Şimdi Ara

15 yasındakı çırağın haftalığı 100 tl (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet , sende benim gibi seçicisin. Bende mesai olayını sevmiyorum . Mümkünse para vermesinler hiç kalmayayım . Sorun ettiğim bir diğer şey ise gittiğim bir firmada bütün odalarda klima var ama odalar boş dolayısıyla klimalar boşa çalışıyor ama işçilerin yanına bir indim ne göreyim küçük kendine faydası olmayan bir vantilatör koymuşlar .Milyonluk firma bir klimadan kaçıyor . Yukarıda boş çalışanı kapat aşağıya bir tane koy yukarıdakiler insan ise aşağıdakiler ne ? Benim düşüncem bizler iş verenin teklifine hiç hayır demeyip ne söylerse evet dersek daha çok böyle durumlarla karşılaşacağız .
  • Merhaba, malesef özel sektör öyle, bizler bazı şeylere yok demezsek böyle de devam edecektir. Ben yok diyorum ama peşimdeki gelen her şeye kafa sallıyor .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    "Ludwig Erhard" ı hiç duydun mu? Çok yüksek ihtimalle, hatta kesin olarak diyebilirim ki hiç duymadın. 1950-1965 döneminde Almanya ekonomi bakanlığı ve başbakanlık yapan, "Herkes için Refah" adlı kitabın yazarı ve "işçiye iyi ücret verilmezse refah olamayız" söyleminin sahibi bugün Almanya 'da işçinin refah içinde yaşamasının sorumlusu olan kişidir. Bizde refah nasıl sağlanıyor peki? 15 Trilyon dolarlık Bor rezervi. 280 Trilyon dolarlık doğal gaz bulundu gibi haberlerle :) Öyle haberlere bakıp "biz cok zenginiz be!" diyen işçilere klima taktırmak, iyi ücret vermek de istemez insan. Ki, 2020TL cok iyi bir ücret bu arada. İşte hayatta çelişkiler de oluyor böyle. İyi ücret iyi şartlar sağlanırsa ters tepme ihtimali de var. Almanya'daki Türk'lerin 2/3'ü gibi.
  • "Ludwing Erhard" ı duymadım evet ama çokta uzaklara bakmaya gerek yok ülkemizde de fazlasıyla satışı yabılan Bosch un sahibinin sözüne bakalım . “Çok param olduğu için iyi maaş veriyor değilim; aksine iyi maaş verdiğim için çok para kazanıyorum.” Robert Bosch görüldüğü üzere eğer patronlar bir gün bu sözü anlarsa o zaman ülkede refahtan bahsedebiliriz. Bakınız bir örnek vereyim S 400 problemi ülkemizde basın tarafından bir dünya sorunu, bütün ülkelerin gözleri bizim üzerimizde olarak lanse ediliyor mu ? ama bir de Nato üyesi olmayıp bizlere S400 veren ruslara bakalım mı ?https://www.youtube.com/watch?v=T6DDVk3RmLo insanların olaydan haberi bile yok . “Kuyunun dibindeki kurbağa, gökyüzünü kuyunun ağzı kadar sanır” .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Hocam naptın ya 2000TL'yi yıllarca kıdemli işçiler ancak alıyor ki işyerleri onu da ancak ödeyebiliyor İstanbul'da mühendis bir arkadaş var; büyük bir firmada 5000TL maaş alıyordu, 3 aydır ödenmiyormuş maaşı. Şu anki piyasa şartlarında bir kişi ayda 2000TL 'si ödeniyorsa şanslı ve ayrıcalıklı. Çırak cocuk ayda 435 TL (1 ay = 4,35 hafta) alıyorsa yine iyi. 3'ün 5'ini de alabilirdi.
    2000 TL vasıfsız işçiler için.
  • Günlük 1000 tl kazanma yöntemini öğretip üstüne para veriyorlarsa bu kadar insan kurslara boşa para döküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonra ağlarlar çırak yetişmiyeah diye ,o eski devirler bitti geçmişteydi o küçük çocukları alıp çırak diye köpek muamelesi yapmaları , artık çırak tutamazlar ellerinde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.