|
Selam arkadaşlar, 20 yaşındayım ve 8 yaşımdan beri Asperger sendromu nedeniyle Aripiprazol (Abizol) kullanıyorum. Şu anki dozum 5 mg. Son zamanlarda beni çok zorlayan bir durum yaşıyorum ve benzer tecrübesi olan var mı merak ediyorum. Geceleri "hypnic jerk" (uyku sıçraması) yaşasam da, sabahları en az 6-7 saat kesintisiz ve derin uyuduğumu hissediyorum. Ancak gündüzleri üzerime inanılmaz bir ağırlık, gerginlik ve aşırı uyku hali çöküyor. Bu durum o kadar şiddetli ki, bazen ekrana bile bakamıyorum, gözlerim kendiliğinden kapanıyor. Bu ataklar sırasında kendimi adeta "insan gibi" hissetmiyorum, işlevselliğim tamamen düşüyor. Garip olan şu ki, akşam saatlerine doğru bu his geçiyor. Ayrıca yemek yediğimde veya eğlenceli, dikkat dağıtıcı bir şeyle meşgul olduğumda bu ağırlık kısa süreliğine dağılıyor ama sonra tekrar geri dönüyor. Bu durumu haftada 3-4 gün yaşıyorum. Bunun bir uyku bozukluğu mu yoksa başka bir nedenden mi kaynaklandığını kestiremiyorum. Şunları merak ediyorum: 5 mg gibi düşük bir dozda bile olsa, bu kadar uzun süreli (12 yıl) kullanımın böyle bir yan etkisi olabilir mi? Geceleri 6-7 saat derin uyumama rağmen gündüz bu denli uykulu olmam bir uyku bozukluğu mudur yoksa ilaçla mı ilgilidir? Benzer bir durum yaşayan veya bu konuda bilgisi olan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Doktorumla görüşmeden önce sizlerin de fikrini almak istedim. Şimdiden teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler