Şimdi Ara

15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI KİMLERİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
7.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fetö yılanını kendilerine yandaş iken yıllarca beslerken, vatana ve vatandaşa büyük zarar verdiler adaletsizlik ve kanunsuzluk yaptılar, şimdi bu yılanı zehirlerken yine vatana ve binlerce masum vatandaşa zarar veriyorlar

    bu yönetimin mutlaka bir cezası olmalıdır, hiç biri cezasını çekmeden ölmemelidir.

    diğer tarafta Yüce Rabbim inşallah kabir azabını bunlarla yüzleştirecektir.


    bu arada kendi kendine darbe yeni bir şey değil, tanımına bakınca bize hiç yabancı olmadığı anlaşılıyor.



    https://tr.wikipedia.org/wiki/Kendi_kendine_darbe

  • Kronos ve bold fetö'nün propaganda kanalı. Zaten fettoşlar darbenin olmadığını savunuyor.



    15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI KİMLERİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİL

    Zaten konuyu açan elemanda fetö'nün kamplarına gittiğini belirtmişti. Kendisi gördüğünüz gibi akp'li birisiydi. Kabul etmemesi gayet normal. 15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI KİMLERİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİL 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 14 Temmuz 2021; 20:54:29 >




  • İki kardeşten öte olan adamın menfaat uğruna savaşında gülen gülen olmadı15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI KİMLERİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİL 

  • fetocular yaptı. aksini "iddaa" ederek suyu bulandırıyorsunuz. teröristlerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. muhalefet bu değil.

  • mecliste fetönün siyasi ayagının araştırılasını kim istemedi ve veto ettiyse onlardır

  • kripto fetöcüler ve chpliler gene ne çeviriyor burada.. 15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI KİMLERİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİL 

  • Tiyatro demek abartılı. Kontrollü darbe desek daha doğru olur.

    1) Feto'nun bir bok yiyeceği alenen belli idi.

    2) Feto generallerinin kritik yerlerde olanlarının tamamı ilk YAŞ'da emekliye ayrılacaktı. Dolayısıyla zaten Feto'nun çok dar bir zamanı vardı. Bir şey olacaktı ise temmuzda olacaktı. Kışlalarda güvenilir subaylarla ek önlem alsan feto bir cacık yapamazdı.

    3) Türk istihbaratı bu kadar aşağılanmaz kardeşim. Devletin her yerini kontrol eden bir hükümetin bu darbenin istihbaratını almadığını düşünüyorsanız zaten devlet bitmiş. Şansına yaşıyorsunuz diyebilirim. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu kadar tırtlaşmadığını düşünüyorum. Ha eğer gerçekten bu kadar tırt olduğunu düşünüyorsanız can güvenliğiniz için başka yerlere uzamanızı tavsiye ederim. Ben bu kadar aciz bir devletimiz olduğunu düşünmüyorum. Lan en basitinden Ankara'nın 20'de biri hafiye lan. Simitçiden mübaşire, çaycıdan emir erine... Osursan MİT'in haberi olur. MİT'in başında da AKP'nin has adamı Hakan Fidan ve onun kadrosu var. "La get" diyorum kibarca. Ankara'lıyım. La, lanın kibarcası...

    -------

    Benim düşüncem istihbarat alındı. "Bırakınız yapsınlar" dendi. Darbe hazırlığına göstere göstere önlem alındı. Fetocular ifşa olduklarını anladı ve "öyle de müebbet, böyle de müebbet" deyip bir ihtimal diye düşünerek darbeyi öne çekti. Sapır saçma bir saatte darbe başladı. Darbe komutanının öldürülmesi ile zaten meselenin götü başı iyice dağıldı. Bir de zaten feto kurmay subaylarının hiçbiri rütbesini haketmeden almış. Karşındaki kurmay subaylar ise rutbelerini hak ederek almış. Bir emekli subay 67 yaşındaki amca genel kurmayda 35 darbeciyi beylik tabancası ile 35 dakika oyaladı. Maymun etti herifleri. Koçum benim.

    Neyse, sonuçta bu kontrollü darbe sayesinde halktan "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" için yeterli oyu alamayacak konumda olan hükümet, safları sıkılaştırdı ve rejimi değiştirecek çoğunluğu elde etti.

    Benim şahsi görüşüm budur. Türkiye'de o dönem yaşanan her şeye de cuk diye oturmaktadır. Herhangi bir açığı olmayan, "ama Hüseyin şöyle şöyle olmuştu. Dediğin gibi olsa şu şu yaşanmazdı" denebilecek çürütücü hiçbir unsur yok benim düşündüğüm teoride.

    --------

    "Tiyatro ve danışıklı dövüş" teorisi ise delik deşik.

    Darbe en başta, başlamadan engellenebilir değildi ise, zaten bu devlet tırt aga. Kusura bakmayın yani. Size şunu söyleyeyim: 60 darbesinde de, 80 darbesinde de darbenin geleceği belli idi ve darbe önceden hükümete malum olmuştu. 60 darbesinde iktidar yedek subayına ve ordunun demokrat parti kurmaylarına gereksiz güvendi. 80 darbesinde ise hükümetin darbe engelleyecek bir gücü yoktu. 6 ay boyunca güven oyu alamamıştı.

