Şimdi Ara

115 Çocuğa tecavüzü Örtemezsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
1
Favori
19.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
476 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada konuya ilişkin soruşturma talimatı verilip müfettiş gönderildiği belirtildi
    https://twitter.com/hashtag/115%C3%87ocu%C4%9Fa%C4%B0stismar%C4%B1%C3%96rtemezsin?s=09

    Sağlık Bakanlığı'nın anlamsız açıklaması
    Medyada 18 yaş altı gebelik ve eksik bildirim konusuyla ilgili “Türkiye’yi Sarsacak Utanç Listesi” başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Haber daha önce şikâyete konu olmuş, İstanbul Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından incelenmiştir.

    Medeni Kanun'un ilgili hükümleri, "Erginlik, on sekiz yaşın doldurulmasıyla başlar. Evlenme kişiyi ergin kılar", "Erkek veya kadın on yedi yaşını doldurmadıkça evlenemez” demektedir.

    Ancak 181 Sayılı KHK'nın 21'inci maddesinin (a) bendine göre 18 yaş altında resmi nikâhı olmayan gebelerin adli mercilere bildirimi hususu şöyle düzenlenmiştir: 18 yaş altında resmi nikâhı olmayan gebeler, kamu sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurduklarında, 15 yaşını tamamlamamış olanların (rıza olsun veya olmasın) tamamının ve 15 yaşını tamamlamış olanlar da ise cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen herhangi bir emarenin varlığı mevcut ise adli mercilere bildirimi sağlanmaktadır. Bu düzenleme uyarınca 15 yaşını doldurmuş olanların sosyal hizmet uzmanlarına bildirilmesi gerekmektedir.

    Şikâyete konu olan sorumlularla ilgili soruşturma açılmasına gerek olup olmadığı hususu, yukarıdaki mevzuat hükümleri uyarınca mülki idare tarafından değerlendirilmiş ve soruşturma açılmasına gerek olmadığı kararına varılmıştır.

    Ancak bakanlığımız konunun hassasiyetini dikkate alarak, konunun tekrar incelenerek soruşturulması talimatını vermiş, müfettiş görevlendirmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur


    Skandalı ortaya çıkaran İclal: Yılda 450-500 hamile çocuk geliyorhttp://www.hurriyet.com.tr/skandali-ortaya-cikaran-iclal-yilda-450-500-hamile-cocuk-geliyor-40714663
    .
    .
    .
    .
    ÇARESİZ DURUMDALAR
    İclal N. tespitini yaptığı 115 çocuktan 39 Suriyeli çocuğu hatırlattığımızda ise “Bu insanlar savaştan kaçıp gelmiş. Çok çaresizler. Dil bilmiyorlar, çoğu okula gitmiyor. Para yok... O çocukların kim bilir ne hayalleri vardı. 16 yaşında hamile kalan Bayır Bucak Türkmen’i bir kız geldi hastanemize. Bu kız ile uzun bir vakit geçirdim. Dini nikahlı olduğu 18 yaşındaki başka bir çocuktan hamile kalmış. Kızı ile ilgilendiğim için annesinin bana sarılışını unutamam” dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 19 Ocak 2018; 10:43:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Önceden anadolunun ücra yerlerinde tek tük olan şeyler, artık metropollerde fazlasıyla oluyor.Atatürkçülükten uzaklaşmanın sonuçları bunlar.Bu forumda uzun zamandır varsın.Zamanında ortadoğudaki saçmalıkla hep dalga geçilirdi değil mi? Şimdi hepsini biz yaşıyoruz.Niye? Çünkü ortadoğu ülkesi olduk.Hem de en yobazından.Avrupayı ağzına alan kaldı mı? Varsa yoksa ortadoğu.
  • Ciddi diyorum bize nükleer atsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak? Bu çok ciddi bir olay

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Olm böyle birşey nasıl gerçek olabilir NOLUYO LAN? NASIL GERÇEK OLABİLİR OLM BÖYLE BİRŞEY?
  • Haberi demin okudum şok oldum . 2003'lü çocuk var ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkeye bak.

    böyle şeyleri ya o trumpın dediği çukurdaki ülkelerde veya afrika kıtasında duyarsın.

