Şimdi Ara

1080 Ti 1080p çözünürlükte düşük performans problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar. Daha önce başka forumlarda da araştırdım ama tam bi bilgiye ulaşamadım. Yine ne varsa donanımhaber'de var diyerek buraya da yeni konu açmak istedim.

    i7-7700k işlemci
    MSI Gaming z270 m7 anakart
    Corsair 32 Gb 3000 Mhz ram
    MSI Gaming x 1080 Ti ekran kartına sahibim.

    Peşinen söyliyim bu sistemle neden 4k ya da 2k kullanmıyorsun demeyin çünkü ben görüntü kalitesinden ziyade görüntünün hızlı olmasını istiyorum. 1080p çözünürlüğünde 144 Hz 1ms Samsung Quantum Dot teknolojili curved bir monitöre sahibim ve çok memnunum. Sistemi toplarken de hep bu niyetle topladım 1080p olsun ama fps yüksek olsun diye.

    Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Ama nedenini bulamıyorum. Youtube'da daha düşük işlemcilerle daha yüksek fps değerleri alınmakta bu kartla.

    Bir çok oyunda çeşitli görüntü ayarlarıyla denedim sistemi ancak internette milletin aldığı değerlerin 20-30 fps altını alıyorum her seferinde. Nerede yanlış yapıyor olabilirim acaba? Bir tavsiyede bulunabilirseniz çok mutlu edersiniz beni.







  • Hangi oyunlar ve ayarlar bunlar da önemli? İnternette baktığınız testlerdeki oyun ve oyundaki ayarlarınız aynı mı? Oynadığınız oyunlarda o anki oyunun grafik ayarlarını ve de Msi Afterburner ile oyun içerisindeki cpu-gpu performanslarını paylaşırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 28 Mayıs 2017; 22:17:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    GTA V
    https://youtu.be/EYuIiNRrclM

    Assassin's Creed Syndicate
    https://youtu.be/HrbUmEsm-tw

    Hitman
    https://youtu.be/beTikE_kKWk

    Assassin's Creed Unity
    https://youtu.be/beTikE_kKWk

    Ghost Recon wildlinds
    https://youtu.be/0n5cRV_Wc-8

    Bu da unity tekrar ama gtx 1080
    https://youtu.be/g6EpZXyWylk



    Bu videolardaki adamların sistemi benimkinden daha üst değil mesela. Hepsiyle birebir aynı ayarları yaptım hatta oyunlarda aynı yerlere gittim. Şuan ekran görüntüleri yok ama en kısa zamanda atmaya çalışacam. Hitman benchmark'ta 40 fps daha düşük geldi mesela. Unity 30 fps daha altlarda geziyo wildlands yine aynı şekilde.




  • Ekran kartınızın yükü ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Bilgisayarımda gta 5 ve far cry 4 yüklü. Sistem i7 6700 + gtx 1080. İsterseniz aynı ayarlara alıp karşılaştırma yapabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsrla 4 k yap devam et

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmTz M kullanıcısına yanıt
    Sizin işlemci ve ekran kartı kullanımları ne durumda? Oyun için görüntü atsanız bir iyi olur. Bir de mssaa aç/kapa yapıp dneyin bir. Ayriyetten de DSR ile 2K/4K çözünürlükte bir deneyin bakalım sonuçlar nasıl olacak?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • islemci saat hızı, bellek saat hızı, ekran kartı saat hızı gibi detaylar fpsyi etkiler. Hepsinin aynı olduğuna emin misin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @pcwolf28 ekran kartı kullanımı genelde %90 ın üzerinde wildlands'da %98 civarı seyrediyor mesela.

    @deathness666 Çok iyi olur nasıl yapıcaz bilmiyorum ama yol gösterirseniz gta 5'i deneyebiliriz.

    @techniquest35 genelde işlemci de %60-%90 arası kullanımda oluyo oyuna göre. ekran fotoğraflarını ekliycem oyuna girmeye zaman bulur bulmaz.

    @TheNewAtilla ekran kartı ve bellek hızlarını bilmiyorum açıkçası videolardakinin ama işlemci frekansı olarak genelde gerideler. Ben 7700k'yı 5.00 GHz hızında kullanıyorum Ram'i de XMP açıp 3333 Mhz hızında. Ekran kartı 1544 Mhz gpu saat hızı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmTz -- 28 Mayıs 2017; 22:54:59 >
  • O sisteme 2k 144 hz monitör yakışırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemciyi çöpe atın. İtiraz etmeden önce şunu bir izleyin. Yönlendirme çalışmıyorsa, 15. dakika 25. saniyeden dinlemeye başlayabilirsiniz. [Kaynak]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 29 Mayıs 2017; 8:2:12 >
  • oyuunu hdd ye mi yükledin ssd ye mi yükledin. çünkü hdd fps-drop yapar. + olarak windows search hizmeti kapalı mı. windows 10 kullanmak zorundasınki windows 10 da cortana uninstaller ile komple silinmiş vaziyette mi? ekran kartı driverleri özellikle anakartın driverleri güncel mi? bios ayarları düzgün mü? bir milyon tane soru var aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 29 Mayıs 2017; 8:46:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    O işlemciyi çöpe atın. İtiraz etmeden önce şunu bir izleyin. Yönlendirme çalışmıyorsa, 15. dakika 25. saniyeden dinlemeye başlayabilirsiniz. [Kaynak]

    Ben birini attım, yeni geleni de geldiği gibi atayım mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Orta sınıf işlemci. O ekran kartı üst sınıf ekran kartı oluyor. Küçük motora büyük turbo takıp motoru patlatmaktan farkı yok.
  • mmTz M kullanıcısına yanıt
    windowstan güç modunu balance da ise yüksek performansa alabilirsin. Aynı şekilde bir ayar galiba nvdia kontrol panelde de mevcut olması lazım. Onları bir kontrol edersin. Ayrıca ekran kartının çalışma hızı 1580mhz msi afterburnerdan aldığın bir değer mi? normalde gtx1080ti modelleri oc ile yük altında 2000mhzlere yaklaşıyor ki bu ciddi bir performans artışı için yeterli. Ancak monitöre göre gpu biraz fazla kalmış. yerinde olsam 1440pye dsr açıp msaa 4x den aşağı kullanmazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasadigin sey darbogaz felan degil sacma sapan cevaplar var.Sikinti baska yerde bunu duzeltmek icin ne yaptin format? Anakart sok tak ? Bios update? Sentetik testlerde durum nasil (Islenci hakkinda bilgi vermez ama kart normal calisiyor mu anlarsin).Sacma sapan bi problem yuzunden yasiyorsun muhtemelen bu sorunu.Ayrica 144fps 1080p icin tam karti.Millet 90 ustu fps ye ciktimi AAA oyunlarda kendini tatmin eder.
  • Sisteminin sogutmasi kötü değilse ekran kartına oc yap o zaman hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları iyi para kazanıyor sanırım. i7 7700K'ya orta sınıf işlemci denildiğine göre..
  • Yok ryzenden sonra 7700k orta seviye olduğunu sanmış ondandır.


    Bu arada sorun olmaması lazım msi m7 anakartların sorunu mağlum forumda bi kaç konu görmüştüm arkadaşda yaşamıştı istersen bi bios uptade falan kontrol et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calimocho -- 29 Mayıs 2017; 16:32:26 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Şu forumda 13k'ya yakın post un var ama nasıl hala böyle cahilce yorumlar yazabiliyorsun anlamak zor, sen yazarken "ben robot değilim" güvenliği uygulansa yerinde olur .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.