Şimdi Ara

15 Temmuz darbesini Hulusi’ye önceden haber veren binbaşı, MİT’e atandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15 Temmuz darbe günü MİT’e giderek darbeyi ihbar eden kişi... (İsmi gizli tutulan, O.K. kısaltmasıyla bilinen) MİT’e atanmış.

    Dün itibariyle, o konuda üç yeni şeyi öğrendik.

    ***


    BİR: İhbarı yapan pilot binbaşı O.K. Kara Kuvvetleri’nden çıkarılmıştı, ama MİT’te resmen göreve başlamış. Böylece artık bir savcı tarafından çağırılıp ifadesinin alınması mümkün değil.


    İKİ: 15 Temmuz darbesi ile ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığı iddianamesinde ne binbaşının adı geçiyor ne de o olayla ilgili tek satır var. Gizli el, sanki o ismi “15 Temmuz darbe gününden” itina ile silmiş.


    ÜÇ: Hatırlayın. Darbeler Komisyonu Başkanı nisan ayı ortalarında gazetecilerle konuşurken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadelerinin alınamayışı üzerine şunu söylemişti:

    “İfadelerinin olmayışı, kamuoyunda raporun eksik bırakıldığı şeklinde düşünüldüğü noktada Genelkurmay’a ve MİT’e yazılar yazdık. MİT’ten henüz bir cevap gelmedi; göndermeyeceğiz diye bir cevap da gelmedi. Araya referandum girdi tabii. Genelkurmay Başkanlığı’na da sorular yönelttik, oradan da gelmedi. Gelmesi beklentisi var tabii.”

    Birçok insan gibi ben de sandım ki, komisyon bu iki devlet görevlisine tekrar başvurdu ve cevabı bekliyor.

    Dün öğrendim ki başkan bu sözü sadece gazetecilere söylemiş.

    Yani MİT’e ve Genelkurmay’a yeniden yazılmış bir yazı yok.

    Tabii olmayan yazıya da cevap yok.



    ***

    DÜN itibariyle ortaya çıkan bu üç gelişmenin anlamı şu: 15 Temmuz’un “gerçek karakutusu” olan üç kişinin vereceği bilgileri hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

    Şimdi söyleyin.

    Siz vatandaş olsanız, 15 Temmuz darbesini incelemek üzere kurulmuş olan bu komisyonun yazacağı rapordan tatmin olabilir misiniz... Ben kendi payıma o raporu artık zerre kadar merak etmiyorum.

    Hatta kendilerine tavsiyem o raporu hiç yazmamaları...

    O günün tam gerçeğini yazamamaktansa, “Yazamıyoruz” demek çok daha doğru bir davranış olur.

    https://twitter.com/Hurriyet/status/865419241914155009









  • Tiyatronun yazılan sayfalarını zati seyirci görmez sadece izler.
  • Mite atandığına göre büyük bir ihtimalle önceden de mitti, askerken yani. Mitin askerde, poliste, akademisyenler içinde vb. birçok elemanı vardır. Bu da onlardan biriydi demek ki. Artik deşifre olduğu için geri almışlardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 20 Mayıs 2017; 20:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradan 1 sene geçti

    Darbenin ana şeması nedir bilmiyoruz

    Darbenin komuta zinciri nasıl bilmiyoruz

    Darbenin ilk planlayıcısı kim bilmiyoruz

    Darbe için Pensilvanyadan kim emir aldı, nerede aldı, ilk ne zaman konuşuldu, neden darbe gerekli görüldü, ses kayıtları tanıklar şahitler şifreli mesajlaşmalar yazışmalar nerede bilmiyoruz

    Darbe gecesinde keklik gibi havada süzülen uçağa neden dokunulmadı, köprüyü İstanbulun yarısı dışardayken neden kapamaya çalıştılar bilmiyoruz

    Kısaca darbeyle ilgili hiç bir şeyi bilmiyoruz, önümüze konan isim yok, plan yok, belge yok ses kayıtları yazışmalar, şifreli mesajlaşmalar, itirafçılar hiçbişey yok

    Koskoca bi boşluk

    İnşallah bir gün her şey aydınlanır biz de öğreniriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctorfizik

    Mite atandığına göre büyük bir ihtimalle önceden de mitti, askerken yani. Mitin askerde, poliste, akademisyenler içinde vb. birçok elemanı vardır. Bu da onlardan biriydi demek ki. Artik deşifre olduğu için geri almışlardır

    binbaşı feto okullarında okumuş ve feto ile de görüşmüş.dediginiz gibi olduğunu da sanmıyorum.binbasi mite de bilgi vermiş zaten.

    baya bir karışık bu darbe olayı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fethullahçılar'la mücadelenin bir sonraki önemli adamı da şu olacak herhalde:

    15 Temmuz darbesini Hulusi’ye önceden haber veren binbaşı, MİT’e atandı
  • Ver mehteri ver..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 temmuz darbesi, bundan yillar sonra, West Point'te, CIA egitimlerinde ders olarak okutulacak bir olay olacaktir. An itibariyle darbenin kapak gibi basindan sonuna kadar BALON oldugu, tam anlamiyla bir FETO-AKP ortak yapimi oldugu ortadayken, hala cikip "omo dorbo yopto bo fotocolar" demek aptalliktir resmen.

