Şimdi Ara

11. Kalkınma Planı'ndaki teknolojik hedefler neler? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
6.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

    İlk maddeyi anlamadım. Ne anlama geldiğini bilen var mı?

    quote:

    Blokzincir tabanlı dijital merkez bankası uygulamaya konulacaktır.
    ripple ile masayamı oturucaklar kripto para blokzincir dedikleri arkadaş keşke blokchain yazsaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 27 Temmuz 2019; 3:36:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmmt4991

    Bu işsizlik ve milli gelir oranları 2013 seviyesiyle oldukça yakın hedeflenmiş. İleri gitmek yerine eski halimize dönmeye çalışıyoruz. Şu son 2-3 yıldır ülke 10 yıl geriye gitti resmen seçim popülizmi yüzünden. Bu rahip sürecinde göz göre göre devalüasyon yapıldı ülkede ve kimse bundan söz etmedi ne hükümet ne medya. Dolar 2.80 seviyesindeyken 6.70 seviyesinde suan. Dolar alan yolda kalır dediler normal vatandaş cebindeki üç kuruş doları bozdururken büyük holdingler paralari dolar yapıp yurt dışına kaçırdılar. Hep gençlerin geleceğinden çalıyoruz böyle yanlışlarla.

    Edit: Önceki kalkınma planlarında 2023 için 25 bin dolar hedefleniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ülkede hiçbir plan tutmadığına göre 2023 te 12 bin dolar olmasını beklememek lazım.
    2-3 yıldır devamlı yazarım döviz kuru fizik kanunu gibi olması gereken yere mutlaka gelir diye...

    Rahip Brunson yada anayasa kitapçığı işin magazin boyutudur, sonsuza kadar cari açıkla , devamlı borçla ülke yönetilmez mutlaka bir yerde döviz patlar

    Geçen seneki seçimlerde dolar 5,5a gelmezse m.ince yada Akşener kazansa bile 2 sene içinde düşürüleceğini düşünüyordum.Bürokrasi,medya,polis AKP'nin elindeyken dolar 7.20 'yi m.ince-Akşener elinde görse iktidar orada duramazdı ki medya,polis , zabıta baskınlarıyla bu seviyelerde tutabildi...Aslında dolar 6.5-7 seviyesinde olması lazım ama otomobilde ,telefonda ,içki-sigara,benzinde hatta kolada bile ÖTV olduğundan insanlarda alım yapamadığından şimdilik artmıyor ayrıca yaz turizm döviz geliri , yabancılara 6 ayda 3 milyar dolarlık konut satışı da etkili.

    90'lı yıllarda maaş artışı populizmi yapılırdı AKP döneminde ise döviz sabit tutularak popülizm yapıldı... Muhalefeti destekleyenlerin de AKP gidince döviz düşecek yanlış algısı yada düşüncesi var. AKP'nin dövizin yükselmesini engellemek için ÖTV ve harçları artırmasıdan en çok muhalefettekiler zarar görüyor farkında değiller. Mesela AKP'liler otomobile ihtiyaçları yok kamuda,belediyede yada ihale alan yandaş firmalar beleş otomobil kullanabiliyor benzinde zaten öyle içki içmiyorlar içenlerde zaten ballı 10-15 bin lira maaştan 500 lirasını vermek sorun olmaz aynı şekilde sigara ,beyaz eşya vs.deki ÖTV'ler doların 6.5 lira olmasından daha iyidir hükümet için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Kardeş zaten yüzde 70 80 enflasyon neden var bu sorunun cevabı bu zaten.Bahane üstüne bahane hala cevap yok 17 senede 3400 kat artmış bunlara hala bahane bulma yarışındalar ama diğeri hem de son 5 senesinde olmadık şeylerle boğuşurken 3.5 kat artırınca vay efendim batırdınız.Hakkaten ben sizinle niye boşa uğraşıyorum arkadaş ya?
    İlk mesajda yazdık zaten %60-70 maaş zammı %100 tarım ürünü alım fiyatı .Demirel şimdi olsa fındığa 30 lira fiyat verirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Güzelim bak ne yazmışım oraya 1985 de yaşadım 2002yi de 2019u da.
    1985 ile AK Parti göreve gelene kadar süre içinde dolar ne kadar artmış biliyormusun?Tam 3440 kat. Yüzde 344000 artmış bak yazıyla yazayım istersen yüzde üç yüz kırk dört bin.Şu paralı asker,kiralık muhabbetini de bırakın artık.Ben Ak Parti için böyleysem aynı mantıkla sende diğerleri için öylesin ne farkın var benden bu anlamda?Burada ben ve bir iki kişi varsak siden onlarcası var aynı anda .Bir karşıt fikir söyle bakalım ne oluyor dene biraz istersen.Elemanın biri çıktı burası solcuların yeri seni barındırmazlar burada ona göre yaz dedi açık açık hemde özelden değil şu forum üzerinde.Bu sizin zihniyetinizi tezahürü işte ne anlatıyorsun sen bana bık bık?
    Az yaşınızın adamı gibi davranın arkadaş.

