Şimdi Ara

12k maaş ve istifa etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
5.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam gençler,


    aylardır çalışmıyordum isyan ettim bu ülkenin para birimine. en son cepteki para tükendi tekrar para biriktiriyim diye işe girdim geçen ay ama iş çok yoğun ve yorucu çıktı, ayda 200 saat kod yazıyorum yazılımcıyım bu arada.


    bu kadar çok çalışmaya sağlığım dayanmıyor. 26 yaşındayım. o kadar yoruluyorum ki iş uyku döngüsünde yaşıyorum.


    22k istedim vermediler. 12k maaşı da ilk aldığım ay harcadım, önceden birikmiş borclara gitti. ben de istifa edip 7k'ya rahat part time bir işe geçmeyi düşünüyorum, çünkü anladım ki bu kadar çalışmaya dayanamıcam, verilen para değen bir para da değil. ne ev ne araba alınmıyor 1 senede. Gözlerim bulanık görüyor günde 8 saat bilgisayara mı bakılır? Kaç senedir hep rahat yerlerde çalıştım günün yarısını goygoyla geçirip 4k maaş alıyordum, 2 saat metrobüs dışında yorucu değildi.


    devir de kötü 7k ile kiramı ödeyip kafelerde geçen sosyal hayatla yaşayabiliyorum. telefon bilgisayar yenileme konularına girecek olursam taksitle almam gerekecek. yine de öyle daha mutlu olacağım. sıkıntı şu, devir daha da kötüye gidiyor, 7k ile gelecek sene bunları da yapabileceğim garanti değil.


    ancak sanırım bu bir seçim değil en fazla 1 ay daha dayanabilirim 200 saat çalışmaya. hayat kötü arkadaşlar.


    okumakla da mühendislikle de bir yere gelinmiyor.


    virüsten başka iş de bulamıyorum, evden çalışma çok kötü, hem asosyal iş, hem 8 saat pcde aktif olmak zorunlu.


    18 yaşında kendi işimi kuracağım derken nerelere geldik valla 7 senedir köpek gibi sürüne sürüne yaşıyorum.








  • 4 K maastan 12 K ya yukselmişsin daha bıdı yapıyorsun 12 saat ayakta asgari ücrete çalışıp aile gecindirenler var.Sen mis gibi sıcacık ev ortamında önünde kahve daha mızmızlaniyorsun.
    Tamam bu ülkede çoğu çalışan hakkının karşılığını alamıyor.Ama sende boşa dert yanıyorsun bence.
    Eger dogruysa anlattiklarin kesinlikle haklisin beni ilgilendirmez 12 saat çalışıp asgari ücret alan adam ayni sartlarda büyüdük o adamla o adamada ayni imkani verip okuttular bir yere gelmemisse benim sorunum degil hakkindir kardeşim iste asgari ücretle calisan adam zaten vasıfsızdir onlar amelelige devam edicek ben bir yerlere kolay gelmedim onlarda yapabilirlerdi yapmadilarsa sorun onlarin benim degil
  • 4 K maastan 12 K ya yukselmişsin daha bıdı yapıyorsun 12 saat ayakta asgari ücrete çalışıp aile gecindirenler var.Sen mis gibi sıcacık ev ortamında önünde kahve daha mızmızlaniyorsun.
    Tamam bu ülkede çoğu çalışan hakkının karşılığını alamıyor.Ama sende boşa dert yanıyorsun bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günde 8 saat amelilik yaptırıp asgari ücret verilen bir ülkede açılacak konu degil bu, seni linç ederler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağıır csb. 12k lık işi bırakıp 7k lık part time a geçmek?


    forum bu kadar zekisini görmedi her an 404 verebilir.

  • Günde 8 saat çalışmanın neresi çok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortalama şartların olduğu bir ülke olsak konuna destek gelirdi ama burası fakir bir yer seni anlamalarını bekleme.

