Şimdi Ara

1080p 240hz MONİTÖR MÜ ? 1440p 144hz MONİTÖR MÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ilk defa masaüstü bilgisayar topladım ve henüz monitör seçemedim.

Aklımda 2 seçenek var ;

1.seçenek 1080p 240hz 1ms IPS panel (24 inç emin değilim)

2.seçenek 1440p 144hz 1ms IPS panel (27 inç emin değilim)

Baktığım kadarıyla IPS paneller renk açısından daha canlı görüntü sunuyor.

Hem csgo ve valorant gibi fps oyunları için, hem çeşitli hikayeli oyunlar için ve film, dizi için kullanabileceğim beni uzun süre idare edecek monitöre ihtiyacım var.

Bütçem 3000-3500tl civarı ama kesin bunu almalısın derseniz biraz esnetilebilir.

Direk marka, model atabilirseniz çok sevinirim. Monitörlerden hiç anlamıyor gibiyim.

Ekran kartı 3060ti, işlemci Ryzen 5 5600x

• Yanlış, Monster debranding mal satar sonra millet de kaliteli, yerli ve milli diyerek bağrına basar.

Tolga Cem' in incelemesini atmışsın hocam, hangi firma ne verse öven bir arkadaş kendisi 2010/2011 yılından bu yana. Technopat desen sponsor firma çöp verse över, bir gün MSI öbür gün Asus, bir sonraki gün de sıra Monster' a gelir.

Dipnot: Bu yazdıklarımı ürünü kötülemek amacıyla değil, boş marka fanlığına girilmemesi amacıyla yazdım.
  • gokhanuldess G kullanıcısına yanıt

va panel olması dışında muadillerine göre niye baya ucuz ?

gözden kaçırdığım bir yanı mı var acaba ?

• Atakan1822 A kullanıcısına yanıt

DİĞERLERİ İSMİNİ SATMAYA ÇALIŞIR MONSTER KALİTE SATAR :)

• Bir inceliyim teşekkür ederim.

• gokhanuldess G kullanıcısına yanıt
    Yanlış, Monster debranding mal satar sonra millet de kaliteli, yerli ve milli diyerek bağrına basar.

Tolga Cem' in incelemesini atmışsın hocam, hangi firma ne verse öven bir arkadaş kendisi 2010/2011 yılından bu yana. Technopat desen sponsor firma çöp verse över, bir gün MSI öbür gün Asus, bir sonraki gün de sıra Monster' a gelir.

Dipnot: Bu yazdıklarımı ürünü kötülemek amacıyla değil, boş marka fanlığına girilmemesi amacıyla yazdım.
  • Aralık başında 165hz monster a32 qhd monitor aldım ne bir ölü piksel ne de ışık sızması var 2500e şu piyasada bedava gibi geldi daha öncesinde viewsonic 32 qhd ips monitor kullaniyordum renk gamutu olarak eksiği yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 20 Ocak 2021; 4:48:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K 1440p Monitör önerisi
    2 yıl önce açıldı
    4K LG IPS MONITOR
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Monitör, işlemci yada ekran kartı gibi sık değiştirilen bir harici bileşen değildir hocam. Bu yüzden 2K çözünürlükte ve 144Hz bir monitör almak daha akıllıca olur. Panel olarak da IPS öneririm.

https://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-27-vx2758-2kp-mhd-1ms-144hz-freesync-hdmi-dp-gaming-monitor.html

• 1080p 240hz monitör almaya karar verdim ama hangi marka modeli almalıyım onu kesinleştiremedim.

https://www.amazon.com.tr/Asus-VG259QM-FREESYNC-1920x1080-dijital/dp/B084GPSV47/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=Asus+VG259QM&qid=1611707244&sr=8-1&tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR

Aklımda bu monitör var, daha önce kullanan deneyimleyen var mı ?

Yada tavsiye edebileceğiniz 1080p 240hz 24inç ips panel monitör var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

Aralık başında 165hz monster a32 qhd monitor aldım ne bir ölü piksel ne de ışık sızması var 2500e şu piyasada bedava gibi geldi daha öncesinde viewsonic 32 qhd ips monitor kullaniyordum renk gamutu olarak eksiği yok

Hocam 32 inç 1440p'de yazılarda bulanıklık falan olmuyor mu? Monitörün PPI değerini falan da göremedim bir yerde. 27 inç 2k 144hz bakıyordum ama bunu gördüm bir "acaba" dedim. Doğru düzgün tarafsız inceleme de bulamadım nette. Önüne gelen dibine kadar övmüş, yorumlarda da herkes "çok fena ghosting vardı, iade ettim" diyor. Şu monitör işinin içinden çıkamadım... (3070 ile kullanacağım).

• Kullanım şekline göre tercih en doğrusu olur.

Multi ağırlıklı iddialı hırslı bir oyuncuyum diyorsan 1080p 240hz de çok daha stabil, min fps yüksek, daha akıcı oyun deneyimi yaşarsın.

Film izlemek, single hikaye tarzı oyun için 2k ips panel daha canlı ve net görüntü verir dolayısıyla daha iyi bir kullanım deneyimi yaşarsın.

Burada senin ne istediğin önemli.

Ben multide iddialı bir oyuncuyum, benim için hız gecikme en ön planda olduğu için 1080p 240hz kullanıyorum.

360hz msi trde satışa çıkar çıkmaz 360hz e geçeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Hocam 32 inç 1440p'de yazılarda bulanıklık falan olmuyor mu? Monitörün PPI değerini falan da göremedim bir yerde. 27 inç 2k 144hz bakıyordum ama bunu gördüm bir "acaba" dedim. Doğru düzgün tarafsız inceleme de bulamadım nette. Önüne gelen dibine kadar övmüş, yorumlarda da herkes "çok fena ghosting vardı, iade ettim" diyor. Şu monitör işinin içinden çıkamadım... (3070 ile kullanacağım).

Alıntıları Göster

1440p 32" bulanıklık gibi bir durum yaratmaz. ppi marka/monitör farki gözetmez. Tüm 32 qhd monitörler piksel başına 91.79ppi degerine sahip bu 24" fullhd monitör ile birebir denktir. Yani 24inc fhd (1080p) monitör ne kadar net ise 32inc 2k o kadar nettir. Sadece masada kaplayacagi alan fazla olacagi icin bazilari icin 32" monitör göz korkutabilir. Diger yandan üründen memnunum bende yorumlarda ölü piksel çıktı, ghosting oluştu diyenleri görmüştüm ama aldıktan sonra iyi ki aldım dedim gsync 2070s ile harika bi performans veriyor. Takılma/yırtılma ve titreme gibi sorunlar yaşamadım. Belki belli bir seride ghosting veya ölü piksel çıkmıştır ona yorum yapamam ama genel anlamda çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

1440p 32" bulanıklık gibi bir durum yaratmaz. ppi marka/monitör farki gözetmez. Tüm 32 qhd monitörler piksel başına 91.79ppi degerine sahip bu 24" fullhd monitör ile birebir denktir. Yani 24inc fhd (1080p) monitör ne kadar net ise 32inc 2k o kadar nettir. Sadece masada kaplayacagi alan fazla olacagi icin bazilari icin 32" monitör göz korkutabilir. Diger yandan üründen memnunum bende yorumlarda ölü piksel çıktı, ghosting oluştu diyenleri görmüştüm ama aldıktan sonra iyi ki aldım dedim gsync 2070s ile harika bi performans veriyor. Takılma/yırtılma ve titreme gibi sorunlar yaşamadım. Belki belli bir seride ghosting veya ölü piksel çıkmıştır ona yorum yapamam ama genel anlamda çok memnunum.

Alıntıları Göster

Teşekkürler hocam, ben hala git gellerdeyim. Monitör seçemiyorum. TN panellere bile bakıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.