    Hadi uğurlar olsun sana şimdi.
    Dolar kuru?
    Bu eski taktiklerdendi. 1985 yılında bu ülke serbest döviz piyasası var mıydı güzelim? Dolar kurunu kim belirliyordu? Merkez bankası mı yoksa? Türk lirası kaç yılında konvertıbl oldu?
    Dolar kuru böyle arttı, enflasyon yok. Devalüasyon yok değil mi? Dolar kuru enflasyondan hiç etkilenmez. Türkiye yılların dünya ekonomisine entegre ülkesiydi zaten hiç ithal ikameci politikalar yoktu.
    1985 yılında asgari ücretin alım gücü ne? 2002 yılında alım gücü ne? Bundan bahsetsene? Mesela bir asgariyle kaç gr altın alınıyordu?
    Konuyu 2002'den açmışken 17 yıl düştük 1985 dedik senin gibi yılların ekonomi uzmanı geldi 1985 dolar kuru dedi ya.
    2002-2019 arası dünya genelinde ülkelerin kişi başı milli gelir artışına baksak 2013'ten beri nal topluyorsun. Yolsuz kalmış yahudi tüccar gibi eski defterleri kurcalamak, eskinin kötü zamanları kullanmaktan başka çaren yok. Son yıllarda elinden gelen başka birşeyde yok zaten batıksın. Eskiden olsa icraat şimdi 2002 falan.
    Öyle 3440 kat, 3440 kat diye vurgu yaparak algı yapabileceğini sanıp ekonomiden zerre anlamayanları keklersin.

    Senin eski üye olduğunu her seçimde buraya damladığını bilmeyen yok. Ben partilerden beslenmiyorum. Sen yaşını başını almışın.
    O zaman madem böyle bu forumda kim partiden besleniyorsa en sevdiği gözünün önünde can versin de elinden birşey gelmesin inşallah. Mesela senin çocuğun benim hayatta en sevdiğim gibi annem olsun hadi. Ben buna amin derim sen diyebilir misin?
    Madem dürüstsün madem temizsin vereceğin cevap belli. Açık açık konuştum hiç kıvırmadan cevap ver. Kiralık adama da herşeyi söylerim. 3 liraya kiralanan birine 5 lira versem neler yapar neler.

    Ha sağ sol muhabbeti gülünç? 1990'da o düzen değişti. 1970'lerin lafları bunları. Eskide kalmışın sen. Bu devirde sağcı solcu diye birşey mi varmış? Komünistler moskovaya diye bağırsan yeni nesilden kimse anlamaz? Amerikan seviciliği yapsan kendi sağcılarından lafı yersin. Zaten 3440 kat dediğin nedense hep şu özal, demirel, çiller, mesut yılmaz yıllarına denk geliyor. Hepsi sağcı bunların kendi ayağına sıkıyorsun. Murat karayalçın ve ecevit dışında 1985-2002 arası solda kim var iktidar ortağı olan bunları da toplasan 2-3 yıl etmez.
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Hepsi yalan da seninle mi uğraşılacak? İktidarda akp olmasa şimdikilere söver dururdun.
    Söylediklerin doğru olsa enflasyon %60 ken %200-300 faiz veren bankalar ne kadar güzelmiş
    Doların ertesi gün 2 kat arttığı 2 hafta sonra 2 kat daha arttı acaba hangi yılmış?

