Şimdi Ara

12 ve 18. Sorular Hataylıymış!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FARUK ARDIÇ -FEM YAYINLARI REHBERLIK KOORDINATÖRÜ
    Fem Yayın Merkezi Matematik zümresi öğretmemeleri 2013 matematik testinde basına verilen soru kitapçığın 12 ve 18 sorularının cevabının olmadığını söyledi.

Anlaşılması zaman alan soruların yer aldığı 2013 LYS-1 Matematik sınavı, öğrencilerin süre sıkıntısı yaşayacağı zorlukta ve yoğunlukta idi. Müfredat dışı soru bulunmamasının yanında şu ana kadarki LYS’lerin en zoruydu.

Öğrencilerden gelen geri dönütlere göre 2 sorunun hatalı olduğu görülmektedir.

Hatalı soru: İşlem sorusunda öncüllerin tamamı yanlıştır. Soruda ise “öncüllerden hangisi doğrudur?” diye sorulduğundan seçeneklerde doğru cevap bulunmamaktadır.
    Hatalı soru: Polinom sorusunun cevabı seçeneklerde yer almamaktadır.
    Bu soruların zaten zor olan sınavı daha da zorlaştırdığını, bu yüzden sınavı yetiştiremeyen öğrenci sayısının artacağını düşünüyoruz.

Zaman Gazetesi böyle diyor..

• boşlarımdan biri hatalı olsa şaşardım ikisi de doğru
  • Ankaralı olması gerekti yanlışın var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exali

Ankaralı olması gerekti yanlışın var

• quote:

Orijinalden alıntı: exali

Ankaralı olması gerekti yanlışın var

Güldürdün ;

Ayrıca iki soruda da trtde de gösterilen cevabı yapmıştım sorular iptal olursa dibe vuracağım iyice.
  • sorular iptalinde zaten doğru sayılıyor çok dert etmeyin
  • yanlış işaretleyenlerin de doğru sayılıyor, işin kötüsüde ikisinide doğru yaptım lan !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Tavsiyesi (12-13 yaş)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kadar ugras, zaman kaybet sonra sorular iptal olsun. peki zamandan dolayi cozemedigimiz sorular, geri donemediklerimiz ne olacak? sacmalik...

• Ulan abaküs sorusunu da doğru saydılar tonla adam önümüze geçti. İşlem sorusunun neyi yanlış hala anlayamadım ben 1. öncülün neyi yanlış? Polinom sorusu da bence gayet mantıklıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTH - A

sorular iptalinde zaten doğru sayılıyor çok dert etmeyin

Hocam bos olursa dogru sayiliyo mu

• quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

Ulan abaküs sorusunu da doğru saydılar tonla adam önümüze geçti. İşlem sorusunun neyi yanlış hala anlayamadım ben 1. öncülün neyi yanlış? Polinom sorusu da bence gayet mantıklıydı

aynen bu ikisi de ilave edilirse havadan 3 doğru gitmiş gibi oluyor benim de .. Hayır nasıl bir şans vardır bizde anlamadım , milletin bir yanlısı vardır o da o soru olur gider doğru kabul edilir. YGS de de aynı şeyi yaptılar..
  • ygsde iptal edilen soruyu doğru yapmıştımda bunda biri boş diğeri yanlıştı iyi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

ygsde iptal edilen soruyu doğru yapmıştımda bunda biri boş diğeri yanlıştı iyi oldu

ygs kacti senin hocam

• Boncugu da bunlari da dogru yaptim. Allah bin belasini versin su femin yetti arkadas ya

• bu polinomlu sorunun cevabi neydi

• hadi inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liveat

quote:

Orijinalden alıntı: FTH - A

sorular iptalinde zaten doğru sayılıyor çok dert etmeyin

Hocam bos olursa dogru sayiliyo mu

sayılıyor
  •  12 ve 18. Sorular Hataylıymış!

bu soru hatalı değil mi 2 ve 1 verince 2 seçenek birden doğru olmuyor mu ben mi bi yerde hata yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiriBurayaBaksın

bu soru hatalı değil mi 2 ve 1 verince 2 seçenek birden doğru olmuyor mu ben mi bi yerde hata yapıyorum

sadece 2 ve 1 verirsen cıkmayabilir. 2-3 ver bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: BiriBurayaBaksın

Bide 3 ve 2 ver o zaman e şıkkı çıkıyor. Sınavda oyle yaptım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.