    Yani, iki darbede de Türk istihbaratı tıkır tıkır işledi. Ama şartlar veya yönetenlerin zihniyeti darbe engellemeye uygun değildi.

    Bu darbede işlemedi ve sayın cumhurbaşkanımız darbeyi eniştesinden duydu ise, çok ciddi söylüyorum. İnelim tekrar binelim. Kapatalım, açalım. Devlet yıkılmış tekrar kuralım.

    -----

    Biraz sakince düşünürseniz, eğer hükümetin iddiaları doğru ise, 15 temmuz bir kahramanlık hikayesi değil. Türk devlet tarihinde kara bir lekedir. "Biz o kadar beceriksiziz ki, eldeki bunca imkana rağmen bir darbe girişimini halkın kanı dökülmeden engelleyemedik" modunda bir durumdur. Ben de buna inanmıyorum. Kusura bakma. Türk devletinin bu konuma düşebileceğine ihtimal dahi vermiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Temmuz 2021; 0:43:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet yine bir halt bilmediği halde bildiğini zanneden bir dh üyesi ve beğenen 100 kişi... Bu öz güven nerden geliyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyrie2

    Sağır olmus o serefsiz bunak

    Gülen mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

    Evet yine bir halt bilmediği halde bildiğini zanneden bir dh üyesi ve beğenen 100 kişi... Bu öz güven nerden geliyor?

    Hocam siz biliyorsanız madem anlatın aydınlanalım.15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI KİMLERİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİL 

  • Ergenekon,Balyoz ve Casusluk gibi cemaatin kumpas davalarıyla içeri atılan onlarca emekli subay bu işin cemaatin işi olduğunu açık açık söyledi.Ayrıca söz konusu kumpas davaların mağdurlarından emekli Albay Mustafa Önsel darbe girişiminden aylar önce yazmış olduğu ''Ağacın Kurdu'' isimli kitabında da tek tek özellikle askeri okullarda fetönün yapılanmasını anlatmış dahası bu yapılanmada yer alan fetöcü subayların isimlerini vermiş ve bu isimlerin kendilerinden olmayan askeri öğrencilere nasıl eziyetler yaparak okullardan ayrılmaya zorladıklarını hatta okuldan attırdıklarını yine bu öğrencilerin tanıklığıyla kitabında anlatmıştır.Söz konusu kitapta adı geçen tüm malum yapıya bağlı olduğunu iddia ettiği subayların tamamı o gece darbe girişimine aktif olarak katıldıkları ortaya çıkmış ve hemen hemen hepsi ordudan ihraç edilmiştir.


    Yani bizzat bu yapının hedef aldığı subaylar dahi bu darbe girişiminin fetöcülere ait bir girişim olduğunu belirtirken kalkıp bu işe ''tiyatro'' demek ya da ''kimin yaptığı belli değil demek'' yaşanılanları çok hafife almak demektir.Dahası malum yapının ekmeğine yağ sürmek demektir.


    Peki neden darbe girişimini gece vakti yapmadılar da erken vakitte yaptılar diye sorulabilir.Bu sorunun cevabı defalarca verildi.O gün MİT ordu içinde bunların faaliyetlerini tespit ediyor ve üst makamlara bildiriyor.Üst makamlarda durumu kurcalamaya,araştırmaya vs başlayınca bunlar telaşlanıyor ve ''Nasılsa ifşa olduk.Planlanan darbe saatini beklersek hiçbir şey yapamadan tutuklanabiliriz'' kaygısı ile hemen harekete geçiyorlar.Onların kafasında ki senaryo sokakta bulunan insanların tankları,zırhlı araçları ve tam teçhizatlı askerleri görünce evlerine gidecekleri yönündeydi.Zaten bunların sözde akademisyenlerinden biri darbe girişiminden birkaç ay önce ''Bu ülke televizyonlarında ''sıkı yönetim ilan edilmiştir'' şeklinde bir alt yazı geçin mahalle imamı evinin önündeki camiye korkusundan gidemez.Bu iş bu kadar kısa sürede ve basit birşekilde çözülebilir'' şeklinde konuşmamış mıydı?Dahası yine pişkin pişkin ''Keşke şimdi akademisyen olacağıma bir asker olsaydım,bir subay olsaydım daha faydalı olurdum'' bile dememiş miydi?Tüm bu sözleri nasıl açıklayacağız?Ya da darbe girişiminden önce yani malum yapılanmaya mensup kişilerin sosyal medya üzerinden sürekli Temmuz ayını işaret etmeleri hatta yurt dışına kaçan malum yapılanmaya bağlı sözde bir gazetecinin ''15 Temmuz için uçak bileti'' istemesi kendi medyalarında sürekli darbe imalarında ve ordu içindeki hareketlenmelerden bahsetmeleri vs...Tüm bunlar tesadüf mü şimdi?


