Şimdi Ara

11 Milyon Emeklinin 1.000 TL İkramiye Alması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karargahx kullanıcısına yanıt
    e ben de diyorum ki emekliye gelene kadar diğerlerinin maaşlarına zam yapılırken bir kişi de "bu kadar parayı nereden buluyorsunuz,bu ekonomiye yük olmayacak mı ? " diye sordu mu ? simdi onu sormayanlar gelmiş emeklinin 1000tl alacak olmasına laf ediyor.

    asgari ücretliye zam yapıldı diye, her hal pahalanmadı mı ? emekli o zaman zam yapılmayan bu maaşıyla eskiden 10x alışveriş yapabilirken,asgari ücret zammı yüzünden artık aynı maaşıyla pahalılaşan marketler manavlardan 10x yerine 9 x alışveriş yapmadı mı ?

    ee o zamanlar kimin sesi çıkıyordu ?
  • Adam emekliler evde yatarak para alıyor demiş ya lan. Ciddi ciddi demiş yani bunu
  • yok be. sarayın 1 aylık elektrik parası o. bişey olmaz
  • Hükümet 7'den 77'ye her kesimi ilgilendiren paketi açıklayınca malum kesim başladı yaygara yapmaya... Efendim neymiş? Emekliye ikramiye vaadi 2015'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından zikredilmiş... O zaman kabine üyeleri "kaynak nerede" diye sormuş... Şimdi AK Parti kaynağı nereden bulmuş da böyle bir paket açıklamış?
    Ya bunlar matematik bilmiyor ya da algı operasyonunda ustalar...
    Niye mi?
    Çünkü, açıklanan paket içinde bütçeye yük getirecek düzenlemelerin yanı sıra gelir getirici de birçok kalem var. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı pakette en büyük harcama kalemi nedir? Emekliye 2 bayram verilecek biner liralık ikramiye ile iki katına çıkan yaşlılık aylıkları... 11.5 milyon emekli olduğunu düşündüğünüzde, iki bayram verilecek ikramiye 23 milyar TL yapıyor. 65 yaş üstü, sosyal güvenliği olmayan çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu'da olan yaşlılık aylığından yararlananların sayısı 600 bin civarında. Bu kesime yapılacak zammın bütçeye maliyeti yaklaşık 1.7 milyar TL civarında. Bunun mayıs ayında başladığını varsayalım. Yıl sonunda bütçeye 1.5 milyar TL'lik maliyet çıkıyor.

    Gelelim paketin gelir getirici tarafına... 12 milyon konutun mülkiyet, imar ve ruhsat sorununu çözecek imar barışından devletin kasasına 30 milyar TL girmesi planlanıyor. Biliyorsunuz, vatandaşlar tapusunu kaydettirirken arsa emlak değeri üzerinden yüzde 3 kayıt bedeli yatıracak.

    ***
    Vergi, prim borçları, trafik cezaları, köprü, otoyol ve kaçak geçişlerle ilgili yeniden yapılandırmadan devletin kasasına girecek para miktarını hesaplarsak... Sanırım detaylı açıklamayı bugün Maliye Bakanı Naci Ağbal yapacak. 2016'da çıkarılan 6736 Sayılı Yeniden Yapılandırma Yasası'ndan yola çıkarsak... 31 Mart itibarıyla vergi borçlarının yapılandırmasından devletin kasasına 27 milyar 894 milyon TL girdi. Diğer kurumların tahsilatı da 1 milyar 525 milyon TL'yi buldu. Prim yapılandırmasını hiç hesaba katmasak bile 30 milyar TL'ye yakın bir kaynaktan bahsediyoruz. Primden de 15-20 milyar geldiğini düşünsek... Açıklanan paketin bütçeye maliyeti 24 milyar TL, sağlayacağı gelir 80 milyar TL... Muhalefetin bağırıp çağırıp polemiğe girmesine bakmayın siz... Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in "Kaynağı gösterin CHP'ye oy vereceğim" dediği videoyu hatırlatıyorlar ya... Onlara sormak lazım. Bugün kaynak kalem kalem açıklandığında siz AK Parti'ye oy verecek misiniz?


    https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2018/05/02/alin-size-kaynak




