|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |

|
15.000 TL'ye Poco F5 mi yoksa Diğer Seçenekler mi?
Poco F5, uygun fiyatlı bir amiral gemisi akıllı telefon arayanlar için popüler bir seçenektir. Ancak, satın almadan önce bazı hususları göz önünde bulundurmanız gerekir.
İlk olarak, bazı kullanıcılar Poco F5'in IMEI numarasının atıldığı şikayetlerinde bulundu. Bu ciddi bir sorundur, çünkü IMEI numarası olmadan cihazınızı ağlara bağlayamazsınız. Poco F5 IMEI repair işlemi için yetkili bir servis merkezine başvurmanız gerekebilir.
Kullanıcı yorumları, Poco F5'in genel olarak olumlu olduğunu göstermektedir. Kullanıcılar, hızlı performansını, iyi ekranını ve uzun pil ömrünü övmektedir.
Ancak, Poco X5 Pro'nun bazı kronik sorunları olduğu da bildirilmiştir. Bu sorunlar arasında pil ömrü sorunları, ekran titremesi ve kamera sorunları yer almaktadır.
Poco F5 satın almayı düşünüyorsanız, aşağıdaki hususları dikkatlice değerlendirmelisiniz:
|
Cihazların tamamına yakınında mutlaka üretim bazlı sorunlar yaşanıyor. Xiaomi yıllardır çözemediği Proximity mevzusu, Samsung'un hala hızlı bataryaya olan alerjisi ve mid range cihazlarındaki inanılmaz ısı değerleri. (Throttle'a yol açıyor cihaz ağır yük altında olmasa bile). Apple'nin şuanda sanırım bi iPhone 14 Pro Max serisinde kronik bir arıza bulamadılar ya da buldular benim haberim yok. Fakat Apple'nin yaklaşık iPhone 5'den beri her cihazında mutlak kronik veya kolay bozulan bir parçası var. Sözün özü sorunsuz cihaz ararsanız cihazsız kalırsınız. TR Garantiniz mevcut canınızı sıkmayın. Ana kartınızda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum, hindistan şikayetlerini çok ciddiye alamıyorum şu etapta. Fakat F/P kralı 2023 Mayıs itibariyle Poco F5'dir. Şuanda o fiyatta TR garantili hiçbir muadili yok. SD 7+ Gen 2 dehşet bir performans sunuyor. Geekbench 6 skorları Single kısmında 1660 gibi devasa ötesi rakamlara çıktı. Mi 12T'yi geçen ay almamış olsaydım kesinlikle bu cihazı alırdım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelikanliCekirge -- 23 Mayıs 2023; 13:32:49 > |
|
|
Realmi gt2 de fiyatına göre fena değil, telefonda kamerada bataryada sıkıntı olsa değiştirirsin vs anakartta sıkıntı olunca direk çöpe gidiyor. O kadar para verip 1 ay sonra kullanılmaz hale gelmesi yani ne diyim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
OmniVision OV64B Kullanıyor hocam. Mid-low range bir kamera sensörüdür. Eğer kamera için alacaksanız ve kamera çekim kalitesine önem veriyorsanız mutlak suretle uzak durun. Üzer. |
|
Üzgünüm, katılmıyorum. Anakartta sıkıntı olan bir cihazın çöpe gitmesi gibi bir durum söz konusu değil. Hasarın büyüklüğüne veya etkisine bağlı değişir. Poco X3 Pro'da aynı problemden hindistan bölgesinde dehşet şikayet aldı. Sebebi ise, lehimleme macunlarının kalitesiz olmasından kaynaklı yüksek ısıya maruz kalan cihazlarda lehim erimesi ve anakartın bileşenlerine zarar verme durumuydu. Fakat sizlerin de takdir edeceği gibi Poco X3 Pro baya da tutulan bir model oldu ülkemiz için. Xiaomi cihazlarının geneli yüksek ısıyı çok sevmez, çünkü malum ülkede üretilen bir cihazın kaliteli işçilik veya parça özenine dikkat göstermesi beklenemez. Poco serisi için bu daha da facia tabiki. Fakat bu cihazı alırken mutlak bir Samsung performansı göstermeyeceğini bilerek alın lütfen. Xiaomi 13 Pro'nun fiyatını gördükten sonra da aynı şeyleri söyledim. O fiyat bandında S23 Ultra varken, gidip o cihazı alan varsa bende de satılık baya işlek yerde köprü var. Eğer bütçeniz yeterse mutlaka Android kısmında Samsung ve Google'den vazgeçmeyin. Realme GT2 serisi benim de takdir ettiğim bir seri. Fakat o fiyat bandında şuanda maalesef F5 rakipsiz. Eğer ki biraz daha çıkar bütçem derseniz GT2 Pro iyi olabilir sizin için. |
|
|
Bu firma neden hep bir yerden bir fire veriyor böyle anlamıyorum 2020 yılında çıkmış kamera lensini kullanmışlar. Hayret edilecek hareket cidden |
|