    15 Temmuz'un üstüne gölgenin düşmesinin nedeni malum partinin bundan faydalanarak parlamenter sistemi üstelik şaibeli bir referandum ile (malum seçim kanununa rağmen mühürsüz oyları zorla geçerli saydırmışlardı) tasfiye etmesi ve yerine ucube bir başkanlık sistemi getirmesidir.Dahası 15 Temmuz'un araştırılmasına dair meclis çalışmalarının apar topar sonuçlandırılması ve aradan geçen beş yıla rağmen bu yapılanmanın siyasi ayağının ortaya çıkartılmamasıdır.Tüm bunlar 15 Temmuzda yaşanılanların üzerine gölge düşürmüş ve malum parti 15 Temmuzdan sonra muhalefetten aldığı desteği tamamen kaybederek siyasi kutuplaşmaya yol açmıştır.





  • OKMS O kullanıcısına yanıt

    Hayır o çok iyi bir lider, mozambik meclisi yani dostları yanlıs yönlendiriyor. :))))))

  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Bu memleketin insanına zaman yolculuğu yaptır yine inanmaz. Savunduğu şeyin fanatiği çünkü. Bu arada fetönün ölüm listesindeki kişilerden biri benim babam. O yüzden şu tiyatro yok kontrollü darbe işini bir bırakın artık. Ayrıca bu memlekette niye fetöyle darbe konusunda anlaşamayan Kemalist darbeciler hiç konuşulmadı oda ayrı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Dogru tanim bu benimde anlatmak istediğim buydu.

    Elbette bu devlet tirt degil gerekli aksiyonu alip meseleyi kendi lehine çevirmek var.

    Yaşı geleni emekli edersin ama Tsk bünyesinde bulunan 24 bin militani atamazsın infial olur dindarları atıyorlar yok Atatürk'ün askerini (bu kiliftaki militanlar) atiyorlar

    Hele diğer devlet kurumlarini imkânı yok demokratik bir sekilde temizlenmez.

    Avrupa İnsan haklarini sararsin basina birde üstüne heriflere para ödersin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 15 Temmuz 2021; 8:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt

    siz ve sizin gibiler çok bildiği için bunlar yaşandı....


    • ülkenin şerefli generalleri subayları iftirayla hapse atılırken, sizler yerleştirmediniz mi bu şerefsizleri orduya
    • ne istedinizde vermedik demediniz mi ?
    • pkk'yı tanık TSK'yı sanık yapmadınız mı ?
    • ülke tarihinde bir ilke imza atıp terör örtütleri ile aynı yatağa girmediniz mi ? (pkk, fetö, ışıd, hizbullah)
    • yılların mafyaları ile yatıp kalkıp basiretli iş adamları gibi tanıtmadınız mı ?


    ergenekon, balyoz süreçlerinde bunları anlatırken siz çok bilenler, çok bildiği için; bizi vatan haini darbeci olarak suçlamadınız mı ?

    Fetöye, "fetö" dediğimizde bizi dinsiz ilan eden yine siz çok bilenler değil miydiniz ?



    şimdi bunlara sebep olduğunuzu unutup, iki ortağın pastayı paylaşamamalarının sonuncunda çıkan olayları millete kurtuluş/zafer olarak yutturmaya çalışıyorsunuz.. burada vatan millet diye geziyorsunuz..


    siz ve sizin gibi çok bildiğini sananlar bu ve bunun gibi nice olayların sorumlusudur. !





  • Evet her yere her kuruma malum siyasi partinin bir donem verdigi destegiyle sizan coreklenen fetoculer bir tek siyasete sizamamis.
    Yani fetönun siyasi ayagi yok oyle mi?
    Himm oldu o zaman.
    Basta partili cumhurbaskani olmak uzere feto denen haysiyetsiz cahile methiyeler duzmeden akpde siyaset yapilamiyordu bir donem.
    İnsanlari salak zannetmeyin. Gun gelir her sey ortaya cikar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Ne anlatıyon la sen?
    Sizin gibi düşünmeyen herkes akp'li değil mi?
    Hâlâ boş beleş cümleler kuruyorsun.

    Kimsin ağam sen? Devletle ilgili ne bilirsinde böyle ahkâm kesiyorsun? Tanıdığın bürokratlar, devlet görevlileri, polisi askeri, hakimi savcısı var mı? Yok. Ee ne boş boş sallıyorsunuz lan burda sabah akşam?

    Bilmediğin etmediğiniz konular hakkında boş beleş konuşuyorsunuz. Bildiğin kahve muhabbeti. Boş adam işi yani...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir tanesi konu açmış, sırf yorum yazılsın açtığım konu öne çıksın diye.
    Başka hiç bir şey değil..
    15 Temmuz darbe değil dümen diyor haspam..
    Bunu destekleyenler de, sanki tiyatro kurgulanırken de, yanlarındaymış da kulak misafiri olmuş gibi kendilerinden son derece emin..
    Fenerbahçe’ye şikeci derler, ama bir tane maçını göster şikenin olduğu bir pozisyonu örnek ver derim susarlar..

    Buda buna bir örnek işte..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.