Şimdi Ara

1000 tl - analiz çalışması önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

1000 tl bütçe ile kasa toplayacağım. sistemi analiz ve çizim programları için kullanacağım.

1000 tl bütçe ile anakart + ram + işlemci + kasa(PSU'lu)

analiz programları işlemciyi çok yoruyor. bulunduğum bölge aşırı sıcak ve nemli bir yer. en uygun işlemciyle birlikte anakartı önerirseniz uzun süre kullanmış olurum. teşekkür ederim.

nasil bi sistem olusturdun kendince?

mesela?

Orijinalden alıntı: Robotyx

senin aklindan gecenler ney?

nasil bi sistem olusturdun kendince?

mesela?

işlemciler hakkında yeterli ve güncel bilgiye sahip olmadığım için seçim yapamadım.

ilk önce amd mi yoksa intel işlemci alacağım konusunda kararsızım. intel i5 işlemciler 500 civarında. aynı fiyata amd nin en üst modelini(fiyato larak) alabileceğimi gördüm. bana sırasıyla yardım edersen hem beni aydınlatmış hemde gerçek bir yardım etmiş olursun.

windows işletim sistemi için amd - intel fark eder mi? ilerde bozulma ihtimaline karşı amd mi intel mi daha kolay temin edilebilir ? hangi işlemciye uygun anakart, gelişen teknolojiye göre bana en uzun modifiye , teknolojiye uyum sağlama imkanı verir ?

bir işlemci ve anakart seçelim.

• Hemşerim, bu bahsettiğin analiz programları neler mesela. Biraz daha açıklayıcı olur musun. Tek çekirdek performansı mı önemli yoksa çoklu çekirdeğe daha mı çok ihtiyaç duyuyor.

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Hemşerim, bu bahsettiğin analiz programları neler mesela. Biraz daha açıklayıcı olur musun. Tek çekirdek performansı mı önemli yoksa çoklu çekirdeğe daha mı çok ihtiyaç duyuyor.

autodesk mechanical simulation, Msc Nastran , Solidworks Simulation

çizim programları solidworks catia, inventor, render çalışmaları

8350 ve 16 gb ram önereyim diyorum ama vatanın indiriminden alsan bile 1000 TL'yi geçiyor maalesef. Hatta overclock yapmayacağını düşünsem, anakartı msi 970 seçsem yine yetişmiyor. :))

bir defa alıp rahat etmek istiyorum. aynı fiyata amd mi yoksa intel i5 mi almalıyım ?
    5000 tl sistem önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladdee

quote:

8350 ve 16 gb ram önereyim diyorum ama vatanın indiriminden alsan bile 1000 TL'yi geçiyor maalesef. Hatta overclock yapmayacağını düşünsem, anakartı msi 970 seçsem yine yetişmiyor. :))

bir defa alıp rahat etmek istiyorum. aynı fiyata amd mi yoksa intel i5 mi almalıyım ?

4 bileşeni i5 li bir sistem ile 1000 TL ye almak zor. Belki alırsın ama performans sağlar mısın orası bilinmez.

Orijinalden alıntı: scorn

iş mi kuruyorsunuz? eğer öyle ise sipariş gerçekleştirdikçe amorti edebilirsiniz, 1000 lira yatırım çok az.
    işe mi girdiniz? çalıştığınız ortam eğer bu programların kullanımını zorunlu koşuyorsa size bu imkanı da tanımak zorunda, ya iş yerinde ya da avans ile.
    öğrenci misiniz? standart ödevler ve kendinizi geliştirmeniz için orta halli bir sistem yetecektir.

Biraz geç bir yanıt oldu fakat çalıştığımız işyeri çalışanına gereken değeri vermediği için, şartları sağlamak ikinci planda kalıyor. kazandığımız 3-5 kuruş ile zarar etmeden, bir şeyler almaya çalışıp, öğrenmek istiyoruz. ama bu durumu bile sağlayamıyoruz. yine de teşekkür ederim.

quote:

iş mi kuruyorsunuz? eğer öyle ise sipariş gerçekleştirdikçe amorti edebilirsiniz, 1000 lira yatırım çok az.
    işe mi girdiniz? çalıştığınız ortam eğer bu programların kullanımını zorunlu koşuyorsa size bu imkanı da tanımak zorunda, ya iş yerinde ya da avans ile.
    öğrenci misiniz? standart ödevler ve kendinizi geliştirmeniz için orta halli bir sistem yetecektir.

