|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
9950x 24K MSI x670e tomahawk 12.6k (Alternatif b650 tomahawk 10k, pcie gen4 destekli) 6400MT/s CL32 KD5BGUA80-64A320J 10.5k Kioxia Exceria Pro LSE10Z002TG8 2TB 7300/6400MB/s 6.9k Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu 2k Raijintek PONOS Ultra MS4 1200W 80+ GOLD ATX 3.0 10.5k RTX 5070Ti 39-43k (uygun olanı ekledim) Toplam 105.5k eder. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Corona - vray test sonuçları var. https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/9.html Vray gpu giderek popülerleşiyor ama senin iş akışında ne kadar kullanılıyor bilmiyorum. Monitörden anlamam Oyunların boyutları giderek büyüyor, iş için ne kadar büyüklükteki dosyalarla çalışıyorsun bilmiyorum ama anakartta 1x Gen5 ve 3x Gen4 NVMe desteği mevcut. Ramleri 64GB seçtim ama yine iş yüküne göre 96/128GB seçebilirsin ama 2'li ram modüllerinden almalısın. Tabii fiyatlar uçuyor. 4 ram yuvasının hepsini doldurma. Çok uzun saatler/günler render alacaksan sıvı soğutmada Thermal Saturation yaşayabilirsin o yüzden hava soğutma. İyi günlerde kullanın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 5 Eylül 2025; 14:24:17 > |
|
|
|
|
Hocam tekrardan merhabalar bir kaç sorum var çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 1-işlemci soğutucusu diğer parçalara nazaran birazcık vasat gibi geldi sizce işimi görür mü sıvı soğutma tavsiye eder misiniz 2-uzun zamandır donanım takip etmediğim için bilmiyorum RAM’in markası hakkında üzer mi acaba gskill kullandım hep 3-kasa ve güç kaynağını ilk attiginiz teknobiyotik linkinden mi aliyim çünkü diğer linkler direk onların ana sitesine gönderiyor. 4-5070 ti için markalar arasında çok fiyat farkı var pny 40 bin gigabyte 48 bin msı 50 bin civarı sizce pny kötü olur mu yoksa alınır mı ben şuan gıgabyte düşünüyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
1.kendim çift kule tipi hava soğutmayı tek fanla kullanıyorum. Bir kere sıvı soğutma alınmasına aracı oldum sonra gereksiz olduğunu fark ettim. Thermalright F/P modelini attım, dijital göstergeli, ışıklı vs modelleri de var. Hava soğutmada bozulacabikecek tek şey fan. Eğer hoşuna gitmezse arctic fan takarsın. Pompa sesi yok, pompa bozulamaz çünkü pompa yok parçaların bozulması düşük ihtimal olsa da hava soğutmada hiç ihtimal yok https://www.techpowerup.com/review/thermalright-phantom-spirit-120-evo-argb-cpu-air-cooler/ 2. Bende AM5 ile G.Skill'e geçtim. Hatta @LGR9 tavsiye etmişti, tekrardan teşekkürler. Etiketiyorum diye pişman olacak artık Klevv ise Essencore ltd. Bağlı, o da sk hynix'e. Zaten alacağın diğer ramler, bu hız-frekans eşleşmesinde hynix a-die olacak. Marka pek fark etmiyor yani. Ram dışındaki soğutma bloğu farkı oluyor. 3. Satın alma yerine karışmam, o senin tercihin. Aracılar haliyle komisyon ekliyor, genelde kendi sitesinden almak daha uyguna geliyor. Daha önce tb üstünden arctic; fan, macun ve pad aldım sorun yaşamadım. 4. Uzun süredir amd gpu kullandığımdan Nvidia üreticilerine bir şey diyemem. Forumda bir çok insan uygun modelleri kullanıyor. İlla aradaki farkı vereceksen Asus - MSI derim. https://www.techpowerup.com/review/pny-geforce-rtx-5070-ti-epic-x-rgb-plus-oc/40.html Ventus gibi giriş seviyesi model almadıktan sonra marka çok fark etmiyor. Bütçe odaklı seçim yapılacaksa markaya dikkate almak garip oluyor. İncelemede bir kaç model var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|