Şimdi Ara

12 saat mesai olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kamu yönetimi mezunuyum birkaç aydır iş arıyorum. kpss sonucu da olumlu olmayınca iyice hız verdim, başvurularda da artık online ortamdan yürüyor herşey. kariyer.net filan kullanıyordum.. ama başvurulardan geri dönüş olmayınca böyle olmaz deyip sağa sola kulak verdik ve ankarada alnıaçıklar diye bi markette iş buldum.. elektronik ve züccaciye reyonu filan.. görüşmeye çağırdılar..

ve işte şartlar

ilk 3 gün bedava ve hiçbir yasal hak olmadan çalışılacak(deneme süresiymiş)
    günde 12 saat mesai -> sabah 10, akşam 10 şeklinde veya 11 li şekilde..
    maaş 800 TL + 100 lira market içi gıda alışveriş çeki

normalde günlük yasal çalışma süresi 8 saat diye biliyorum ben.. birçok yerde vardiyalı sisteme geçmiş.. vardiya insanları memnun ediyor belli ki vardiyalı yerlerde alımlar sık olmuyor.. haliyle böyle 12 saat çalıştıran yerlerle muhattap oluyoruz..

fikirlerinizi alabilir miyim? sizce 12 saat çalışılır mı? sosyal hayat sıfırlanacak..

fikir almak için konu açtım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedinumara -- 4 Eylül 2012; 20:36:28 >

• O markete bulaşana kadar migros tarzı yerlere girene kadar çok acele etme derim eğer ki imkanlarınız iyiyse.. yoksa bişi diyemem böyle üç gün bedava 12 saat olmaz. İşe girdiğin gibi sigortan yapılıcak ve ondan sonra 4 saat her gün mesai ücretini vermek şartıyla çünkü günde 8 saatten fazla çalışanlar mesaiye tabii oluyor yasal sigorta kurallarına,kanunlarına göre ama keyfii olarak yapılırsa şikayet edilirse iş yeri ceza alır ardından sen kovulursun..

Ama migros vs Bim tarzı yerlerde 9 saat ordasın ama çalışma süren ise 7,30 Saattir.. Geri kalan vakit dinlenme molasıdır bilemedin bir saat toplam dinlenme deyim 8 saat sonrası mesaidir bu şekilde hesaplanıyor.. örneğin saban 8 akşam 4 yapar yarım saatide dinlenme verir 4 12 olur örneğin yani bu şekilde ayarlanabilir.. Bazı yerde 7-3 3-11 niye çünkü 10 da market kapanır bir saate biraz hafif temizlik,reyon düzeni falan filan.. sonra sabah gelince devam edersen ediyorsun onagöre deişiyor
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• normalde kanun haftada 45 saatir fakat gel gör bunu devlet hiç bir şekilde denetlemediği için evet bir çok firma 12 saate kadar bunu yapmaktadır ve hak edilmeyen bir ücret karşılığında
  • Valla bizim fabrikata 750 tl veriyorlar gelen yok 8-4 4-12 12-8 üç vardiya sistemi ile çalışıyor iki bayramda ve yılbaşında çeyrek maaş ikramiye var ama personel bulamıyoruz..Otomotiv sektörü imalat çok gürültülü ve temiz değil ihracat firması çok ihtiyacı olan Yakupluda şahinmetal sefaköyden e5 üzerinden servis var esenyurt tarafından gürpınar tarafından servis var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECEDRİC -- 4 Eylül 2012; 20:58:49 >

Orijinalden alıntı: sinless34

normalde kanun haftada 45 saatir fakat gel gör bunu devlet hiç bir şekilde denetlemediği için evet bir çok firma 12 saate kadar bunu yapmaktadır ve hak edilmeyen bir ücret karşılığında

kesinlikle.. denetleme filan yok.. bu alnıaçıklar isimli markette küçük bir market değil.. koca zincir market.. bunu nasıl yapabiliyor anlamıyorum. mutlaka birileri var arada ki açık açık yapılabiliyor.. fazla mesai ile yapılsa yine neyse..

evdekiler sıkıştırmasa aslında yine bekleyecem ama buldu da gitmedi diyecekler şimdi.. 2-3 ay oldu daha ne kadar ararım iş bilemiyorum.. girsem bi türlü girmesem bi türlü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-293545EA6 -- 4 Eylül 2012; 21:01:43 >

Orijinalden alıntı: yedinumara

quote:

Orijinalden alıntı: sinless34

normalde kanun haftada 45 saatir fakat gel gör bunu devlet hiç bir şekilde denetlemediği için evet bir çok firma 12 saate kadar bunu yapmaktadır ve hak edilmeyen bir ücret karşılığında

kesinlikle.. denetleme filan yok.. bu alnıaçıklar isimli markette küçük bir market değil.. koca zincir market.. bunu nasıl yapabiliyor anlamıyorum. mutlaka birileri var arada ki açık açık yapılabiliyor.. fazla mesai ile yapılsa yine neyse..

evdekiler sıkıştırmasa aslında yine bekleyecem ama buldu da gitmedi diyecekler şimdi.. 2-3 ay oldu daha ne kadar ararım iş bilemiyorum.. girsem bi türlü girmesem bi türlü..