Hocam öncelikle fikrimi kendi fiyat bandındaki cihazlara nazaran belirteceğim, lütfen bu şekilde algılayın beni. F5 Pro, şuanda kendi fiyat bandında Türkiye içerisinde iki rakibi var S22 ve GT2 Pro. Benim F5 Pro'yu incelediğimde gözüme en çarpıcı gelen şey kullandıkları ekran oldu. 12 Bit panel tercihi, HDR, 2K Ekran, DCI-P3, Dolby Vision gibi gerçekten o fiyat kısmında kolay kolay rastlamadığımız özellikleri eklemişler. Diğer rakiplerine nazaran ekran konusunda gerçekten şov yapmışlar F5 Pro serisinde. Üstelik de 8 Gen 1 serisinin güçlendirilmiş versiyonu 8+ ile gelmesi de kendi rakiplerine nazaran %10'da fazla güç desteği sunabiliyor. Ayrıca işlemcinin Bluetooth 5.3 desteği sunması da artı bir özellik. Lakin; Ülkemizde 5500 TL'ye satılmış olan Oneplus Nord serisinde kullanılmış, yukarıdaki yorumumda da belirttiğim gibi Mid-Low Range hatta bence direkt low range olan bir kamera sensörünü 20 bin lira daha doğrusu avrupada 550 pound fiyat çektiğiniz bir cihazda kullanamazsınız. Bu kullanıcıya hakarettir, çünkü bu kamera sensörünün bence tek artısı çektiği fotoğraflardır. Video konusunda gerçekten rezalet ötesi bir performans gösteriyor. Bu tabi şahsi fikrim, video kalitesini elbet beğenen de olmuştur fakat ben kesinlikle beğenmiyorum. Ayrıca, 5150 mah pile rağmen bu kadar iğrenç bloatware seçimleri ile hem kendi segmentinin, hem kendi fiyat aralığının en berbat pil performansını sunuyor. Poco her serisinde kaba tabirle aynı haltı yiyor. Bir şeyi gereğinden fazla iyi yapıyor, diğer şeyi de gereğinden fazla kötü yapıyor. Yaptıkları ekran, bence 25-27k civarı pazarlanabilecek bir ekran olmasına rağmen kamera konusunda 5000 liralık cihazla aynı sensörü kullanmak akıl karı değil. Özet geçecek olursam, eğer ki çok fazla oyun oynamayan (günde 8-9 saat pugb oynamaktan bahsediyorum), sosyal medyaya içerik üreten biri olmayan ve günlük yaşantınızı idare edecek bir cihaz arıyan biriyseniz alabilirsiniz. Ekranı kendine aşık eder, muazzam ötesi bir ekran performansı var. Pil takıntınız yoksa 67w zaten 30 35 dakikada fullediği için, onda da çok sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. |
|
gt2 pro kullanıp satmış birisiyim şarj konusunda beni tatmin etmedi beklemede sıkıntı yok normal kullanımda bile şarj hızlı düşüyordu . Mi 9 t kullanıyorum aşağı yukarı aynı değerleri aldım Bataryası serviste yeni değişmişti . F5 İLE F5 Proda ki kameralar aynıymış fiyat için bazı özelliklerden kısarak satışa çıkarıyor . gereksiz uygulamaları kaldırdıktan sonra pil konusunda daha iyi geliyorlar |
|
Hocam zaten f/p olan birşeye illede bakmıyorum. Performansı düşük olsun ama beni 4-5 yıl idare etsin öyle birşey bakıyorum. Aklınıza birşey geliyormu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Redmi k40 gaming telefonumda aynı kamerayı kullanıyor çokta kötü değil. 1080p 60 fps ,4k 30 fps çekim yapıyor ve üzerindeki EIS muazzam çalışıyor ,OIS teknolojisine yakın sonuçlar veriyor.Geniş açı ,makro çekimleri de fena değil. Ha 2 yıl önce çıkan telefon ile aynı sensörü kullanması kötü olmuş ama öyle yerin dibine sokulacak kadar kötü sensör değil , gcam ile çok daha performanlı çalışıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 23 Mayıs 2023; 22:14:8 > |
|
Değerli yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz 1080p 60fps, 4K 30fps çekimlerini 2016 üretim Samsung S7 de başarabiliyor. Lütfen yanlış anlamayın amacım asla laf çarpmak değil. Lakin, ben aslında sizler ve bizler gibi tüketicilerin çok daha iyisine layık olduğunuzu düşündüğümden bunları yazdım. 550 dolar civarları istenen bir cihazda 165 dolara satışa çıkmış cihazlara konulan sensörün kullanılmasını ben doğru bulmuyorum. Ben zaten kameraya takıntılı bir insan değilim. En son resmimi 2 yıl önce çekmişim, şimdi bu yazıyı yazarken baktım. Yani bana iPhone 4 kamerası sunsalar da ses etmem ben. Fakat firmaların bu tarz hamlelerini tamamen insanlar seneye de telefon değişsin üzerine yapmalarını doğru bulmuyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelikanliCekirge -- 23 Mayıs 2023; 22:46:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Estağfurullah hocam hatta nazik mesajınız için ben teşekkür ederim. Ülke ve dünya gündeminde de keşke sizin gibi naif üyeler olsa. Bende pek anlamam kameradan ,siz daha tecrübelisiniz bu konuda benden daha bilgili olduğunuz aşikar. F/p odaklandılar sensör o nedenle düşük diyeceğim ama fiyatı gerçekten pahalı olan cihazda bu sensör kullanılması şık olmamış tâbi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|