  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi çalışana yapılan zam mecburi, keyfiyetten değil. Emekliye verilen ikramiye tamamiyle oy amaçlı üstelik emekliler bu zamana kadar ikramiyesiz yaşadılar yaşayabilirlerde, maaşına zam yaparsın o ayrı bi konu, ama çalışana enflasyon kadar zam yapmazsan sıkıntı yaşar, gerçi kimse enflasyon kadar zam almıyor orası ayrı.. Tabi ülkenin durumu olduğu taktirde emekliye verilmesini yanlış bulmuyorum bizde ileride alacaz sonuçta ama durumu olduğu taktirde diyorum .. sırf onlar keyfi ikramiye alacak diye benim vereceğim vergi, zamlar artacaksa kimse kusura bakmasın karşı görüşte olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak ne güzel kopyala yapıştır yapmışsın savunduğun yazıya göre emekli ikramiyelerini çıkartınca 56 milyar tl fazladan kazanç olacakmış hadi dağıtsın bunu da millete biz çalışanlar da faydalanalım o zaman kimse muhalefet etmez helal olsun der geçer gene savunduğu görüşe oyunu atar. Madem bu kadar kazanç oluyor akaryakıt ötv İndirimi yapılmasını talep ettiğimiz de niye bu yanıtı alıyoruz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karargahx -- 2 Mayıs 2018; 14:0:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karargahx

    Bak ne güzel kopyala yapıştır yapmışsın savunduğun yazıya göre emekli ikramiyelerini çıkartınca 56 milyar tl fazladan kazanç olacakmış hadi dağıtsın bunu da millete biz çalışanlar da faydalanalım o zaman kimse muhalefet etmez helal olsun der geçer gene savunduğu görüşe oyunu atar. Madem bu kadar kazanç oluyor akaryakıt ötv İndirimi yapılmasını talep ettiğimiz de niye bu yanıtı alıyoruz ?
    İktidar olduğun zaman kendi gönlünden geçtiği gibi yaparsın.
  • Karargahx kullanıcısına yanıt
    "ama çalışana enflasyon kadar zam yapmazsan sıkıntı yaşar"

    emekliye neden enflasyon kadar zam yapmazsan sıkıntı yaşamıyor peki ? emekli marketten birşeyler alırken emekliye enflasyon oranında indirim falan mı var ?

    neyse senin karşı olup olmaman birşey ifade etmiyor. zamanında emekliler de asgari ücretlilere zam yapılırken,bu zamlar yüzünden bizim aldığımız market eşyaları zamlanacak, diyorlardı da kim dinledi ? herkes kendi cebinin peşinde kimse burada popülistlik yapmasın.sen de dahilsin buna.bu ikramiye emekliye verilirken "ekonomimiz batıyorrrr" , aynı ikramiyeyi size de verselerdi gram sesiniz çıkmazdı,kusura bakmayın ama zihniyetiniz belli.dediğim gibi herkes kendisini düsünüyor, kendi maaşına zam gelsin,diğerleri ölsün umrunuzda olmaz.yemişim ekonomisini,ekonomi başkalarına zam yapılırken ikramiye verilirken batıyor,ama size zam yapılırken batmıyor.

    2 saattir yazıyorum asgari ücrete zam yapılırken, emekliye zam yapılmadı. asgari ücret zammı yüzünden vergiye zam getirdiler, market ürünlerine zam getirdiler, bu arada hanginiz "emeklinin de evinde karısı var kendisi var bunlar nasıl yaşayacak,bunların maaşlarının alım gücü düştü,bunlara da zam gelmesi lazım" dedi ?

    bunu demediğiniz sürece samimi değilsiniz. zaten üstteki çalışana enflasyon kadar zam yapmazsan sıkıntı yaşar cümlesi ayrı bir facia.bekar çalışan da var, evli cocuksuz calısan da var, ee bunların evinde karısı ile birlikte yaşayan emekliden farkı ne de, onlar sıkıntı yaşarken,emekli yaşamıyor ? garip garip cevaplar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 2 Mayıs 2018; 13:33:27 >




  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    emekliye enflasyon kadar zam yapıldı da hangimiz karşı çıktı hocam ? Dediğiniz gibi bende Allah uzun ömür verirse yaşım gelince emekli olacam maaşa zam yapılmasına kesinlikle karşı değilim. Benim karşı olduğum görüş bu gelen ekonomi paketinin sadece emeklileri kapsaması. Çalışana normal vatandaşa hiçbir faydası yok. Kusura bakma da bi zahmet eleştiriyim. Bu verilen paranın tüm sektöre dağıtılması gerekiyordu.