    15 sene boyunca kucak kucaga dolasanlarin, bir gunde sap diye dusman kesilmeleri beklenemezdi zaten.

    AKP 15 temmuz dolabiyla 1 tasla kac kus vurmustur:

    1. Toplumda giderek artan FETO/cemaat karsitligi FETOcularin sozum ona dusman ilan edilmesiyle ortadan kaldirilmis, ariza cikaran unlu FETOculer hapse yollanirken, asil kadro devlette kalmis, ustune ustluk FETOnun F'sini soylemenin suc olmasiyla, kendilerini tam anlamiyla saklamaya baslamislardir.

    2. AKP karsiti kim ne olusum varsa, FETOcu ilan edilerek ortadan kaldirilmaktadir.

    3. Ozgurlukler, 19 mayislar askiya alinmistir.

    4. KHK'ler cikarilarak, meclis gayriresmi islevsiz hale gelmistir.

    5. Devletin polis ve asker kadrosu FETOcu diye bosaltilarak yeniden insa edilmistir.

    6. 16nisan'da "darbeler olmasin diye istikrar gelsin" diye cikarilan referandum gecerek, 15 temmuz oncesi gecemeyen baskanlik gecmistir.

    7. AKP'de reyise karsi olan kim varsa, FETOcu vs denilerek ortadan cikarilmistir.

    8. AKP'nin oylarini kapabilecek 2 parti; HDP notralize edilmis, MHP'nin ise muhalif kadrosu partiden yollanmis, etkisi hale getirilmistir.

    9. MHP dukkani kapatmistir.

    Dune kadar FETOnun tillahi olan adamlar simdi cikip, FETOyle ilgili kitaplar yaziyor, gulermisin aglarmisin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

    Fethullahçılar'la mücadelenin bir sonraki önemli adamı da şu olacak herhalde:

    15 Temmuz darbesini Hulusi’ye önceden haber veren binbaşı, MİT’e atandı


    Hocam bu nedir yarıldım




  • Bu hesapla ilgili bilgisi olan varmı çok tuhaf şeyler yazıyor, fetöcü mü yoksa hain mi yoksa darbeci mi, yoksa fuat gibi bişey mi?

    quote:

    Turan Felek‏ @turanfelek 18 sa.18 saat önce

    Bu Binbaşının ifadeleri tamamen masabaşı kurgusudur.
    İddianamelere delil üretmek için uydurulmuş!
    OLTA'ya Gelmeyin!


    1-Bu ifade;ODATV'nin Think-Tank operasyonudur.''MİT DARBEYİ BİLMİYORDU,SON ANDA ÖĞRENDİ'' algısını pekiştirmeye çalışıyorlar...!
    TUZAK!

    2-Bu ifadenin doğru olduğunu kabul ettiğiniz anda;Darbe'nin esas planlayıcısı olan Odatv-Perinçek Mitçi-subaylarını AKlamış olursunuz.TUZAK!

    3-Bu Binbaşı da aynen Adil Öksüz gibi derin bir Sır'dır!..Ve Tuzak Darbe'de sıkıştıkları noktada Başvuracakları sahte ve KULLANIŞLI BİR SIR!

    4-Bu masabaşı sahte ifadenin doğru olduğunu kabul ettiğiniz anda 15 Temmuz'dan 3 ay önce başlanan FAKE DARBE kavramını yok etmiş olursunuz!

    5-bu sahte ifadeden MİT'in darbeyi önceden haber aldığı ortaya çıkmıyor,tam tersine MİT darbeyi kesinlikle ÖNCEDEN bilmiyordu algısı var!

    6-Üzülerek görüyorumki aklı başında zannettiğim bir sürü insan bu Tuzak haberi ve SAHTE ifadeyi iştahla sunuyor.Aklınızı mı kaybettiniz siz?