    saolsunlar 16 senede bu hale getirdiler.
  • Bunlar bilinenler bir de. Gerçi olayı ihbar edeni de sürmüşler, süper Anadolu ahlakı işte.
  • vay anam vay
  • Bu konunun yukarılarda olması lazım ki herkes hergün görsün ve vicdanı sızlasın. Sürekli başını kuma gömen devekuşu kılıklı bir millet olduk. Hergün değişen saçmasapan gündemler ile bu gibi sıfatların yetersiz kaldığı rezaletleri unutuyoruz. Son iki yılda yaşanan taciz, tecavüz, cinsel istismar suçlarının haddi hesabı yok! Devlet, bakanlıklar ne yapıyorlar bilen yok! Kamuoyu takip etmiyor, çünkü unutuyoruz...
  • quote:

    Savcılığın talebiyle, sorumlu başhekim yardımcısı Dr. A. A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni istendi. İstanbul Valiliği, 4 Aralık 2017 tarihli yazısıyla iki görevli hakkında soruşturma izni vermedi. Valilik yazısında, adli görevin ihmal edilmediği, görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığı kaydedildi..


    quote:

    Valiliğin kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yapıldı. Avukat Erkan Akça’nın imzasını taşıyan 2 Ocak tarihli başvuruda, çocuk istismarına yönelik vakaların mutlaka adli makamlara bildirilmesinin zorunlu olduğu kaydedildi. Başvuruda “Bu ihmalin varlığını araştırması gereken kurum cumhuriyet başsavcılıkları iken, valilik makamınca soruşturma izni verilmemesi hukuka aykırılık teşkil etmekte. Asıl sorumluların araştırılmasına engel teşkil etmektedir” denildi.


    bu nasıl bir rezalet arkadaş? inanılır gibi değil




  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Önceden anadolunun ücra yerlerinde tek tük olan şeyler, artık metropollerde fazlasıyla oluyor.Atatürkçülükten uzaklaşmanın sonuçları bunlar.Bu forumda uzun zamandır varsın.Zamanında ortadoğudaki saçmalıkla hep dalga geçilirdi değil mi? Şimdi hepsini biz yaşıyoruz.Niye? Çünkü ortadoğu ülkesi olduk.Hem de en yobazından.Avrupayı ağzına alan kaldı mı? Varsa yoksa ortadoğu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Olm böyle birşey nasıl gerçek olabilir NOLUYO LAN? NASIL GERÇEK OLABİLİR OLM BÖYLE BİRŞEY?

    500 olsa gene şaşırtmaz bu ülke 5000 olsada
  • Sorumluları derhal bulunup yargı önünde hesap versin, diyeceğim de, bunlara ne ceza verilirse verilsin, yaptıkları iğrençliği ortemez.

    Bakanlık soruşturma açmış, çok yakında tüm iğrençler cezalarını bulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 17 Ocak 2018; 22:47:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezillik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    bu konu sosyal medayada gündem olmaya devam etmezse sonu , tıpkı daha öncesi gibi olur ...
    çünkü türkiye bir hukuk devleti değildir.

    "Hastanede görevli bir personel, söz konusu çocuklar ile ilgili kayıtların polise bildirilmediğini tespit edince önce tutanak hazırladı sonra durumu savcılığa bildirdi. Hastanenin üst düzey bir yetkilisi ise, Hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerine, konu ile ilgili bir ihmal olmadığı bilgisini aldığını, ancak hazırlanan raporu kendisinin de görmediğini söyledi. Durumu ihbar eden görevli hakkında inceleme başlatıldı ve görev yeri değiştirildi. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeye göre, hamile oldukları anlaşılan 18 yaşından küçük tüm çocuklara ilişkin bilgilerin emniyete bildirilmesi gerekir."
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Türkiye bir hukuk devletidir. Anayasaya da da güvence altına alınmış ve belirtilmiştir.

    Daha önceden kasıt anlayamadım. Olay çok taze yarın akşam haberlerinde çıkması lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    yorumda alıntı yaptığım yeri okursan anlarsın diye tahmin ediyorum

    bu arada unutmadan ; Türkiye bir hukuk devleti değildir.
  • tecavüz olaylarında Türkiye'yi kötülüyorsunuz ama porno ve erotik yayınlarda diğer ülkelerin çok çok gerisinde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.