Şimdi Ara

15 yaş ve kendini geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abiler, bu yaş oldukça sihirli bir yaş. 15 yaşında ilgi alanları oluşmaya başlıyor, öğrenme ve çalışıp araştırma şevk ve merakı artıyor. Beyin taze ve kara delik gibi. Oldukça enerjiksin. Ergence os*ruktan işlere vakit kaptırmasan herhangi bir konuda akarsın, yardırır gider hatta uçarsın. Herhangi bir konu olabilir bu.


    Manyak gibi potansiyelin var ama işte vakti yönetemiyorsun, hem de hiç.





    Bir iki gündür düşündüğüm bir şey, yazmak istedim. Vakti yönetmeyi en kısa zamanda öğrenirim umarım.




  • %100 katılıyorum.

  • Okul saatleri, okula ve derslere alışma, ergensel işlerden kurtulsam var ya neler yaparım neler.

  • Sen wakeup konusunda yok muydun niye sabahın köründe ders çalışıyordun aga:D
    Vakti niye yönetemiyorsun enerjiden duramamak gibi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam okul dönüşü vakit yeterli oluyor aslında, internet erişiminiz de var (basit gibi duruyor ama :D gerçekten çok büyük nimet aslında)

    sizin yaşınıza dönsem kesin uğraşacağım şeyleri yazayım, belki işinizi görür

    sosyal medyada bir kitle oluşturmaya çalışın, oyun oynamayı seviyorsanız açın bi oyun kanalı ama farklı şeyler yapın (izlenmiyor falan diyenler yapamayanlar, sınavdan önce vardı 2-3k izleniyordu her attığım. biraz edit önemli)

    eğer belgesel, bilgi içerikli şeyler seviyorsanız öyle kanal açılabilir.

    müzik yapabilirseniz de ilgilenebilirsiniz, beat yapmak bile bir yerden sonra mesleğe sarıyor

    yukarıdaki şeylerle aranız yoksa adobe programları öğrenmeye çalışın hocam, bionluk'tan bile cep harçlığı çıkıyor

    hiç değilse bir site açmaya çalışın, yks içerikli falan olabilir (alıcısı çok )

    bu tarz şeyler bir süre sonra düzenli para getirdiği için ilerde gelecek hakkında düşünürken bunlar size ekstra çıkış kapısı oluyor

    hiç biri benlik değil diyorsanız da dil veya yazılım öğrenin bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sınav haftası hariç ders çalışımaması gereken yaş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En güzel yıllarımız sabahtan akşama kadar okulla çürüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cidden 9. sınıfta bana biri yol gösterse, çalıştığında çoğu şeyi başarabileceğini anlatsa kesinlikle bu gün bu konumda olmazdım. ileride oğlum olursa kesinlikle erkenden böyle şeyleri anlatacağım

  • Hiçbir şey yapamazsın,boş kişisel gelişim zırvalarına aldanmayın ergensin altı üstü ne yapabilirsin en fazla

  • 15 yaşında hata yapa yapa kendiliğinden gelişiyosun zaten o yaşların büyüsü bu. He ama illa bir şey yapmak istiyorsan kitap oku

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ulan en güzel yıllar o yıllar. normal dersini çalış, ortalamayı biraz geç sınavları eksiksiz atlar gerisi gez toz. ben gezmiş tozmuşum iyi kötü 2 üni okudum işimi oturttum ama hepsi zamanında güzel. kırkından sonra azan derler ya bu her konuda geçerli. ben zamanında motorsiklet süremediğim için şimdi motor sevdalısı oldum yahut para hep yatırıma işe gitti pc alamadım diye şimdi 4090 nalına mıhına döşeyip hayvanı masaya vuracağım fakat yine de vakit bulup oynayamayacağım adım gibi biliyorum.


    15 yaş dediğin trollük yapmaktır kendine çevrene zarar vermeden saçmalamaktır bak bunlar bile zamanında olmazsa büyüyünce saçmalarsın millet gevşek der ortama sokmazlar o derece.