    Senin gibi eski rp seçmenlerinin hayatı yalan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Hepsi yalan da seninle mi uğraşılacak? İktidarda akp olmasa şimdikilere söver dururdun.
    Söylediklerin doğru olsa enflasyon %60 ken %200-300 faiz veren bankalar ne kadar güzelmiş
    Doların ertesi gün 2 kat arttığı 2 hafta sonra 2 kat daha arttı acaba hangi yılmış?

    Senin gibi eski rp seçmenlerinin hayatı yalan.
    Ben uğraşmak veya didişmek istemiyorum, sadece önceki durumla ve şimdiki durumu kıyaslama yapıyorum. Ayrıca önceki hükümetlere sövmedim, kimseye de sövmem. Beni kendinle kıyaslama lütfen. Önceki hükümetlere kızmışlığımız oldu ama saygı çerçevesinde eylemlere de katıldım yıkmadan, yakmadan, vandallık yapmadan çünkü kız kardeşim başörtüsü yüzünden okuyamadı önceki hükümetler yüzünden.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/faizde-tarihi-rekora-uctu-yuzde-7500-39228074
    gecelik faiz %7500. bu sana geçmişi tekrar hatırlatır belki.

    Ayrıca cumhuriyetten 2002 yılına kadar dolar 2.000.000 (iki milyon) kat artmış. Ayrıca arkadaşın dediği gibi akp öncesi 17 yılda dolar 3440 kat artmış.

    Bir de önüne gelene "yalan" deme. söylediklerine dersin, ispat edersin ama kişilere "yalan" deme, çok itici oluyorsun, lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    İnsanlar fanatik olunca anlatmak zor oluyor. Fanatik gibi parti tutuyorlar işte. Dünya nereden nereye gelmiş Türkiye ne olmuş desen anlatamayacaklar. "akpden önce iphone yoktu" mantığını ciddi ciddi kuran fanatikler bile var. Böyle bir zihniyete ne denilebilir ki?

    Bak bugün sosyal medyada seray sever denen kadın gündem olmuş. Neden? Çünkü tipik akp algısı yapmaya çalışıp "fasülye pahalıysa yemeyin, şükredin" dediği için. Yani artık "ekonomi kötü ama 2001de daha kötüydü" mantığı kurup algı yapmaya çalışıyorlar. Bu gidişat ile 2001den kötü duruma getirmeden bu fanatikler partilerini bırakmazlar. Sonra da hiçbir sorumluluk almazlar hatta akp bile "cehape zihniyeti" olur.

    Daha hak, hukuk falan bahsetmedim bile.

    Bu ilker zaten forumun en ağır fanatiklerinden olduğu için ona laf anlatmak imkansız.

    Alıntıları Göster
    anlat, anlat heyecanlı oluyor. fanatikler falan. güzel ama itici ifadeler. Neden çünkü senin gibi düşünmedikleri için, senin istemediğin partiye oy verdikleri için fanatikler öyle mi? eğer fanatiklik arıyorsan 80 yıllık partiye bakacaksın.

    "Daha hak, hukuk falan bahsetmedim bile." hiç bahsetme bence.

    - Önceden Kürt kardeşlerim rahatça dilini konuşamazdı, terörist damgası yerdi.
    - Gazeteleri, dergileri, radyo ve televizyonları yoktu. olamazdı da. yasaktı.
    - Kız kardeşim başörtüsü yüzünden okuyamadı. Bu mu sizin hak anlayışınız.
    - Babamgil sohbetlerini korku içerisinde yapardı, "yakalanacağız" korkusuyla.
    - Eskiden anayasa mahkemesi başkanları, yargıtay, sayıştay, danıştay başkanları emekli olunca bir partiye üye olurdu,
    - eski dönemler terörize guruplaşma çok açıktı. pkk, fetö gibi terörist guruplar için zemin oluştu.

    Dediğin gibi fanatiklere laf anlatılmaz, yeter ki fanatik olma, ezbere konuşma . . .
  • İmei kayıt ücreti bence 5.000 tl'yi bulacak 2023'e kadar hatta bu iyi bir fiyat 6.000 7.000 civarını da görebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine imalatçısı yım daha 1. Kalkınma planında bana fayda dokunmadı 11 e ne zaman gelmişler... Palavra palavra palavra...

