Şimdi Ara

16gb ram 7700hq laptop için kurulabilecek (modlu da olur) en hafif windows ? (Xp sonrası sürümler.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdaşlarım laptop konusunda bilgim var ama yazılım tarafı uzmanlığıma girmiyor. Bir youtuber skylake e vista kurmuştu. Bu konuda konuştuğumda 7700hq için düz vista uymadığını fakat vista lite uyduğunu söyledi.
    Vista benim için içimde kalmış bir ukte açıkçası. Tasarımı ve hafifliği ile 7 nin önünde diyenler var sp 2 için. Hayatımda vista hiç kullanmadım. Sadece boot ekranını canlı gördüm.

    8.1 ve 8 in kaby lake ile çalıştığını biliyorum masaüstüne direk 8 kurulabiliyor mesela. Denediğim bir laptopta 4. nesil cpu, 60gb ssd ve 6gb ram ile 8.1 mac ostan bile hızlıydı;uçuyordu.

    128gb nvme ssd ye en uygun kurulacak sistem hangisi sizce ? 7200rpm ile windowws 10 kullanan birisiyim.Ssd ye de kurdum ama matah bir fark olmadı windows 10 da. fark ettiğim 2 şey var: İlki mavi duvar kağıdı ve tema rengi olarak varsayılan mavide sistem ne hikmetse akıyor,daha enteresanı 8.1 ve 7 walpaperları ile windows 10 kullanınca herhangi bir renk ve windows 10 duvar kağıdına kıyasla daha atak oluyor.

    Önerileri bekliyorum,gönlüm 8.1 8 ya da modlu vistadan yana.







  • Kardeşim macera arıyorsan kendine, Hackintosh kurmayı dene. 2012'den sonraki donanımların hemen hemen hiçbirisinin vista desteği yok. Tarayıcılar bile sıkıntılı çalışıyor, yazılım desteği yok sayılır şuan. Windows 7 ile vistanın farkı yok sayılır. Windows 7 Vista SP2 nin makyajlı hali zaten. Windows 7 deneyebilirsin. Fakat NVMe sürücülerini iso'ya entegre etmen lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Want to

    Kardeşim macera arıyorsan kendine, Hackintosh kurmayı dene. 2012'den sonraki donanımların hemen hemen hiçbirisinin vista desteği yok. Tarayıcılar bile sıkıntılı çalışıyor, yazılım desteği yok sayılır şuan. Windows 7 ile vistanın farkı yok sayılır. Windows 7 Vista SP2 nin makyajlı hali zaten. Windows 7 deneyebilirsin. Fakat NVMe sürücülerini iso'ya entegre etmen lazım
    Yaıt için teşekkür ederim hackintosh başka bir sevda. Vistanın şekli ve sağdaki widget bar ı çok hoşuma gidiyor. Dediğim gibi Vista bir ukte sayılır. Windows 7 nin taskbar ı 8 veya vista dan iyi değil ama 10 dan iyi. Nvme ye iso entegre etmektense legacy boot kurulum yapılamaz mı windows 7 için ? Olmazsa 8.1 kurmak istiyorum orası ayrı bir mesele tabi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.