Şimdi Ara

13 binden 250 bine [pişmanlık içerir][99lular için ibretlik]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler hedefim 3kda mühendislik idi ve ygsden 13 bininci olarak çıktım:

13 binden 250 bine [pişmanlık içerir][99lular için ibretlik]

Sınavdan sonra acı bir gerçeğin farkına vardım, 3 ay boyunca sadece ygs ye çalışmıştım, toplamdada 3 ay çalıştım zaten

Ve mezuna kaldığımı anlayınca iyice saldım , fizik yazılılarında okul bincisi olan ben lys fizikten 10 net bile yapamayacak durumdayım şuan ,gerçi hiç lys denemesi yapmadım ama eminim tüm lysde 50 net anca yaparım.

Şimdi düşünüyorumda ne kadar salağım çalışsaydım 50 bine girerdim en fazla yine mezun olurdum , ama şimdi 250 veya 300 bine gerileyeceğim ve çevremdekiler ne der korkusu başladı , ne olur biraz moral verin , seneye kaldığımda çok iyi çalışacağımı biliyorum akıllandım, zekamada güveniyorum, ama ailem 13.bini görünce şuanda benden umutla yükseltmemi beklemekteler,, bense odanın kapısı ders çalışma bahanesiyle kapatıp telefonla oynadım , sınavdan çıkınca insanların yüzüne nasıl bakarım sen mi 3 bine gircen derlerse ne diycem ne olur bişeler yazın önümüzdeki 25 sunav gününü ve sonuç açıllanma anını nasıl atlatıcam .hayatta ağlamam normalde ama 20 dkdır yatakta ağlıyorum.yalanda söyleyemem kaydırdım felan diye az çok bıraktığımın farkındalar deneme bile yapmadım daha dersane , kurs vb hiç biyere gitmiyorum.

1 Haziran Çarşamba. Saat : 03:10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werder55 -- 1 Haziran 2016; 3:12:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam lysnin önemi yadsınamaz bir gerçek ama 250bine gerileyecegini düsünmekte imkansız, yani hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmonKoutarou

hocam lysnin önemi yadsınamaz bir gerçek ama 250bine gerileyecegini düsünmekte imkansız, yani hayırlısı

Dostum bildiğin gibi değil gerçekten şuan lys matt hariç herçeyin sıfır temelimde tek fizik iyi hatırlarsam 20 net fizik yaparım gerisi yok.mattada türev integral yok gerisi idare eder.
    Kimya 11 ve organik sıfır
    Biyoloji sistemler ve 10.sınıf sıfır
    Geometride analitik sıfır

Ve daha biçoğu , mesaj yazdığın için teşekkürler içim içimi yiyor çünkü , arkadaşlarım nile sen yaparsın filan diye konu değişiyolar derleşecek kimsem yok , .eşşeğin tekiyim ben biliyorum yinede
  • Hayat zor gerçekten çok zor , 3-4 saat önce kalktım uykudan gözlerim kapalı '' ne zaman bitecek şu üç yıllık çile '' diye düşündüm bi an , zorla elimi yüzümü yıkadım ama her zaman ki gibi masa başı.Senin durumunu bilmiyorum ama gerçeklerle birlikte ol , moral istersen en büyük moralde odur zaten.Sana asla yalan söylemezler ve sende tekrardan üzülmezsin.Olabildiğince gerçekçi ol karar ver boşa zaman geçirme , az önce önümde türev ve intg. apotemi duruyordu bugün türevin maraton 7 , 5 yaptım koca sene öve öve bitiremedikleri maraton testleri tırt çıktı.İlk defa bu sene türev çalışmışımdır , sıfırdan başlayınca haliyle disiplin bile bir sene sürüyor.Bunu övmek için değilde başkalarının lafına bakmayasın diye söyledim.
    Hayat çok zor gerçekten öyle , motive etmek değil amacım , hayat fazla zor.Odadan çıkınca yazın sabah 6 akşam 6 güneş altı bahçede çalışacağım bayağı borcum var , bugüne kadar da para istediysek kendimiz çalıştık , yatarken yatakta kemiklerim batıyo lan :D uyuyamıyorum bazen , 13 kilo verdim ve bir çok şey kaybettim çok fazla küçümsendim bunlarla yüzleştik her insan da yüzleşiyor öyle yada böyle sen kararını ver buradakilere bakma eğer motive olacaksan en nasıl olacağını kimse senden daha iyi bilemez.

Ama samimi deyişle hayat gerçekten çok zor kişisel algılama bunu.Hele ki eski sevgililerimin yanındaki cillop saçlı çocukları arabalar içindeki biralarla görünce hayat müthiş zor.Onlar gibi vurdumduymaz olmak belki en zoru , hayat zor lan işte zor ne istiyon boşver Özet : Senin kararın senin tercihin.Motive olmaya gelme bence buraya seni motive etmez

• Keşke düz lisede veya meslek lisesinde okusaydım , babamun arabasını kaçırıp serserilik yapıp gezerdim , bundan daga mutlu olurdum diye düşünüyorum bazen ama sonra baban ve annen yanunda kalmayınca ne olacağınıda çok iyi biliyorum , o yüzden çok iyi bir ünide okumam gerektiğini bir daha anlıyorum ama çok büyük eşşeklikler ettim ve 3 sene yattım son sene biraz çabaladım ve elime yüzüme bulaştı , yaşamaktan sıkıldım ama benden kötü durumda olanlarda var bu yüzden şükretmekte gerek ,yoksa nankörlük olur ,

Mesaj için teşekkür ederim
  • Yazık olmuş ne güzel puan yapmışsın
    Bikaç matematik konusu dışında ben de sadece YGS çalıştım, etrafımdakilerin LYS'ye odaklan demesine rağmen. YGS sonucum da seninki gibi geldi hatta hedef aynı, sınavdan sonra okulda bir deneme olduk fkb 10-15 arası, lysyi bırak ygs sorularını bile zor yapıyorum alışmışım artık yorum sorusu falan çözmeye, salladıklarımdan geliyor o netlerin birazı da şişirilmiş durumdalar. Mat 25, dandik ygs eşitsizlik denklem logaritma trigo sorularını yapıyorum anca. Geo yine iyiydi 20 falan geldi, o da ygs zamanı her konuya çalıştığım için.