  • İyi yapmışsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12k maaş ve istifa etmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi git yat liseli

  • Eger dogruysa anlattiklarin kesinlikle haklisin beni ilgilendirmez 12 saat çalışıp asgari ücret alan adam ayni sartlarda büyüdük o adamla o adamada ayni imkani verip okuttular bir yere gelmemisse benim sorunum degil hakkindir kardeşim iste asgari ücretle calisan adam zaten vasıfsızdir onlar amelelige devam edicek ben bir yerlere kolay gelmedim onlarda yapabilirlerdi yapmadilarsa sorun onlarin benim degil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam günde 8 saat demişsiniz. Ben muhasebe şefiyim. ayrıca sql kod ve crystal reports ile raporlar oluşturuyorum ortlama 10-12 saat arası pc başındayım. Veeeeee 5 bin maaaaş12k maaş ve istifa etmek 

  • nerden kazaniyorsun o parayi olm, yazilimci oldugunu soylemissin de 8 saat araliksiz kod yazdirmazlar.


    buyuk yazilim firmalarinda bile saatlik mola olayi var, sen bildigin kole olmussun12k maaş ve istifa etmek 


    bu arada dusuk seviye yazilimcisin herhalde, iyi bir C++ developeri havada kapar buyuk firmalar, facebook bile yazilim muhendislerine yillik ortalama 200 bin $ oduyormus12k maaş ve istifa etmek 


    https://www.posta.com.tr/facebook-calisanlari-ne-kadar-maas-aliyor-2274711





  • 12K moRUQ

    K'nız batsın.

    200 saat kod yazıyor ama cümle bitince küçük harfle başlıyor very good.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin iyi şartlarda çalışması ve iyi şartlarda yaşamasını her zaman isterim.


    Pandemi sürecinde yine en uygun şartlar yazılımcılarda :) Sabah iş için hazırlandığın yola harcadığın vakit sana kalıyor.


    Kanun haftalık 45 saat çalıştırma izni veriyor. Aylık yaklaşık 180 saat eder ama genelde 40 saatten 160 saat çalışılıyor. Buradan her cumartesi mesaiye kaldığınızı varsayıyorum 200 saat için. 5 değil 6 gün normal mesai olarak çalışıyorsunuz. Bu kadar çalışmanın karşılığında aldığınız geri dönüşün sizin için olan değeri ile başkası için olan değerini kimse tartışamaz. Aynı süre çalışıp az alan ulan ne güzel derken aynı süre çalışıp daha yüksek alan o kadar paraya bu kadar süre çalışmazdım der.


    Bölümünüzü, tam olarak uzmanlığınızı bilmediğim için diyebileceğim başka şirketlere bakın daha rahat çalışabileceğiniz ortamlar çıkacaktır karşınıza. Ama part-time 7k ya geçiş bence güzel bir düşünce. Zamanınızın ne kadarını satmak istiyorsanız o kadarını satarsınız tamamı sizin. Dediğiniz gibi sağlık sorunları varsa güzel bir tercih olacaktır.


    Bunların dışında yazılım sizi yoruyorsa; beslenme, uyku düzeni, spor etmenlerini göz ardı ediyorsunuzdur. Günü 100 adımla tamamlarsanız çok yorulursunuz, hareket etmemek inanılmaz derecede yoruyor :D





  • Pandemi sürecinde çoğu firmada oluşan bir durum. Evden çalışma pc başında çalışanlar için fazladan çalışma saati olarak döndü :D 8 saatlik mesaide 5-6 saat pc başında olanların canı sıkılıyor tabi :D

  • Böyle bir işi mi beğenmiyorsun? Sabah 9dan akşam 7.30a kadar hamallık yapan insanlar var. Tamam beğenmiyor olabilirsinde idareten yap işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya yetti şu işi şu kadar parayla yapanlar var, sen haline şükret diyenlerin zırvaları. Bir başkası yoğun çalışıyor diye adam istemediği işi mi yapsın? Kıyaslamalara bak Allah’ım. Keşke herkes rahat içinde yaşasa. Ama bir başkasının yaptığı amelelik, hamallık beni ilgilendirmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bırakacağın zaman söyle de 12 bin maaşla senin yerine geçelim birimiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalışma şartların zordur, emeğinin karşılığını alamıyorsundur falan bunları bilemem ama 12k maaş ile en yüksek gelirli %5 içerisinde oluyorsun. İnsanlar senden daha fazla çalışıp (süre olarak) asgari ücret-3 bin arasında para alıyorlar. Böyle bir memlekette kimsenin seni anlamasını bekleyemezsin ağır linç yersin. Millet 12k parayı 5 ayda kazanıyor. Ve bu grup çalışan nüfusun %50’sini oluşturuyor. 15-20 milyon insan bu şekilde anlayacağın.
    TL’den bu kadar memnuniyetsizsin döviz ile çalışabilirsin ben 3. sınıf bilgisayar mühendisi öğrencisiyim yurtdışına yaptığım işlerle aylık 800-1000 dolar arası gelirim oluyor. Sen benden dahar bilgilisindir 3-4 bin dolar kazanabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 21 Ekim 2020; 10:2:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.