Benim eski iş yerim şu şekildi

sabah 10.00 - akşam 20.00

1 saat yemek
    1 saat mola
    haftada 2 gün tatil

çıkart kaldı mı sana 8 saat çalışma :) bu şekil yapıyorduk ee parası güzeldi tüm gün yan gelip müşteri bekliyorduk sonuç iş yeri iflas etmişti ben çıktıktan 2 ay sonra.

daha ne çalışma sistemleri var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

O markete bulaşana kadar migros tarzı yerlere girene kadar çok acele etme derim eğer ki imkanlarınız iyiyse.. yoksa bişi diyemem böyle üç gün bedava 12 saat olmaz. İşe girdiğin gibi sigortan yapılıcak ve ondan sonra 4 saat her gün mesai ücretini vermek şartıyla çünkü günde 8 saatten fazla çalışanlar mesaiye tabii oluyor yasal sigorta kurallarına,kanunlarına göre ama keyfii olarak yapılırsa şikayet edilirse iş yeri ceza alır ardından sen kovulursun..

Ama migros vs Bim tarzı yerlerde 9 saat ordasın ama çalışma süren ise 7,30 Saattir.. Geri kalan vakit dinlenme molasıdır bilemedin bir saat toplam dinlenme deyim 8 saat sonrası mesaidir bu şekilde hesaplanıyor.. örneğin saban 8 akşam 4 yapar yarım saatide dinlenme verir 4 12 olur örneğin yani bu şekilde ayarlanabilir.. Bazı yerde 7-3 3-11 niye çünkü 10 da market kapanır bir saate biraz hafif temizlik,reyon düzeni falan filan.. sonra sabah gelince devam edersen ediyorsun onagöre deişiyor

migrosa da başvuru yaptım.. önce part time olarak alım yapılıyor orada.. ama başvuru sonrası hiçbir ses çıkmadı.. bim-a101 gibi yerler içinde nereden başvuru yapılıyor bilmiyorum.. vatan bilgisayar, teknosa gibi yerlere de başvurularım ve mülakatlarım oldu ama dönüş yok.. çok daha tecrübeli insanlar giriyor mülakatlara.. haliyle onlar alınıyor.. birinin 8 yıllık tecrübesi varmış anında girdi.. tercübeye imkan vermeyip tecrübe arıyorlar..

bu marketi de faks ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayet etmeyi düşünüyorum.. kimse bu eziyeti haketmiyor çünkü.. market sahibi daha da zengin olacak ve açgözlülüğünü biraz daha bastıracak diye insanlar eziliyor..

• Bi şikayette bulunun çünkü sırıadan marketse bu kurallarada uymak zorunda migrosta part time olarak gir gene maaşın 600 falan ama tabi ikramiylere fln filan derken para uçuyor..

Daha sonra Full Timeye yükselitiloyr kıdemin yani performansına gre değişiyor arasında REALDE var.. çok disiplinli bir yer.. Temiz.. Sağlam zerre kadar saygısızlık yapamazsın müşteriye anında ceza.. veya uyarı..

Oralar öyle olduğu için imkanları iyi tabiki..

Carrefour ise haklarını vermez verir ama bir şeilde paşa paşa geri alır maaşını keserek.. Orda çalıştığım için biliyorum..

Bize 60 lira hediye çeki veriyordu ama tabi 30 lirayı kendine alıyordu geri bize 30 lira kalıyrodu düşün yani..

Migros öyle değildir.. Direk verir alışveriş çekini.
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı
  • Kafe'lerdede 12 saat çalışılıyor. Bende madoda çalışmıştım, 12 saat çalışılıyordu. Gündüz 2 gece 2'ydi. Hakkaten sosyal hayat sıfırlaşıyor.
  • arkadaşlar konuyu okurken şaşırdım açıkcası bu ülkede özel sektörde 8 saat çalıştıran yerler işaretle gösterilirler özel sektör çalışanın suyunu sıkmak üzerine kurulmuştur dahası devletin bunlardan haberi yokmu sanıyorsunuz ama adamların mantığı komik, günde 8 saat çalıştırmayla bu çarkı döndüremeyiz yerine bir adam daha istihdam etmeliyiz yada diyorlar, devlette bence işsizlik olacağına varsın fazla çalıştırma olsun diye ses etmiyor..yoksa herkes herşeyin farkındadır..

ülkeyi getirdikleri hale bakın,adam kamu yönetimi bitirmiş 900 liraya 12 saat kölelik yazıklar olsun bu hale getirenlereçok şey yazarım da neyse kısa geçiyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.