YGSden sonra ilk hafta yaylana yaylana 2 günlük konuyu 1 haftada bitirdim, FKB desen anca nisanın ortalarında başladım kimyayı daha yeni bitiriyorum, biyolojiye bakmadım bile. Ama şu netleri kendimce gayet iyi yükselttim, mezun falan da değilim

Senin en büyük hatan 3 ayda LYS yetişmez diyenlere uymak olmuş heralde, zekisindir ya da değilsindir kendine güvenip çalışsan yapabilirdin

• Lan oğlum ağlayacam ya olmayan aşkın acısını çektiren yıldız tilbe gibi burası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sombraron S kullanıcısına yanıt
    En büyük hatam çevremdekilere kulak asmak , yapabilirdim ama ben kolay yolu seçtim ve telefonumun başına geçtim , şimdide gelmiş burda çevremdekiler ne der diye korkuyorum , hala çevremdekilerin ne düşündüğünü umursuyorum, burdan bu yazıyı okuyan kişiye şunu söylemeliyim hiç bir zaman pişman olacağın hareketler yapma ben yaptım şuan kafamı vuruyorum duvarlara
  • En fazla 20bine düşersin bi deneme çöz belki iyi yapıyorsundur bilmiyorsundur

• hiç bilmeyen 20 binde kalamaz. 20 25 bin netleri iyi oluyor genelde
  • matda 25 net fen 10 ar yapsan 100 bin bile düşmezsin bu neyin acındırması?
  • Vay anasini ya turlu turlu halleri var su insanin ben de ygs kotu diye uzuluyordum

• hocam şimdi 13 binde kalman zor eğer dediğin gibiyse ne yazık ki acı konuşacağım çünkü hayal şeyleri sana söyleyip daha sonrasında hayal kırıklığına uğramanı istemiyorum. Yapabileceğin en iyi şey 25 gün boyunca çok fazla çalışmak. Sınav gerçekten çok kötü geçse bile seneye alt yapı oluşturursun kendine. Hem seneye zor konuların zor kısımları da yok. Teker teker şunlara çalışmana öneririm:

Fizik= Sanırım tek iyi odluğun dersti fkb de. Modern fizik çalış 3-4 net garantin var. Dalgalar çalış 2 nette ordan garantin var. Dinamiğe çalışma asla garanti değil dinamik kısmı.

Kimya= Kesinlikle organik çalış. O kadar zor değil zaten 2-3 tane adlandırma geliyor garanti net organik çalışırsan. Geri kalanlarda tepkimeler. Ya ezberleyeceksein ya da bütün şıkların teker teker tepkimesini yaptıracaksın.

Biyoloji = Bitkiye bakabilecek zamanın varsa bak. Öğrendikten sonra garanti net oluyor bitki kısmı. Sistemler çalışmak istiyorsan sadece hocalara geldikten izle. Diğer kaynaklar ve meb kitabı uzun uzun anlatıyor. Atladıkları 1-2 yer oluyor ama oraların çıkma ihtimali düşük.

• Oha o kadar gerilemezsin imkansız yani 13k nere 250k nere en kötü 50 60k olursun gibi geliyor yine de deneme yapıp puanzadan bir bak. Yalnız biyolojiden yüksek yaparsın ygs ye çalışırken lys de çalışıyorsun fiziğim iyi demişsin o zmn organik ve matta eksik olduğun konulara yoğunlas. Sıkma canını böyle güzel netler yaptıysan şu 15 günde Sıkı çalışarak güzel netler elde edersin

• 13k dan bırakmak güzel kafa. İnsanlar 150binden 15kya çekiyor sen neden 13'den 3'e çekemeyeceğini düşündün? Burada mfde 10kdan 2kya çeken vardı keşke biraz direyetli olsaydın. Sana ders olsun seneye pes etmeden çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: LazKızıı

13k dan bırakmak güzel kafa. İnsanlar 150binden 15kya çekiyor sen neden 13'den 3'e çekemeyeceğini düşündün? Burada mfde 10kdan 2kya çeken vardı keşke biraz direyetli olsaydın. Sana ders olsun seneye pes etmeden çalış.

150binden 15e çeken tmdir sayısal olsa duramayız

• 30k kesin 40 k ya kadar yolu var
    Fkb denemesi çöz 50 çıkmazsa kesin 30k ya merhaba dersin
    Çıkarsa da 25k larda yıldız filan gelir en azından düşünürsün

Edit :gereksiz abartmana gerçekçi yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nassilla -- 1 Haziran 2016; 13:19:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem okul birincisi olup hem lys temelin nasil olumuyor anlamadim.

• Bu yıl çekme olmayacağı için düşme de olmayacak haliyle(!) yerinde kalırsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.