Şimdi Ara

1500 tl sigorta normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ailecek ilk arabamızı geçen sene nisan ayında aldık.Aldığımız araç 2013 model 1.4 yarı otomatik punto.Şimdi ben bu araca bu sene tüp taktırdım.1-2 haftaya işleteceğim.Şuan trafik sigortasını sorgulatınca 1500 lira çıkıyor.Geçen senede düşük çıkar diye arabayı 52 yaşında emekli olan ve ehliyeti olmayan babam üzerine yapmıştım ama sigorta 1500 kasko 900 çıkmıştı. Arabanın trameri temiz..Sizce daha düşük bir sigorta almam için nasıl yol izlemeliyim.Arabayı kendi üstüme alsam (25 yaşındayım) değişiklik olurmu.Bu arada il istanbul.



  • Daha ilk seneniz dolmadan sorgularsanız bu fiyatlar çıkar hocam.



    Hasarsızlık kazanmanız gerekiyor ki fiyatlarınız düşsün. Sizin üzerinize daha yüksek çıkar.



    Küçük şehir plakası olursa fiyatlarınız düşecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam,

    öncelikle aracın geçmişi trafik sigortası yaptırırken sizi ilgilendirmiyor. Babanızın ehliyeti olmadığından dolayı yaşı da önemli değil, sonuçta trafik kanunlarına göre arabayı kullanması suç teşkil edeceğinden ve kendisi kullanmayacağından dolayı bunu bilen sigorta şirketleri aracı genç birinin alıp uygun fiyat çıksın diye yaşlı birinin üzerine yaptığını tahmin edebiliyorlar. Bu sebeptendir ki Aracı kendi üzerinize de alsaydınız 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatı öderdiniz. Şimdi babaya hasarsızlık indirimi tekabül edecek lakin siz kendi üzerinize alırsanız indirim için yeni baştan bekleyeceksiniz.

    Geçen sene nisan ayında dolar kuru 2.80 TL euro 3.22 TL günümüzde ise 3.80TL ve 4.10 TL bandında orjinal araç parçalarının yurt dışından dolar&euro kuru üzerinden alındığı için arada fiyat farkı var bunlarda yansıtılacaktır hocam.
  • @spacewolf hocam işim dolayısıyla ikametgah da aldıramıyoruz . Umarım 1 yıl dolunca fiyatlar dediğiniz gibi düşer.

    @damneed eğer dediğiniz gibiyse kendi üstüme aldırmamak mantıklı keşke ilk zamanlar başkalarının sözünü dinlemeyip kendi üstüme alsaydım.yüzde kaç indirim yapılır sizce ?
  • feaser F kullanıcısına yanıt
    Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde %10 indirim uygulanır.
    ama ham fiyatta önemli, zam gelirse diyelim ham fiyatı 1800 TL olmuşsa %10 indirimle 1620 TL de çıkabilir.
    orası belli olmaz, sigorta şirketleri dönem dönem piyasaya girmek ve müşteri kapabilmek için fiyatını düşürür ki millet kendisini tercih etsin belirli bir süre sonra yine zam yapar. Böyle bir döneme denk gelirseniz 1000 TL'nin altında bile fiyat bulabilirsiniz.
    Yenileme zamanı özelden mesaj atarsanız bana yardımcı oluruz hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.