güzel gözükür.. Ancak yeni Air serisi yekpare kasası, incecik yapısı ve tabii ki ssd farkıyla hele de 4gb ram'le alınırsa G4 Pbook 12" gibi özel olacak ve uzun süre de özel kalacak bir cihaz olabilir diye düşünüyorum.

    Klavye olayı aslında dediğin gibi, yurtdışı kaynaklı incelemelerde hep inceliğini öne sürerek kaldırdılar herhalde diye ele aldıkları için öyle bi yorum yaptım ama esasen dediğin doğru ve ben de o yüzden bi sonraki neslinde geri geleceğine inanıyorum.

    İşlemci olayını ise zaten en başından beri dert etmiyorum, en nihayetinde bu cihaz bir performans cihazı değil. Bir performans canavarı almadığının farkında olarak cihazı alıp performansından etkilenmemek ise elde değil Cihazdaki tüm bileşenler o kadar uyumlu ve performanslı çalışıyor ki geriye sadece keyfini sürmek kalıyor.




  • pm
  • Powerbook hemen yukarıda mesajı bulunan yesari33 nickli arkadaşımıza satılmıştır.
    Cihazı almak isteyenler kendisine mesaj atabilirler. Ürün kendisi tarafından OSX İşletim sistemine biraz yabancı olduğu için satılıktır.
    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mec -- 6 Ocak 2011; 10:01:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.