Şimdi Ara

1100 lira bütcem var.. İntel mi , Amd mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci ve Anakartım hariç herşey hazır bu yıla güzel bir pc ile başlamak istiyorum amacım oyun oynamak. Rx 460 ekran kartı 8gb ddr4 ramim var ssd yok 1tb wd hdd bulunuyor. Sizlerin tavsiyelerini bekliyorum

intelmi yoksa amd'nin yeni nesil Ryzenleri mi iyidir ? Az biraz araştırma yaptım herkes Ryzenlerin artık inteli ezdiğini söylüyor sanırım benim bütcem de Ryzen 5 1500'e ve orta ayar bir anakarta yetiyor. Birde vatan bilgisayardan satın almak istemiyorum gerçekten cok sinir bozucu geliyor bana kurumsal stratejileri calısanlar vs. önerebilceğiniz güvenilir biyer varmı başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kajmerian -- 1 Ocak 2018; 21:14:17 >

• amacın oyunsa ryzen 1200 ve b350m ve bi 4 gb daha ram almak olucaktır çünkü artık 8gb ram güncel oyunlara maglesef yetmemeye başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

amacın oyunsa ryzen 1200 ve b350m ve bi 4 gb daha ram almak olucaktır çünkü artık 8gb ram güncel oyunlara maglesef yetmemeye başladı

8gb ram ıle ıdare eder
    ıslemcıyı bıraz daha yukarı almak daha mantıklı

sonucta rame ılave olacak

1100tl butce
    400-500tl anakart desek
    650tl cıvarı ıslemcıye kalır
    1300x yada 1400 e zorlanabılır amd
  • ayrıca butceyı bıraz daha zorlayıp
    yada ucuz anakartları 1 ay gıbı beklersenız

8100 ıntel olabılır
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    hocam 1200 e oc yapıp 1300x den daha iyi hatta i3 8100 performansı alabilir bence ram daha iyi bir yatırım olur çünkü piyasada dolar artarsa fiyatlar yükselirse gene rami aradan çıkarmış olur

https://www.youtube.com/watch?v=HnADhTqytLE

burdaki testtede görülüyor hocam
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Oyun sektoru bu derece yükseldimi gerçekten ya ? çok şaşırtıcı 8gb ddr 3 olmasın o yetmeyen ? sonucta DDR4 ramler daha yüksek mhz de calısıyor tahminen 8gbddr4 12gb ddr3 e falan tekabül eder
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    8100 bu arada benim düşündüğüm Ryzen 1500x den daha ucuz bir işlemci. Sizce nasıl performansı 1500 den alacağımı i3ten alabilir miyim ?
  • öyle bişi yok hocam cod ww2 bf1 assasins cred origins shadow of war da 8 gb ram eziyet ddr4 olsun ddr3 olsun zaten

sana orda yetiyor gibi gözükebilir ama pagefile ile ram kullanımına bakın oyunda görürsünüz resmen 11 13 gb yiyor pc oyunda ister hangi oyun olursa olsun

güncel oyunlarda ram en düşük 12 olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 1 Ocak 2018; 21:53:43 >
    bu ucuz intel anakart muhabbeti nedir hocam ? 200 300 lira gibi birşey olursa yeni nesil intel işlemcilerle alırsak ramler için bütce cıkıyor
  • o anakartlar gelirse güncel kur ile 350 ila 400 tl arasına gelir zaten ryzen 1200 alıp oc yaptıgınızda i3 8100 performansı veriyor zaten o anakartları beklersen zamlardan etkilenirsin yol yakınken al geç bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

hocam 1200 e oc yapıp 1300x den daha iyi hatta i3 8100 performansı alabilir bence ram daha iyi bir yatırım olur çünkü piyasada dolar artarsa fiyatlar yükselirse gene rami aradan çıkarmış olur

https://www.youtube.com/watch?v=HnADhTqytLE

burdaki testtede görülüyor hocam

OC u ıhtıyac olmadı surece yapma taraftarı degılım hem
    kullandıgın urunun omru acısında hemde elektrık faturası acısından

hele kı kullanıcı bu konuda bılgılı degıl ıse hıc mantıklı degıl dıye dusunuyorum

testlere bakmadım dogrudur aynı perfı OC ıle verebılır

dedıgım gıbı ram eklemek kolay ıslemcıyı degıstırmek zor
    elındekı 1200 u satacak para kaybedecek
    ustune ram ve yenı ıslemcı alacak

@kajmerian
    oyun oynuyorsanız ucuk kacık ıslemcı bakmayınız
    mıllet 300 lık ıslemcıler ıle oyun oynuyor
    i3 i5 diye bakmayınız
    bu yenı nesılın i3 u
    eskı nesılın i5 dir

siz işlemci hızına cekırdegıne bakınız

• quote:

Orijinalden alıntı: kajmerian

bu ucuz intel anakart muhabbeti nedir hocam ? 200 300 lira gibi birşey olursa yeni nesil intel işlemcilerle alırsak ramler için bütce cıkıyor

z h b cıpsetlı anakartlar

z cıpsetler pahalıdır

h b serısı daha ucuzdur

ee dogal olarak performans acısında ve ıcerık acaısında z serısı ıle aynı degıldır

Sanki intel daha iyi gibi geldi ama neden anakartlar işlemcilerden daha pahalı ? ben en son sistem kurduğumda çok öncedendi bütcenin en ucuz kısımlarını anakart ve ramlar oluşturuyordu şimdi bunlar işlemciden pahalı olmuşlar çok şaşırtıcı doğrusu.
  • hocam dolar ve ram üreemi vs derken fiyatlar arttı
  • Shadow of War 11-12GB ram yiyor bende o oyunu sanırım 8gb ile yüksek ayarlarda oynamak imkansız o ekrantıyla oynayabilceğin halde ramin yetmicektir.
  • evet shadow of war ı high ultra arasına alınca 3 gb vram yiyor ve oyunda ultra ayarlar için 8 gb ekran kartı istiyor ve ayrıca ram 10 gb ucu ucuna kurtarıyor

tabi ben korsan oynadım bitirdim updateler ile düzeltilmiş olabilir ama dedigim gibi güncel oyunlar için en düşük 12 gb olmalı
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Valla doğrudur hocam işin içine girip biraz araştırınca öğreniyorsun ama youtube da falan bayan video izledim forum dolaştım hepsi ryzenin ezdiğini söylüyordu ama durumlar farklıymış öyle bariz bi ezilme yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmerian

Valla doğrudur hocam işin içine girip biraz araştırınca öğreniyorsun ama youtube da falan bayan video izledim forum dolaştım hepsi ryzenin ezdiğini söylüyordu ama durumlar farklıymış öyle bariz bi ezilme yok yani

ezme felan yok hocam, ikisininde avantajlı olduğu durumlar var ama atla deve değil. bakmayın siz forumlarda ki o bunu ezdi tokatladı muhabbetlerine. bütçenize göre karar verin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.