Şimdi Ara

1500 TL'ye aynalı fotoğraf makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar maksimum 1500 lira limitim var. Lens ile birlikte ikinci el veya sıfır, sony, nikon, canon, pentax olsun farketmez. Bu fiyata alabileceğim en iyi makine hangisidir, şimdiden teşekkürler

• 700D+18-55

550D+55-250+50mm f1.8+18-55

D5300+18-55

Alınabilir.
  • bende konuyu takip edeyim sağol ben açıcaktım hızlı davranmışssın :) buna göre değerlendiricem umarım sende istedğini bulursun . Foto çekmedeki amacınıda yazarsan belki daha da yardımcı olurlar
  • peki arkadaslar 3000 tl ne ala bilirim?

Canon EOS 70D EF-S 18-135mm IS STM Kit - 1200$?

Canon EOS 70D body - 950$ + daha kaliteli bir lens mi?

ve ya baska tavsiyesi olan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atacante

peki arkadaslar 3000 tl ne ala bilirim?

Canon EOS 70D EF-S 18-135mm IS STM Kit - 1200$?

Canon EOS 70D body - 950$ + daha kaliteli bir lens mi?

ve ya baska tavsiyesi olan var mi?

5d Mk II + 50mm f1.8
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Arkadaşlar maksimum 1500 lira limitim var. Lens ile birlikte ikinci el veya sıfır, sony, nikon, canon, pentax olsun farketmez. Bu fiyata alabileceğim en iyi makine hangisidir, şimdiden teşekkürler

Önereceğim şeyi birçok arkadaşım belki klasik olarak algılayacak ama;

Nikon D90 + 18-105 VR kit lens + 50mm 1.8D diyeceğim.

D90 birçoğunuza eski teknolojiye sahip bir makine olarak gelebilir. Fakat yeni başlayan bir amatör için fazlasıyla yeterlidir. 18-105 kit lens fiyat/performans olarak çok iyi bir lenstir. 50mm 1.8d ise herkes tarafından bilinen bir klasik. D90 ve kit lensiniz ile iyice piştikten ve hangi tür fotoğrafları çekmekten hoşlandığınızı anladıktan sonra, kolayca ve çok zarara uğramadan elden çıkarabilirsiniz. Çünkü, 2.eli son derece güçlü bir makinedir. Fazla zarar etmezsiniz. İleride, eğer FullFrame bir makineye geçerseniz 50mm 1.8D'yi yine kullanabilirsiniz. Hangi markaya karar vereceğiniz ve yapacağınız alımlar çok önemli. Daha başlarken, marka ve sensör büyüklüğü konusunda net bir karar almalısınız. Çünkü, belli bir noktadan sonra marka değişikliği sizi maddi olarak çok zarara uğratacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sailman77

quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Arkadaşlar maksimum 1500 lira limitim var.

Nikon D90 + 18-105 VR kit lens + 50mm 1.8D diyeceğim.

Söz konusu miktar ile D5300 alınabiliyorken eski teknolojiye yatırım yapmak mantıksız.

D5300 Iso 3200: 216.18.212.226/PRODS/nikon-d5300/FULLRES/D5300hSLI03200NR2D.JPG

D90 Iso 3200:http://216.18.212.226/PRODS/D90/FULLRES/D90hSLI3200.JPG

%100 Crop yazılara dikkat.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • D90'ı yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. İlk Makinem bir fotoğrafçının 2.el makinesiydi. 100.000 shutter civarındayken kendisine geri sattım. Ve ben "0" olarak aldım. Halen 2. makine olarak kullanıyorum. ISO başarımı oldukça iyidir. Ancak, asıl farklılık kullanım sırasında ortaya çıkar. Bu konudaki avantajlarını aşağıda sıralıyorum.

-Body olarak D5XXX serisine göre çok farklıdır. Gerek tutuşu, gerekse sağlamlığı hissedilir derecede fazladır. Farklı iki sınıf makineyi karşılaştırmak ne derece doğru olur bilmiyorum.
    -D5XXX serisinde gövdede AF motoru olmadığı için alacak olduğunuz lenslerde eğer Otomatik AF kullanmak istiyorsanız mutlaka "G" serisi pahalı olan lensleri almak durumunda kalırsınız. Aksi halde, "D" serisi lensleri manuel kullanırsınız.
    -D5XXX'de üst LCD ekran olmadığı için her ayarda mutlaka büyük LCD ekranı kullanmak zorunda kalırsınız. Bu da pilinizi daha fazla kullanmanıza sebep olur. D90'da ise tek dolumla, 700 - 950 arası çekim yapabilirsiniz.
    - D5XXX serisinde Pentamirror Vizör kullanılır. Oysa D90'da Pentaprism olarak adlandırılan çok daha hassas ve keyifli bir vizör vardır.
    - D90'ın tekil pixel büyüklüğü D5XXX serisinden fazladır. Bu da başta ISO başarımı olmak üzere sensöre ışık hassasiyeti bazında birçok özellik katar. D5300'de ise tekil piksel küçüklüğü dezavantajı, daha gelişmiş bir işlemci ile giderilmektedir.

Ancak, buna karşın D5300'ünde üstün olduğu birçok şey var. Fiziki olarak karşılaştırma için aşağıdaki link yararlı olacaktır.

Tıkla

Benim için seçim aşamasında bu etkenler önemliydi. Ve ben tercihimi buna göre kullandım. Neticede günümüzde her makine çok güzel ve her markanın her modeli içlerinde son derece gelişmiş bir teknoloji barındırıyor. Yıllar bana şunu öğretti. En güzel makine, O kareyi çekebilmek için insanın yanında olan makinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailman77 -- 23 Ekim 2014; 16:49:20 >

• yeni teknoloji bence daha mantıklı olur. İmportant hocam haklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.