    BU KADAR SAVSATA YAZACAKLARINA MAKİNE İMALATI YAPAN FİRMALARA DESTEK VERSİNLER BİZDE MAKİNE SATALIM O PARAYLA ARGE YAPALIM...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Yavrucum bırakın şu bahaneleri.Kuru yapan yapsaydı o zaman kim elinden aldı?Demekki yapılınca yapılıyormuş.Yapan yaptı.
    Ekonomiden anlayan sensen işimiz var demektir.Uğaşmıyorum artık senin gibilerle hadi naş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Temmuz 2019; 13:12:6 >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Dur tahmin edeyim ölümüne akpyi destekliyorsun. Biat etmeye devam et sonra ortamlarda sizin gibi düşünmediğimiz için dersin.

    O yazığın şeylerin benzerleri bugün oluyor. Onları da yazmanı rica ederim. Haksız khkları, muhalif diye terörist damgası yiyenleri falan yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Dur tahmin edeyim ölümüne akpyi destekliyorsun. Biat etmeye devam et sonra ortamlarda sizin gibi düşünmediğimiz için dersin.

    O yazığın şeylerin benzerleri bugün oluyor. Onları da yazmanı rica ederim. Haksız khkları, muhalif diye terörist damgası yiyenleri falan yani.
    komik, hakikaten çok komik . . .

    akp dün yoktu, bugün var yarın yok. a partisi gider b partisi gelir. sonuçta biat meselesi de yok. herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.

    devletin ve partinin yanlışlıkları yok mu? var. yanlışa yanlış da denir. Yalnız siz de şunu unutmayın. Teröre destek veren de suçludur ve cezasını çekmelidir. Bu sadece ülkemizde değil çok sevdiğiniz sömürgeci avrupada da ve katliamcı amerikada da böyledir. amerika meclisinde işidi veya elkaideyi usameyi översen orada da ceza alırsın. Fransada "Türkiye ermenilere soykırım yapmadı" desen bile ceza veriyorlar. avrupada naziyi veya etayı översen ceza alırsın. Aynı şey pkkya ypgye yapılınca nedense savunmaya geçiyorlar . . .

    Türkiye büyük bir darbeden geçti. (gerçi bu bile bazıları için tiyatro oyunu, Türkiye halkının darbeye karşı koymasını bir türlü kabullenemediler) Darbe yapanlara ve darbeye karışanlara ceza vermek gerekir. Olaylar bazen o kadar hızlı gelişti ki yargının (devletin) haksız yere tutuklamaları oldu. Kesinleşince tutukluluk geçiyor. Belki şu anda da haksız yere yatan vardır ama bu darbecileri suçsuz yapmaz.

    Ha, gezi olayına gireceksen, oradaki tutuklulardan ve hüküm giyenlerden bahsedeceksen bence hiç girme o konuya. o geziciler yakıp yıktığı sürece hiç bir savunulanacak tarafı kalmaz.
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Yahu sizin ne olduğunu belli. Biat kültürü var sizde. O yüzden şu anda bana göre terörist diye rahatça diyebiliyorsun.

    Mesela gezi olayına gelene kadar fetö, ergenekon kumpası falan var. Önce onlarda gereken yapılsın sonra. Yok öyle kandırıldık demek.
  • Genel olarak çok güzel bir plan. Yarısını bile yapsalar bence başarı. Dikkat ettiyseniz dışa bağımlılığı azaltmak üzerinde durulmuş fakat ihracat üzerinde durulmuyor, demek ki Türkiye'nin ihracat potansiyeli azalmış, kendi yağımızla kavrulalım ilkesi öne alınmış. Valla mühendis, bilim adamı olmak için çok ideal bir döneme giriyoruz (tabii yabancı acentası değil gerçek mühendisten bahsediyorum). Gerçek anlamda bir yerli elektronik sanayii başlayabilir, o zaman bilgisayar mühendisleri de kendi işini yapma şansını bulabilir.
    AKP'li değilim, fakat hep enseyi karartarak da yaşanmaz. Herhalde Türkiye'nin en karamsar insanları bu foruma geliyor. Biraz dışarı çıkın, farklı insanlarla tanışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    Hiç bir zaman USB bellek üreteceğiz bellek çipi hafıza... üreteceğiz demediler... buna göre olabiliteler belli.. Üretim seferberliği ihracat seferberliği yok.

