Şimdi Ara

110km/h ile giderken araçtan yanık kokusu geldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Durum başlıktaki gibi arkadaşlar. 20dk trafikte geçirdikten sonra şehirler arası bölünmüş yola çıktım. Hızlanma şeridinden çıktıktan sonra dip gazla hızımı 110'a kadar çıkardım. Ardından sabit hızla giderken 10-15 saniye sonra araçtan yanık kokusu geldiğini farkettim. Farkettiğim an gazı kestim. Sağa sinyali verdim ama düşük hızla giden bir araç vardı hızlıca geçmek maksatlı ben de bir gaz vereyim dedim ama araç devrini almasına rağmen güç veremedi. Düz yolda giderken sanki rampada yükle gidiyormuş gibi tıkandı yani. Sağdaki aracı bekleyip sağ şeride geçip hızımı 70'e kadar düşürene kadar geçen süre sonunda (bu sırada cam açık) kokunun kesildiğini farkettim. Daha sonra kalan 5dk'lık yolumu 90km/h ile sorunsuz geldim. El freninin az da olsa çekili olmadığına ve kokunun arabadan geldiğine %100 eminim Araçta sadece farlar ve çalışmayan arka cam ısıtması açıktı. Her gün akü sökerim. Çıkarken araçta bir koku ve sıcaklık da farketmedim. Yeni sürücüyüm ama bu hızlarda ilk deneyimim değil. 130 ile bile gitsem konsoldan hafif bir sıcaklık hissedilirdi. Gerçi o da normal mi bilmiyorum. Sizce neden olmuş olabilir? Yasak da başladı gidip bir daha deneyemiyorum da. Bayağı merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • anlattığına göre balata değişim zamanı gelmiş

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    10k kilometre olmadı hocam daha baskı balata değişeli. :( trafite dur kalktan olsa kokusu daha erken gelmez miydi? Fren balatası diyorsanız öteki sürüşlerde de veya sonrasında hissetmez miydim? Lastikler de kışlık takıldı balata diyince aklıma geldi belki de ondandır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 2 Aralık 2020; 0:24:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yağ kaçağı varsa yanık kokusu yapar bloğa değdiği zaman
  • War Rock W kullanıcısına yanıt
    Tam bunu yazmak için geldim. Babamın arabasında da aynı şey olmuştu. Arabaya ilk kez binişimde (alındıktan 1 yıl sonra) yanık kokusu var dedim. Önemsizdir dese de kaputu açıp motor bloğunun alt tarafına bakınca oranın resmen göl gibi olduğunu gördüm. Aman diyeyim, çok tehlikeli bir durum.
  • @War Rock ,@Dermânî yanıtlarınız için teşekkürler. Bloktan olan bir sızmayı da dururken görmem zor sanırım aşağı damlıyordur büyük ihtimalle ama üst tarafları kontrol edeceğim.

  • Trafikte kavramada fazla kalmışssındır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.