  • Tecrübelerime dayanarak söylüyorum; ingilizce öğren, satrançla ilgilen ve kitap oku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi tekrardan bir şans sunulsa oyun oynamak yerine kodlama ve tasarımı işlerine girerdim. çok klişe ama gerçekten bu işlerden iyi miktarda gelir elde edenler var.


    ben gidip modelleme ve render gibi şeyleri öğrendim ama yaparken hiç iş olur gözüyle bakmamıştım. vakit geçsin diye yapıyordum. şimdi sınavdan dönüp iş haline getirecek vaktim de yok.

  • lazy nina L kullanıcısına yanıt

    aynı ben valla. hatta bu tasarım işinden para kazanıyordum 3-5 ama sınav falan derken bıraktım iyice. anca üniversite okurken tekrar ilgilenirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise dönemi, kişinin kendini eğitebilmesi için en çok kullanılabilir zamanın olduğu dönemlerden biri. Ne kadar erken bazı şeylerin farkına varıp kendinizi eğitirseniz geri kalan hayatınız boyunca bu dönemin faydalarını görürsünüz.


    Konuda bahsettiğiniz gibi bu dönemde süre yönetimi oldukça önemli. Bu yüzden önce davranışlarınızın arkasında yatan sebepleri anlamalısınız. Davranışlarımızın sebebi bu zamana kadar farkında olarak veya olmayarak edindiğimiz alışkanlıklarımızdır. Gün içerisinde yaptığımız çoğu hareketi düşünmeyiz. Düşünmek yerine kendimizde olan alışkanlıkları uygularız.

    Bu yüzden sizde bulunan, size zaman kaybettiren, ileride size farklı yönlerden zarar verecek olan alışkanlıklarınızı daha iyileriyle değiştirmelisiniz.

    Küçük değişikliklerle başlayıp zamanla değişimin seviyesini ve hızını artırmalısınız.

    Uzun bir yazı olmasını istemediğim için detayına girmiyorum. Bu konu hakkındaki kitaplara, videolara, podcastlere, kurslara basit bir aramayla ulaşabilirsiniz.


    Ardından kendinize birkaç temel beceri eklemelisiniz. Bu beceriler: İngilizce, eleştirel düşünme, yazma, sözlü ifade ve öğrenmeyi öğrenmek olmalıdır.

    Bu beceriler ömrünüz boyunca sizin hayata bakışınızı etkileyecek ve hayatınızın her alanında daha sağlıklı kararlar almanızda size yardımcı olacaktır.

    Kendinize bu becerileri eklediğiniz zaman yönelmek istediğiniz alanları daha iyi seçebilir ve o alanlarda daha sağlam adımlarla ilerleyebilirsiniz.


    Bu temel zihinsel becerilerin yanında kesinlikle fiziksel durumunuza dikkat edin. Bedeninizin sağlığı hem fiziksel hem zihinsel olarak çok önemli.


    Lise döneminde kendinize yukarıda saydıklarımı ekleyebilirseniz her açıdan daha sağlıklı bir hayata sahip olma ihtimalinizin artacağını düşünüyorum.

    Belki de yazdıklarımın çoğunu biliyorsunuz ama uygulamaya koyamıyorsunuz. Bu yüzden ufak ufak başlayın, kendinizi bir anda çok yoğun bir programın içine sokmayın.


    Yazdıklarım aslında herkeste bulunması gereken temel becerilerdir. Bu yüzden bunları herkesin uygulaması lazım fakat ne kadar erken o kadar iyi.

    Yazdığım maddelere sahip olan bireylerin, bu becerilere sahip olmayanlara göre çoğunlukla her alanda önde olduğunu gördüm. Bunların bilincine erkenden ulaşmak cidden çok önemli, bu yüzden bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim. Umuyorum ki bu yazıyı okuyan bireyler bazı şeylerin farkına varıp kendilerini değiştirmeye başlarlar.





  • rasyonel glikoz kullanıcısına yanıt

    hehe uyanmak için girmiştim o konuya, arada 1 2 test atıyordum :D


    Hocam çünkü okuldan eve akşamın köründe geliyorum, gece yarısına kadar telefon elimden düşmüyor, sabahları da uyanamıyorum. Uyandığımda da bu saatte çalışılır mı æ deyip uyuyorum.

  • Sonra 35 haftada 4 yilin konularinj sifirdan öğrenip zirveye cikma challenge 😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.