    Şimdi buradan şu soruyuda sormak istiyorum; keyfiyetten 24 milyar TL kaynak oluşturulabiliyorsa Neden 3 Milyar dolar masrafla yapılan 3. köprüyü kendimiz yapmıyoruz ? Şimdi onlar beleş yaptı diyeceksiniz de öyle değil malesef. Günlük belli geçiş kotası var bu sağlanamadığı takdirde devlet cebinden ödüyor. Konuyu buraya çekmek istemezdim ama malesef buraya da değinmek zorunda hissettim kendimi.

    Bu arada kesinlikle şuan için hiçbir partiyi tutmuyor ve savunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın bugün chp'yi de eleştiririm, mhp'yi de ben sıradan bi vatandaşım gördüğümü söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karargahx -- 2 Mayıs 2018; 13:46:3 >




  • Karargahx kullanıcısına yanıt
    yav bunları zaten biliyorum ben. hala ad hominem yapıyorsun, "zam yapıldı da hangimiz karşı çıktı?" ayrı şey , "memura asgari ücretliye zam yapılırken, ekonomiyi düşünmeyip asgari ücretliye yapılınca ekonomi gidiyorrrr" demek başka birşey.

    memur asgari ücretliye de zam yapıldıgında emekliler "hani bize nerede ? " diyorlardı şu anda sizin yaptıgınız gibi, sonucu ne oldu ? o ara emekliyi desteklediniz mi "evet emekliye de zam yapılması gerek hayat onlar icin de pahalılaşacak" diye ?

    bu yatırım tabi ki seçim yatırımı ama sizin de gelip, asgari ücrete zam yapılırken emekliye yapılmadıgında, memura zam yapılırken emekliye zam yapılmadıgında laf etmezken,gelip emekliye para verildi bize neden verilmiyor demeniz garip.varsa yoksa kendinize. "bize zam yapılsın,ama emekliye yaparlar yapmazlar benim umrumda değil" düsüncesindesiniz. şimdi de aynı şey emeklinin başına geliyor,doğal olarakta bu sefer siz ağlayacaksınız, emekli "bana para verdiler,gerisine verirler vermezler umrumda değil" diyecek.

    bu böyle gider.cünkü ne siz diğerlerini düsünüyorsunuz,ne de diğerleri sizi.birbirinizden cokta farklı değilsiniz zihniyet olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 2 Mayıs 2018; 13:53:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Son bir yılda yaklaşık 9 milyar TL para basıldı. Venezuela'ya dönmeyelim de Allah korusun

    http://ekonomiatlasi.com/basili-para-miktari-8-milyar-753-milyon-tl-artti-100050


    Alıntıları Göster
    Yanlız bu karşılıklı daha karşılıksız basmaya başlamadık ama kamu harcamaları böyle devam ettiği sürece çok yakında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karargahx kullanıcısına yanıt
    Yatarak para alıyormuş , laflara bak. 50-55 yaşına kadar emek versin , yılları geçsin, sonra biri arkandan yatarak alıyor yav desin.

    900 küsür tl emekli aylığı bile alan var.

    Şu anda en düşük memur maaşı : 2850 tl

    En düşük emekli aylığı : 939 tl

    '' karı gibi dedikodu yapıyorlar ''

    Senin başkalarını anlayarak tartışman bu mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakà -- 2 Mayıs 2018; 15:0:44 >
  • Ben de karşıyım. Kim hayata geçirirse geçirsin çok saçma.
  • Hani konyak şey pardon kaynak yoktu?????
  • Seçimden sonra köprüler gidiş-geliş paralı, benzin 10 tl, mazot 9 olacağından sıkıntı olmayacak.

    KDV'yi de %25 yaparız olur biter.

    KAYNAK HALKIMIZZ HALKIMIIZZZZZ
  • Esnaf bu işe çok seviniyor, şimdiden işler açılmış, terzi ye paça yaptırmaya uğradım, emekli amcalar kumaş beğeniyordu, bayrama yetişsin trink para verecez, ikramiye geldi, muhabbeti vardı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeklilere verilecek olan 1000 tl'yi bize vergi olarak yansıtacaklar.

    Şu ülkede zamanında emekli olmak varmış. 35 yaşında emekli ol 90 yaşına kadar yata yata para al
  • AKP Bugün kaşık ile verir Yarın Kepçe ile Kanıttıra Kanıttıra Alır...



    Bunlar hep Köprüyü geçene kadar. Sonrasında Süper Bir Kazık bekliyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafadan 1 milyon emeklinin oyu AKP tarafına kayar bu hamleyle.
  • RTE çok zorda demek ki. Ne yapacağını bilemiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.