Şimdi Ara

13-14 inch ultrabook tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiyede bu tarz ultrabookların fiyatı çok yüksek olduğu için Amerika'dan aldıracağım.
    Seçeneklerim;

    1. Lenovo Thinkpad X1 Carbon 6Th
    2. Dell XPS 13 9370
    3. Huawei Matebook X pro
    4. Microsoft surface 2
    5. Asus UX333FA

    Genel kullanım için düşünüyorum. Çok az oyun oynarım. Taşıması kolay olsun. Aldım mı uzun süre kullanmak istiyorum ( Şu an Asus 1215N kullanıyorum 8 senedir).
    Harddisk kapasitesi 1TB istiyorum.

    Kullananlar veya bilenler yardımcı olabilir mi?



  • Bütçe sorunu olmayacaksa, yazdığınız bilgisayarlar arasından Microsoft Surface 2 en heyecan verici bilgisayar. Harddisk olarak 1TB 'ın yanına mutlaka SSD veya NVME SSD öneririm ki bilgisayarı gerçek hızlarda kullanabilin. Huawei ve Xiaomi Ultrabooklarına da bakabilirsiniz onlar da harika bilgisayarlar bence. Thinkpadler de uzun süre kullanıma uygun ve dayanıklı bilgisayarlar.
  • Persheid1903 kullanıcısına yanıt
    Huawei ve xiaomi için Türkiye garantisi vermiyor Türkiye ofisleri. Lenovo'nun 3 sene global garantisi Türkiyede geçerli.
  • https://www.hepsiburada.com/msi-ps42-8rb-217xtr-intel-core-i7-8550u-8gb-256gb-ssd-mx150-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000DB0DL?magaza=Hepsiburada


    Alternatif olarak bu modele bakabilirsin hocam. Full alüminyum gövde, i7 işlemci, IPS panel ve 256GB SSD. Ağırlığı ise 1.19 kg.
  • The_Rapper kullanıcısına yanıt
    8/256 olması ileriye yönelik olarak erken havlu atmaya neden olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goday

    8/256 olması ileriye yönelik olarak erken havlu atmaya neden olur mu?
    Önerdiğim laptop tasarım öncelikli bir model. Taşınabilirliği üst seviyede ve IPS paneli çok kaliteli. Üzerinde 8GB bellek var ama ihtiyaç halinde 16GB takılabilir. Aynı şekilde SSD'yi de bütçeye göre yükseltme imkanı her zaman var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zRx

    Bu mesaj silindi.
    https://www.amazon.com/gp/product/B079J59B77/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A381GMWH1KMFV4&psc=1


    Amerikada 1TB PCIe SSD veya 1TB NVMe-PCIe SSD ile satılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zRx

    Bu mesaj silindi.
    256/512/1 TB
  • mate x pro çok güzel bir cihaz, düşünmeden al.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogi_can

    mate x pro çok güzel bir cihaz, düşünmeden al.
    Huawei Türkiye, Amerikadan alınan cihaza garanti desteği vermiyor. O kadar parayı verince hiç olmazsa garanti olmasını isterim.
  • Kısa süre önce bende bu segmentte bilgisayar araştırması yapıyordum.Terchimi MacBook Pro 13 2018 (512gb ssd )modelden yana kullanmıştım , sebebi türkiyede diğer markaların fiyatları olması gerekenden pahalı.Örneğin Huawei MateBook x pro amerika fiyatı 1500 dolar iken , ki indirimlerle 1200-1300 seviyesinede düşüyor ,Türkiye fiyatına baktığında 13000 tl gibi komik bir rakam istiyor huawei .Keza Thinkpad lerde öyle.Sen amerikadan alacağın için ben olsam tercihimi huawei matebook x pro 2018 modelinden yana kullanırdım(2019 modeli çok farklı yenilikler yok ).O fiyata tam f/p ürünü olduğunu düşünüyorum.Donanım olarak kesinlikle tatmin edecektir . 16gb ram / 512 gb ssd modeli için konuşuyorum. Garanti konusu eksi tarafı ama ben şahsen o riski alırdım.İkinci sıraya surface laptop 2 alırdım sanırım kasa kalitesi oldukça hoşuma gidiyor ama fiyatları biraz pahalı olduğunu söylemem gerek.
  • Metinle işiniz çoksa mat ips ekran (tercihen dokunmatik panel) X1 Carbon öneririm, klavye rahatlığında yazdıkça yazası geliyor insanın.