    *** Kalkınma planındaki maddeleri olmuş mu diye zaman içinde ayrıca kontrol etmek milletin görevidir.***


    ** Şu birde ÇİN'in kalkınma planında ne yazıyor acaba? *** :))))
    Yani yıllar içinde aynısını kopyalasaydık+uygulasaydık ne olurdu?
    Demezler, diyemezler. Zira o konularda "Atı alan Üsküdarı geçmiş" durumda. Yani işe ticari yönden bakılacak olursa bu konuyu zaten çok çok iyi yapan firmalar bu işe para yatırmışsa siz artık bu kişilerle rekabet etme şansınız kalmaz. Çünkü buraya sermayesini bağlayan firmalar gerekli altyapısını fabrikasını kurduktan sonra bu ürünleri çıkardıkları zaman yüksek fiyatlara satarak zaten sermayelerini garantilediler. Bundan sonrası ise tamamen firmanın malzeme maliyeti+işçilik+cüzi kârından ibarettir. Yani demem o ki Biz şimdi bu bahsi geçen ürünleri ürettiğimizde onların fiyatına kesinlikle satamayacağız. Hal böyleyken bu türden ürünlerin üretimine girmek tamamiyle intihar olur.

    Bunu örnekleyecek olursak; Ülkemizde kendi öz sermayemizle üretilen lisansı, patenti bize ait olan bir otomobil fabrikamız, içten yanmalı bir motor fabrikamız yok. Neden? Çünkü biz o treni zamanında maalesef kaçırdık. Peki sonrasında yapmamız çok mu zordu? Elbette hayır ama boylesi bir ürüne yatırım yaptığınız zaman "Bunu sadece iç piyasaya satayım yeter" diyemezsiniz. Illaki ihracı da olmak zorundadır. Yoksa zarar eder bir müddet sonra batarsınız.

    Otomobilden örnek verdiğimiz için buradan devam edelim. Mesela şu an ülkemiz yeni bir teknoloji olan Elektrikli otomobil üretmek adına bir girişim grubu oluşturdu.Bu yeni bir trend ve yeni bir teknoloji. Bu trene binebiliriz. Bu bence çok doğru bir adım ama bizim insanımızın "Sabırsızlık" gibi bir hastalığı var maalesef...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akepenin kalkınma planı bellidir vatandaşı vergiyle kırbaçla yandaşı süt banyosuna sok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

    Adamin verdigi linkte bir defa olsun Cin'den bahsedilmiyorken bunu mu anlayabildiniz? Yaziyi nasil, nerenizle okudunuz?

    Alıntıları Göster
    ama benim çinden bahsettiğim yazıya cevaben linki gönderdi, bırak adam kendi cevaplasın. avukatımısın,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzgun_

    kardeşim güzel bir yazıydı okumamam yazık olmuş...
    2 yıldır tarayıcı yer imlerinde saklıyorum
    İmamoğlu da karşısındakini anlamadığı zaman yazık sana diyor. akraba olma ihtimaliniz var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Yavrucum bırakın şu bahaneleri.Kuru yapan yapsaydı o zaman kim elinden aldı?Demekki yapılınca yapılıyormuş.Yapan yaptı.
    Ekonomiden anlayan sensen işimiz var demektir.Uğaşmıyorum artık senin gibilerle hadi naş.
    Ne o diğer yazılanlara cevap yok. Bukalemum gibisin tabi işine gelmez değil mi. Senin gibilerin hayatı yalan ve çarpıtma üzerine kurulu.
    Dolar dersin sağcı dersin kendi sağcıların iktidardayken olmuş herşey. Cevap verince bahane olur zaten. Ekonomi bilmezsin dalgalı kur, sabit kur bilmezsin salla dur. Kendi geçmişine söven birisin.
    Herhangi bir ahlak değeri, kuralın falan yok. Çıkarların için kullanmayacağın şey yok. Sana 3 lira verip trollük yaptıranlara 5 lira verip seni kiralamak vardı Para için her yola gelirsin zaten.
    O seçim zamanı yazdıkların ortada bu forumda para için olmasa neden yazasın değil mi?
    Hadi sana naş. O eski feto tarzı propagandalar mağduriyet masalları artık sökmüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.