Şimdi Ara

1660 Ti -2700x GPU Kullanımı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, kartın ana konusuna yazdım fakat cevap alamadım.

Asus 1660ti dual evo kartım var. Kart maximum 70 derece bandında takılıyor asla geçmiyor ama 70i geçmemek için performanstan kısıyor termal limit gibi bir şey var sanırım, gpu kullanımı düşüyor bazen.

Gpu kullanımı hiçbir zaman 100 olmuyor bu arada, 96-97 arasında geziyor oyunda ve benchmarkta. İşlemcim 2700x, darboğaz olmaması lazım.

Problem nedir sizce?

• 70c yi geçmemek için performanstan kısıyor gpu kullanımını düşürüyor gibi 1 ifade kullanmışsın, 70c yi geçmemek adına performansı kısıyor durumu frekans düşürüyor olmalı gpu kullanımını düşürmez ve 20-30-50mhz gibi değerlerde düşürme yapsa dahi kaydadeğer 1 performans düşmez de zaty ve de gpu kullanımı o kart ile max 98-99% olrk görülür genelde, sorun işlemcinn oyunlardaki verimliliğle yada çekirdek kullanımıyla fln alakalı olabilir yada tek bellek modülü veya düşük hızda bellek kullanıyor olabilirsin.
    Msi Mag Z390 Tomahawk / İ5 9600KF / Gskill Ripjaws 2x8GB (16GB kit) DDR4-3200@3600 CL16-CR1 / TT-UX100 / Msı RTX 2060 Ventus O.c / SanDisk SSD PLUS 240GB / OCZ 1TB RD400 NVMe M.2 / seagate barracuda 2tb / Cougar CGR-GS 750 / CM Mastercase H500p / Samsung SR750
  • Darboğazlık bir durum yok..

Oyunların orjinal ve güncel..

Windows son sürüm ve güncel..

Anakart-ekran kartı-ses kartı sürücülerinin güncel...

Arkada windowsu mesgul eden gereksiz uygulama virüs programı olmamasına dikkat edin..

Minimum çift kanal(2li) toplam 16gb 3200mhz bellek kullanmaya çalışın.

Bazı oyunlar dx11 bazıları dx12 modunda iyi çalışıyor ikisinide deneyin oyun destekliyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 3 Aralık 2019; 22:14:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

70 derecede hız kısma filan olmaz, sıcaklık artıkça boost hızı tabi düşer ama öyle 70'e geldi diye dramatik bir düşüş olmaz.

Ayrıca ısınmayla gpu usagein düşmesinin hiçbir alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 3 Aralık 2019; 22:18:26 >

• Yuzde100 olmasını bekleme her oyun yüzde100 usage olmaz
    70derecede kart hız düşürmez 90derecede düşürür sonra kendini koruma alır 3dden 2d moduna geçer masaüstüne atar.
    O cpuda o kartı çok rahat taşır rtx2080e kadar yükseltme yap

• Bir sürü bilgili arkadaş gayet mantıklı cevaplar yazmış ama ben olaya düz mantık bakıp şöyle diyorum: Bence arkadaş 60 ya da 75hz monitör kullanıp vsync açıyor. Fps 75e sabitlenince de daha üstü fps ler için ekran kartı kendini boşa yormayıp gpu usage %70lere kadar düşüyor. Misal AC Origins te 60fps limiti koyuyorum. Sabit 60fps oynuyorum ve gpu usage %50lere kadar düşüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanıtlar için teşekkür ederim, v-sync kapalı. 2700x - 1660ti ikilisinde normalde dar boğaz sorunu olmayacağını biliyorum lakin bechmarklarda dahi gpu kullanımının max 97'de kalması beni düşündürdü.
    Ryzen 5 - GTX 1050 Ti
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WorldPeace kullanıcısına yanıt
    Aşağıda 1660ti ile ryzenlerin 1 kaç oyun testi var, en azından bu oyunlardaki gpu kullanımlarına bakarsın, aynı oyunlar varsa karşılaştırma gibi olur.

Msi Mag Z390 Tomahawk / İ5 9600KF / Gskill Ripjaws 2x8GB (16GB kit) DDR4-3200@3600 CL16-CR1 / TT-UX100 / Msı RTX 2060 Ventus O.c / SanDisk SSD PLUS 240GB / OCZ 1TB RD400 NVMe M.2 / seagate barracuda 2tb / Cougar CGR-GS 750 / CM Mastercase H500p / Samsung SR750
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Çoğusu tam ekran moduna dahi almıyor bu bilgileri vermekte istemiyorum artık yazdıktan sonra ne oldu diye soruyorum geri dönüşte bile bulunmuyorlar.

Orijinalden alıntı: Conar-XP

Aşağıda 1660ti ile ryzenlerin 1 kaç oyun testi var, en azından bu oyunlardaki gpu kullanımlarına bakarsın, aynı oyunlar varsa karşılaştırma gibi olur.

Videodaki oyunlardan sadece Metro Exodus'a sahibim, videoda da GPU usage 94-95 bandında takılıyor çok da anormal bir durum yok demek ki. Teşekkürler.

• eee %100 olmasını mı bekliyorsu frame buffer diye bi olay var bi kere

eğer gpularda frenleme mekanikleri olmasaydı aynı cpuların %100 olup stutter yarattığ ıgibi gpular da %100 olur stutterlar yaratırdı

%90+ olduğu sürece sorun yok

ayrıca darboğaz istiyorsan ac odyssey + 1080p oyna. o zaman %95 kullanımı mumla ararsın 1080pde. athens'de neden 60 fps alamıyorum ben bu sisteme niye bu kadar para verdim lanet olasu federaller dersin

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

eee %100 olmasını mı bekliyorsu frame buffer diye bi olay var bi kere

eğer gpularda frenleme mekanikleri olmasaydı aynı cpuların %100 olup stutter yarattığ ıgibi gpular da %100 olur stutterlar yaratırdı

%90+ olduğu sürece sorun yok

ayrıca darboğaz istiyorsan ac odyssey + 1080p oyna. o zaman %95 kullanımı mumla ararsın 1080pde. athens'de neden 60 fps alamıyorum ben bu sisteme niye bu kadar para verdim lanet olasu federaller dersin
    1080p de AC odyssey oynuyorum ve GPU sürekli %99

GTX1070, Ryzen 3600 4.2ghz OC ve 2x8 3466mhz ram sıfır sıkıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

1080p de AC odyssey oynuyorum ve GPU sürekli %99

GTX1070, Ryzen 3600 4.2ghz OC ve 2x8 3466mhz ram sıfır sıkıntı.

Alıntıları Göster
    volumetric cloud ayarını medium yap (volumetric clouds'da medium üzeri ayarlar fake gpu kullanım ekliyor) ve athens'den video çek bakalım

saygılarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 12 Aralık 2019; 20:5:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.