    @turanfelek adlı kullanıcıya yanıt olarak
    İfadenin kurgulanmış olduğu çok açık
    Ben inanmadım ifadeye birde zamanlaması manidar

    https://twitter.com/turanfelek/status/865925798787788800




  • Kontrollü darbe girişimi mi? Hani şu komisyonu kurulupta MİT başkanı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ifadelerinin alınmadan kapatılan?
  • BU GERÇEKTEN ÇOK İLGİNÇ , DOĞRU OLABİLİR Mİ?

    quote:

    Turan Felek‏ @turanfelek 15 May
    Daha fazla
    21-Derin Mit'in 35 yıllık elmanı olan Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz kumpasının hangi çerçevesinde görevlendirildiği de ilerde yazılacaktır.

    20-Devlet Bahçeli sizce 15 Temmuz'dan sonra ne oldu da,Bozkır KURT'u iken birden Saray ÇAKAL'ına dönüştü? Çünkü 15 Temmuz'u O da biliyordu!

    19-15 Temmuz Darbe tuzağının tam anlaşılması için AKP İÇİ ve AKP DIŞI'ndan tüm ANA unsurlar ve YAN unsurlar birlikte ele alınmak zorunda.

    18-Nedim Şener ve Hande Fırat bağlamında belirtmek isterim ki;Darbe kumpasını SADECE AKP'nin planladığını düşünmek çok büyük 1 hatadır.

    17-Nedim Şener Darbe kumpasına ortak olduğu günden itibaren,Derin MİTe esir olmuş bir elemana dönüştü.Ve artık istese bile ordan Kurtulamaz

    16-Nedim Şener'İn o geceki sahte Cesaret görüntülerini herhangi bir Hollywood yapımcısına izletin;ŞAHANE ROL YAPTIĞINI söyleyecektir.

    15-Kameraların en iyi açısını seçen Nedim daha sonra bu görüntüleri CNN'den alıp;İŞTE DARBEYE DİRENEN BÜYÜK KAHRAMAN NEDİM diye size sundu.

    14-CNNde kameraların olduğu yerde,oraya niye gönderildiklerini bilmeyen askerlere ŞOVyapan Nedim;bu sahte gösteriyle Kahramanlık peşindeydi

    13-Darbe gecesi baskın yapılması gereken kanalı ATV'den;CNN'e şeytani bir şekilde çevirten Nedim bunun için kendisine de 1 rol biçiyordu.

    12-Darbe Kumpasıyla hiçbir ilgisi olmadığı halde hapiste çürüyen yüzlerce Subay'ın tutuklanmasında Etkin rol oynayan Nedim;KAÇAMAYACAKSIN!

    11-Nedim Şener'in bu kadar korkakça ve Panikle sağa sola saldırıp kahramanlık postuna bürünmesinin sebebi;Ellerinin kanlı olmasındandır.

    10-Nedim Şener Darbe'nin fake bir ayıklama ve tuzağa düşürme operasyonu olduğuna emin olmak için,Bazı Subaylarla bizzat kendisi görüşmüştür.

    9-En basit dedektiflik kuralı bile;Darbeye Tek1 Balyoz-Ergenekon sanığı katılmadıysa önceden onlara haber uçurulduğu sonucuna vardırır bizi.

    8-Eğer söylendiği gibi planlı bir darbe idiyse; Tesadüfen de olsa Ergenekon-Balyoz sanığı olan tek 1 üst rütbeli subay bile neden katılmadı?

    7-Çok basit 1 soru;Darbe kumpasına neden tek 1 Ergenekon ve Balyoz sanığı katılmadı.Yüzlerce Ergenekon-Balyoz yanlısı subay neyi biliyordu?

    6-Hande Fırat'a ise ailesinden gelen özel bir ilişki sebebiyle güvenilmiş, bu tiyatroda kullanışlı yan oyuncu görevli Hande'ye verilmişti.

    5-Darbe tuzağının ilk planında ATV kanalına baskın var idi,bu planın değiştirilip yerine CNN kanalına baskın yapılması fikri Nedim'e aittir.

    4-++Katılmadıklarına bakılmaksızın tutuklandı.Listeye Nedim Şener'in bizzat kendisi en az 100 subayla katkıda bulunmuştu.Nedim'i iyi tanıyın

    3-Perinçek tayfası,Odatv mitçileri ve Saldıray Berk'in ajan subaylarının oluşturduğu bu listelerdeki subayların tamamı darbeye katılıp++

    2-Nedim ve Hande'ye darbe tuzağına çekilecek tüm subayların listesi gösterilmiş,Nedim bu subayların isimlerini tek tek kontrol etmişti.

    1-Nedim Şener ve Hande Fırat,MİT tarafından 15 Temmuz kumpasının tüm plan ve programlama aşamalarına Aydın Doğan kontenjanından seçilmişti.


    https://twitter.com/turanfelek/status/864008815280357376




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.