Şimdi Ara

12.SINIF KİMYA SORULARI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Kimya Sınavı olacağız bir-kaç gün sonra.Hoca bu tarz sorular soracağım dedi.Soruların ss'si ekte...
     12.SINIF KİMYA SORULARI YARDIM

Organik Kimyadan anlayan varsa bi şu sorulara bakabilir mi?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 25 Mart 2014; 17:39:10 >

• 1. nitro benzen oluşur. eğer illa birden fazla istiyorsa az da olsa meta-nitro benzen.
    2. a)p-bromo toluen b) m-nitro benzenoikasit c)p-nitro anilin (aminobenzen=anilin) d)o-iyodo toluen e)p-floro nitrobenzen f) bundan çok emin olamadım ama meta di-nitro benzen olabilir. ama 1,3 di nitro benzen en doğrusu olur bence.
  • neyaptimlan N kullanıcısına yanıt
    eyvallah
  • 3) a) 1-cloro 4-isopropil benzen ya da p-cloro bilmemne (isopropil benzenin özel adını unuttum kusra bakma)
    b) m-nitro benzenoikasit

5) 2-cloro bütan oluşur. gösteremiyorum burdan ama kararlı yani ikincil karbokatyon oluşturan mekanizma üzerinden yürür.

6)2-hidroksi pentan oluşur 5'teki mekanizma ile çok benzer.

7) nh2 önce ilk karbondaki hidrojeni alır eksi yük diğerine saldırır kloru çıkartır ve 1-cloro eten oluşur. sonra 2. karbondan hidrojen koparır ordaki eksi yük diğer kloru çıkarır ve etin(asetilen) oluşur.

8)2-bromo,3-metil bütan
    2,3-dibromo bütan
  • neyaptimlan N kullanıcısına yanıt
    Çok sağolasın kardeşim.Başarılar.Allah gönlüne göre bir yer kazanmanı nasip etsin
  • Allah razı olsun. hepimize.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.