Şimdi Ara

1400 TL'ye kadar telefon önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle belirteyim telefonu şimdi almayı düşünmüyorum, bu yılbaşına doğru almayı düşünüyorum ama şimdiden araştırmaya başlamak istedim sektörden uzak kalmamak için. Aslında bütçem 900TL civarında ama önümüzde bir 3 ay olmasından ve Apple'ın piyasayı alt üst edecek olmasından dolayı şu an 1400TL'ye satılan telefonları o fiyata bulabileceğim düşüncesindeyim.
    Ve gelelim telefonlara, şu an piyasada bu fiyat aralığında aklıma gelen almayı düşündüğüm 3 firmadan telefonlar geliyor. Apple'ı ayrı tutuyorum aslında, iPhone 5 ile tamamen değişeceği söyleniyor. Ve ekran değişirse eminim eldeki 4S'lerin fiyatı düşecektir ve 1000 liraya bir 4S hiç fena olmazdı açıkçası. Bu yüzden Apple'ı ütopya olarak gördüğüm için ona girmiyorum.
    Aklımda olan 3 firma tabii ki HTC, Sony ve Samsung. Bu firmaların da sanırım bu fiyat aralığındaki şaheserleri Sensation XE/XL(İnanın aralarındaki farkı bilmiyorum.), XPERIA S ve Galaxy S2. XPERIA S'i açıkçası pek beğenmedim. Tasarım olarak her ne kadar beğenilse de S2'nin ince tasarımını tercih ederim. S2 ve XPERIA S'in özellikleri bildiğim kadarıyla aynı, burada herkes multimedya gibi özelliklerin ön planda olacağını söyler ama telefonun arayüz tasarımı X8 kullanan biri için son faktör diyebilirim. Telefona heralde 50'den fazla rom denemişimdir ve neredeyse tüm markaların arayüzlerini kullanmışımdır. O yüzden arayüz benim için hiç önemli değil. HTC Sense'i ise HTC Wildfire S'de kullandım, eğer yeni versiyonunda çok büyük değişiklikler yoksa o da bana pek hoş gelmiyor açıkçası. O siyah menü içimi boğuyor diyebilirim. Kısacası arayüz önemli değil, bunu önplanda tutmayınız.
    -E kardeşim tasarımı söylemişsin, arayüz önemli değil diyorsun, nedir senin için önemli olan? Dediğinizi duyar gibi olmasam da benim için asıl önemli olanı da söyleyeyim. Performans. Şu an gözümün önünde bulunan alete bakarak söyleyebilirim ki bir telefonda performans yoksa Androidden de soğursunuz teknolojiden de. Yahu operaya giriyorum, wifi kapalı kalmış çıkıp düzelteyim diyorum döndüğümde opera kapanmış. Zaten internette gezinirken sayfayı aşağı kaydırdığımda fps olarak düşünsek 10-15 falandır. Gözlerim ona alıştı arada bir Wildfire'dan internete girdiğimde acayip hızlı geliyor normal olan şey. Bir de şu 9 noktalı kilit açma var ya? Onu tek seferde açtığım zamanlar nadirdir. Bir yerde telefon kasar hop elinizi kaldırmışsınız gibi olur. Her neyse çok uzatmayayım, benim için önemli olan şey performans. Yani opera açık olsun, 10 tane sekme açık olsun, menüye gireyim mesaj atayım, dolanayım geri geleyim açık kalsın, veya açılması 20 saniye sürmesin arkadaş. Wifiyı açmaya basıp operayı açmaya basıyorum wifi operadan hızlı bağlanıyor. Neyse demek istediğimi anlamışsınızdır. Multitaskingi sonuna kadar kullanmak istiyorum, bir de piyasadaki son oyunlarda kasmaması yeterli, öyle nova gibi oyunlar değil, Temple Run, Angry Birds tarzı oyunlar daha iyi bence, bu tür oyunlarda sanırım hiçbiri kasmaz zaten.
    Güncelleme de sanırım üçü de JB alır ama yine de belirteyim. Sanırım başka bir diyeceğim yok. Belirttiğim zaman aralığında bu ayarda bir telefon çıkacak mı? Çıkmayacaksa bunlardan hangisi en iyi tercih olur? Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: enayi07

aklıma galaxy s2 geliyor birtek :) bi de eğer s4 işlemcili bulmak sıkıntılı olmazsa htc one s

Hocam biraz acar misin dedigini s4 islemcili derken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mertdnc

quote:

aklıma galaxy s2 geliyor birtek :) bi de eğer s4 işlemcili bulmak sıkıntılı olmazsa htc one s

htc one s'in 2 versyonu var. asıl versyonu yani s4lü versyonu adreno 225 yani şuan piyasadaki en iyi çift çekirdekli mobiş işlemciyi kullanıyo. özeligi hem performansının çok iyi olması hem de az şarz tüketmesi. bu işlemciye de çok talep oldugu için htc bazı modellere s3 koyuyo ve 3. dünya ülkelerine satıyo. türkiyede de bazı mağazalar s3lü versyonunu satıyor. s3lü versyonuna da o kadar para değmez zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mertdnc

quote:

htc one s'in 2 versyonu var. asıl versyonu yani s4lü versyonu adreno 225 yani şuan piyasadaki en iyi çift çekirdekli mobiş işlemciyi kullanıyo. özeligi hem performansının çok iyi olması hem de az şarz tüketmesi. bu işlemciye de çok talep oldugu için htc bazı modellere s3 koyuyo ve 3. dünya ülkelerine satıyo. türkiyede de bazı mağazalar s3lü versyonunu satıyor. s3lü versyonuna da o kadar para değmez zaten

Bunu anlamanın bir yolu var mı peki hocam?
    Düzenleme: Fiyatı da şu an 1600 civarında geziyor. Ocak ayına kadar 1000'e düşeceğini düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vadu -- 7 Eylül 2012; 14:07:42 >

• fiyatlar hakkında bilgim yok internette 1200 1300lere bulunabiliyor tabi ne kadar güvenilir bi fikrim yok.. one s'e gelince s4lü olanla 1.5 ghz , 1.7 ghz olanlar s3lü.

fiyatlar hakkında bilgim yok internette 1200 1300lere bulunabiliyor tabi ne kadar güvenilir bi fikrim yok.. one s'e gelince s4lü olanla 1.5 ghz , 1.7 ghz olanlar s3lü.

Anladım, özellikleri çok beğendim. 3 ay içinde 950 tl civarına ikinci eli bulunur umarım, belki de sıfır.
    Daha Fazla Göster
  • Hevesinizi baltalamak gibi olmasın ama her ne kadar iphone 5 çıkacak olsa da önümüzdeki 3 ay içersinde telefon fiyatlarında 500 liralık düşüşler yaşanacağını sanmıyorum,tahminimce en fazla 200 liralık bir fark olur.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.