Şimdi Ara

120 KMH Hız ile su birikintisine girdim sorun olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çünküİnanırım. kullanıcısına yanıt

    O su aracın altından her bir boşluğa giriyor. Hatta biraz ekstrem senaryolarda kaputu bile açabilir. Haliyle korna da bundan nasibini alıyor.  

  • moonquad kullanıcısına yanıt

    Bu bilgiler pek doğru değil. Binek otomobiller hızlanınca yere daha çok yapışmazlar, aksine hafiflerler ve lastikler üzerindeki yük azalır. Hızlanınca yere daha çok basma önde ve arkada ters aerofil kullanan ve altı hava akışını bozmayacak şekilde dümdüz ve yere neredeyse yapışık olan yarış otomobillerinde olur. Ayrıca ani hızlanma veya yavaşlama araçta ağırlık transferine yol açarak stabiliteyi daha da bozabilir.


    Doğru olanı birikintiye mümkün olduğunca yavaş girmektir ancak yavaşlamak için geç kaldıysanız birikinti içinde frenlemeye devam etmek daha tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Birikinti içine bir kez girildiğinde fren yapmamak muhtemelen daha doğru olacaktır çünkü tüm tekerlekler birikintiye aynı anda girmezler, önler daha önce, arkalar daha sonra girer veya sağlar girer sollar girmez vs. Frenleme esnasında önler yol tutuşunu kaybederken arkadakiler hala yol tutuyor olabilir. ESP burada durumu düzeltebilir ama hız ne kadar yüksekse ESP tepkisi o kadar yetersiz kalacaktır çünkü zaman aralığı çok daralıyor yüksek hızda.


    Yüksek hız tehlikelidir. Özellikle yağmurda çok daha tehlikelidir.





  • benim demek istediğim bu değil şöyle anlatayım. Yoldasın ufak daire şeklinde su birikintisi var ama sen fark etmen son anda oldu bu su öyle aşırı çukur değil buna benzer birikintilerde üzerinden 120 ile geçtiğinde ya aynı hızını koruyacaksın ya da bir tık hızlanmak gerekiyor. Sizin söylediğiniz yoğun su birikintileri girerken ne çok yavaş ne çok hızlı olmamak gerek kararında geçmek gerekiyor. Benim söylemek istediğim görünmesi zor olan ama su birikintisini son anda fark edip yavaşlamamak en doğrusu ya hızını koruyacaksın ya da biraz daha hızlanacaksın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 22 Ocak 2022; 13:46:0 >
  • Yüksek hıza gerek var mıydı inşallah mekanik zarar gormussundur  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.