    Yazı email blog vb gibi işlerle yoğun vakit harcanmiyorsa en iyi gövde/ekran oranı ince çerçeveleri ile makineye baktıkça bakasini getiren Dell Xps 13 öneririm, 14 inç değil belki X1 gibi ama ufak da durmuyor.

    Huawei bizi, Türkiye'de yaşayan kullanıcıya garanti koşullarını iyilestirmeden herhangi bir ürün almayı düşünmüyorum.

    Bunun dışında ben Hp Elitebook G5, Dell E7470, Surface Notebook 2 gibi cihazları da inceledim.

    Birkaç sonuca vardım belki işinize yarar ;
    Glossy yani parlak ekran almak hata bence, çoğu şehir aydınlık ve bol güneşli ülkemizde :) Dandik ve dikkat dağıtıcı buluyorum parlak ekranı.
    Ekran mat, Ips mümkünse 120-144hz ve dokunmatik olmalı (keyif işidir ben sekmeleri kaydırıp daha hızlı ve zevkli bi deneyim arıyorum). 120hz bulunamaz ise de mat ipsden vazgeçilmemelidir. Dokunmatik konusunda çoğu insan gereksiz dese de 15 inç için haklı olabilirler, 13-14 inç ve 1.3kg makineler avucunuzda zaten.

    Usb type C, PCIe SSD çoğunda standart ama yukarıda yazdığım nispeten hesaplı 2017 modellerde olmayabiliyor.

    Pil süresi bu modellerin hepsinde 7 saatin üzerinde, muhtemelen 9 saati tutturacaktir X1 ve Xps özellikle.

    Fiyatı inanılmaz yüksek olsa da Türkiye’de, X1 Carbon 6.nesil (ekran mat+dokunmatik) şu ana kadar alınabilecek en iyi makine gibi duruyor. Yakışıklılık anlamında Asus'un son ZenBooklari ve Dell'in Xpssinin gerisinde kalıyor sanırım, yüzyıldır aynı siyah iç karartan renkleri ile... fakat insan bazen gereksiz ilgi istemiyor kafede, okulda, iş yeri kantininde vs... Lenovo bu istenmeyen ilgiyi uzaklaştırıyor misal benim için iyi.




  • weatherman kullanıcısına yanıt
    Dokunmatikteki pil ömrünün azlığı nedeniyle çok önermiyorlar.
  • Ben olsam X1 Carbon yada XPS düşünürdüm. Apple'a önyargınız yoksa MBP de düşünebilirsiniz.

    Thinkpad'leri dayanıklılık yüzünden hep bir adım öne koyarım. Çalıştığım firmada 4-5 yıllık Thinkpad T serisi makineler canavar gibi çalışıyor. O sıkıcı makineler ilk günkü kondisyonunda görünüyor. Klavyesine hastayım Mac dahil kullandığım hiçbir alette bu kadar keyifle yazı yazmadım.

    XPS de gördüğüm kadarıyla Dell in prestij makinesi ve hemen her noktasına(MBP kadar olmasa da) özenilmiş. 3-4 sene sorunsuz kullananı var. Ama sorun yaşayanı da okudum forumlarda.

    Asus kulağa hoş gelse de kötü şöhreti olan makineleri de yok değil. Üst segment makinesini kullanan tanıdığım olmadı.

    Apple'ı fazla konuşmaya gerek yok. Sorunu var mı? Var. Ama marka bir şekilde arkasında duruyor bozulan parça zamanında değişiyor müşteri mağdur olmuyor. Çoğu ürünü tasarım ve kalite olarak üst standartta üretiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goday

    Dokunmatikteki pil ömrünün azlığı nedeniyle çok önermiyorlar.
    Kullandığım X1 7.5 saat civarı ortalama veriyordu, 6 saatin altına düşmedi. 7 diyelim, bu yeterli geliyor bana. (touch ekran)
  • Almayı düşündüğüm 16/1TB X1 6. Nesil. Ama hiçbirinde dokunmatik ekran yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goday

    Huawei Türkiye, Amerikadan alınan cihaza garanti desteği vermiyor. O kadar parayı verince hiç olmazsa garanti olmasını isterim.

    Alıntıları Göster
    garanti abartılan bir şey. türkiyede garanti genelde laptop temizlemek için kullanılan bir şey, YAVAŞLADI BU diye garantiye gönderiyor insanlar.

    zaten sizin bir yanlışınız yüzünden alete bir zarar gelirse yine garanti dışı kalıyor.

    son 5 senede 3 yurtdışı laptop kullandım hiçbirinin garantisi yoktu. gereksiz bence zaten. fabrikasyon sonucu hatalı üretim dediğimiz şeyin de olma olasılığı epey düşük.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.