Biraz geç bir yanıt oldu fakat çalıştığımız işyeri çalışanına gereken değeri vermediği için, şartları sağlamak ikinci planda kalıyor. kazandığımız 3-5 kuruş ile zarar etmeden, bir şeyler almaya çalışıp, öğrenmek istiyoruz. ama bu durumu bile sağlayamıyoruz. yine de teşekkür ederim.

anladım..
    o zaman ikinci el komple sistem bakılabilir, kasa yenileyen firmalardan, çalışanlardan uygun fiyata bulabileceğinizi düşünüyorum.
    onun dışında, intel'in genelde bu tip yazılımlarda daha iyi olduğuna dair bir konuşmaya kulak misafiri olmuştum, çekirdek algoritması sebepli. ne kadar doğru bilmiyorum.
    fakat dediğiniz gibi en azından i5 almak lazım, ki fiyatlar yüksek. bu konuda da ikinci el 2500, 2500k gibi bir işlemci düşürülebilir, millet ivy'ye geçerken bulma ihtimaliniz yüksek.
    ekran kartı olarak ise en doğru tercih quadro kartlar olacaktır, lakin pahalı kartlar. ikinci el bulunmaları da diğerlerine göre daha zor.

• quote:

quote:

quote:

anladım..
    o zaman ikinci el komple sistem bakılabilir, kasa yenileyen firmalardan, çalışanlardan uygun fiyata bulabileceğinizi düşünüyorum.
    onun dışında, intel'in genelde bu tip yazılımlarda daha iyi olduğuna dair bir konuşmaya kulak misafiri olmuştum, çekirdek algoritması sebepli. ne kadar doğru bilmiyorum.
    fakat dediğiniz gibi en azından i5 almak lazım, ki fiyatlar yüksek. bu konuda da ikinci el 2500, 2500k gibi bir işlemci düşürülebilir, millet ivy'ye geçerken bulma ihtimaliniz yüksek.
    ekran kartı olarak ise en doğru tercih quadro kartlar olacaktır, lakin pahalı kartlar. ikinci el bulunmaları da diğerlerine göre daha zor.

ekran kartı almayacağım. şu anda elimdeki radeon hd 5570 yeterli. sadece işlemci + anakart + ram alacağım. işte bu üçünü bir araya getirip bir karar veremedim.

• _____________________________

• amd işlemci seçmeniz fiyat/performans açısından yararınıza olur. çünkü bilindiği üzere amd bulldozer/piledriver gerçek 8 çekirdekli tek işlemciyi bünyesinde bulunduruyor. yani çok çekirdek kullanabilen programlarda (analiz programları gibi) daha iyi performans elde etmeniz mümkün. benim size önerim aşağıdaki sistem olur:

işlemci:
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nn-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160
    anakart:
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-990fxa-gd65-990fxa-gd65-am3+-amd-990fxsb950-ddr3-2133mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108
    ram:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-pgv38g1600elk-8gb%284x2%29gamer-ii-sector-5-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-12-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59843
    kasa+psu:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-k380-kwa600-tr-rc-k380-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=64339

966 lira tutuyor. ama işlemciyle anakart stokta yok.

peşin alacaksanız işlemciyi ve anakartı aşağıdan alabilirsiniz aşağı yukarı aynı fiyata:
    http://www.incehesap.com/amd-fx-x8-8350-fiyati-21876/?ref=akakce&v=0.98
    http://www.bizdehesapli.com/990FXA-GD65

ram size ne kadar gerekli bilemediğimden 8 gb önerdim. daha fazla gerekiyorsa bütçeyi artırmanız gerekebilir. bu ürünlerin ikinci ellerini daha ucuza bulmanız mümkün, veya arkadaşın dediği gibi i5 2500k falan da arayabilirsiniz ikinci el. ama yeni alacaksanız sizin için en iyisi bu sanırım. anakart 2 yollu cf destekliyor. 2 tane 7870 alıp cf yapmanız durumunda 7970-7990 civarı bir performans elde edersiniz ki bu da quadro yu aratmaz.

bunlar haricinde işlemcinin stok fanını değiştirmeniz önerilir overclock düşünüyorsanız. tabi bir de ekran kartına bağlı olarak psu da yetmeyebilir.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enJr -- 1 Şubat 2013; 1:36:21 >

• pardon hocam en son yazdığınızı okumamışım. yukarda yazdığım anakart fazla gelir eğer 5570 yeter diyorsanız. arkadaşın dediği anakart iyi.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-970a-g46-970a-g46-amd-970+sb950-am3+-ddr3-2133mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59026

ram konusunda da illa 1000 lira harcayacam diyosanız daha iyi birşey alabilirsiniz, yine yukarıdaki arkadaşın dediği ramler iyi. ama benim tavsiyem ram konusunda ihtiyacınız kadar almanız. sizin kullandığınız programların ne kadar ram kullandığını az çok biliyorsunuzdur. eğer 4 gb dan fazla ram kullanmıyorlarsa kalkıp 32 gb ram almak pek mantıklı olmaz. siz en iyisi ne kadar ram e ihtiyacınız olduğunu söyleyin öyle tavsiye verelim.

• O anakartı önerdim çünkü overclock yapacağını düşünmedim. Öyle bir niyeti varsa yükseltmesinde fayda var. Biz seçenekleri sunduk. Gerisi ona kalmış artık.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.