Şimdi Ara

15.900 tl İşpark Cezasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 27 Mayıs 2013 - 10:29 Milliyet.com.tr » Gündem» Haber
    İstanbullular bu habere dikkat!
    İstanbul’da oturanlar dikkat!. Bugünlerde İSPARK kapınızı çalabilir. Arabanızın yüzlerce fotoğrafını yollayarak oturduğunuz sokağa aracınızı park ettiğiniz için 10 binlerce lira isteyebilir!

inShare
    18
    İstanbul'da oturduğu soka park eden bir vatandaşın başına gelenler inanılır gibi değil. İSPARK vekili Avukat Faruk Şenel imzalı yazıda, yaptıkları inceleme sonucunda yıllardır Moda’daki evinin sokağına parkeden kişiye yaklaşık 15 bin 900 liralık parklanma borcu çıkarıldı. Ödemenin 7 gün içinde yapılması gerektiğine dikkat çekilen yazıda, aksi halde yasal işlem başlatılacağı belirtildi. Bu arada eğer kişi park ettiği sokakta oturuyorsa cezada indirim yapılacağı da belirtildi.

Gönderilen yazının ekinde ise farklı günlerde çekildiği iddia edilen yüzlerce fotoğraf var. Bu fotoğrafların nedeni “Yıllardır bu sokağa park ediyorsunuz” demek.

İSPARK BU BORCU NE GEREKÇEYLE ÇIKARDI?

Peki İSPARK bu borcu ne gerekçeye dayandırıyor? Yazının girişinde de bu anlatılıyor. İSPARK’ın 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7/F maddesine dayanarak görevlendirildiği belirtiliyor. Bu yasaya göre; durak yerleri, yol, cadde, sokak ve benzeri yerlerde araç park yerlerini tespit etmek, bunları işletmek ya da kiraya vermek İSPARK’ın görevi.

İSPARK bu görevini yaparken 4736 sayılı Kanuna dayanarak hiç kimseye ayrıcalık (istisnai haller) tanınamayacağını, kamu görevini yerine getirirken hiçbir kurum ya da kişiye ücretsiz/indirimli tarife uygulanamayacağını belirtiyor. Bu hükme dayanarak şirketin işlettiği otoparkların çalışma saatleri içinde kurum ya da şahıslara ücretsiz olarak kullandırılması mevzuat açısından mümkün değil.

http://gundem.milliyet.com.tr/istanbullular-bu-habere-dikkat-/gundem/detay/1714587/default.htm?ShowPageSkin=1

Resmi Karari üstteki linkten görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 27 Mayıs 2013; 11:50:14 >

• Bakalım daha neler göreceğiz.
  • eski plakamı kontrol ettim ve 5 tl cezası vardı.indirimle 3,5 olmuş ödedim.ama yeni plakamda 2 ceza gözüküyor.bu imkansız birşey.zira 2012 yılına ait bir ceza gözüküyor lakin aracın trafiğe çıkış tarihi 7 ocak 2013.ödesemmi nereye itiraz edecez
  • Ben de bir kontrol edeyim dedim. sonuç:

Tarih Aralığı Parklanma Adedi Toplam Borç
    01.01.2005 - 31.12.2012 5 29,00

Yahu 2012 ekimde trafiğe çıktı zaten araç. Otoparktan otoparka gidip gelirim, sokağa bırakmam. Bir de 5 park 29 TL nasıl oluyor, 10 TL'den aşağı park yok zaten. Kafalarına göre yazıyorlar çok açık, düzenbazlık var kesinlikle. Amcanızın dedenizin hareket etmeyen otoparkınızdaki aracı varsa sorgulayın kesin onda da çıkacaktır.
  • bende sorguladım 1 lira para cezası çıktı :D 2005 ile 2012 arası diyor.
  • 2 adet toplam10 lira borç yazmışlar..

elemana 15 dakikadan az kalacağımı söylüyorum, yine de plakayı yazıyor..
    dönünce bir bakıyorsun eleman ortada yok.. bul bulabilirsen.. sonra zamanında çıkış yapmadın diye direkt borç yazılıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Illaki bi yerlerde 4 luleri fln yakip beklemisseniz
    Foto cekip isliyolar cezayi
    Banka onu belediye
    Bazi cafelerin vs istanbulda olan caddeler vs.
    Yaziyolar

• Birşey diyicemde 1 hafta ban yemeyelim şimdi durduk yere
  • "Bu sokak güzelmiş, çok araba park ediyor. Burası bundan sonra İspark otoparkı olsun..."
  • Abi bu devirde plakasız bir araca bineceksin.
  • Banada 3 lira ceza çıktı. Anlamadım ben park ettiğimde paramı veriyorum. 3 lira için uğraşamam pfff...
  • Benim plakada da 28 TL borç gözüküyor. Aracı 1 aydır kullanıyorum. Borç 2008-2012 arası gözüküyor.

Şimdi bu adam bana aracını satarken sorun olmadı. Ben satarken de muhtemelen sorun olmayacak. Bu salaklar kimden nasıl tahsil edecekler anlamıyorum. Yada birgün son sahibinin evine borç geldiğinde itiraz edecek de borç düşecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

Birşey diyicemde 1 hafta ban yemeyelim şimdi durduk yere

+1

• Benim de 1 Tl borcum gözüküyor
  • Yeni konu açmak istemedim, aracım 35 plaka, 24 lira borç görünüyor herkeste olduğu gibi zamanı falan belli değil, nasıl itiraz edebilirim? Ödemezsem başıma iş çıkarır mı?
  • nerden sorgulayabiliyoruz acaba ?
  • 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.